מידול תלת מימד, שני צגים או אחד, ולוח גרפי...

Ninja

New member
מידול תלת מימד, שני צגים או אחד, ולוח גרפי...

ההודעה היא שאלה עבור מידול תלת מימד. לעיתים אני עובד על מחשב עם שני מסכים, ומדי פעם על צג יחיד. משיקולי נוחות, מכיוון שמדי פעם יוצא לי לשחק קצת עם Photoshop וכדומה, אני שוקל לרכוש לוח גרפי. כרגע אני בכיוון של wacom. אני מתכנן לשאת את הלוח איתי, ולעבוד איתו בצירופים האלו. מדי פעם על צג יחיד. רוב הזמן עם שני צגים. כאשר אנחנו מדברים של מידול בעיקרון, רציתי לדעת עד כמה ההבדל מורגש. כלומר ההבדל בין הדגם הרגיל לדגם ה-wide. הייתי שמח לקבל חוות דעת על כל השילובים, אם אפשר: כלומר - wide עם צג רגיל, לוח רגיל על שני מסכים, עבודה עם wide על שני צגים, ולוח רגיל על מסך יחיד. מן הסתם יותר נוח לעבוד עם לוח רגיל וצג יחיד, אבל אשמח לדעתכם באפשרויות אלו. כלומר, עם מה אתם הייתם מעדיפים לעבוד במצב הזה, wide או רגיל

Ninja

New member
../images/Emo22.gif אהה... גם וגם.

ברור לי שהשאלה שלי לא ממש מובנת. כאילו, "מה אתה רוצה לכל הרוחות
" אז ככה... אני מעוניין לרכוש לוח של wacom, ואני מתלבט בין רכישה של דגם "רגיל" לבין רכישה של אותה המידה, אבל "wide". מה שגורם לי להתלבט זו סביבת העבודה שלי. מדי פעם אני עובד עם צג יחיד ומדי פעם על מחשב בעל שני צגים. אני מעוניין להשתמש בלוח בשתי אפשרויות אלו, ולעבוד איתו בנוחות המירבית. כלומר אם אקנה wide, האם אצטער על כך כשאעבוד עם מסך יחיד
או אם ארכוש "רגיל", עד כמה זה יפריע לי בעבודה עם שני צגים
אני חסר ניסיון עם לוחות גרפים. אף פעם לא יצא לי לראות או להתנסות בלוח בזמן עבודה. יכול להיות שהשאלות האלו נובעות סתם מחוסר הבנה. חסר לי הקטע הטכני. לדומא:
האם ההצבעה היא אבסולוטית
האם גודל הלוח הוא ממילא תמיד לפי גודל התצוגה בה הוגדר המחשב
האם אפשר להגדיר ללוח שהוא עובד רק מול צג מספר 1 מבין השניים
האם ניתן להגדיר לו שהוא עובד רק עם החלון האקטיבי באותה העת
האם בעבודה עם שני צגים ממילא אשתמש רק בחציו רוב הזמן
וכן הלאה... כאשר ניגשתי לחנות היבואן, לא היה שם איש מקצוע שאוכל לשאול אותו את כל השאלות האלו, אלא רק פקידות.
למרות שאני חושב בכיוון, אני לא באמת מבין אם הלוח יתרום לי... כלומר, אני בטוח שהוא יסייע לי בעבודה עם מחק ב-Photoshop לדוגמא, אך עד כמה בכלל הלוח תורם במידול תלת מימדי
האם זה בעיקר שעשוע או שרוב הח'ברה עובדים איתו
האם אין זה רלוונטי רק עבור מידול עבור אנימציה קלאסית
הרבה שאלות לא ברורות, הא
... מקווה שאוכל לקבל מענה לפחות עבור חלק מהשאלות.

sasonando

New member
כן לא הכי ברור, אבל בכל זאת :)

אתה יכול להגדיר עם התוכנה של הלוח איך אתה רוצה שההצבעה תיהיה, אבסולוטית או רלטיווית. יש עוד כמה אופציות אבל אני לא זוכר כי אני על המחשב בעבודה בתור אחד שיש לו כשרון ציור חובבני (אף פעם לא למדתי את זה) וקנה לוח לא מזמן ,זה קשה מאוד להתרגל לזה. אתה צריך המון לשחק עם זה ולצבור נסיון כדי שתיהיה לך הרמה להשתמש בלוח, לי בינתיים עדיין יותר נוח לצייר על דף ולסרוק... אבל אני לא מצייר יותר מדי אז לא יודע כמה זה רלוונטי לגבייך. אגב הבעיה העיקרית בלהתרגל לזה היא העובדה שאתה מצייר על הלוח ומסתכל על המסך, לא על הדף עצמו. בכל מקרה , לדעתי זה לא יותר מדי עוזר בתלת מימד, אלא יותר באנימציה דו מימדית ופוטושופ.... רק לשעשוע זה בטוח לא, ראיתי אנשים שעובדים עם זה בצורה מקצועית לגבי הקטע עם שני מסכים אני לא מבין בזה אז לא אענה לך.

Ninja

New member
טוב לדעת שיש הצבעה רלטיוויות. ../images/Emo45.gif ../images/Emo51.gif

אני עובד עם A5 WIDE על מערכת עם שני מסכים

אבל הגבלתי את הלוח למסך אחד מבין השניים שהוא מסך בפורמט WIDE. אני חושב שהלוח הרחב יתאים יותר לעבודה עם מסך יחידי רחב ולא שני מסכים

Ninja

New member
כלומר בעבודה עם שני מסכים, עדיף לוח רגיל../images/Emo35.gif

טוב לשמוע את דעתם של אנשים שכבר התנסו בכך.
כלומר, אתה עובד עם שני מסכים, אבל הלוח מוגדר לעבודה מול אחד מהשנים
זאת אומרת שבשבילי עדיף לוח רגיל מול מסך רגיל גם כאשר אני עובד עם שני צגים. איך אתה בוחר פונקציות שנמצאות על המסך השני, "מסך התפריטים"
באמצעות העכבר הרגיל
תודה על העזרה.

אני עובד עם 4 מסכים. והwacom מיועד למסך אחד

שלא נמצא בwide למה? כי ככה נוח לי. ממילא הצורך ביותר ממסך אחד לא משפע לי על גודל התצוגה בפוטושופ או בפלאש או באופן קאנואס.(הקטיעה באמצע גורמת לבעיות בתוצאה הסופית) ואין לי צורך להגיע לתפריטים שנמצאים במסך השני בגלל קיצורי הדרך של המקשים. תתחדש.

ארבעה מסכים זה נשמע מגניף

לא צריך לשלוח חלונות לרקע. אולי הגיע הזמן לפתוח שרשור תמונות של דסקטופים

Aofer

New member
טל, נראה לי אתה יכול להסתפק ברגיל

אני כנראה A5 רגיל לא מזמן וזה מספיק בשביל הצרכים שלי הוא גם יחסית גדול ואפשר לצייר עליו והוא עדיין לא תופס הרבה מקום על השולחן. אתה יכול להגדיר אותו למסך אחד או לשניים והוא בכל מקרה יחסי למסך שלך ככה שהמשטח עבודה מנוצל במלואו. מה בכלל התקציב שלך? לדעתי הA5 הרגיל הוא מעל ומעבר, אתה מדבר על הIntous 3 נכון? ולא על הגרפייר בטעות?

Ninja

New member
../images/Emo13.gif OK, החלטתי. תודה על התשובות, ח'ברה.../images/Emo51.gif

החלטתי ללכת על ה-A5 בגודל רגיל. גם על פי האתר בארץ, תיאורטית, זהו הדגם הנמכר ביותר. הייתי כבר אצל היבואן ביום חמישי, אך לא היה במקום מענה טכני. היום, בעקבות השרשור, החלטתי לנסות שוב. לפני ששבתי לחנות היבואן, החלטתי על הדגם הרגיל, ביררתי עימם את אפשרויות התשלום, ווידאתי שיש מלאי, וחזרתי שוב לאריג'נט. הכל היה אמור ללכת חלק, כבר הכינו את הלוח, אבל רק במקום עצמו "גילו" שהם לא יכולים לחייב אותי בכרטיס אשראי כפי שהתחייבו מולי. טוב... מחוסר ברירה, ניסיתי למשוך מזומן בסניף הבנק הקרוב. במקרה הכספומט הסמוך לא היה תקין והסניף כבר היה לאחר שעות הפעילות. כנראה שזה היה אות משמים.
הייתי מוכן לשלם יותר תמורת אספקה מיידית אך לא איפשרו לי לרכוש היום. למרות שאאלץ להמתין קמעה עד בואו של הלוח, הבנתי שעדיף להזמין דרך eBay במחיר נמוך משמעותית. נו, נחכה...

best value בחירה טובה

ותודיע כשהוא כבר יהיה אצלך כדי שנוכל רישמית להגיד לך להתחדש.

למעלה