לשליקט-קראי בקפידה
א. האם הלכת לאבחון. מיגרנות חזקות בתדירות שאת מתארת זה מצדיק בדיקה מחודשת של רופא (בהנחה שהתלוננת לרופא בעבר). ב. אני זוכרת שאת מרכיבה מישקפיים. אם אני לא זוכרת טוב-תבדקי אם את לא רואה טוב. אם את כן מרכיבה-תבדקי אם לא עלה לך המספר או אם לא נוסף לך צילינדר. ג. תמעיטי בקופאין: הוא מצוי בעיקר בקפה, דאיט קולה, שוקולדים, אבל גם בגבינות שמנות, גבינה צהובה ושכמותה. (לעיתים גם דג מלוח, מלפפון חמוץ, ביסלי ובמבה ומונסודיום גלוסומט "תורם"). אני הפחתתי במינון ועברתי לנטולים למיניהם. ד. טוענים שגלולות משפיעות (וגם עלולות בשילוב עם מיגרנות להביא לשבץ). תבדקי אופציה אחרת כאמצעי מניעה לאחר שתדברי עם הרופ"נ. ה. תתחילי ללכת לטיפולים של רפואה משלימה. דרך מכבי טבעי או קופת החולים שאת רשומה בה. אני הולכת כל שבוע ותמיד לקראת מחזור לטיפוך 40 דקות של רפלקסולוגיה. לאחרונה שמעתי שהבוסית של בעלי שסובלת ממיגרנות איומות עושה טיפולי טווי-נה והם עוזרות פלאים. לקחתי טיפול אחד לניסיון וזה היה מוצלח מאוד. זה עולה כ 55 ש"ח לטיפול ולא בא על חשבון משככי כאבים אותם אני צורכת כשהמיגרנה קשה מנשוא {2 כדורים של רוקסט פלוס ואני מתחילה לרקוד!}. אבל לי זה הוריד את תדרות המיגרנות למכה אחת בחודש לקראת מחזור. (ואצלי זה היה מלווה בבחילות, הקאות, טשטוש, תשישות ועוד שאר דברי מתיקה...). הטיפולים האלטרנטיביים