מידע והכוונה לוועדה הבריאטרית

מימי1226

New member
מידע והכוונה לוועדה הבריאטרית

לחברים שעברו וועדה בריאטרית, רוצה לדעת מידע והכוונה כדי לעבור את הוועד.
ה - BMI שלי 38 וסובלת משחיקה בברכיים וכאבי גב. האורטופד ממליץ הורדה במשקל
גם אם צריך התערבות ניתוחית. פניתי לרופא המשפחה שהפנה אותי למרפאת השמנה וציין שלא בטוח שיאשרו לי.
התחלתי להריץ את הבדיקות לאחר התייעצות עם ד"ר אבנוח. כל הרופאים האורטופדים שביקרתי אצלם חושבים
שבעזרת הניתוחוהירידה הגדולה שמצפה לי, ארגיש הקלה והנזק של השחיקה לא יתעצם.
מאחר והוועדה בוחנת בעיקר בעיות סכרת, לחץ דם וכד' אני חוששת שבגלל שה-BMI שלי רק 38. לא יאפשרו לי.
כמובן שאני לא אוותר, מאחר והאפשרות השניה זה לעשות ניתוח בשתי הברכיים, וזה הרבה יותר קשה, כואב, ומנטרל אותך
מפעילות תקופה ארוכה. מה גם שבכל מקרה המשקל יפריע.
הבקשה שלי לדעת - מה שואלים בוועדה, קיבלתי שאלון למלא, האם אני צריכה להדגיש דברים מסויימים.

תודה

חשוב לי לציין שאני מעוניינת בניתוח טבעת ולא שרוול.

קוביd1

New member
שלום מימי

הבעיות שיש לך בברכיים שחיקת הסחוס ,קשורה בעודף המשקל שלך ,וזאת סיבה מצויינת לאישור הניתוח
מה שאני מציע להביא אישור מאורטופד על הבעיה שיש לך ועל זה שהורדה במשקל תעזור ותפסיק את הנזק שנגרם לברכיים.
הBMI שלך גבולי וכולי תיקווה שהועדה תאשר את הניתוח בגלל בעיות הברכיים

בהצלחה אשמח להתעדכן .

קובי

אופירA

New member
מנהל
תלוי איזו קופה את

במכבי רוב הסיכויים שיאשרו. בקופות אחרות אולי יסרבו, אך ביכולתך לערער על ההחלטה, כי את זכאית לניתוח.
38 זה גבוה בהחלט. בעיות ברכיים וגב הן מחלה נלווית מוצהרת, המאשרת ניתוח בBMI נמוך מ-40.

אם יש לך סוכר ולחץ דם גבוליים, כולסטרול גבוה ובדיקה של כבד שומני - תצרפי גם את הנתונים האלה.
בוועדה את צריכה לתאר את הבעיה שלך בצבעים קודרים. כמו כן שואלים אם יש לך תמיכה לאחר הניתוח, שלא תהיי לגמרי לבד (למרות שאני לא רואה את הבעיה לעבור ניתוח טבעת לגמרי לבד, כי אני מאוד נהניתי מכך! וגם אחרים עברו את זה לבד).

מהאורטופדים תביאי מכתבים רפואיים שמציירים את הבעיה בצבעים קודרים ותולים את כל האשמה בשומן.

בנוסף, וליתר ביטחון, תצרפי לעצמך לפני השקילה בוועדה בקבוק של 2 ליטר מים, שתנסי לשתות ממנו כמה שיותר, וסנדוויץ אימתני שתאכלי לפני השקילה.
כמו כן, תלבשי בגדים מבדים כבדים, ותצרפי לבגדים באופן מוסווה (נניח מתחת לחגורת בטן "בגלל כאבי הגב") כל מיני דברים כבדים: הרבה מטבעות של שקל, משקולות קטנות מחנויות למוצרי ספורט, שקיות חול או חגורות ממולאות.
תבדקי לפני מעשה כמה משקל את יכולה להוסיף. כל 2.5-3 קילו (תלוי בגובה) זה עוד מספר ב-BMI. ב-39 יהיה לך יותר קל להשיג אישור.

יש אנשים שסיפרו שהם איימו לעלות במשקל את מה שחסר להם, כדי להיות זכאים לניתוח, וניסו לשכנע את חברי הוועדה שזה חבל ומיותר, כי מה הטעם לחכות שתגיעי למשקל זה, את ממילא בדרך. וזה הצליח להם!

מימי1226

New member
בבקשה טיפים נוספים לוועדה, דיאטנית, ולפסיכולו

תודה על התשובה,
אני בקופת חולים הכללית.
רופא אורטופד כתב לי " ממליץ על הורדת משקל כולל טיפול ניתוחי כטיפול באוסטאוארטרוזיס מפרקי ברכיים"
אני מאוד מקווה שהמשפט הזה ישכנע את הוועדה הבריאטרית, ואת הרופא המחוזי שהקופה מתכוונת לשלוח אותי אליו.
הרופאים האורטופדיים מציינים שהורדת משקל יכולה להקל באופן משמעותי ולמנוע שחיקה מואצת. אך הרופאים נמנעים מלציין בכתב את עניין ההורדה במשקל, ומעדיפים לרשום שהמלצת הטיפול היא משככי כאבים, ניתוח ברכיים וכד'.
רק כשביקשתי מהרופא לרשום כל מה שהוא ממליץ לי בכתב ועל פי סדרי העדיפות, כלומר ירידה במשקל ואחרי זה ניתוחי ברכיים.
אני חוששת שהמלצת רופא אחד לא תספיק ולכן קבעתי ייעוץ עם מומחה נוסף שאני מאוד מקווה שהוא ימליץ בכתב על הורדה במשקל.
בכל מקרה אני מתכוונת לנסח מכתב מפורט שמבקש לעשות את הניתוח כאופציה לדחיית ניתוח ברכיים, שהוא הרבה יותר מסובך וקשה.

אני בתהליך של בדיקות אחרונות, נשלחתי למרפאת השמנה בקפלן, הרופא אמור להמליץ על הניתוח בסיום הבדיקות. ממיפגש ייעוץ שהיה לי איתו, נראה לי שהוא מושך יותר לניתוח שרוול (מאחר והוא עושה בעיקר שרוולים) הסברתי לו שאני מעוניינת בטבעת, והוא ניסה לשכנע ואמר שבגלל אורח החיים שלי "מנשנשת בין הארוחות" יותר מתאים שרוול. ההמלצה לסוג הניתוח נדחה עד לסיום פגישה עם דיאטנית ופסיכולוגית, ובדיקת קולונוסקופיה.

אופירה, מהתשובה שלך הבנתי שאני צריכה - להדגיש שיש סביבי תמיכה ועזרה בניתוח ואחריו.
להישקל במשקל גבוה ע" תוספות ואילתורים,
האם יש עוד טיפים שאני יכולה לקבל לקראת המפגש עם הדיאטנית והפסיכולוגית? או לקראת הוועדה?

תודה - מימי

אופירA

New member
מנהל
את לא צריכה להדגיש את התמיכה והעזרה

הם פשוט שואלים ומוודאים אם יש לך תמיכה, ואם הכל בסדר, לטובתך, לא בשביל לאשר או לא לאשר בגלל זה את הניתוח.
אין צורך בידע מוקדם לפני הוועדה. צריך לשכנע בנחיצות של הניתוח, ברמת הסבר כמה לא הצליחו לך דיאטות בעבר וכמה הבעיה בהורדת משקל ממושכת, וכמה יש משיכה לכיוון למעלה בעיקר (אם זה נכון. אם לא - אז לא כדאי לך ניתוח...). תהיי אותנטית, תסבירי כמה את לא רוצה ניתוח בברכיים.

בקופ"ח כללית יכול להיות שתצטרכי לעשות מלחמות ויכול להיות שלא. מלחמות זה ערעורים על החלטה שלילית. לא לוותר, כי בסוף תצליחי בעזרת ה'.
הפיתרון הכי בטוח זה להעלות כמה שאפשר את ה-BMI (לא ע"י פגיעה בבריאותך באכילת יתר בתקופה הקרובה!!! בשום אופן אל תנסי לעלות במשקל, אלא כל החיים תנסי רק לרדת). להישקל באיזה משקל, ואז להישקל עוד פעם אחרי ארוחה כבדה, המון המון מים, ואלמנטים מוספים לבגדים כנ"ל (ללא נעליים), ולראות כמה הצלחת להוסיף על המשקל הקודם.

הרעיון של מכתב משלך שמסביר את הצורך בניתוח מאוד טוב. לא מזיק, בכל אופן.
עם האורטופד הנוסף תדברי ישירות על נושא המשקל והניתוח, ותבקשי ממנו שיעזור לך, ויכתוב שהוא ממליץ על הורדה במשקל גם באמצעי ניתוחי. תסבירי לו שה-BMI שלך מאוד גבוה, קרוב לזכאות, אבל קצת חסר, ולכן את זקוקה לעזרתו, אם הוא מוכן.

לגבי קפלן - קופ"ח כללית שולחת אותך לבי"ח ציבורי בבעלותה. אבל אין שום חובה להתנתח שם. מאוד חשוב שתבחרי את הרופא המנתח שלך, שיהיה מן השורה הראשונה ובעל ניסיון למכביר. עדיף לברר עם הביטוח המשלים שיש לך, וכן עם ביטוח פרטי אם יש לך, אפשרות למימון ניתוח בבי"ח פרטי.
בכל מקום יסבירו לך שלא כדאי טבעת ועדיף שרוול. זו המדיניות של הבריאטריה היום, רוב הרופאים עושים רק שרוול, לא מספיק מומחים לטבעת, וכולם החליטו שניתוח הטבעת נכשל ובעייתי.
אנחנו יודעים ששום ניתוח לא נכשל, אבל בהחלט צריך לדעת להפעיל אותו נכון, אחרת יש בו הרבה בעיות. אם קראת את הוראות ההפעלה הנכונות של ניתוח הטבעת (בפורום ובאתר טבעת שבחתימתי), ואת מוכנה לחיים כאלה, תצליחי כמו מנותחי טבעת רבים מנשוא שהצליחו ולא מקיאים ולא סובלים מאיכות אכילה נמוכה ולא ממחלות במערכת העיכול. גם ניתוח השרוול נכשל עבור המנותחים שלא עובדים איתו נכון. וגם המעקף. לכן צריך להכיר את הניתוחים היטב היטב, לדעת מה צפוי בכל ניתוח (הם שונים מאוד), ולהיות מוכן לחיים האלה. ואז אפשר להצליח בכל ניתוח.
יש פה שרשור שמעיד כאלף עדים איך אותו מנותח יכול לסבול מטבעת, ויכול ליהנות ממנה, בתלוי בהתנהגותו.

אז עדיף שאת ההחלטה על סוג הניתוח תקבלי אחרי הרבה קריאה של חוויות מנותחים וניסיונם (ולא מ"ייעוץ רפואי אובייקטיבי"...). הרופא לא קובע איזה סוג ניתוח תנותחי. את מחליטה ואת קובעת.
אבל היום יותר מתמיד, חשוב מאוד לעשות ניתוח טבעת רק אצל ד"ר אבינוח, ולא אצל שום רופא אחר. ד"ר אבינוח מנתח את מטופלי הכללית במדיקל סנטר בהרצליה בהסדר הפרטי, ובסורוקה באר שבע במסגרת הציבורית. ניתוח טבעת מומלץ לעשות חד משמעית במסגרת הפרטית - פחות סבל וטרטור מיותרים.
אם את סגורה על טבעת, קבעי כבר היום תור לייעוץ אצל ד"ר אבינוח (שימליץ לך רק על טבעת, הגם שלאלו שמתעקשים הוא עושה גם שרוול, אבל סוג שונה מהשרוול המקובל בכך שהוא לא מוציא וזורק לפח את הקיבה שנכרתה מהגוף).

אופירA

New member
מנהל
איזה 2 שורות? - אלו? -

"אם את סגורה על טבעת, קבעי כבר היום תור לייעוץ אצל ד"ר אבינוח (שימליץ לך רק על טבעת, הגם שלאלו שמתעקשים הוא עושה גם שרוול, אבל סוג שונה מהשרוול המקובל בכך שהוא לא מוציא וזורק לפח את הקיבה שנכרתה מהגוף)".

הסבר: מי שרוצה טבעת, לטובתו שיעשה רק אצל ד"ר אבינוח ולא אצל רופאים אחרים שעושים טבעת. מהרבה סיבות.
ד"ר אבינוח מעדיף לעשות טבעת וממליץ על ניתוח זה.
כיוון שהרבה אנשים לא רוצים טבעת, כי בוועדות אומרים להם שזה ניתוח גרוע וכדאי להם שרוול, אז הם מבטלים תורים לניתוחים אצל ד"ר אבינוח ורוצים שרוול.
ד"ר אבינוח ופרופ' מזרחי עשו בסורוקה במשך 10 השנים האחרונות סוג של שרוול שנקרא "מיצר קיבה", שזה לחתוך את הקיבה לשרוול כמו בשרוול, אבל לא עד הסוף - משאירים חלק מחובר בין השרוול לבין הקיבה הגדולה שנחתכה. סוגרים את הקיבה הגדולה כמו שסוגרים את השרוול, ומשאירים אותה בתוך הגוף. לא מנתקים ומוציאים מהגוף. בהתחלה זה היה פרוצדורה ניסויית, ובשנים האחרונות החלו להציע אותה לציבור ולבצע אותה באלו שלא רוצים את הטבעת.
ד"ר אבינוח סבור שלא כדאי לסלק איבר בריא - רוב הקיבה - מהגוף. אולי יהיה בו צורך במהלך החיים? (גם במעקף קיבה משאירים בגוף את הקיבה הכרותה, הגם שכורתים אותה לחלוטין ולא משאירים שארית של חיבור). כמו כן הוא סבור שהשרוול לא מתאים לשמנים, כי יכולת האכילה גדלה עם השנים, והשוטר מפסיק להפריע לאנשים להשמין.

נשמע לי מזעזע

לא שהפרוצדורות האחרות נשמעות לי סוג של גן עדן נכסף, אבל זה נראה לי אפילו יותר גרוע.

אופירA

New member
מנהל
נשמע מזעזע???

אני לא מכירה מנותחים בשיטה הזו, ואני לא יכולה להגיד אם היא טובה או לא מניסיון.
אבל ממה שאני מכירה מהשרוול או ממעקף הקיבה, וממה שאני שומעת בסיפור על הפרוצדורה הזו - נשמע לי שהיא יותר טובה, בהיגיון.
למה היא מרגישה לך יותר מזעזעת דווקא? למה את חושבת שלחתוך ולהוציא (כמו בשרוול) או פרוצדורת המעקף פחות גרועות יחסית? אולי את לא יודעת במה מדובר?

יודעת גם יודעת

על המעקף קצת פחות, על השאר כבר די מומחית.
נשמע מזעזע. הכול נשמע מזעזע, אבל זה - כמו לכרות רגל ולהשאיר אותה לצד הגוף למקרה הצורך. בעעעע

אופירA

New member
מנהל
הקונוטציה שלך בכלל לא נכונה

אי אפשר להרגיש דברים ולהסיק מסקנות כאשר אין מספיק ידע בפעילות המופלאה של האיברים בגוף.
בקיבה מתרחשות פונקציות נוספות מלבד עיכול. כאשר כורתים את הקיבה ומשאירים אותה בגוף, היא ממשיכה למלא את הפונקציות הנוספות. לא מדובר ברקמה כרותה מתה או "משומרת בצנצנת פורמלין", כמו בדימוי שלך.
כך זה נעשה במעקף קיבה. הקיבה נכרתת לחלוטין, נשאר רק כיס קיבה קטן, והיחידה הגדולה מושארת בגוף סגורה בסיכות, כשאינה מחוברת למערכת העיכול ולשום דבר אחר, וממשיכה למלא תפקודים שונים, כמו הכבד, הכליות, הריאות, כיס המרה והרחם - כולם מונחים בגוף ועושים את תפקידם. אף אחד מהם לא יכול להיות משול לרגל כרותה!

כאן גם לא כורתים אותה לגמרי, אלא משאירים אותה מחוברת במעט לסוף השרוול. וכל השאר - בדיוק כמו במעקף קיבה. בתיאוריה, זה דווקא נשמע הרבה יותר בריא מאשר להוציא החוצה.
אבל במציאות, לך תדע מה קורה לגוף, ללא ששמעת בעלי ניסיון בפועל.

לא הבנתי

אילו פונקציות נוספות הקיבה ממלאת, ובפרט כשאינה מחוברת למקומה הטבעי בגוף?
ואפרופו כבד/כליות/ריאות וכו', האם שמעת אי פעם על האיברים הנ"ל כשהם כרותים ונמצאים בתוך הגוף ועושים את תפקידם? אני פשוט לא מבינה על מה את מדברת.

אופירA

New member
מנהל
בלי ידע בסיסי ברפואה אני ואת אמורות להבין?

את יודעת למה בדיוק הכבד מחובר? וכיס המרה למה מחובר? ומה קורה כשהם לא מחוברים?
ואת כל הפונקציות שממלא הכבד והכליות את יודעת בוודאות?
אני לא יודעת את התשובות לשאלות האלה. וברור לי שאני לא מכירה את כל הפונקציות של הכבד והכליות והריאות (כי כל כמה שנים אני מגלה משהו אחר שלא ידעתי שהם עושים).
אבל אני יודעת שאם 40 שנה עושים מעקף קיבה, ומשאירים את הקיבה בפנים בלי חיבור למעי - אז יודעים שהיא יכולה לעבוד ולמלא את תפקידיה, ויודעים מהם תפקידיה ואיך היא ממלאת אותם כשאינה מחוברת למערכת העיכול.

יש לי/לך מושג איך מחברים אצבע כרותה ומחזירים אותה לפעילות תקינה בעזרת פיזיותרפיה ממושכת? לא, אבל אנחנו יודעים שמחברים, בתנאי שהגעת עם האצבע הכרותה מספיק מוקדם לניתוח חירום. ואיך עושים השתלת פנים והשתלות עור? איך עור מהישבן יכול להתחבר לפנים ולהתנהג כמו פנים? אין לנו מושג, אבל יש כירורגים עם ידע רחב וניסיון בזה, והם מבצעים זאת בקביעות.
ואלו לא פעולות כירורגיות שנשמעות הזויות? לא, כאשר יודעים שהן נעשות דרך קבע במציאות ומצליחות.

וההיגיון הפשוט שלי אומר שאם כרתו את הקיבה לאורכה אבל השאירו אותה מחוברת בקצה למערכת העיכול, זה יותר הגיוני ופחות מזעזע מאשר לכרות אותה לחלוטין והשאירו אותה בלי חיבור לשום מקום.
אבל עובדה שמיצר קיבה זה משהו חדש, שנוסה ב-10 השנים האחרונות בלבד, ואילו מעקף קיבה זה ניתוח וותיק מאוד מאוד, של עשרות שנים.

למעלה