מיגרנות ו"לקום רע" משינה

I Was Hoping

New member
מיגרנות ו"לקום רע" משינה

יש תרופת סבתא למיגרנות? משהו שלא כולל תרופות שגורמות לי לישון יומיים ברצף? ומה עושים כשהולכים לישון "קצת" אחה"צ וקמים הפוכים לגמרי, הגוף ממאן להתעורר והמיגרנה מבצבצת? הכוונה היא לא לשתות קפה (סליחה מוזי)... יש תה מרגיע לגוף שמכריחים אותו להתעורר? משהו לריכוז? תודה מראש...

יש פה כמה עניינים שונים:

1. ענייני שינה. 2. כאבי ראש. 3. ריכוז. כדאי לחפש את המקור של הבעיות, ובו לטפל. איפה בדיוק כואב הראש? האם זה קורה רק לאחר שנת צהריים? ומה המצב בבוקר? כמה את/ה שותה? ומה? האם יש בעיית ריכוז רק בזמן מיגרנות או גם ללא קשר? סתם כמה שאלות שנותנות כיוון למחשבה.

I Was Hoping

New member
תשובות לשרון

1. כרגע מתחילות לכאוב לי הפנים ממש - סממן ידוע ומוכר לי להתחלת מיגרנה לא קלה. העצמות של הלחיים מבפנים כואבות. מיד תתחיל לכאוב גם הלסת. 2. זה קורה מדי פעם לאחר שנת צהריים, אבל יש לי גם מיגרנות קבועות (שתיים-שלוש) לפני כל מחזור ובמהלכו. 3. בבוקר אין בעיה כמעט אף פעם 4. אני שותה שלושה ליטרים של מים ביום ומעבר לכך משקאות חמים (אני בגמילה מקפה, בד"כ שתיים-שלוש כוסות תה ביום) ומיצים מפירות. 5. בעיית ריכוז יש בעיקר בזמן מיגרנות וגם בשעות אחה"צ בדרך כלל. אלה הן לא השעות שלי

smady a

New member
יקירתי הכי גרוע במגרנה זה לשבת

מול מחשב. אני עכשיו בהפוגה מהמגרנה שלי. עוד מאתמול. מגרנות גורמות למעין בעיית ריכוז עקב הכאב והטשטוש. הכדורים גם כן מוסיפים לכך. עיסויי טוב ברכות שתייה מרובה של מים. מנוחה בחדר שקט מאוורר. ולהימנע ממה שמגביר אצלך את הכאב. יש כאלה שקפה,סוייה,תפוזים,גבינה צהובה,שוקולד,ובקר.

I Was Hoping

New member
תודה

אני באמת אזוז מהמחשב. אבל אני הולכת לעשות משהו אולי גרוע יותר, לקרוא מאמר באנגלית באותיות קטנטנות... אין ברירה. אני באמת מנסה לבחון אם משהו מהרשימה שלך עושה לי את המיגרנות, ולכן מנסה גמילה מקפה. בינתיים שלוש כוסות בשבוע. קשה, קשה מאוד. גבינה צהובה אני אוכלת רק על פיצה ולא יוצא לי לאכול פיצה הרבה. תפוזים - במיץ, זה גם נחשב? שוקולד כמעט בכלל לא, ובקר לא נחשב לאוכל בשבילי...

I Was Hoping

New member
עבר ../images/Emo13.gif

אחרי סינוור קשה ממנורת לילה וכאב חזק במיוחד בצד השמאלי של הראש, נכנעתי ולקחתי שני אופטלגינים (לצערי הרב, אני לא אוהבת לקחת כדורים), שתיתי עוד ליטר מים וזהו. נרגע. תודה סמדי, עזרת מאוד, אם לא להפעם אז לפעם הבאה!

smady a

New member
היום גם תשמרי,תמיד יש עוד יום ש....

המגרנה ככה יושבת לה שם ומאיימת. והראש לא צלול.

I Was Hoping

New member
נכון!

הראש כאילו "תפוס", למשל אם מזיזים אותו בצורה חדה טיפה לאחד הצדדים, אפשר לשמוע רעשים של תפוס... כמו אפשר שוק כזה

תודה על התשובות.

מגרנות הקשורות למחזור הינן, מן הסתם, על בסיס הורמונלי. מעבר לכל שיטות הסבתא הנפלאות שקבלת, הייתי מנסה לטפל באופן מסודר יותר ברפואה משלימה. (דיקור הוא הכלי היותר חזק בעיני, אך בהחלט לא היחיד). זה שהמיגרנה היא אחה"צ מעידה על חולשה- (בניגוד למיגרנה של בוקר היכולהלהעיד על תקיעות בגוף). בואי נחשוב למה את חלשה אחה"צ: האם את עובדת? האם טוב לך בעבודה? האם את בתקופת עומס? האם יש לך משפחה שאת פוגשת אחה"צ? אם כן, האם יש קשיים בתקשורת איתה? האם משהו חסר שם? (שעות המשפחה ומערכות היחסים לפי הרפואה הסינית דווקא מאוחרות יותר, בין 19.00 ל- 21.00) איך את אוכלת במהלך היום? האם את אוכלת מסודר או מגיעה לשעות אחה"צ רעבה? האם במהלך היום את מול מחשב?

I Was Hoping

New member
אני

יושבת יותר מחצי מהיממה מול המחשב, איתו אני עובדת, איתו אני כותבת, איתו אנ ילומדת ובעצם איתו אני חיה. אני אשמח לקבל טיפים לאורח חיים נטול מיגרנות ולחצים, אפילו אשמח מאוד! תודה לך שרון על המאמץ לעזור, את נפלאה

טוב, בעיות מחשב:

ראשית, להבת נר ליד המחשב מורידה מהאלקטרונים השליליים שהוא פולט. (וסליחה מכל הפיזיקאיים על המינוח, שודאי לא מדויק. אשמח לתיקון) דבר שני, נסי לצמצם ככל האפשר את הלמידה מול המחשב, למשל, הדפיסי מאמרים וקראי אותם במיטה ולא מהמחשב. אם את מהנדסת תכנה, דאגי להפסקות במהלך היום מהישבה מול המחשב. התנדבי לעבודות שליחות למיניהן, עשי עבודות צוות שאת יותר בצד ההוגה ופחות בצד המתקתק במחשב. אם את לא אשת תכנה, נסי לעשות את אותו דבר בדרכים חלופיות. הרי פעם הסתדרו מצוין בלי מחשבים, נכון? איפה את יכולה לצמצם את התלות במחשב? לחצים, כאמור, הם גורם למיגרנה ראשוני במעלה. ספורט על בסיס קבוע (אני מעדיפה יוגה) יכול מאד לעזור, הליכה על שפת הים גם- מאווררת גוף ונפש. ושוב, אל תסתמכי רק על עצות מהאינטרנט, לכי לטיפול משלים. יש הרבה מה לעזור לך.

Revi 22 Tal

New member
הילוש בתור אחת שגם סובלת ממיגרנות

יש מוצר טוב בארץ (מקווה שגם בגרמניה)קוראים לו MIGRASTICK שזה סטיק רול און קטנטן (בצבע כסוף עם כתוביות ירוקות) שמיועד במיוחד למריחה ועיסוי הרקות בזמן מיגרנה או כאב ראש חזק במיוחד. הוא מכיל שמנים ארומטיים ומנסיון אישי הוא מומלץ כעוד כלי עזר שיפחית את הכאב (עד שהכדור ישפיע) ברגע שמרחת אותו , כל האיזור המרוח כאילו משותק מכאב , כמובן שזאת תרופה זמנית (חצי שעה - שעה) אבל מי שיודע מה זה כאב של מיגרנה אומר תודה גם על חצי שעה של שקט.
כדאי לך להיכנס גם לפורום "שמנים וצמחי מרפא" אולי גם הם יוכלו קצת לעזור.

I Was Hoping

New member
תודה חמודית שלי

באמת ניסיתי את זה פעם וזה עבד מצוין, אני מיד אומרת לאימא להוסיף למשלוח הבא

7נתי7

New member
תרופת סבתא טובה למגרנה

לערבב אלכוהול 70% עם קינמון טחון,עד שמתקבלת כמו משחה. אין לי כמויות, לפי העין. למרוח עם צמר גפן על הרקות הכואבות. אני מורחת גם על הצואר,ממנו בעיקר באים לי הכאבים לפעמים. עניין של שתי שניות ויש הקלה מידית. מורחת גם על איזור הסינוסים וכל מקום דואב. עובד נפלא,קצת מרדים לפעמים והשינה שהוא מביא מביאה הקלה ברוכה יש פעמים שזה משפיע להרבה זמן ולעיתים לפחות ואז מורחים שוב. המתכון המקורי הוא עם עראק אותו לא ניסיתי. מציל אותי בהריון תרגישי טוב

למעלה