מידָשָפָה :פרסית (فارسی)

פרויז1

New member
מידָשָפָה :פרסית (فارسی)

פרסית (فارسی) מדינות שבהן השפה מדוברת: איראן, אפגניסטן, טג'יקיסטן, עיראק, בחריין אזורים שבהם השפה מדוברת: המזרח התיכון סך כל הדוברים: כ-100,000,000 מספר הדוברים שזו שפת אמם: כ-46,000,000 שיטת הכתב: אלפבית ערבי בתוספות ושינויים קלים דירוג: העשרים ותשע המדוברות ביותר סיווג משפחתי: הודו-אירופית הודו-איראנית איראנית איראנית דרום-מערבית פרסית חומר נוסף: ספר לימוד מעמד רשמי השפה הרשמית במדינות: איראן, אפגניסטן, טג'יקיסטן גוף מפקח: فرهنگستان زبان و ادب فارسی - האקדמיה לספרות וללשון הפרסית ראו גם: שפה • רשימת שפות פרסית (پارسی, פּארסי; فارسی, פארסי) היא שפה איראנית. הפרסית מדוברת כשפת אם בפי 38 מיליון דוברי והנה המקור המלא אם עוד לא הבאתי לכם .

כן יש לאקדמיה שלהם שם ממש מצחיק, שמי שלא מכיר

את ה-EZAFE (שזה בעצם ה-E ששמים לפעמים בסופי מילים) יחשוב שזו מילה אחת ארוכה מאוד (למעשה, זה 4 מילים)- farhangeshtane zabane va'adabe farsi. תנסו לומר את זה ברצף ועם המבטא, מבטיחה לכם שכל החברים שלכם יצחקו.

../images/Emo8.gif

נחמד מאוד. בהתחלה הוא רק צעק يار يار והיה די קל להבין, אך אח"כ זה נהיה מהיר ולא כל כך הבנתי, אבל תודה רבה על החוויה.

פרויז1

New member
אחתייר דריד,

גורבה חנום ! ואיך אוכל לשמור לי מקלדת פרסית שתגיע לכאן בלינק, כדי שכשארצה, אקליד בה?

niya

New member
תקליק על "הוספת תגובה"

ואז בחלון שנפתח, בצד שמאל יש מקלדות לבחירה

פרויז1

New member
מקלדת מקלדת! כתבי בפרסית!

بروىز בשתי שגיאות. חסרה האות P ואילו האות י' לא מנוקדת. זה כותב כאן , אבל לא בשורת הנושא. כותבים פה, מעתיקים ומדביקים לשורת הנושא. על כל פנים : תודה.

פרויז1

New member
الهنا خشکله !

چه طورئ ائن را نگه داری کنم ؟
و دیگه نگی که زشتی ها!
اگر بگید من بر ذخ میشم .
شب شما به خیر! پرویز.

פרויז1

New member
תרגום לבקשת אלנה היפייפייה שלנו :

איך את (מרגשה)? האשמור על זה?
(אני לא זוכר למה התכוונתי.. איזה ברוחחח !!!
) ויותר אל תגידי שאת מכוערת, הה !
אם תאמרי, אני אכעס
ע
רבך בחייר ! פרויז.

שאלה טכנית

יש אפשרות להגדיל אותיות פרסיות? נורה קשה לראות את הניקוד- איפה יש נקודה אחת ואיפה שתיים
לא יודעת אם עוד מישהו לא רואה טוב , כמוני, אבל אם נגדיל אותיות כולם ירוויחו-יותר קל לקרוא

niya

New member
בעיקרון

את יכולה להגדיל את הכתב בכלל - בחלק העליון משמאל של המסך יש לך אופציה להגדיל את הכתב מצויינות האותיות א א - אחת גדולה ואחת קטנה זה מגדיל את הכתב על הפורומים

../images/Emo51.gifתודה על העצה!

ואיך מגדילים את מה שכתבו אחרים?גם ככה אני יכולה לקרוא כמו ילד בן 6 עם פיגור שכלי קשה....ועוד לא רואה טוב,אבל מאד רוצה לקרוא ולהבין הכל

niya

New member
באותו אופן

זה מציג את כל מה שכתוב ביותר גדול שלחי לי מסר אם את עדיין לא מסתדרת

המון תודה!זה מאד עוזר לי!

כי כשלא ידעתי שאפשר להגדיל עשיתי "העתק-הדבר" ,עברתי ל"וורד" והגדלתי שם לגודל מפלצתי וככה יכולתי לקרוא.
טוב, נו,מחשבים ואינטרנט זה עולם מאד חדש בשבילי וכל יום יש מה ללמוד איך עושים ומה עושים.

פרויז1

New member
עוד הפעם דיברת סרה על אישה פרסיה?

הלא הזהרתיך הזהר היטב וחזור ואזהר?
שלי נעלייך כשאת מגידה על אישה פרסייה, אה?
פרויז.

למעלה