מידע לגבי לימודי חינוך ליקויי שמיעה..

TtangledH

New member
מידע לגבי לימודי חינוך ליקויי שמיעה..

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים או שמא אני טועה אבל אני בכל זאת חייבת לשתף.. נרשמתי השנה לאוניברסיטת תל אביב ולאוניברסיטת באר שבע לבלשנות במסגרת דו חוגית, בבאר שבע בחרתי לשלב את הבלשנות עם תקשורת לעומת תל אביב שבה בחרתי לשלב את התואר עם מסלול חינוך ליקויי שמיעה. הייתי רוצה לדעת אם יש כאן מישהו שלומד / למד את המקצוע ויכול לשפוך קצת אור על הנעשה והנלמד בתחום חינוך ליקויי שמיעה. הנושא נשמע לי מאוד מרתק ומעניין, אני מעוניינת בשלב הבא לעשות תואר שני בהפרעות בתקשורת.. אני מאוד מתלבטת בין שתי האוניברסיטאות, כי לכל אחת מהן היתרונות והחסרונות שלה. תודה מראש, טלי. נ.ב. - אם זה לא הפורום המתאים בכל זאת - אשמח אם תאמרו לי באיזה פורום, לדעתכם, אני אמורה לפרסם את ההודעה..

חינוך מיוחד

כיוון שבסופו של עניין זה יגיע ל-חינוך מיוחד, באונ' בן גוריון אין חינוך מיוחד. לכן אולי כדאי דווקא ת"א.

האם את רוצה לעבוד כמורה או כקלינאית תקשורת?

הי אשמח לעזור לך אם אני יכולה לא הבנתי אם את מעוניינת בסופו של דבר לעבור במורה בכיתת לקויי שמיעה- או בכלל כקלינאית תקשורת? אם אץ רוצה להיות מורה, תצטרכי לעשות לאחר התואר תעודת הוראה בחינוך המיוחד. אפשר לעשות התמחות כללית בחינוך המיוחד ואפשר עם התמחות בלקויי שמיעה / ראיה. יש מסלולים באונ' שמאפשרים לך לקבל בסוף גם תואר ראשון בחינוך מיוחד וגם תעודת הוראה, נדמה לי שבתל אביב יש מסלול כזה ובוודאי שבמכללות כמו לוינסקי בתל אביב, גורדון בחיפה ואורנים. חשוב שתדעי שאת לא תוכלי לעשות תואר שני בקלינאות תקשורת בארץ אם אין לך תואר ראשון בקלינאות תקשורת (בדוק). אפשר לעשות תואר שני בארץ בקלינאות תקשורת אך ורק אם ישלך כבר תואר ראשון בקלינאות תקשורת (את מוזמנת להסתכל בידיעונים של אונ ת''א) אני ניסיתי גם ולא הסכימו. את יכולה ליסוע לארה''ב או אנגליה, שם אפשר לעשות תואר שני בקלינאות תקשורת ולקבל הסמכה לעבוד ככקלינאות תקשורת. יש להם מסלולים מיוחדים לאנשים שהתואר הראשון שלהם הוא בחינוך / הנדסה / מדעי הרוח וכו - המעוניינים לעשות תואר שני בקלינאות תקשורת. אם את רוצה להיות קלינאית תקשורת בארץ ולקצר תהליכים - תעשי תואר ראשון בקלינאות תקשורת. יש באונ חיפה חוג (חדש מאוד), יש בתל אביב שהוא הכי ותיק בארץ ויש גם בירושלים במכללת תלפיות אני חושבת לגבי האוניברסיטאות: למדתי בתל אביב בלשנות וספרות אנגלית, ואח''כ עברתי לספרות עברית. מאוד אהבתי את החוג לבלשנות בתל אביב, הוא מדהים. אני לא יכולה ליעץ לך לגבי באר שבע כי כשאני למדתי היה רק חוג לבלשנות בתל אביב. תרגישי חופשי לשאול אותי עוד שאלות... האמייל שלי הוא [email protected] יעלי

למעלה