מידע לגבי חוב בנק ואנשים...

• פותח הנושא jorj
  • פורסם בתאריך

jorj

New member
מידע לגבי חוב בנק ואנשים...

שלום, בחשבון בנק של,שהיה פעיל בנירות ערך פעל אחי ברשות. בנוסך לאחי יש חשבון רשום ע"ש חברה בע"מ. למעשה החברה לא פעלה יום אחד אפילו, וכל הפעילות בחשבון החברה שלו היתה בכרטיס אשראי זהב בשימוש יום יומי. לצערי הוא נמצא בקשיים כספיים גדולים, יש לו חוב גם לאנשים פרטיים וגם בחשבון החברה בע"מ יש מינוס של 40000 שח. מנהל הבנק ביטל את הכרטיס. עכשיו הם דורשים ממנו לכסות את המינוס שלו. לי מגיע מהבנק החזרים על שנת פעילות 2002 של כ 40000, כל מיני עמלות וטעויות שעשה הבנק. האם הם יכולים לחייב אותי לשלם במקום אחי מאחר והוא היה מורשה בחשבון שלי ? האם יש דרך למנוע מהבנק לתבוע בהוצאה לפועל...מאחר ואין לאחי אפשרות לשלם ? או להגיע להסדר עם הבנק כדי שלא יגיע למצב של עיקול וכד'.? ואםבכל זאת הבנק תובע את אחי, מה החששות ? עלי לציין שאין לו כוונה לא לשלם, רק בזמן אין אפשרות...הוא אדם דתי והדבר יגרום לו בושות אם יגיע למצב זה, והוא כרגע בלחץ נפשי גדול...איך ניתן להגיע להסדר במצב כזה עם הבנק...? תודה .

בנק ואנשים

אם אחיך היה מיופה כח אמיתי בחשבונך וחשבונך לא שימש כסות לעסקיו של אחיך, לא ניתן לחייב אותך בגין חובות של אחיך. במידה ואחיך מבקש למנוע הליכים משפטיים, רצוי כי ינסה להגיע להסדר עם הבנק. רצוי גם שיפנה כבר כעת להתיעץ עם עורך דין כדי לגבש דרכי פעולה הן למניעת התביעה והן לניהולה.

נכון

אם לבנק הוכחות כי אחיך הוא בעצם שותף פעיל בחשבון, ומורשה באופן פיקטיבי, כלומר נהנה מהחשבון שלך ועושה בו כבשלו, יש לבנק זכות לבצע עיקול בחשבון, ולא לשתף פעולה אתכם. הבנק לא צריך לשתף פעולה אתכם אם אחיך מנסה דרכו להתחמק מנושיו. כנראה הבנק בדק את החשבון ומצא שאחיך יותר מרק מורשה בחשבון.

למעלה