מיגון לקטנוע חדש.

gavnuk

New member
מיגון לקטנוע חדש.

שלום, אחרי הרבה הרבה הרבה הרבה, הרבה כבר אמרתי? חיפושים ושאלות ונסיעות החלטתי ללכת על חדש. אני גר באשקלון וזאת עיר עם הרבה ערסים והרבה פשע לטעמי. אני צריך להגן על הקטנוע שלי מכל כיוון כי יש הרבה חראות שירצו פשוט להזיק יותר מלגנוב, אבל גם לגנוב יהיה כיף בשבילם. אני מבין שהקטנוע בא ללא אמצעי מיגון אז אני צריך לקנות לבד. השאלות: 1. איזה אזעקות יש לקטנועים? מה התכונות? מאיפה? יש פיבר גם לקטנועים? 2. האם ביטוח מחייב מיגון מסויים? 3. האם כיסוי ומנעול דיסק עוזרים בכלל? למרות שהגנב לא שם לב שיש מנעול דיסק וכאשר מנסה לגנוב פשוט מפיל את הקטנוע ושובר חלקים בדרך. 4. מה אתם ממליצים? מה יש לכם? איך אתם מגנים על הכלי שלכם מפני גנבים מנייקים? תודה.

יוסי®

New member
כמה תשובות.....

1. לא יודע מה זה פיבר. אולי ביפר? אם זאת הכוונה אז יש. מבירורים שעשיתי בעבר לגבי מיגונו של ה-GPZ שהיה לי (נמכר בסוף, לא נגנב
) מצאתי שנכון לאז היו שתי חברות עיקריות בארץ - דיפנדר וסטינג, כשהומלץ לי יותר על השניה. שתיהן ממוקמות בת"א. התכונות משתנות לפי המחיר שאתה משלם - החל מכזאת שסתם מצפצפת כשמישהו מזיז את הקטנוע וגם כזאת שמנתקת הצתה וכו'. 2. לכלים מעל ערך מסויים הביטוח כן מחייב. למשל באופנוע שהיה לי, שערכו היה אז מעל 30 אלף ש"ח, הביטוח חייב אזעקה עם ביפר, מנעול מתוצרות מסויימות, מנעול דיסק, כיסוי ובחניית לילה קשירה של האופנוע לעמוד בטון. הדרישות, כאמור, קשורות בערך הכלי שלך. 3. אין ספק בכלל
וחוץ מזה, אם כיסוי לא יעזור נגד גנב שרוצה לגנוב ספציפית את הקטנוע שלך, אז הוא כן יעזור נגד סתם נערים משועעמים שמחפשים איזה כלי יפה לגנוב ו/או סתם ילדים קטנים שרואים צעצוע לשחק בו. 4. באופנוע שלי, כשעוד גרתי בבניין, שמתי את כל מה שהביטוח דרש, פלוס שרשרת נוספת וכן דאגתי לשמור על יחסים טובים עם הילדים של הבניין שתמיד שיחקו למטה כך שכל פעם שמישהו היה ליד האופנוע שלי בצורה חשודה הם דאגו להזהיר אותי....

למעלה