מידות!!!!!!!!

מידות!!!!!!!!

באיזה מידות לעזאזל משתמשים בהכנה של קוקטיילים? מה זה חצי/שליש/שלושה רבעים? יש לי בבית 3 ג'יגרים- באחד רשום ככה: בצד הגדול רשום 50 מיליליטר ובקטן 25 מיליליטר, יש לי עוד ג'יגר שבו רשום בצד הגדול-1 ובצד הקטן - שלושה רבעים. נשבר לי הראש לעזאזל !!!!!!! בבקשה בבקשה תעשו לי סדר אני מיואש לא ישן בלילות רודף אחריי חברים דמיוניים ומשתכר כל יום בגלל זה!!!!!!!! עזרה בבקשה!!!! תודה מראש :)
 
אתה חמוד אתה

על הראשון כשמדובר במיליליטרים הכוונה היא למיליליטרים, כלומר אלפיות של ליטר. נגיד בבקבוק של 1 ליטר יש 1000 מיליליטר השני והשלישי מדברים ביחידות נפח שנקראות OZ. מאחר שגם OZ וגם מיליליטרים מודדים נפח, ישנה הגבלה ביניהם, והיא: 1 OZ שווה ל- 30 מיליליטר. לפי זה אתה יכול להבין גם את כל שער המידות שיש לך על הג'יגרים... מבין? פשוט תכפיל ותחלק באותו היחס. 2 OZ יהיה 60 מ"ל, 1.5 יהיה 45 וכו'. מבחינת עבודה, אם אתה לא ברמן אני מאמין שאתה תעבוד לפי ספר קוקטיילים, פשוט קנה לך ספר שמדבר ב OZ ולא במ"ל, וכך תוכל להשתמש בג'יגר השלישי שלך שהוא לדעתי הכי נוח.
 

maxfain

New member
או קיי

זה לא משנה כל כך מזה 1 או 1 וחצי, זה נועד להקל עליך ועל המידות שלך בעצם.. כי לא משנה באיזו מידה של אלכוהול אתה תמדוד, כשתשים את המידות שבמתכון זה יצא לך אותו דבר.. לדוגמא, אם ה1 שלי זה ליטר, וה1 שלך הוא חצי ליטר.. אם נמזוג לפי המתכון, יצא לנו אותו הדבר פשוט בכמות שונה.. אצלי 1 = ל30 מ"ל = ל1oz
 
יש לי עוד שאלה

יש לי באר קטנצ'יק בבית אני חובב אלכוהול מושבע מגיל 5 בערך וקניתי את הספר קוקטיילים 69 של עופר גורן למי שמכיר ושם יש מידות של 1, שלושה רבעים, רבע, 1 וחצי וכולי. ולא רשום שם אם זה מתייחס לאונקיה או למילימטרים לכן אני מבולבל. אז השאלה שלי האם יש מידה אוניברסלית מקובלת למנה אחת ????? תודה אתם תותחים!!!!!! קראתי את כל ההודעות בפורום הזה ואתם פשוט גאוני אלכוהול!!!
 
שאלה טובה האמת...

ככה, מ"ל זה בטוח לא, כי קוקטייל שיש בו 1.5 מ"ל זה לא קוקטייל. אני לא יודע מה רשום בספר כי אני לא מכיר אותו, אבל אני בטוח שבתחילת הספר או בסוף הוא אומר למה הוא מתכוון ובאיזה יחידות מדידה הוא משתמש. לפי מה שנראה לי, בעולם משתמשים ב OZ. אני לא בטוח בזה כי נתקלתי בעבודה בברמנים שעשו קורס בזמן אמיתי שאצלהם הכל שונה. להם יש "מנת אלכוהול" שזה אם אני לא טועה 45 מ"ל. אני לא יודע אם ה"מנת אלכוהול" הזאת זה משהו שייחודי רק לבית ספר שלהם או שזה משהו שמקובל בעוד מקומות...באמת שאני לא יודע. אבל שוב, אני כמעט בטוח שבעולם מקובל לעבוד במ"ל או ב OZ.
 

maxfain

New member
גם אני הבנתי שבזמן אמיתי זה שונה..

בכל אופן ברוב המקומות שאני מכיר, מקובל לעבוד לפי הנוסחא ש1 = 30 מ"ל.. (מנה של אלכוהול = 30 מ"ל) נתקלתי במקומות שאצלהם מנה אחת שווה ל25 מ"ל.. שדון מטורלל (??!!), אני ממליץ לך לקנות את הספר החריף של שלמה פפירבלט, אני חושב שמכל ספרי האלכוהול למיניהם שראיתי, הוא הכי מפורט ודי ידידותי למשתמש.. יש לו גם ספרים על יין, בירה, ועוד דברים מעניינים.
 
מצאתי!!!!!!!!!!!!!!!

בספר של עופר גורן כתוב כדלקמן ככה : מידה של מנת אלכוהול מקובלת בארה"ב היא 29.5 מיליליטר ( =1 אונקיה (oz)), בארץ ובמדינות אירופה מקוהל להשתמש בין 50 ל- 60 מיליליטר למנה אחת!!!! והוא ממליץ להשתמש ב-50 מיליליטר!!!!!!!!!!!!! הייתכן?!??!?!? טרללה טרילילי טרלה טרללה טרילילי לה לה טרלהלה טרילילילי לההההה
 

maxfain

New member
נו

זה מה שאמרתי, 1 = 30 מ"ל.. בארץ מנת הבית נעה בין 50 ל60 מ"ל, אבל זה תלוי מאוד מה מוזגים.. למשל אם תזמין וויסקי, וודקה או וואטאוור אתה תקבל את מנת הבית (בד"כ 60 מ"ל = 2oz ), אך אם תצטרך להכין קוקטייל שמכיל למשל 1.5 מנת אלכוהול אתה תעבוד לפי הנוסחא של 1 = 30 מ"ל.. כלומר 1.5 = 45 מ"ל..
 
למעלה