מיגרנות. תסכול.

מיגרנות. תסכול.

שלום, יש לי מיגרנות. די הרבה. הנוירולוג שלי אמר שאם ירדתי לשתי מיגרנות בחודש אז אני צריכה לשמוח וללמוד לחיות עם הכאב. רציתי לשאול אם יש כאן כאלה שיש להם מיגרנות והם חיים בשמחה וששון עם כמות כזאת של ימי כאב. איך אתם לומדים לחיות עם זה? דבר נוסף, יש כל כך הרבה מיגרנותיים בארץ, ואין אפילו תרופה אחת בסל הבריאות. אפילו לא אחת. זה מתסכל שיש דברים שבחלק מהמקרים כן עוזרים אבל זה עולה כל כך הרבה כסף. הבעיה היא שאין התארגנות של מיגרנותיים. צריכה להיות עמותה כלשהי. מה אתם אומרים?

לודיטבע

New member
טיפול במקום לסבול

קיימים טיפולים יעילים למיגרנות. אולי במקום להשקיע בתרופות כדאי להשקיע בטיפול? כתוצאה מהטיפול המתאים תקבלי את איכות החיים בחזרה, לא יהיו לך מיגרנות. בתחום של רפואה משלימה יש מענה לנושא. אם את רוצה יותר מידע בנושא אשלח לך.

נימ 1

New member
ה"קסם" של המאה ה 20/21 - רפואה משלימה

רפואה משלימה היא דבר שמנפנפים בו יותר מדי בקלות לדעתי . בחלק גדול מהמקרים היא תהליך שלוקח חודשים ואלפי שקלים ומותיר את האדם עם אותו סבל. זה באופן כללי . לא אישית כלפייך (לודיטבע) שלפי הודעותיך פה את נשמעת חביבה ונחמדה וכוונותיך טובות . אז : א. לא תמיד רפואה משלימה יכולה לעזור . ומי כמונו למודי הכאבים האמיתיים והחזקים , ש"זרקו" אלפי שקלים ותקוות - על הומאופתים, מדקרים בדיקור סיני, ומדקרים בדיקור יפני, ("לא , הדיקור הסיני שעשית לא שווה כלום. רק דיקור יפני" ) , כירופרקטים, שיטות איי קי, טאי צ'י, ביי מי, אייפק , אבחון בגלגל העין , בספר הזוהר, ובזנבות חתולים שלא עזרו. אגב, שימו לב - לפי האירידיאולוגיה - ראי כל האיברים בגוף הוא העינים ! לפי הרפלקוסולוגיה - ראי כל האיברים בגוף הוא.. הרגליים, ולפי הסו ג'וק - בכפות הידיים מתקיימת ראי כל האיברים בגוף . וכולם מאמינים שהשיטה ש ל ה ם היא הנכונה. ב. עם כל מה שנאמר בסעיף א' - יש מקרים שבהם רפואה משלימה (בין אם זה כירופרקטיקה דיקור או כל דבר אחר) - באמת מציל אנשים מבעיות רפואיות. נכון. זה קיים . כשאחווה את זה על עצמי - אספר מניסיון אישי. כעת אין לי מה לספר . וזה לא משהו שאני מתכוון לשפוך עליו מאות שקלים יותר. ג. מעטים הם המטפלים הישרים והצנועים , שלא מבטיחים הבטחות , אלא מבטיחים "לנסות" . רוב המטפלים יתחייבו ששיטתם היא זו שתרפא, מלאי אגו (שזה לא סותר , אגב, את היותם חביבים .אגו וביטחון משרים תחושה חיובית - אם באמת בסוף יש הקלה בכאב ) , כשהמפגש הראשון רובו יהיה בסיפורי נפלאות איך טיפלו באנשים שאף רופא לא הצליח לרפאם . אז הנה - אני המטופל - כשזה נוגע אליי - סיפורי הניסים לא קורים . כאשר המטופל שואל אותם אחרי מספר חודשים - איפה הריפוי - הם יתחמקו או יגמגמו משהו מופשט, ללא מענה. ד. הרבה פעמים - כל השיטות הללו עוזרות , וגם במקום תרופות - אבל זה קורה כשהבן אדם נמצא במקום נכון , לפעמים צריך להשלים עם הסבל ,או להתמודד איתו, ואז הבן אדם נפתח לשיטות שונות . האדם בתחילת הסבל , לא יהיה באותה נקודה שהוא אחרי שנתיים עם אותו סבל. לפעמים הוא לומד על הדרך עוד *טיפ* ועוד עצה, ועוד נשימה, ולוקח דברים (=עצות, יישומים) שבתחילת הדרך לא יכל להיפתח אליהם ,כי הסבל היה רב, אבל אותן עצות , בשלב מאוחר של הסבל - כבר מיושמות אחרת. חלק מהתמודדות עם סבל והקלתו היא תהליך נפשי - שכמעט כולנו נעבור , אם נסבול מספיק זמן . בין אם נקרא לשיטה אייפק, או הגשמה עצמית , או ראיית הפנימי או כל שם אחר. ה. ראו סעיף ב' - לומר שוב - יש מטפלים מקסימים שמצליחים לעזור מאוד. כשאחווה על עצמי, אחזור לספר סיפורים פחות ממורמרים.

לודיטבע

New member
צודק

צודק בכך שלא תמיד רפואה משלימה יכולה לעזור. גם רפואה קונבנציונלית לא תמיד עוזרת. צודק בכך שלא כל המטפלים צמודים לכללי אתיקה ,משחקים משחקי אגו..., יש אותם בכל התחומים בחיים. צודק בכך שמדובר בתהליכים לעתים ארוכים ומורכבים.תהליכים שהמטופל עובר עם עצמו לפני הטיפול, במשך הטיפול. אני עוסקת גם ברפואה קונבנציונלית וגם במשלימה. פוגשת מטפלים שונים. גם עברתי טיפולים אצל מטפלים אחרים,היו גם כאלה שמלאיי אגו. זה לא היה נעים. קשה לשכוח חוויה כזאת אני מאמינה שעדיין קיימים אנשים שעובדים מכל הלב, מקצועיים בתחומם , מוכנים ויכולים לעזור.
אני לראשונה נכנסתי לפורום. שמחה שענית כמו שענית.תודה ושבוע טוב.

ענתר

New member
לגבי סעיף ג'

הם לא מגמגמים יש שתי תשובות: 1-לא עבר מספיק זמן 2-לא האמנת מספיק בטיפול

נימ 1

New member
אולי בגלל

ההערות הסקפטיות שלך , את לא מצליחה להגיע להקלה. אולי זה חוסר האמונה שלך
ולעניין - אני רוצה להדגיש שאני מכבד כל בעל מקצוע, ואני מאמין שרובם של המטפלים באים ממקום כן של אמונה בזה שיוכלו לעזור...ורצון לגרום לבן אדם להרגיש טוב יותר, רק שאמרתי זאת בעבר, וכותב זאת שוב - ממקום ראותנו, של הסובלים באמת, ולא סבל נפשי, אלא כאבים , אנשים שיושבים בבית וכואבים והזויים שאפשר לחיות ככה (ולא "מרוויחים" מזה שוב דבר , מעבר למה שכל בן אדם "מרוויח" מזה שדואגים לו) אנחנו לא מסתפקים ב"רצון" טוב, או נשימות שירגיעו את הכאב לחמש דקות (מרמה 9 לרמה 6) ואז יחזור....אנחנו מותשים לסוע פעמיים בשבוע במיוחד למטפל הלוך וחזור, ולשלם ממיטב כספנו לטיפול ולהתמיד ככה חודשים, תוך כדי שהכאב ממשיך ,במחשבה שאולי זה יעזור.. גם אם המטפל באמת מאמין במה שהוא עושה... לנו כבר , עם כל הכבוד, זה לא מספיק. וכמו שכתבתי , לעיתים, טיפול מסויים יכול להתאים לאדם , רק לאחר שעבר כברת דרך ומשלים עם דברים שבתחילת הדרך לא יכל לראות אותם. לא שזה אומר שהכאב הוא "בראש" ,אלא שפשוט כיוון שהכאב פיזי לגמרי, אבל לא מצליחים לאתר את מקור הזיהום/דלקת/לחץ על העצב/שריר , צריך למצוא דרכים אחרות להתמודד עם הכאב, גם אם הם לא הדרכים הרפואיות שבאות לראש כקו עזרה ראשון.

ענתר

New member
מסכימה אתך

ומעבר לכך תרופה נוסתה על הרבה חולים לפני שיצאה לאור הטיפולים הללו, איך אפשר להשוות מיגרנה לפיבומיאלגיה? האם את יודעת שזה יעזור? ניסית? על כמה? הבת שלי יצאה מטיפולים עם כאבים בכמה דרגות יותר ממה שהיה לה כשמטלפנים למטפלת אחרי יום כל מה שיש לה להגיד שהיא לא רופאה יש עוד סיפורים ממטפלים אז כמה שאני מאוכזבת מרופאים שאומרים אני לא יודע אני מעדיפה על פני מטפלים שאומרים אני ארפא אותה, וכמובן לא מצליחים ואז עוד מאשימים את החולה, שלא האמין מספיק בשיטה

kikona126

New member
היי

בקשר לתרופות את יכולה לקבל אישור להשתתפות הקופה במחיר התרופה. בקשר למגרנות, פעמיים בחודש זה באמת מזערי (אבל בקשר לכאב זה לא תירוץ גם המגרנה הכי חלשה יכולה לשגע בן אדם...) נסי לעשות יומן מעקב ותבדקי מתי מגיעות המגרנות, אם זה מגיע בתקופה של ביוץ או לפני המחזור... ואז צריך לבדוק מה גורם לזה. האם את לוקח גלולות? אני זה יכול להעלות את התדירות או את הכאב, אצלי יש ירידה בכמות ובעוצמת המגרנה בשימוש בגלולות פרוגסטרון, ולא הדור החד או כמו שהן נקראות המשולבות. בקשר לעמותה או גוף מייצג, אחלה של רעיון.

נימ 1

New member
אגיד דבר כואב, ודבר פחות,

אני לא חושב שהנוירולוג אמר נכון כשהתכוון שאת צריכה "לשמוח"...ו"ללמוד" לחיות עם הכאב - זו אמירה נוראית (שהוא ילמד לחיות עם הכאב ) -ועדיין - פעמיים בחודש זה עדיף ממיגרנות של 4 פעמים בשבוע. ויש פה גם בפורום בחור שחי עם מיגרנה כמעט כל יום (הכל י ח ס י) אם באמת המיגרנות שלך כיום הן "רק" יומיים מתוך 30 יום - זה לא דבר שאת צריכה לקבל באהבה, אבל זה הרע במיעוטו. ולעניין - ולתת לך עצות מעשיות יותר - (בהתייחסות לרפואה קונבנציונלית . רפואה משלימה - כבודה במקומה מונח) העניין עם מיגרנות שיש להן תרופות מניעתיות , ויש תרופות שלוקחים ברגע שמתחילה המיגרנה. (תרופות כמו דרלין - ששמעתי שהיא מצויינת במניעת מיגרנה, או אף סימבלטה) הייתה התייחסות לכך בתוכנית של רפי קרסו פעם , שהוא הסביר (וזה הגיוני) שלאנשים שיש מיגרנה פעם בחודש - (ואפילו פעמיים בשבוע!) זו בעייה לתת תרופות מניעתיות שלוקחים כל יום . משום שבשביל מיגרנה , נגיד, פעמיים בחודש , אין טעם לתת לבן אדם כדור כל יום למניעה. ההחלטה יותר "קלה" כשמדובר במיגרנות בתדירות תכופה יותר. האם כשאת מרגישה כשמתחילה המיגרנה - יש איזה משכך כאבים שאת יכולה לקחת אותו שיעלים אותה ? כי אם כן... אולי זה הפתרון , לחיות יומיים בחודש על משככי כאבים , מאשר לקחת כדור על בסיס יומיומי. העיקר שתרגישי בשליטה, ולא "תפחדי" מהכאב - כלומר - שתדעי כשהוא מגיע - יש לך "נשק" בדמות משכך כאבים כלשהו לקחת. במקביל , באמת דרכים כגון רפואה משלימה (על אף מה שרשמתי למעלה ) - יכולים למצוא דרכים להקל עלייך, אולי להוריד את תדירות המיגרנות. מיגרנות לפעמים נובעות ממשהו נפשי, ולפעמים מגורמים פיזיים למשל לחץ פיזי על החוליות . יש זריקות כגון זריקות בוטוקס שהן גם אמצעי טיפולי. יש את המרפאה לכאבים פנים של ד"ר אמנון מוסק (שאישית מאוד לא התרשמתי ממנו) -אבל נחשבת כאוטוריטה בתחום. בשורה תחתונה , יש עוד אופציות , ומקווה שתלכי לרופא המתאים שיכוון אותך אליהן. ויש את הפורום הזה לפרוק ולחלוק , ולקבל עצות ורעיונות.

kikona126

New member
דרלין ופרולול זה סבבה!

אבל כשהמגרנה אצלי מגיעה, היא מגיעה (נקודה!) ואפילו הדרלין לא מצליח להוריד מהעצומה שלה. כמו שכתבתי לה אצל הבנות צריך לקחת בחשבון את השפעת ההורמונים

כוכב ה

New member
היי גמאני סובלת ממיגרנות קשות בטרוף

כבר 15 שנה מיגרנות אבל בחצי שנה האחרונה כל שבוע מיגרנה ואני לוקחת מיליון כדורים חזקים כמו אקסדרין וזה עוזר רק לקראת הסוף. מישהו יכול לעזור לי מה יכולה להיות סיבה שמיגרנות החמירו כ"כ וניהיו בתדירות מידי צמודה אחת לשניה? וגם עוד שאלת כאב בשבוע האחרון יש לי לחץ חזק מאוד בראש. מהקרקפת וגם משפיע על האוזניים. זה מאוד מדאיג אותי כי זה דבר חדש וגם אני מרגישה כמו זרמי קור בראש. מכירים תתופעה הזאת?יש לי תור לנרולוג רק עוד חודש ואני חייבת לציין שיש לי חרדה ברמה די גבוהה.

kikona126

New member
בקשר למגרנות

את לוקחת גלולות? המחזור סדיר? בקשר ללחץ בראש, היית מצוננת לאחרונה? אם כן תפני לאף אוזן גרון (היה לי משהו דומה והסתבר שהראש שלי היה סתום מסינוזיטיס)

כוכב ה

New member
אני לא לוקחת גלולות ואני מניקה

אני לא מצוננת עד כדי סינוסיטיס לא ניראה לי תודה

kikona126

New member
כשמניקים יש הרבה הורמונים בגוף...

הסיבה שנשים סובלות יותר ממגרנות מגברים היא בין היתר הורמונלית. דברי על זה עם רופא הנשים, אל תדאגי ההמלצה לא תהיה להפסיק להניק, אבל כן יכולה להיות שימוש בגלולות שירגיעו את זה (יש גלולות מיוחדות לנשים מניקות, אני מטופלת בהן בגלל המגרנות ובגלל שאצלי חייבים לדמות הריון, ככה שכל הבלגן הזה וכל ה״מתי המגרנה תהיה חזקה ולמה״ מוכר לי גם מהגינקולוג גם מה ניורולוגית וגם מהרופאת משפחה... שומעת את זה בכל ביקור ומכירה את החשש שלהם ממה יקרה שתהיי בהריון... תנו להכיר את האביר ואז נדבר על ההריון...). בקשר לאף אוזן גרון אם לא אז לא, אבל שווה בדיקה לפני ששולחים לסי טי כי זה סתם הרבה קרינה...

למעלה