מידע בנוגע לצוללות .. ?

מזלט

New member
מידע בנוגע לצוללות .. ?

מישהו יודע לספר איך מגיעים לצוללות, מה עושים בגיבוש וכו` ? ברור לי שצריך לעשות יום סיירות, לסיים גיבוש חובלים ואז עושים גיבושון צוללות או משהו כזה. עוד פרטים יועילו. מי שתוהה למה אני שואל, אז זה פשוט: אני מתכנן מה אני אעשה אחרי שאני אפול מהקורס טיס.

avipe

New member
אתה רוצה ליפול הכי נמוך?

מלמעלה גבוה עד למטה נמוך... למה צוללות?בתור אחד שנניח ויפול מטייס אז דווקא צוללות?!?! נחשב חרא של דבר...נראה לי עדיף סטי``לים......

מזלט

New member
למה אתה חושב ככה

הצוללנים הם אנשים מאוד איכותיים ומיוחדים. לא כל אחד יכול לחיות 21 יום מתחת למים בתוך צינור פלדה, אחד בתוך התחת של השני. חוץ מזה, לא סתם צוללנים יוצאים מתוך יום סיירות.. בעוד שסטילניקים.. מגיבוש סטילים, שכולנו יודעים מה הרמה בו.

jedi knight

New member
צוללות

ובכן אם אתה רוצה לדעת על משך השירות אז הרבה לא תדע מהסיבה הפשוטה שצוללות זה הדבר הכי סודי שיש בצה``ל וכמעט אף פעולה של הצוללות לא מתפרסמת אולי אחת ל 10 שנים מתוך אלפים אבל מה שאני יודע ומותר להגיד זה שהצוללנים משתתפים בבט``ש הימי ומתכוננים לעיתות מלחמה מה שכן אני יכול להגיד על הגיבוש שאין קשר לגיבוש חובלים רק שצריך להגיע דרך יום סיירות ומשם יש גיבוש מיוחד שאורך שלושה ימים לצוללות אם תיפול מטייס כבר תהיה לך את האופציה הזאת הכרתי כבר אנשים שנפלו מטייס ועברו לצוללות שזה דבר שאף אחד לא יספר לך עליו בניגוד לטייס כי כאמור הצוללות זה הדבר הכי סודי בצה``ל חוץ מהמודיעין אגב אולי מישהו יענה לי על השאלה לגבי 669 ???

jedi knight

New member
עוד משהו

כבר הנחתי שאתה יודע את המגמות והדברים האלה כי אני מניח שאת מה שכתוב באתר של אכ``א קראת לא פעם ולא פעמיים ולאבי לדעתי צוללות זה אחלה של דבר תראה זה אישי מה שיתאים לך לא בהכרח יתאים לו

מזלט

New member
דווקא לא קראתי

מה הכתובת? (וקוראים לו אבישי, לא אבי)

מזלט

New member
נכנסתי לאתר של

דולפין.אורג.יל dolphin.org.il וקראתי שם על שייטת הצוללות, זה נשמע מאוד מרתק ומאתגר, חוץ מהסודיות שבדבר. חוץ מזה, בל נשכח את שלושת צוללות הדולפין החדשות (אח``י דולפין, לוויתן ותקומה) שקיבלנו מגרמניה. כל אחת... עולה כמו 10 מטוסי קרב. זה הציוד הכי חדיש שיש.

jedi knight

New member
אוקי

פשוט מאוד גש לאתר של אכ``א כנס ליחידות שדה והתנדבות ובחר בהתנדבות- צוללות יש גם אתר שנקרא רעל שכותב קצת אבל עדיין זה רחוק מלהמחיש את מה שהצוללנים באמת עושים ??? יש גם באתרidf2000 חלק גדול על הצוללות שמסביר עליהם קצת אבל קח הכל בפרופורציות זה לא מה שעושים שם

מזלט

New member
גדול, תודה

אתה טוב ``רעל``. ומה שיש בidf2000, מועתק מהאתר של דולפין... :)

הגעה לצוללות - מדריך ארוך למשתמש..

טוב, אז איך מגיעים לצוללות? למען האמת, זה לא עד כדי מסובך, אם אתה ממש ממש רוצה. בהתחלה, כמובן, עליך לעבור את יום הסיירות החביב והטוב (אלא אם כן יש לך סעיף פוסל כלשהו למטכ``ל ושייטת, ואז שולחים לך זימון הישר למבחנים לחובלים/צוללות, כמוני - יש לי בעיית עיניים) אם עברת יום סיירות, עליך לסמן חובלים כעדיפות שלך. בכל אופן, גם כך וגם כך, אתה צריך להגיע למבחנים לחובלים. אם הצלחת בהכל, ובמיוחד בענייני התפיסה הטכנית, אבל לא בראיון עם הפסיכולוג הקבוצתי (``בואו נבנה מגדל עם דגל מקשים וסיכות...``) אז תקבל זימון נוסף, לפגישה לראיון אישי (יש כאלו שמקבלים על המקום ובאותו יום עוברים את הראיון האישי), ואם תעבור אותו, תקבל זימון לגיבושון, ללא צורך לעבור גיבוש חובלים. אם עברת את הפסיכולוג הקבוצתי, תצטרך ללכת לגיבוש חובלים בכל זאת... את הגיבוש אתה רק צריך לשרוד. לא יותר. אם לא תהייה יותר מידי סוציומט, אתה תקבל זימון לצוללות. שים לב, הציונים שלך בגיבוש לא צריכים להיות גבוהים מאוד (כמו אלו שצריכים ללכת לשלדג או ל 669). זאת בגלל שרוב הקטע הפיזי לא חשוב בכלל, וגם עניין בדיקת המנהיגות שלך. מה שכן, בגיבוש כדאי שתהיה מצטיין בתחום הלימודים (בחומר שתצטרך ללמוד ולהיבחן עליו), כי זה אחד הדברים החשובים בקורס צוללן - ל-ל-מ-ו-ד. והרבה. כל יום, כמעט כל היום... שרדת את הגיבוש, קיבלת זימון לגיבוש צוללות? הכן את עצמך לשלושה ימים חביבים בחיפה... הגיבוש הוא גיבוש כמו רוב הדברים שאתה כבר הספקת להכיר. חוץ מזה שאתה לא נדרש לכושר גבוה. נכון, יהיו לך טיפל`ה מסעות, אבל הם בכלל לא באים לבדוק כושר - הדגש הוא כמעט בלעדי על איך היחס שלך לאנשים מסביבך. אם הם אוהבים אותך, ואם אתה אוהב אותם. יהיו גם כל מיני מבחנים לראות אם אתה עומד בתנאים הקשים (לעיתים) שבצוללת - תא לחץ (עניין נוראי למדיי... האוזניים שלך ירגישו כאילו מישהו דוחף להם שני פקקי שעם לתוך המוח...), תא לבדיקת שמיעה (תא אטום שמשמיעים לך בו ציפצופים כאלו) ועוד כל מיני בדיקות שונות ומשונות. עוד כל מיני מבחנים יבואו אחר כך - תשהה בחדר חשוך ואטום למשך איזה שעה וחצי - שעתיים עם עוד כמה חבר`ה. כל הקטע זה לראות, שוב, איך אתה עם אנשים אחרים. אצלי במבחן היה אחד שהתחיל לצרוח שהוא רוצה לצאת (יש לציין שזו *לא* הדרך לעבור את הגיבוש), ואני ועוד שניים החלטנו לשחק הקוואה קוואה דלאומה ביחד, אכן, החושך מזיז לך משהו בשכל. אחד מהם עבר, אחד החברים הכי טובים שלי עכשיו, ד``א. ובכן, עוד כל מיני מבחנים, כל מיני חומרים לשנן בע``פ ולהיבחן עליהם, ובערך זהו. אם עברת הכל, וצריך ציונים מאוד גבוהים בהכל (למעלה מ 90) אז הצלחת להתקבל פנימה. לכל מי שאומר שצוללות זה חרא, פיחסה, ללא אקשן וכו`, זה תלוי. א - מה אתה מחפש לעשות בשירות. אם אתה מחפש לרוץ על איזו גבעה, לטפס על הר או לעשות בט``ש באיזה קו, אין לי בעייה עם זה, זה מאוד חשוב. אם בא לך לעשות דברים שונים, שמשלבים לעיתים גם שיוטי מודיעין מסוג מסווג מאוד, גם הטבעות של ספינות (או נמלים) שמסכנות את בטחון המדינה, וגם להוות חלק מהנשק האסטרטגי של מדינת ישראל (ועוד כל מיני דברים מאתגרים ומעניינים מאוד, שאני לא חלמתי שאעשה אי פעם), אז המקום שלך ממש כאן. ב - איך אתה עם אנשים אחרים. אמנם, גם בחי``ר אתה ישן אוכל ומחרבן עם חברים שלך, אבל בצוללת זה הכל כפול עשר. למשל, רק לשם ההדגמה, אנחנו לא אוכלים פול ושעועית כשאנחנו צוללים, מסיבות מובנות - הריח ישאר ולא יעלם לשום מקום... אתה אשכרה הופך לחלק מרקמה אחת ענקית שקוראים לה ``צוות הצוללת``. האנשים האלה יהפכו לחברים הכי טובים שלך, ובמקרים מסויימים, לחברים היחידים שלך... עוד עניין לציון, הוא שבאמת אסור לנו לספר כלום כלום כלום על מה שאנחנו עושים. בקורס אפילו אסור לך לדבר עם אנשים אחרים מהבסיס. ישאל אותך מישהו לא מהקורס ``מה השעה`` ואתה צריך לסתום את הפה (וזה מעצבן!!)... זאת גם אחת הסיבות שצוללות מצטייר כדבר משעמם - אף אחד לא יודע מה הולך שם. עוד עניין - זה שאנשים לא מתעניינים זה מצויין ומבורך - מאפשר לשמור על ב``ש גבוה כל הזמן. בגלל שהשייטת שלנו נורא קטנה, אז עניין הסודיות נשמר עוד יותר. כשמישהו אומר ``צוללות זה חרא`` זה פשוט בגלל שהוא לא עבר פעולה אחת שלנו. אחרי פעם אחת, לא צריך יותר, אתה תדע טוב מאוד מה החשיבות שלנו. טוב, נראה לי שכתבתי מספיק על שייטת הצוללות שלנו. אני מצטער אם יצא לי ארוך, זה קורה לפעמים... נ.ב - עוד נקודה קטנטנה לציון - שייטת הצוללות ביצעה את מספר המבצעים המסווגים הרב ביותר מאז מלחמת שלום הגליל. זה לכל מי שחושב שיצאים לפעולה פעם ב... אני חזרתי היום מהים, אחרי שבועיים. אל תשאלו מה עשינו...

מזלט

New member
בנאדם!

אתה כמעט גורם לי לרצות לחתום ויתור על הטיס! בכל זאת, 80% שאני אפול (סטטיסטית), וכבר עשיתי מיון חובלים (לא ביקרתי אצל פסיכולוג, עשיתי מבחנים עיוניים, ושלחו אותי הביתה עם זימון לגיבוש - שכמובן שלא הלכתי אליו מסיבות מובנות - טיס), אז כל מה שנשאר זה - ליפול מטיס, לעשות גיבוש חובלים וגיבוש צוללות? או שאפשר ליפול מטיס ישירות ללכת לגיבוש הצוללות?

תשובה...

דבר ראשון, אל תחתום ויתור כל כך מהר... גם טייס זה שירות מאוד מעניין (לא שפעם הייתי, אבל ככה זה נשמע), וגם שם החבר`ה נראים לי אנשים טובים. אני שמח שזה נשמע מעניין, כי בדר``כ, כמו שאמרתי, אנשים אומרים ששירות בצוללת הוא משעמם כי הם לא יודעים מה עושים שם. אני מוצא את עצמי לא פעם נאלץ להגן על השייטת שלנו, אבל נמנע מלנדב פרטים על מה אנחנו עושים, ככה שזה נשמע כאילו אני סתם מדבר באוויר... אין לי מושג ירוק (או במקרה שלי, כחול...) אם אחרי נשירה מטיס אתה יכול ללכת הישר לצוללות. אני יכול לבדוק את זה. מה שכן, אני מכיר מישהו (הקצין מכונה אצלינו) שהיה בטיס, נפל ממש מוקדם ובגלל שהוא היה מועמד גם לחובלים, אז הוא עבר קורס חובלים והגיע אלינו (כי הוא היה קצין למופת, שזה כמו קצין מצטיין, רק שזה גם קשור לדירוגים שחברים שלך נתנו לך. קצינים מצטיינים שולחים בדר``כ לצוללות.) אבל בכל אופן, נראה לי שאתה חייב לעבור את הגיבוש חובלים, אני משער בגלל המים והתפקוד בים. אבל באמת אני לא בטוח. ד``א, יש מעט מאוד אנשים שמתקבלים. לאו דווקא בגלל האיכות (שצריכה להיות מאוד גבוהה), אלא בגלל שאנחנו מאוד קטנים, אז צריך לבחור ממש אחד אחד.

בקשה לאחי תקומה

בבקשה בבקשה: אני מקבל הרבה לחץ מהבית לברר לאח של חברה שלי, שרוצה להגיע למגלן, כל מה שאפשר על גיבוש צוללות, והיות שאני אין לי שמץ או צל של מושג בנושא, אתה כאילו נפלת לי מהשמיים! אז בבקשה מהר- לפני שאתה שוב יורד למצולות תתן לי מקסימום מידע על הגיבוש של שייטת 7 המהוללת שלך :) ואנא ממך: לא דברים כלליים מידי כמו ``הוא לא כ``כ קשה`` אלא טיפה יותר פירוט. אגב- תא הלחץ ושאר המיבדקים נכללים בגיבוש? מחכה לתשובה מאוד (אני מחבב את הבחור והוא באמת מאוד מתעניין) יוני

0ren

New member
רוצים להיות בצוללות ?

חבר שלי סיפר להוא הלך למבדקים שאחרי יום סיירות, המבדקים של חובלים. הוא סיפר שהגיעו כל מיני חובלים לנאום לפניהם למה כדאי להיגע לשם .. ואז, הוא מספר, הגיעו צוללנים שבאים מולכם ואומרים להן: מספרים עלינו שאנחנו נעלמים למלא זמן ולא רואים שמש, גם מספרים עלינו שבגלל שאנחנו בקושי רואים שמש אז נהיות לנו קרחות, מספרים גם שאנחנו בקושי רואים בנות וזה גורם לנו לדחף מסויים שמתפתח רק אחרי שירות ארוך כל כך סביב בנות.. ( ואז הם מוסיפים.. ) ``אז זהו.. שהכל נכון ! `` הוא סיפר לי שכולם שם בלי יוצא מן הכלל כולל הצוללנים עצמם נפלו מצחוק..

גיבוש צוללות, מעט יותר פירוט...

טוב, אני יורד למצולות רק עוד כמה ימים, משמע שאולי אשהה פה מעט, ככה שאוכל לענות (אם מישהו רוצה, כמובן) לשאלות בקשר לצוללות בכלל, וגם קצת על חובלים. אז ככה, אתה מתאר לעצמך שיותר מידי פירוט הוא פשוט בלתי אפשרי, גם מבחינת ב``ש מחד, וגם בגלל שזה מוציא את ה``עוקץ`` מהגיבוש ומביא יתרון עצום למלש``ב בעל הידע לעומת זה שחסר ידע בכלל מאידך. אז אני אעשה את זה ככה. אני אתן נקודות שכדאי לו מאוד (ואני מדגיש, *מאוד*) לזכור לקראת הגיבוש, ואולי כמה דברים שיתנו לו מושג מה הולך שם. א. כושר גופני. הכושר, כפי שאמרתי, הוא לא חלק חשוב בגיבוש. אף על פי כן, אני ממליץ באופן אישי כן לבוא בכושר. הסיבה פשוטה - אין לך כוח לרעות וחברות אם אתה שפוך, גמור, עייף, או כל סוג של עייפות פיזית. המסעות (או המסע, ודי לחכימא ברמיזה) ינועו בין 10 ל 15 קילומטר מקסימום, תלוי מאוד מאוד במפקד. לעיתים אפילו יהיה פחות. חשוב מאוד להפגין חברות! וכאן זה לא רק עניין של ``קצת חברות, הרבה להגיע במקום הראשון``, אלא ההפך. אני לא מתכוון להגיע אחרון, אבל להשתדל לרוץ עם החבר`ה שלך, לנסות להיקשר אליהם כמה שיותר מהר, ושתיראו בסוף חברים טובים עם המון המון רעל. ב. ידע טכני. אין לי מושג איך הוא יכול להתכונן לזה, אבל בוא ונגיד שכדאי לו להתחיל להתאמן על פירוק והרכבה של כל מיני דברים... העניין הטכני מאוד מאוד חשוב, כי אם הוא לא יהיה טוב בזה, סיכוייו אפסיים. זה בגלל שאחר כך, במציאות, אם מתקלקל משהו בצוללת והוא באחריותך, אתה זה שתתקן אותו, וסביר להניח שהתקלה היא חדשה, שלא קרתה אף פעם, או לפחות לא במתכונת מסויימת (זאת בגלל שאחרי כל תקלה, כשחוזרים לחוף, משתדלים למנוע את הסוג המסויים שלה ע``י שינוי תקן, או הוראות חדשות וכו`), ככה שצריך מוח מאוד יצירתי להרכבה ופירוק של דברים (והדגש על יצירתי, פירוק והרכבה, ומדברים לא קונבנציונאלים. מאוד לא...). ג. יכולת למידה. רצוי מאוד שהוא יהיה בעל יכולת למידה טובה מאוד, שכוללת גם יכולת ללמוד בע``פ דברים. והרבה. (אתה יודע שלכל שסתום בצוללת יש שם? אתה יודע כמה שסתומים יש בצוללת? בוא נגיד שזה כמו ללמוד ב``עפ איזה ספר טלפונים קטן...) וזה לא רק בקורס, זה גם בגיבוש, יבדקו אותו בזיכרון לטווח ארוך, ובמקסימום דיוק. רצוי שיכין את עצמו קצת וילמד על מנועים של כל מיני דברים, היסטוריה של ח``י, ועוד ככל העולה על רוחו. לפחות ככה החומר לא יהיה סינית בשבילו (מה שלא נורא כל כך, כי לי זה היה סינית ועברתי...). ד. קור רוח. כל זמן, כל הזמן. הוא צריך להראות שהוא האיש הכי קול בעולם (ויש להבחין הבדל גדול בין קול, שזה רגוע, לאדיש, שזה אפאטי...), ששום מכונה לא מלחיצה אות, שום חדר חשוך, שום דבר. סימני לחץ קלים מעט מעל הממוצע הנדרש, והוא הולך הביתה בסוף. אני חושב שבעניין הגיבוש זה המקסימום שאני יכול לתת לך, מבלי להרוס או לעבור על ב``ש. השאר יתברר לו אם הוא יגיע. בעניין המבדקים, זה משתנה. יש כאלו שעשו להם את זה בהתחלה, יש כאלו שבסוף, יש כאלו שבאמצע. זה הדבר היחיד שאי אפשר להתכונן אליו, למשל תא הלחץ - אם אתה לא עומד בלחץ, אז אתה פשוט לא עומד בו. אי אפשר לרמות. אם תרמה, כשתהיה בצלילת עומק ראשונה עור התוף שלך יתפוצץ כמו בלון מים והאוזניים שלך יתחילו להגיר דם בכמויות, אה, כן, ותהפוך לחירש חסר יכולת של שיוווי משקל... טוב, מקווה שעזרתי לעת עתה. שוב, אם יש שאלות נוספות או משהו, אין בעייה, רק למהר כי אני לא אהיה פה עוד כמה ימים, ואחזור רק עוד X ימים.

אחי תקומה

א- תודה על הפירוט. ב- נתת פה בעיקר טיפים כלליים לגבי גיבושים בכלל, וזה יש לבחור מספיק ממני. אב את יודע איך זה: עד שאתה לא חווה את זה, המילים לא אומרות לך כלום. למה אתה מתכוון בידע טכני? פירוק והרכבת נשקים כמו בגיבושים אחרים או משהו יותר מסובך (אין לו בכל מקרה איך להתאמן אז אתה יכול לומר) איך החבר`ה שמגיעים לשם? בכושר טוב בעיקרון? אם אתה יכול ויש לך כוח, תפרט טיפה יותר לגבי הפעילויות וסדרי היום בגיבוש (כמה ימים זה בכלל?). בכל מקרה תודה ממני ומהבחור המתעניין יוני

תשובה (בערך)

א. תמיד שמח לעזור. ב. רוב הגיבושים (אם לא כולם) של צה``ל באים לבדוק בסופו של דבר את אותם דברים, וגם בערך באותן צורות (סה``כ, זה עדיין אותו צבא שעושה אותם), ככה שתיארתי לעצמי שזה ישמע לך דומה. אני בספק אם בדקו עניין של יכולת למידה בגיבוש למטכ``ל או בכל גיבוש אחר (מלבד חובלים, שגם שם העניין נבדק), אבל זה עדיין הבדל יחסית קטן. בידע טכני אני מתכוון לא רק לפירוק והרכבה של נשקים, אלא פירוק והרכבה של כמעט כל דבר, ממכונות שונות ומשונות, ועד לשימוש באמצעים נגישים לדברים לא כל כך קונוונציונאלים. למשל, יכולים לתת לך מצב מסויים, או משימת בנייה להרכבת איזה מכשיר, יתנו לקבוצה שלכם כל מיני חלקים משומשים וברגים וצינורות, ותצטרכו להרכיב משהו שיעזור לכם לצאת מהמצב או לפתור את המשימה. או למשל, יראו לו מערכת של צינורות עם שסתומים עם מים בצבעים שונים בכל מיני מקומות, והוא יצטרך להעביר מים ממקום למקום. מבחינת כושר, זה ממש משתנה. יש לזכור, שיש כאלו שמגיעים לגיבוש בלי שעברו אפילו יום סיירות (בגלל הסעיפים וכו`), ככה שלעיתים הכושר ממש ממש נמוך, ויש גם כאלו שהגיעו מגיבושי שייטת ומטכ``ל (אם, נגיד, הם נפלו שם, הגיעו לגיבוש חובלים, שרדו אבל לא עברו והחליטו ללכת לצוללות), שהכושר והמוכנות שלהם הרבה יותר גבוהה בדר``כ. כמו שאמרתי, וכמו שאתה בטח יודע, גם מישהו עם כושר לא טוב יכול לעבור, וגם מישהו שיגיע ראשון בכל דבר יכול לא לעבור (וזה קרה בגיבוש שלי - היה אחד שסיים כל דבר ראשון, אבל היה טיפוס ממש מגעיל שאף אחד לא אהב, ובקושי ידע לסובב בורג לכיוון הנכון). אני, מסיבות מובנות, לא יכול לתת פירוט של הגיבוש ומה עוברים שם. אני רק יכול להגיד (שוב, זה נמצא בכל גיבוש) שהוא מאוד אינטנסיבי, כי יש שילוב מאוד גדול של לחץ ללמוד בזמן קצר את מה שיינתן לך וגם העניין הפיזי מצד שני. הגיבוש נע בין 3 ל 4 ימים, תלוי בתקופה.

לאחי תקומה

שוב תודה! חוץ מזה - ברור שבגיבוש מטכ``ל בודקים יכולת למידה: מקבלים טקסט של שני דפים (בכוונה מלאים בפרטים מיותרים, מספרים ארוכים, שמות ושגיאות כתיב) וצריך ללמוד אותם ולהיבחן עליהם מאוחר יותר (הבעיה שאין מספיק דפים, וכל שלושה אנשים מקבלים שני דפים מנושא מסויים וצריך להתחלק). יש גם את הקטע של מתן הרצאות (יש קבוצות שעושות אפילו 3 תרגילי הרצאות, פירוק והרכבת נשקים שונים, וכן מכונה על לחץ אויר ושסתומים. ברור שזה לא מסובך ומורכב כמו שלכם והדגש הוא לא על זה, אבל התחום הזה עדיין קיים.

למעלה