מידע לגבי עיצוב תעשייתי...

tuvaltal

New member
מידע לגבי עיצוב תעשייתי...

שלום רב שמי תובל מרחובות אני חדש בנושא ולכן אין שאלותיי ענייניות אלא התשובות שלכם יסייעו לי בהחלטות העומדות בדילמה לגביי העתיד. אני מעוניין ללמוד עיצוב תעשייתי ואשמח לשמוע את עצתכם לגבי איזה מוסד כידאי למקצוע זה? יחד עם זאת אני נורא חושש שהמקצוע מותנה בכישורים שלי ואני לא בדיוק מודע להם ושאלתי,האם ניתן להצליח במקצוע גם אם לא עסקתי בעבר בנושא הקשור לעיצוב (כמו ציור או פיסול)? בנוסף,אשמח לדעת את דעתכם מה ניתן לעשות בתואר זה בשוק העבודה לאחר שאסיים את התואר? והיכן ניתן לקבל מידע אותנטי לגבי המקצוע ותערוכות הקשורות לעיצוב זה? תודה רבה על הסבלנות והרצון לעזור. מחכה לתשובה...תובל.
 

yoli

New member
שלום תובל

תואר בעיצוב תעשייתי אכן לא קל ודורש כישורים שונים. שאחד מהם הוא הבעה בתלת מימד. אם מעולם לא עסקת באומנות או בתלת מימד אולי רצוי לגשת למכינה ולבדוק את הדברים . זה בהחלט עוזר להתפקס ולהבין עד כמה את המתאים. עיצוב תעשייתי יש ב4 מוסדות בארץ, כמובן מסלול לתואר. בצלאל, שנקר חולון והדסה. ( הדסה קיבלו השנה אישור לתואר) . אני לא אפרט על הייתרון שבכול מוסד, תוכל לבדוק את זה בימים הפתוחים. התואר אגב הוא 4 שנים. הבעייה היא תנאי הקבלה ורף הגבוהה ששמים בעיצוב, ובתעשייתי בפרט. להתקבל למוסד עוד לפני שהתחלת בו תואר הוא לא דבר של מה בכך. וצריך להתכונן לזה שנה מראש (לדעתי, ויש פה כמה שיסכימו איתי). בשוק , מבחינה מקצועית יש קשת רחבה של דברים.. מכפיות, לפלאפונים , לרהיטים , לציוד רפואי ולרכבים. הקשת היא רחבה מאוד. אגב כול מוסד מקבל מעט מאוד תלמידים מתוך אלפים שניגשים. צריך לאהוב את זה ממש כדי לעמוד בקושי של תנאי הקבלה ושל הלימודים עצמם (46 שעות שבועיות.. ) בהצלחה
 

tuvaltal

New member
תודה על התשובה

אני מאוד התחברתי למקצוע מכמה סיבות: 1.אני בעל אופי מעשי. 2.יש לי המון סבלנות. 3.אני יודע שאני מסוגל ללמוד את הכישורים שיעזרו לי להתקבל. אבל אני חושש מכמה סיבות: 1. הבגרות שלי בממוצע שמונים עם מתמטיקה 3 יחידות דבר שלפי דעתי מגביל אותי לקבלה למוסדות העיצוב, האם כדאי להגביר את המתמטיקה ואת הממוצע או שזה מיותר מבחינת בזבוז זמן וכסף? 2. האם כדאי לעשות רק מכינה או גם סדנה ללימוד ציור ורישום? או שמכינה מספקת מידע וכישורים מספיקים להתקבל? 3. איזה לדעתך המכינה הטובה ביותר לעיצוב תעשייתי מתוך הנחה שאת מכירה אנשים שלמדו שם והתקבלו? 4. ודבר נוסף, איך ניתן לקבל מידע מפורט+מאמרים+תערוכות+מפגשים שיעזרו לי בהבנה בסיסית את המקצוע עיצוב תעשייתי וכמובן להקנות לי כלים שיעזרו לי להתקבל. דבר אחרון,התחלתי להתלבט בנוגע ליישום תיק העבודות,איך התיק צריך להיראות? והאם נשמע לך שלעצב שער לחנית רכב בוילה היא קשורה לעיצוב תעשייתי וניתן להוסיף אותו לתיק? הקונסטרוקציה תהיה יציבה ואסתטית ויישום העבודה קונספטואלית תהיה מעניינת וברורה למסתכל השאלה האם זה קשור ויכול להוסיף או לגרוע?
 

שיר שיר1

New member
אף אחד

לא מסתכל על הציונים שלך בבגרות, הם רק מבקשים תעודת בגרות מלאה, כך שאין טעם לשפר ציונים. מבחינת מכינה הייתי ממליצה לך לעשות חיפוש באינטרנט של מכינות, ללכת לכמה שנראות לך הכי טובות להרגיש את האווירה, לדבר שם עם אנשים וכך להחליט... יש לך מספיק זמן לעשות החלטה שקולה. ואם אתה כבר נרשם למכינה אז היא אמורה לספק לך כישורים ללימודי ציור ורישום אז אין צורך בקורס נוסף. בנוגע לתיק עבודות, הוא צריך להכיל צילומים של חמישה עבודות או יותר שמראות על היכולת היצירתית שלך... בנוגע לשער, זה יכול להתאים אבל אני לא בטוחה, צריך לראות איך זה נראה.
 

yoli

New member
אז ...

אלף כתבו לך דברים נכונים , אין שום בעייה עם המת' וכאלה. ב' אני אדגיש שבהדסה למיטב ידעתי כן לומדים 43-46 שעות שבועיות, ואף אחד לא מבריז. בשנקר 42, תודה. וכן לשנקר תעשייתי ניגשים 1500, לחולון בסביבות ה800 ולבצלאל אלוהים יודע. וממש לא 2000 ביחד. זה בדוק. מכינה שתבחר תהיה מקיפה מאוד ותלמד אותך הכול. אני עשית מכינה והתקבלתי לכמה מקומות. אז אם תרצה אני אשיב לך במסר , כי בכול זאת לא נעים לפרסם :) במכינה שלי גם היה גם תערובות וכל מה שצריך. בתיק עבודות (לדעתי..) לא צריך להיות מוצר תעשייתי. פשוט לא. עבודות נטו בתלת ובדו מימד, אסור להתיימר להיות מעצב תעשייתי לפני שאתה באמת לומד, ( הם כאלה פוצים) . התיק צריך להיות אומנותי, ומראה יכולת הבעה בתלת ובדו. כדי שתוכל להביע סקיצות ולבנות דגמים.....
 

scalla

New member
אין לי מושג מאיפה את מביאה את הנתונים...

מבריזים בכמיות בחולון, לפי חבר שלי בבצלאל זה לא שונה שם בכלל, ומהעיוני בכלל זה קבוע שבמקרה הטוב מגיעים 30% לשיעור בכל המסודות הנחשבים לפחות. לשנקר לפני שנתיים הגיעו כ700 אנשים לבחינות וזה בדוק עם ראש המחלקה. אין שום סיבה שהשנה פתאום יגיעו יותר מכפול בייחוד כשמדובר גם ככה במספרים גבוהים, ובחולון איפה שאני לומד גם לא הגיעו 800, יותר בכיוון 600+ וזה לפי בכיר במחלקה. בעניין כמות השעות בשנקר, מאנשים במחלקה שלי שיש להם חברים שם, ה40+ הגיע אך ורק בתנאי שהם גם למדו אנגלית ובזמנו שעברתי על החוברת שלהם בחיים לא היה חודש שהגיע ליותר מ38 שעות.
 

yoli

New member
אני לא

אריב על גבי הפורום .. בייחוד שאנחנו באותו תחום :) ואני כן לומדת אנגלית גם. ותודה בדבר אחד. לא יודעת בחולון כמה היה לך קשה להתקבל , אבל שנקר ובצלאל זה די קשה..
 

scalla

New member
קשה זה עניין יחסי

עובדה שיש כאלו שהתקבלו לשנקר ולא לחולון ולהפך. הבעיה בשנקר זה עצם זה שנותנים שני תרגילי בית שמן הסתם לוקחים לא מעט זמן\ אבל לא טרחתי להרשם לשם אז אין לי ממש שמץ. אבל היחס זהה פחות או יותר בסה"כ בכל המוסדות (בלהתחשב בגודל רשימות המתנה). בעניין הבחינות לחולון לי היו יחסית פשוטות, יש אנשים שזה היה בשבילם סיוט, ויש כאלה שהבחינות לשנקר לא היו אתגר רציני מדי בשבילם כמו אחד מהכיתה שלי.
 

scalla

New member
כמה תיקונים...

לא ניגשים אלפים לכל המוסדות ביחד. גג 2000 לכולם ביחד וזה אפילו בהגזמה. מבחינת יחס הקבלה, בגדול הוא 1 ל8. בעניין כמות השעות. לא בצלאל ולא בחולון לומדים 46 שעות אלא, 30. הכי גרוע ששמעתי זה בשנקר ששם 40 שעות כולל אנגלית שזה בעצם 36. המצב הבעייתי זה לא כמות שעות הלימוד אלא כמות שיעוריי הבית האסטרונומית שמקבלים. אין כמעט אנשים שמגישים את כל ההגשות בזמן, ולא לדבר על הברזות.
 
למעלה