סתם תהייה מפגרת שלי...
האם רופא יכול להגיד למישהו שחולה בכל סוג שהוא של סרטן כמה זמן נשאר לו לחיות? האם הרופא הוא אלוהים? ניסים תמיד היו ויהיו. ברגע שרופא אומר לבנאדם כמה זמן הוא מעריך שנותר לו לחיות, הבנאדם מכניס את עצמו לנבואה שמגשימה את עצמה, ולרוב גם מגשים את ה"ציפייה" הזו. וזה עובד גם הפוך, אני אנמק: כשאבא שלי חלה בלוקמיה ושאל את הרופאה שלו כמה זמן נותר לו לחיות, היא שיקרה. היא אמרה לו "משהו בסביבות 10 - 15 שנים". היא לא סיפרה לאף אחד מאיתנו שזה שקר, ובזמנו לא היתה נגישות למאגרי מידע כפי שיש היום. האמנו לה. במיוחד אבא האמין לה, וחי 10 שנים לאחר מכן. כביכול 10 מתוך 10 - 15 נכון? אז זהו, שלא... אחרי שנפטר, גילתה את אוזנינו, שלפי כל ספרי הסטטיסטיקה שהיו אז בכל העולם, לא היה ולו אדם אחד ששרד את סוג הסרטן המאוד נדיר שהיה לו מעל 4 שנים!!! מה אני רוצה להגיד? שאני בטוחה, שלו היתה אומרת לו את האמת, שהספרים מנבאים לו 4 שנים, אולי הוא היה מחזיק מעמד שנתיים מתוכן. אנשים נוטים לתת יותר מדי אמון ברופאים בשאלה הזאת. זה ממש לא נחוץ לדעתי, אבל כשאמא חלתה לא יכולתי להימנע וגם כן רצתי מרופא לרופא לשאול את השאלה הזאת, הכמעט בלתי נמנעת. האופטימיים שביניהם דיברו על שנה - שנה וחצי. אמא לא ידעה דבר כי לא סיפרנו לה. אבל היא הגשימה את ציפיותיהם של הפסימיים ביותר וחיה רק 7 חודשים... לכן אני אומרת, תשאלו אם אתם רוצים, אבל קחו את התשובה בעירבון מוגבל. לפעמים אין כמו אוטוסוגסטיה... או כוח רצון... או תפילה... או אפילו... פשוט מזל - הגורל להיות באחוזון ההוא של הסטטיסטיקה שאיש לא מנבא לו חיים...