מידע כללי...

liatbitan

New member
מידע כללי...

אם הטיסה הראשונה עוברת בשלום והצד הרפואי תקין מה קורה הלאה?
יש עוד טיסה אחת או שתיים?
דברים קצת השתנו בשנתיים האחרונות.........
מה החוק בנוגע לחופשת לידה אם בכלל באימוץ ילד כבן 3?
תודה,

liאת1

New member
לגבי מספר נסיעות

כדאי לשאול בעמותה
אצלי היו שלוש: השנייה למשפט והשלישית בה קיבלתי אותו. השלישית הייתה אמורה להיות חודש אחרי המשפט, ובפועל יצא יותר. נדמה לי שמאז קיצרו שוב את ההמתנה אחרי המשפט אבל לא בטוחה
חופשת אימוץ מגיעה לך כמו לידה. מניסיון לא רק שלי, כדאי לקחת את הנתונים מהמעסיק לביטוח הלאומי בעצמך ולא להסתפק בכך שהמעסיק שלח עבורך
החופשה שלי התחילה בתאריך שבו נחתנו בארץ, עפי החותמת בדרכון

נתנאלה2

New member
טסים שלוש פעמים, אם כי ניתן לקחת את הילד כ10 ימים לאחר המשפט

ולכן אפשר להסתפק בשתי טיסות מה שאומר שנשארים ברוסיה לפחות 20 ימים
ברצף ..... קצת הזוי ומטורף
חופשת הלידה ניתנת באימוץ כמו לכל אשה שילדה אם אנני טועה עד גיל 8 .
מנסיוני, לפני מספר חודשים הם מחשבים את היום בו יצאת מהארץ כיום ״הלידה״

סביון1

New member
לגבי ביטוח לאומי - לפעמים הפקיד בביטוח לאומי מגלה גמישות

ושואל את ההורים מה התאריך המועדף עליהם - לפי יום היציאה מהארץ או יום החזרה.

זואילי

New member
מציעה לך שאת מילוי הטפסים

לחופשת לידה/אימוץ תמלאי כבר עכשיו. לפחות את אלה בהם צריך להחתים את המעסיק. מקסימום בלי לכתוב בינתיים תאריכים.
פשוט אחכ תהיי כולך בתוך ההורות החדשה ואז לכי תרדפי...
אז כל מה שהמעסיק/רוא"ח של החברה יכול למלא לך עכשיו- תמלאי ואז יהיה לך את המסמך די מוכן עד שתשלימי את מה שאת יכולה למלא לבד ואז אחרי שתגיעו לארץ כמשפחה תוכלי בנחת להגיש לבט"ל.

liatbitan

New member
למה? כלום לא בטוח עד שהטיסה הראשונה עוברת בשלום....למה לפתח

ציפיות?
&nbsp

ממליצה מאד לטובת הילד לחבר את הנסיעה ה-2 וה-3

אני מאד ממליצה לטובת בריאותו הנפשית של הילד וכדי להקטין את הטראומה שלו עם המעבר, לחבר את שתי הנסיעות: השנייה והשלישית ובזמן הזה ליצור איתו קשר חם ואוהב.
בדרך כלל 10 ימים אחרי המשפט אפשר כבר לקבל את הילד (גם אם עוד לא אפשרי להוציאו מרוסיה). וגם אם זה לוקח יותר מעשרה ימים:
בימים האלה (עד חודש בדרך כלל), אפשר ליצור את הקשר האמיתי עם הילד, לבוא כל יום לבקר אותו (יש בתי ילדים שמרשים לבוא פעמיים ביום) וכך לגרום לו לראות בכם דמויות משמעותיות שהוא אוהב וכיף לו איתכם.
אחרת כשבאים לקחת את הילד רק בנסיעה השלישית, אין לו עדיין בונדינג עם ההורים החדשים וזה ממש טראומטי בשבילו לעזוב את כל המטפלות והילדים והמקום שהכיר כל חייו - אל זוג אנשים שהם כמעט זרים לו.

למעלה