מיגון

הילית111

New member
מיגון

"מיגון הבית"..... הי לכולם ובוקר טוב הפיצי שלי בן 10 חודשים כבר מתחיל לחקור את הבית זוחל על ארבע (עוד לא יושב ) פתאום נאחז בשידת הטלויזה ורוצה להיעמד תוך כדי הישענות עליה יש לי לול ויש לי משטח פעילות שאני שמה אותו עליו כמה שיותר הבעיה שהמשטח פעילות הזה כמה שהוא גדול לא מונע ממנו לזחול למטבח לחוטי חשמל וכו וכו איך אני "ממגנת " את הבית ? זה ילד ראשון שלנו אז הבית לא ממוגן מה שנקרא למשל יש לנו שידה לטלויזה וידאו כל מה שקשור שהיא יציבה אבל אני לא רוצה שיתקרב אליה איך אני תוחמת אותה יש מין גדר כזו מפלסטיק שאפשר לקנות ולתחום כל מיני אזורים בבית שאני לא רוצה שיגיע אליהם? ברור שהוא לא נשאר בלי השגחה בסלון אבל בכל זאת אני יודעת שתאונות חלילה קורות בשנייה אחת של היסח הדעת אשמח לטיפים ועצות. במיוחד בנושא ה"גדר" ובכלל ממה בבית אני צריכה להיזהר בשלב הזה שהפיצי שלי נמצא וזה הרי רק יתגבר כי ברוך השם הוא ילד סקרן ורוצה להגיע לכל פינה... תודה מראש לכולם ויום מקסים

akavishon

New member
אפשר להכניס את הילד ללול ולא להוציא אותו

משם עד שיגדל
אבל אם לענות ברצינות, אז אני אחזור על התשובה שלי... צריך לדאוג למגן את פתחי החשמל כדי שהוא לא ידחוף לשם דברים, לדאוג שהוא לא יוכל להגיע לחומרי ניקוי ושאר חומרים מסוכנים. לגבי טלויזיה - זה עניין של חינוך. חובה לוודא שהיא באמת יציבה ואין סיכוי שהוא יכול להיפיל אותה על עצמו. מעבר לזה, קחי בחשבון שכל שלב הלימוד שלהם זה ניסוי ותהייה וחבל שתמנעי את זה ממנו. לא יקרה כלום אם הוא יפול ויקבל מכות. רק ככה הוא ילמד שהוא צריך להיזהר. רק ככה הוא יהיה עצמאי ולא יחכה לקבל אישור לכל מה שהוא רוצה לעשות. ועוד בקשה - תשתלתי לפסק. מאוד קשה ולא נח לקרוא את ההודעות שלך..

ferdinand

New member
אז הנה, הגיע השלב -

"לעלות ברמת החיים"!
כשכל החפצים בבית עולים מדרגה. בעקרון מה שצריך לעשות הוא, סיבוב בבית ולהתסתכל עליו מנקודת מבט של זחל. כל מה שנראה מסוכן/קטן/לא יציב - להעיף, להרים למעלה, להעלים ולייצב (פחות או יותר בהתאם) פעם מזמן, באחד ממדריכי גידול כלבים שקראתי, היתה המלצה גורפת לא לסגור את הבע"ח בחדר אחד/מרפסת שירות וכיו"ב, אלא לסגור בפניו חלקים מהבית שעלולים להזיק לו או להינזק ממנו. כשמדובר בחיות המחמד מהסוג העוללי, לא הייתי מאמץ אפילו את הגישה הזו; קודם כל כי היא לא פרקטית במיוחד - כל מכשול שתציבי הוא ילמד בשלב כזה או אחר להתגבר עליו. דלת שתהיה סגורה תמיד, יום אחד ברגע אחד של חוסר תשומת לב תוותר פתוחה. וחוצמיזה - ילד זה לא כלב!
(נו באמת פרדי' מה חשבת לעצמך, מאיפה האנלוגיות המפגרות האלו שלך?!) יורש העצר הוא אחד מבני הבית שווה זכויות (במחשבה שנייה - עם זכויות יתר!) ויש מש'ו לא הוגן בלסגור/לגדר/למדר בפניו חלקים מהבית. ואפרופו, באחד מיימי הספונג'ה, האפרוחית התעוררה לה משנת היופי שלה באמצע. שיחררתי אותה לחופשי, והקמתי בריקדות בין האזור השטוף, לאזור הנשטף בבית. מה לא שמתי שם - ספות, כסאות הפוכים - מה ל'גיד - סגירה הרמטית. בעוד אני מזיע, מזדרז לסיים כבר, אני רואה קולטת פתח קטן שחמק ממני - משתחלת דרכו ונוחתת בתוך שלולית מיי ספונג'ה! וכמובן גם שעבורם הבית מהווה מרחב של חקירה וניסויים (אוי אמא, תראי איך הספל הזה ששכחת על השולחן של הסלון מתנפץ לרסיסים כשהוא נוגע בריצפה!) וגם אתם תלמדו ביחד איתו. צריך רק לדאוג ש-"שכר הלימוד" לא יהיה "יקר" מדי!!! לכן גם כשהבית נראה בטוח, תמיד לפקוח שבע עיניים ושבע-עשרה אזניים. את הואזות היקרות, גם אם הן נראות נורא יפה על השרפרף בפינה, להעלות על מדף גבוהה (וגם את הזולות) להעביר את כל כלי הפלסטיק, סירים ושאר האביזרים העמידים בפני אפרוחיי הפרא למדפים הנמוכים במטבח, ואת הזכוכיות והפורצלן – למעלה. המטבח, כמובן הוא אחד ממרחבי המחקר המרתקים ביותר. מכיוון שאצלכם מדובר בבכור, אין לכם את ה-"בעיה" של הגולות והקופסא עם ההפתעות של ביצות קינדר, שהאחים הגדולים משאירים כל הזמן בהישג יד! ושוב – לפקוח שבע עיניים.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif ולא לשכוח בדרך, להכניס לכספת את כל חומרי הניקוי.

הילית111

New member
תודה חברים...

כרגיל עזרתם .. מחר אני הולכת לעשות קניות של ציוד מגן לבית......... אתר בטרם גם עזר לי

למעלה