מיגור הגזענות

THE WIZARD 55

New member
מיגור הגזענות

אהבתי את הכתבה. 70 אחוז מהיהודים לא מעוניינים לחיות בשכנות לערבים כ-50 אחוז יעודדו הגירה של ערבים. לכאורה, אלו נתונים מזוויעים, בלשון המעטה. למעשה, אלה נתונים רגילים שאין בהם חדש. מאז ומתמיד הצטייר הערבי באופן לא מחמיא בעיני הישראלי המצוי. זה הישראלי, שבשל סכסוך הדמים המשתולל כבר עשרות שנים בין הערבים ליהודים, נחשף מילדות לחומר חד-צדדי, מבית היוצר של משרד החינוך, שמבוסס על הגדרת הערבי כאויב למנף את הפולמוס אלא שאסור שהשינוי הדרוש ייעצר רק בחומר הלימוד. יש להנהיג שינוי גם בתקשורת, ולאפשר ככל שניתן לאינטלקטואלים ערבים להופיע כדי שידברו ויציגו את הצד שכנגד. לא להתמקד רק בקומץ פונקציונרים פוליטיים זמינים, כאילו הם ורק הם הבבואה של כלל הערבים. למדיה היה חלק לא מבוטל בבניית תדמיתו השלילית של הערבי, ועל כך נערכו מחקרים רבים המוכיחים זאת. ניצול הממצאים שפורסמו לשם התנצחות וחרמות, לא יביא לשיפור המצב ולא ישנה את התמונה העגומה, הוא רק עלול להחריף אותה עוד יותר. לדידי, יש לנצל את ההזדמנות הזו כדי למנף את הפולמוס הציבורי שניצת ולתעל אותו לצעדים הנחוצים כדי להתמודד עם אותם ממצאים ועמדות, הן בסקטור היהודי והן בסקטור הערבי. חבל שמספר מלומדים נפלו למלכודת של קלישאות סתמיות ולא נכונות, לפיהן אותן עמדות וגישות נובעות מהיעדר לויאליות של הערבים למדינה. רק לפני מספר ימים פורסם בהרחבה על הפרדה נוסח אפרטהייד בין ילדים אתיופים לילדים אחרים במספר גנים ובתי ספר. האם גם אותה הפרדה נגרמה בשל היעדר נאמנות מצד האתיופים למדינה

במקום את אבן חלדון יש לנו את טיבי וברכה

בתחילה הציונים דווקא אהדו את הערבים וניסו להתקרב אליהם בכל מובן. הם התלבשו כמוהם, למדו ערבית, סיגלו לעצמם את מנהגי המקום וכד'. הסופרים הציוניים כתבו בחיוב על הערבים: אחד העם, סמילנסקי, חיים הזז, ברנר (שנרצח ע"י ערבים), אפילו ביאליק התייחס בחיוב לערבים בניגוד לעלילות שהעלילו עליו. שלא לדבר על אנשי ספרות מהצד השמאלי של המפה (שלונסקי, אלכסנדר פן). גם למנהיגים ציוניים רבים היתה אהדה לעם הערבי. וייצמן בפגישתו עם פייסל עטה כאפייה. בן גוריון כתב באהדה על הפועל הערבי וראה בערבים חלק בלתי נפרד מא"י. אין להעלות על הדעת עקירת הערבים מא"י, כתב. כנ"ל בן צבי ואחרים. גם ז'בוטינסקי רצה בדו קיום עם הערבים ובחזונו ראה מדינה משותפת ושוויונית שבה יחיו שני העמים. להמנון בית"ר הוא הכניס את המילים בנות האלמוות "שם ירווה לו בנחת ואושר, בן ערב בן נצרת ובני ,כי דגלי דגל טוהר ויושר יטהר שתי גדות ירדני". עוד בשנות ה-30, כאשר הערבים פרעו בנו וטבחו על ימין ועל שמאל והכריזו על תמיכתם בהיטלר ניסו רבים ביישוב היהודי לשמור על קשרי שכנים עם הערבים. אבל אח"כ השתנו הדברים והיהודים הבינו שאין מנוס מהיפרדות ומחלוקת הארץ. אבל גם אחרי הקמת המדינה ניסו היהודים למצוא הסדר עם הערבים. מדינת ישראל קראה להם לשמור על השלום ולהשתתף בבניין המדינה היהודית על בסיס של שוויון גמור בין כל האזרחים והעניקה לערבים שלא ברחו או גורשו במלחמה את האזרחות הישראלית וזכויות אזרחיות, תרבותיות ודתיות שהיהודים בארצות ערב לא יכלו לחלום עליהם. בעוד שמס' הערבים במדינה גדל פי 10 גורשו בתקופה זו 99% מיהודי ערב מארצות מגוריהם ורכושם נשדד ללא הותר. מה שקורה היום הוא שהערבים במדינה חוזרים לשנות ה-30 וה-40 ובשמם מדבר לא חמיס אבולעפיה, אלא חג' אמין אל ברכה וחג' אמין אל זחאלקה.

THE WIZARD 55

New member
תמוז, בואו נודה המציאות המרה

לפי בסקרים האחרונים יש שנאה גדולה מאוד כבר לא מוצאת לנכון, לחפור ולדעת מי התחיל ולמה מצב מייאש האמת

וויז, הסקרים על שתי הצדדים הזויים

מבין את הטענה של מוחמד וחבריו כשהיה את הסקר שהראה את הגזענות באוכלוסיה הערבית ואת ההזדהות עם האויב..ששאלו 500 איש כולה אז אי אפשר להכליל על אוכלוסיה שלמה כמו שמובן לגמרי שהדוח של הכביכול ארגון זכויות אזרח הזה הזוי לגמרי, פה אני בספק אם שאלו גם 500 איש ואם שאלו איש אחד יש ספק..

גידעון1

New member
וויז מרבית השנאה לערבים לא נובעת מגזענות

בכל מה שנוגע לאיתיופים מדובר בגזענות נטו. בכל הנוגע לערבים יש עוד הרבה משתנים אחרים שגורמים לשנאה. זה מתחיל עם הפלשתינים שברשות הפלסטינית למשל התרגיל המבריק שהם עשו עם הנער מוחמד א-דורה שבגלל הכביכול מוות שלו נהרגו המון משני הצדדים עקב שנאה מיותרת על מקרה שמרבית הסיכויים היה מבויים. אני משוכנע שכששדירו את הסרט הזה חשתם הרבה איבה כלפי צהל וכלפי ישראל. האהדה של ערביי ישראל כלפי איראן האויבת הכי גדולה שלנו אשר קוראת להשמדתנו ומממנת את חיזבאללה וחמאס כשאפילו מוחמד5 ואבו כרואן מעיזים לומר שהיא מדינה דמוקרטית. האהדה של המוני ערבים ישראלים לחיזבאללה בזמן מלחמת לבנון השניה כשהשיא היה האבא הערבי שהודה לנסראללה שהפך את בנו לשאהיד. אין לך מושג איזה צמרמורת קיבלתי כשראיתי את זה בטלויזיה. בגידתו של בשארה שנחשב לאחד הנציגים הכי בולטים של המגזר הערבי ופגישתו עם נסראללה מזכל ארגון הטרור הכי שנוא על מדינת ישראל. בוגד חדש מבית היוצר של בל"ד הנאשם בעבירות ביטחוניות שני נערים מואשמים שתכננו לבצע פיגוע בישראל כל מה שרשמתי אלו עובדות קיימות שאכן גורמות לאיבה ענקית מצידו של האזרח היהודי כלפי ערביי ישראל. את עכשיו יכולה לומר לי שכל הדברים הללו לא מייצגים אותך ושאת מגנה את הכל אבל השורה התחתונה היא מה שאנחנו רואים ואתם לא יכולים לבוא אלינו בטענות שאין לנו רגשות חמים כלפיכם גם אם חלקכם אכן מגנים את הדברים הללו. הנקודה היא שוב שהאיבה פחות קשורה לגזענות ויותר למעשים בפועל שאנו רואים שחלקכם נוקטים.

THE WIZARD 55

New member
מה שהכותב ניסה להסביר בכתבה

שהתקשורת מתמקדת במיעוט הזה ובח"כים, והם בעצם הבבואה של כולם זה מה שאני תמיד טענתי.. וכן, אני מגנה את המעשים האלה וכן, עדיין יש בי תקווה שישתנו דברים

mgre

New member
252,944 הצביעו

למפלגות הערביות: בל"ד- 72,066 חד"ש- 86,092 רע"ם-תע"ל- 94,786 אומנם יחסית קצת אנשים ביחס לאוכלוסייה אבל 250 אלף אנשים זה גם משהו.

אני לא יוכל להגיד אחרת אבל פשוט תראי את הנתונ

250 אלף קולות המפלגות האלה קיבלו, מתוך 5 מיליון אנשים בעלי זכות הצבעה ומתוך 3.3 מיליון אנשים שהצביעו..יש 1.2 מיליון ערבים? היחס מראה שהם קיבלו רוב מוחץ מהקולות =\

גידעון1

New member
אז אם כך את לא יכולה להאשים אותנו בגזענות

ממש לא מזמן ביקרו נבחרי הכנסת שלכם את צמרת "החזית העממית לשחרור פלשתין" אז אם אנחנו מתחילים לרתוח מזעם על זה האם זה אומר שאנחנו גזענים?

נכתוב שוב, וויז את יותר אוביקטיבית יותר מרוב

האנשים פה לפחות.. אז ברור לך שה"נתונים" האלה שמציגים הכביכול ארגון זכויות אדם הזה זה לא יותר מהזיה של אותו כותב דוח אז כל מה שהוא ביסס עליו את המאמר הוא שקר, עזבו שגם המאמר עצמו טיפשי למה עד עכשיו לא מחפשים בתוכניות אירוח בנירות בשביל להביא מלומדים ערבים לא בעלי דיעות קיצוניות כמעט כל תוכניות אירוח יש אחד ערבי גם אם זה לא קשור לנושא פוליטיקה.. התקשורת שמאלנית מספיק הם לא חיכו שמר חמיס אבולעפיה יגיד להם משהו בשביל לפעול "לכאורה, אלו נתונים מזוויעים, בלשון המעטה. למעשה, אלה נתונים רגילים שאין בהם חדש" עזבו את זה שאין לזה קשר למציאות אבל שניה, זה לא זוועתי אלא רגיל, אה.. אם כביכול משהו זוועתי קורה הרבה זמן הוא כבר לא זוועתי?
"נחשף מילדות לחומר חד-צדדי, מבית היוצר של משרד החינוך, שמבוסס על הגדרת הערבי כאויב." אה, בגלל שהוא אויב מלמדים את השפה הערבית ובשיעורי השפה מלמדים דרך סיפורים עממים וגם אולי טיפה אבל מעשירים קצת על התרבות (בלתי אפשרי ללמוד שפה מסוימת בלי ללמוד לפחות טיפה על התרבות שמאחוריה).. "שכן, גם בצד הערבי אפשר למצוא נתונים לא מחמיאים כשבאים לבדוק "כיצד נתפס היהודי הישראלי בעיני הערבי הישראלי בפרט, והערבי בכלל". מדובר באנטגוניזם הדדי." איך הוא יכול להשוות, בין לימודי השנאה שעושים במגזר הערבי, לבין הקצת למידה במגזר היהודי על הצד הערבי.. "פילוסופיה ומדע ערבים ומוסלמים הרימו תרומה אדירה להתפתחות תחומים חשובים כמו האלגברה, הרפואה ועוד. תלמידי ישראל אינם יודעים דבר על אבן חלדון, אבן רושד, מוחמד אל-גזאלי" כמו שהם לא יודע על האין סוף אחרים שתרמו כולל אין סוף יהודים..אז נו באמת "רק לפני מספר ימים פורסם בהרחבה על הפרדה נוסח אפרטהייד בין ילדים אתיופים לילדים אחרים במספר גנים ובתי ספר. האם גם אותה הפרדה נגרמה בשל היעדר נאמנות מצד האתיופים למדינה? " לא, ובגלל זה זה טופל במהרה ובצדק.

THE WIZARD 55

New member
גם אני העתקתי, במהירה ובצדק זה לא רספקטה

כמה זמן הם כבר כאן האתיופים? אתה יודע טוב מאוד שהגזענות כלפיהם היא כבר שנים ארוכות ומי שמתנהג בגזענות לאחיו השחור, אין פלא אם יתנהג גם ככה לבן דודו השנוא. אתה מנסה להציג את זה כאילו יש בעיה רק בצד אחד וזה ממש לא כך

:)נכון, אבל עד השבוע האחרון הם לא עשו הרבה

בשביל להאבק בגזענות הזו או לפחות הם לא עשו משהו גדול. והנה שלשום הם עשו התפרצו לטקס הניפו דגלי ישראל וכו'.. והם השיגו הישג אדיר מיליארד ש"ח שילך בשביל להרים את העדה הדרוזית..שלא נדבר על כל האור שהנושא קיבל בפעם הבאה שאיזה אפס גזען ינסה להפריד בין אתיופים למישהו הוא ידע שהוא יענש על כך. ויש שוני בין העניין האתיופי שזו גזענות על כל קנה מידה לבין העניין הערבי שזה כבר עניין לאומי

THE WIZARD 55

New member
אין הבדל רספקטה

גזענות היא גזענות. אם אתה לא רוצה לקבל ילד אתיופי לגן וילד ערבי לגן, זה היינו הך.. גזענות!

mike00

New member
יש הבדל קטן וויזי....

הגעזנות כלפי העדה האתיופית קיימת ללא שום סיבה מוצדקת ובעצם מביישת את מדינת ישראל ותושביה.. הגזענות כלפי הערבים[ושוב,כלפי האומה הערבית ולא ספציפית כלפי ערביי ישראל]קיימת מסיבות ברורות ומוצדקות... ואני לא חושב שהערבים בעולם רואים את היהודים בישראל או בכל מקום שהוא בעולם באור חיובי.. ובטח ובטח שלא הערבים ברשות הפלשתינית.. תראי מה קורה במצרים,מדינה שאיתה יש לנו שלום... תראי מה קורה בירדן,עוד מדינה שיש לנו שלום איתה...

בלאג'יריה לפני 3 ימים לא רצו לארח את

ראש הממשלה הצרפתי אצלם בטענה שיש לו יהודים במשלחת..

mike00

New member
לא היה מספיק מקום בהודעה אחת....

תראי מה קורה בסעודיה,מדינה שניסחה את הצעת השלום בין ישראל לפלסטינים ומדברת על פיוס בין האומה הערבית לישראל.. תראי מה קורה במדינות המפרץ הנחשבות מתונות.. אפילו בעיתונים ערביים בבריטניה.... בקיצור,אני לא מתפלא שלישראלים יש סלידה מערבים,לעומת זאת אני כן מתפלא מסלידה מאתיופים ואפילו מגנה....הם לא שונאים אותנו כמו שאת רואה שקורה בעולם הערבי...

THE WIZARD 55

New member
אוקיי

ראיתי את הקישורים בהודעה הקודמת הבנתי את העקרון והמסר שלך אני רוצה לדעת רק מתי יעשו הפרדה בין הערבים שבישראל לבין הערבים מחוצה לה. ובאמת מייק, יש הרבה ישובים ואנשים טובים שלא אומרים דבר בגנותה של המדינה, ומנסים סך הכל להכניס את הילדה לגן.

mike00

New member
למה שיעשו הפרדה כזאת??

אחרי שקוראים בעיתון שמחצית מערביי ישראל מצדיקים את חטיפת החיילים או שארגון ערבי-ישראלי קיבל אחריות על פיגוע הירי בי-ם.. או ש-25 חוליות של ערבים ישראלים שתיכננו פיגועים נחשפו בשנה האחרונה,שבמגזר הערבי צעירים מעריצים את בן-לאדן,או שתע"ל מעלה הצעת חוק שהרג חיילים אינו טרור,שערבים ישראלים גויסו לתנזים,שראש השב"כ טוען שהנהגת ערביי ישראל אחראית לאינתיפאדה,שבמגזר הערבי מציינים את יום השנה לאינתיפאדה...קבלי קישור.. כשאותם אנשים טובים ישמיעו את קולם אני יצעק איתם בהפגנות ויגנה כל סוג של גזענות... כל עוד הם לא נשמעים,אני מכיר רק את הצד "הרע" שלהם....

למעלה