גיבוש צוללות, מעט יותר פירוט...
טוב, אני יורד למצולות רק עוד כמה ימים, משמע שאולי אשהה פה מעט, ככה שאוכל לענות (אם מישהו רוצה, כמובן) לשאלות בקשר לצוללות בכלל, וגם קצת על חובלים. אז ככה, אתה מתאר לעצמך שיותר מידי פירוט הוא פשוט בלתי אפשרי, גם מבחינת ב``ש מחד, וגם בגלל שזה מוציא את ה``עוקץ`` מהגיבוש ומביא יתרון עצום למלש``ב בעל הידע לעומת זה שחסר ידע בכלל מאידך. אז אני אעשה את זה ככה. אני אתן נקודות שכדאי לו מאוד (ואני מדגיש, *מאוד*) לזכור לקראת הגיבוש, ואולי כמה דברים שיתנו לו מושג מה הולך שם. א. כושר גופני. הכושר, כפי שאמרתי, הוא לא חלק חשוב בגיבוש. אף על פי כן, אני ממליץ באופן אישי כן לבוא בכושר. הסיבה פשוטה - אין לך כוח לרעות וחברות אם אתה שפוך, גמור, עייף, או כל סוג של עייפות פיזית. המסעות (או המסע, ודי לחכימא ברמיזה) ינועו בין 10 ל 15 קילומטר מקסימום, תלוי מאוד מאוד במפקד. לעיתים אפילו יהיה פחות. חשוב מאוד להפגין חברות! וכאן זה לא רק עניין של ``קצת חברות, הרבה להגיע במקום הראשון``, אלא ההפך. אני לא מתכוון להגיע אחרון, אבל להשתדל לרוץ עם החבר`ה שלך, לנסות להיקשר אליהם כמה שיותר מהר, ושתיראו בסוף חברים טובים עם המון המון רעל. ב. ידע טכני. אין לי מושג איך הוא יכול להתכונן לזה, אבל בוא ונגיד שכדאי לו להתחיל להתאמן על פירוק והרכבה של כל מיני דברים... העניין הטכני מאוד מאוד חשוב, כי אם הוא לא יהיה טוב בזה, סיכוייו אפסיים. זה בגלל שאחר כך, במציאות, אם מתקלקל משהו בצוללת והוא באחריותך, אתה זה שתתקן אותו, וסביר להניח שהתקלה היא חדשה, שלא קרתה אף פעם, או לפחות לא במתכונת מסויימת (זאת בגלל שאחרי כל תקלה, כשחוזרים לחוף, משתדלים למנוע את הסוג המסויים שלה ע``י שינוי תקן, או הוראות חדשות וכו`), ככה שצריך מוח מאוד יצירתי להרכבה ופירוק של דברים (והדגש על יצירתי, פירוק והרכבה, ומדברים לא קונבנציונאלים. מאוד לא...). ג. יכולת למידה. רצוי מאוד שהוא יהיה בעל יכולת למידה טובה מאוד, שכוללת גם יכולת ללמוד בע``פ דברים. והרבה. (אתה יודע שלכל שסתום בצוללת יש שם? אתה יודע כמה שסתומים יש בצוללת? בוא נגיד שזה כמו ללמוד ב``עפ איזה ספר טלפונים קטן...) וזה לא רק בקורס, זה גם בגיבוש, יבדקו אותו בזיכרון לטווח ארוך, ובמקסימום דיוק. רצוי שיכין את עצמו קצת וילמד על מנועים של כל מיני דברים, היסטוריה של ח``י, ועוד ככל העולה על רוחו. לפחות ככה החומר לא יהיה סינית בשבילו (מה שלא נורא כל כך, כי לי זה היה סינית ועברתי...). ד. קור רוח. כל זמן, כל הזמן. הוא צריך להראות שהוא האיש הכי קול בעולם (ויש להבחין הבדל גדול בין קול, שזה רגוע, לאדיש, שזה אפאטי...), ששום מכונה לא מלחיצה אות, שום חדר חשוך, שום דבר. סימני לחץ קלים מעט מעל הממוצע הנדרש, והוא הולך הביתה בסוף. אני חושב שבעניין הגיבוש זה המקסימום שאני יכול לתת לך, מבלי להרוס או לעבור על ב``ש. השאר יתברר לו אם הוא יגיע. בעניין המבדקים, זה משתנה. יש כאלו שעשו להם את זה בהתחלה, יש כאלו שבסוף, יש כאלו שבאמצע. זה הדבר היחיד שאי אפשר להתכונן אליו, למשל תא הלחץ - אם אתה לא עומד בלחץ, אז אתה פשוט לא עומד בו. אי אפשר לרמות. אם תרמה, כשתהיה בצלילת עומק ראשונה עור התוף שלך יתפוצץ כמו בלון מים והאוזניים שלך יתחילו להגיר דם בכמויות, אה, כן, ותהפוך לחירש חסר יכולת של שיוווי משקל... טוב, מקווה שעזרתי לעת עתה. שוב, אם יש שאלות נוספות או משהו, אין בעייה, רק למהר כי אני לא אהיה פה עוד כמה ימים, ואחזור רק עוד X ימים.