בעניין
המלצה שלי....כדאי להגיע למחלקות השונות בבצלאל, בחולון ובשנקר ולהתרשם מהלימודים לדבר עם סטודנטים, לראות איך מתנהל שיעור, להתרשם מהסדנאות..מהאווירה במחלקה. אני יכולה לומר לך שהלימודים בכל מחלקה די שונים. לכל אקדמיה יש את התפיסה שלה והדרך ללמד עיצוב, יש לכך השפעה על המועמד ללימודים אותו היא מחפשת לכן יש סיכוי שתתקבל למחלקה מסויימת ולא לאחרת למשל..מעבר לכך כדאי שאתה ברוחך תתאים לאווירה במחלקה, ל"ראש" של המחלקה..העניין מאוד סובייקטיבי אני יכולה לומר לך שבחור שאני מכירה עם ראש מאוד טכני מאוד מתקשה עם הכיוון הבצלאלי למשל. מכיוון שרק אתה יכול לדעת מה מדבר אליך, תלך, תתרשם, תחווה כמה שניתן ואיפה שנוח לך ומרגיש טוב, שם כנראה המקום. לכן השאלה שלך היא קצת באוויר...איך הלימודים??? עבור מי ...אני בוגרת המחלקה ויכולה לומר לך מנקודת המבט שלי שהיו לי שנים מאוד אנטנסיביות שם. מאוד נהנתי, למדתי המון. המחלקה כל הזמן משתנה בקצב מאוד מפתיע למוסד אקדמאי. נוספים קורסים, התכנים מתעדכנים. יש צוות של מורים מעולים, עם שגעונות כמו בכל מחלקה. מה שכן, יש סטנדרטים מאוד גבוהים...יש אחוזי נשירה די גבוהים לדעתי, הרבה מפצלים את הלימודים ליותר מארבע שנים אנחנו התחלנו 40 סיימנו...בערך 16 במחזור הנוכחי גם כן התחילו בערך 30 ומסיימים 16... הלימודים קשים בכל המחלקות, ישנם אחוזי נשירה טבעית בכל המחלקות עדיין אני חושבת שתהליכי הסינון בשנקר נוקשים קיצר כתבתי מלא..שיהיה בהצלחה