מיגרנות.......

shelycat

New member
מיגרנות.......

יש פה מישהי/ו שסובלת ממיגרנות? לאלו שכן...מה אתן עושות נגדן כמה זמן הן נמשכות ואתן יודעות מה הגורמים שלהן?

אתי@

New member
כן אבל קלות

קורה פעם בשבוע הסיבה - יום ראשון נמשך - עד שאני לוקחת 2 נורופן ומפנה זמן לשינה טובה לא מיגרנה קשה, אבל בהחלט מיגרנה עם תופעות הלוואי שלה (בחילות וכו´)...

Aאלינור

New member
מיגרנות ../images/Emo178.gif../images/Emo122.gif

לי יש. שלחתי לך מסר איך אצלך? חמור, חמור מאוד או בלתי נסבל?

shelycat

New member
אצלי זה בה בהתקפות......

יש תקופות שאין בכלל רמז למיגרנות במשך שבועות ואף חודשים ואז זה מגיע ומגיע חזק כיוון שאני מפתחת עמידות לתרופות במהירות המינונים שאני לוקחת הם של סוסים ואחרי תקופות אני צריכה להחליף את התרופה כיוון שהיא כבר לא משפיעה עלי. בעיקרון אני משתדלת לא לקחת תרופות אבל כשהברירה היא לתפקד או לא לתפקד חייבים, הן אף פעם לא באות רק לכמה שעות כשיש התקף זה נע בין שלושה ימים מינימום ואינסוף (אני כבר בשבוע שני של התקפים שרק מחמירים מגל לגל) וכבר לקחתי היום מינון יפה של משכחי כאבים. כשהן מגיעות ולא הספקתי לתפוס אותן בזמן אי אפשר אפילו ללחוש לידי שלא לדבר על להדליק את האור ובסוף זה נגמר באפיסת כוחות.

יעל3

New member
גם לי יש כאלה...

הן לא חמורות. אבל אם אני לא לוקחת כדור (נורופן - כמו במקרה שלך אתי) והולכת לישוןזה ממש מחמיר במשך היום. מה שעוזר לי זה לא לאכול מאכלים מסוימים כמו קולה או שוקולד שממש הגבירו לי את תדירות ההתקפות - כיום הן פעם בשבוע בממוצע. כמובן שימי מחזור גם משפיעים. בימים אלה ממש אני עושה טיפולי שיאצו בשביל לנסות להקל, אני עדיין לא יודעת אם זה עוזר או לא כי עדיין לא עבר מספיק זמן.

סיגל2

New member
גם אני בין הסובלות ממיגרנות

אם אני תופסת את זה בזמן אז הכדור (אימיטרקס) עוזר מהר אם לא אז לפעמים זה מאד קשה פלוס תופעות הלוואי של בחילות ורצון לישון. כאשר יש לי התקפות אז זה כבר כמה ימים ומה שעוזר לי זה כדורי אימיטרקס ומיגרלב. אני עושה עכשיו טיפולי רפלקסולוגיה שמאד עוזרים ומפחיתים את כמות המיגרנות. לא מאחלת את הצרה הזו לאף אחד.

kisses

New member
בהחלט ומזה חזקות שלפעמים מזה

בא לי לעקור את הראש מהמקום. וזה ניגרם מאי לבישת משקפיים. אבל אופטלגין אחד פותר את הבעיה.

הילית*

New member
בנות ! אני שמעתי שעם ההריון

תופעות המגרנות יורדות... אז יאלה לעבודה !

אתי@

New member
תפסיקי לשלוח את כולם "לעבודה"

כל הזמן, ותתחילי "לעבוד" בעצמך

סיגל2

New member
מישהי שעבדתי איתה במקום עבודה

קודם סיפרה לי שהיא סבלה ממיגרנות עד ההיריון, בהיריון נעלמו לה המיגרנות לגמרי כלא היו, אך אליה וקוץ בה לאחר ההיריון הן חזרו לפעולה. אבל לא לסבול מיגרנות במשך 9 חודשים גם זה משהו.

יעל3

New member
גם אצל אמא שלי

שסובלת ממגרנות זה הפסיק במשך ההריונות ואז חזר

יעלי2

New member
לשליקט-קראי בקפידה

א. האם הלכת לאבחון. מיגרנות חזקות בתדירות שאת מתארת זה מצדיק בדיקה מחודשת של רופא (בהנחה שהתלוננת לרופא בעבר). ב. אני זוכרת שאת מרכיבה מישקפיים. אם אני לא זוכרת טוב-תבדקי אם את לא רואה טוב. אם את כן מרכיבה-תבדקי אם לא עלה לך המספר או אם לא נוסף לך צילינדר. ג. תמעיטי בקופאין: הוא מצוי בעיקר בקפה, דאיט קולה, שוקולדים, אבל גם בגבינות שמנות, גבינה צהובה ושכמותה. (לעיתים גם דג מלוח, מלפפון חמוץ, ביסלי ובמבה ומונסודיום גלוסומט "תורם"). אני הפחתתי במינון ועברתי לנטולים למיניהם. ד. טוענים שגלולות משפיעות (וגם עלולות בשילוב עם מיגרנות להביא לשבץ). תבדקי אופציה אחרת כאמצעי מניעה לאחר שתדברי עם הרופ"נ. ה. תתחילי ללכת לטיפולים של רפואה משלימה. דרך מכבי טבעי או קופת החולים שאת רשומה בה. אני הולכת כל שבוע ותמיד לקראת מחזור לטיפוך 40 דקות של רפלקסולוגיה. לאחרונה שמעתי שהבוסית של בעלי שסובלת ממיגרנות איומות עושה טיפולי טווי-נה והם עוזרות פלאים. לקחתי טיפול אחד לניסיון וזה היה מוצלח מאוד. זה עולה כ 55 ש"ח לטיפול ולא בא על חשבון משככי כאבים אותם אני צורכת כשהמיגרנה קשה מנשוא {2 כדורים של רוקסט פלוס ואני מתחילה לרקוד!}. אבל לי זה הוריד את תדרות המיגרנות למכה אחת בחודש לקראת מחזור. (ואצלי זה היה מלווה בבחילות, הקאות, טשטוש, תשישות ועוד שאר דברי מתיקה...). הטיפולים האלטרנטיביים

יעלי2

New member
טווי-נה

בגדול: לחיצות אינטנסיביות נקודתיות באיזורים ספציפיים בגוף. אצלי היתה התמקדות באיזור הכתפיים, הלסת, הגב העליון וקצת ביד. הוא לחץ על נקודת שעושים בהם דיקור וזה השפיע על הראש. מענין ועובד. משך הטיפול קצר בהשוואה לאחרים: כ 20 דקות, אבל יוצאים ממוטטים מעיפות (לפחות ככה אני הרגשתי).

יעל3

New member
דרך מה מגיעים לזה?

האם זה דרך קופת חולים? פרטי? זה עזר לך למגרנות?

יעלי2

New member
ציינתי בהודעותי הקודמות שכן

תלוי באיזו קופה את שייכת ואיזה ביטוח רפואי יש לך. למי שיש ביטוח זהב (המקסימלי) של קופות החולים פוגש רופא ממיין, שמפנה אותך לטיפול המבוקש (לבקשתך או לפי המלצתו). היות ובסופו של דבר הטיפולים עוזרים למטופל (ובעלות מופחתת) אבל הם גם מנגנון משומן שמכניס כספים לקופה. תמיד אפשר לבקש להחליף סוג טיפול. נדיר שיש מצב שרופא לא ממליץ.

למעלה