מידע לגבי טיפול ברפואה סינית

קו1905

New member
מידע לגבי טיפול ברפואה סינית

הי בנות,
אמנם חדשה בפורום אבל מאובחנת עם אנדו משנת 2001.
בעצם הכאבים הקשים התחילו לי עם קבלת הוסת. אני זוכרת סיטואציות הזויות, התפתלויות מכאבים, מה לא... בקיצור סבל שנמשך ונמשך ולצערי ממשיך עד היום הזה.
במהלך השנים האלה אובחנתי בניתוח לפרסקופיה שברובו היה אבחנתי, ביצעו קצת הפרדת הידבקויות ונתנו דירוג לאנדומטריוזיס שלי (sever - דרגה 4). לאחר הניתוח הרופא קרא לי לחדר ואמר לי שהסיכוי שלי להיכנס להריון בצורה ספונטנית שואף לאפס. הפנו אותי ל-ivf, יש לי שתי ילדות מקסימות (כבר גדולות) שנולדו לי כתוצאה מהטיפולים. היה לי הרבה מזל בתחום הזה, לא עברתי הרבה מחזורים של ivf.
מאז הניתוח הראשון עברתי עוד ניתוח לפני כשנתיים, שוב התקוות היו גדולות אבל האכזבה לאחר מכן היתה קשה מאד.
גם ההחלמה מהניתוח היתה קשה...
בשנה האחרונה לקחתי ויזאבל כתחליף לגלולות שלקחתי במשך שנים רצוף, כמו כן משככי כאבים בכמויות בלתי סבירות.
הויזאבל לא ממש עוזר לכאבים, עלי לדווח לכל מי שבנתה עליו, לפחות לא במקרה שלי.
השבוע הלכתי לסידרת הרצאות בנושא הרפואה הסינית ורציתי לשאול אם למישהי בפורום יש ניסיון?
אני די נואשת, הכאבים נמצאים שם כל הזמן, לא נעים לי כבר מהסביבה הקרובה אלי. למרות שמבינים ומנסים לעזור...

זואילי

New member
אצלי... לא עזר

vanilachip

New member
יש לי נסיון עם דיקור סיני

אבל זה היה מכוון יותר למטרת הכניסה להריון, במקביל לטיפולי ההפריה.
קשה לי לומר אם עזר לכאבים כי בתקופת הטיפולים בגלל ההורמונים סבלתי הכי הרבה...
בכל מקרה הייתי ממליצה לך כן לנסות
אני טופלתי אצל קרן זליכה מרמת גן וממליצה עליה בחום
בהצלחה ותרגישי טוב

קו1905

New member
תודה רבה

אם למישהי יכולה לשתף בנוגע לרפואה הסינית, אני אשמח לשמוע.
בכל מקרה תודה למי שענתה!

לואי84

New member
לי אישית כן עזר לתקופה מסויימת

לא יכולה להגיד שלא היו בכלל כאבים אבל לדעתי פחות. במקביל גם הקפדתי על תזונה מתאימה לאנדו'.
זה מאד אינדבידואלי ואני חושבת שבמצב כזה שהגלולות לא עוזרות לך בהחלט שווה לך לנסות ולתת לזה הזדמנות.

האם הניתוחים שעברת היו ע"י מנתח מומחה לאנדו'?

קו1905

New member
שני הניתוחים שעברתי היו ע״י מומחים לאנדו

הניתוח הראשון בוצע ע״י פרופ׳ גולדנברג וד״ר מתי זולטי והשני ע״י ד״ר יובל קאופמן.
עכשיו התחלתי ללכת לד״ר זולטי דרך מכבי, רופא מקסים. הוא דיבר איתי על שינוי תזונתי.
הוא אמר לי להפוך להיות צמחונית ולקחת כדורי מגנזיום פעמיים ביום.
אני כבר חודש עם התזונה החדשה ואין שיפור מבחינת הכאבים...

לואי84

New member
תזונה לאנדו'

זה לא רק צמחונות. אמנם אחד הדברים שבאמת לא מומלצים לנו זה בשר אדום אבל זה לא מסתכם רק בזה.

קו1905

New member
תזונה לאנדו׳

אני יודעת מה ההמלצות ומיישמת כמעט את כולן.
משתדלת לא לאכול גלוטן (די רגילה מהבית, יש לי שני צליאקים), משתדלת לא לאכול סוכרים והפחתתי במוצרי חלב. אוכלת הרבה ירקות מבושלים וחיים, אורז מלא...

יש לך עוד המלצות?

לואי84

New member
לגבי מוצרי חלב

לי נאמר לצרוך גבינה רק מחלב עיזים ולא יותר מ-5%. יוגורט עד 3%. השומנים מעלים אסטרוגן.
עוד דברים שנאמרו לי- לא מטוגן, לנסות לא לאכול אוכל מעובד ועם חומרים משמרים. לא בורקסים ושאר מאפים. אכן סוכר כמה שפחות.
אם את מחובבי הקפה אז קפאין לא טוב....
זה יכול לקחת זמן. גם לגבי הדיקור הסיני לפעמים יכול לקחת זמן למרות שאני הרגשתי השפעה די מהירה.

לואי84

New member
אכן ממליצה

אני כעיקרון הלכתי דרך הקופה. אני בלאומית והם נותנים טיפולים ללא הגבלה. בקופות אחרות אני יודעת שמגבילים את הכמות. כמובן שיש גם אפשרות ללכת פרטי אבל זה יותר כסף.
כמובן חשוב לוודא שהמטפל מבין באנדו' (מודע לזה שהוא יכול להקל עליך אבל לא "לרפא" אותך, לא מנסה לשכנע אותך להפסיק עם הגלולות אלא מקבל את זה...)

lorin1

New member
אני מטופלת בשיטת גרינברג ולי זה עוזר מאו

מאוד אם תרצי את הטלפון של המטפלת אשמח לתת

קו1905

New member
תודה רבה

אשמח לקבל את הפרטים של המטפלת, היכן היא מקבלת?

התחלתי ללכת 3 פעמים בשבוע לפילאטיס, מאד עוזר ומקל על הכאבים בזמן השיעור ואפילו עד שעה שעתיים אחרי.
מאד ממליצה למי שרוצה הקלה על הכאב וגם אם מדובר בהקלה זמנית, זה שווה!!! סוג של אופוריה פתאום אחרי כל הסבל (-:

למעלה