מידע לסרטן הלב ???

רן 171

New member
מידע לסרטן הלב ???

האם רופא יכול להגיד למישהו שחולה סרטן בלב כמה זמן נשאר לו לחיות ?

בוזיקית

New member
סתם תהייה מפגרת שלי...

האם רופא יכול להגיד למישהו שחולה בכל סוג שהוא של סרטן כמה זמן נשאר לו לחיות? האם הרופא הוא אלוהים? ניסים תמיד היו ויהיו. ברגע שרופא אומר לבנאדם כמה זמן הוא מעריך שנותר לו לחיות, הבנאדם מכניס את עצמו לנבואה שמגשימה את עצמה, ולרוב גם מגשים את ה"ציפייה" הזו. וזה עובד גם הפוך, אני אנמק: כשאבא שלי חלה בלוקמיה ושאל את הרופאה שלו כמה זמן נותר לו לחיות, היא שיקרה. היא אמרה לו "משהו בסביבות 10 - 15 שנים". היא לא סיפרה לאף אחד מאיתנו שזה שקר, ובזמנו לא היתה נגישות למאגרי מידע כפי שיש היום. האמנו לה. במיוחד אבא האמין לה, וחי 10 שנים לאחר מכן. כביכול 10 מתוך 10 - 15 נכון? אז זהו, שלא... אחרי שנפטר, גילתה את אוזנינו, שלפי כל ספרי הסטטיסטיקה שהיו אז בכל העולם, לא היה ולו אדם אחד ששרד את סוג הסרטן המאוד נדיר שהיה לו מעל 4 שנים!!! מה אני רוצה להגיד? שאני בטוחה, שלו היתה אומרת לו את האמת, שהספרים מנבאים לו 4 שנים, אולי הוא היה מחזיק מעמד שנתיים מתוכן. אנשים נוטים לתת יותר מדי אמון ברופאים בשאלה הזאת. זה ממש לא נחוץ לדעתי, אבל כשאמא חלתה לא יכולתי להימנע וגם כן רצתי מרופא לרופא לשאול את השאלה הזאת, הכמעט בלתי נמנעת. האופטימיים שביניהם דיברו על שנה - שנה וחצי. אמא לא ידעה דבר כי לא סיפרנו לה. אבל היא הגשימה את ציפיותיהם של הפסימיים ביותר וחיה רק 7 חודשים... לכן אני אומרת, תשאלו אם אתם רוצים, אבל קחו את התשובה בעירבון מוגבל. לפעמים אין כמו אוטוסוגסטיה... או כוח רצון... או תפילה... או אפילו... פשוט מזל - הגורל להיות באחוזון ההוא של הסטטיסטיקה שאיש לא מנבא לו חיים...

רופאים

הם כנראה יכולים להגיד מה שהם רוצים. במידה ולא הינחו אותם קודם לכן לא לתת יותר מדי אינפומציה אז הרופא יגיד כל מה שבא לו. אני חושבת שכל רופא צריך להיות מסוגל "לקרוא" את סוג האדם שיושב לפניו ולפי זה להפגיש אותו עם המידע. לצערי, אני יכולה להגיד שפגשתי עד היום רק שני רופאים כאלה וזה אחוז זעום לעומת כל השאר שפשוט היו אטומים. לפעמים באמת צריך לתפוס רופא כזה לשיחה ולהעמיד אותו על טעותו. ואולי בפעם הבאה הוא יידע להזהר בדבריו. נשמח לשמוע מה קרה ולמה השאלה שלך עלתה.
גלי

רן 171

New member
תודה עוד שאלה ..

חבר שלי חולה במחלה הנוראית הזו מה אני יכול לעשות איך אפשר לנחם לעודד בן אדם שיודע שעוד שנתיים הוא פשוט מת נעלם זה לא נתפס בשכל ..... אני פשוט שונא תעולם הרע הזהההה

נאן

New member
../images/Emo24.gifהיי רן

רן באופן כללי לרופא יש הערכה לגבי כל סוג של סרטן.וחיבת להיות לו איזה מושג של הערכה. אני לא חושבת שרופא הוא אלוקים ויודע הכל יכול אולם הוא צינור שמטפל בנו ואין להחסיר מערכו של אותו רופא שמטפל בנו. לכן את הרופאים עדין אין לזרוק לפח ולחיות כאילו אין כלום, ומה הם מבינים בכלל?תמיד מותר לקבל עוד חוות דעת ורצוי יש שוני בגישה של רופא זה או אחר וצריך לעשות מה שטוב יותר לחולה ולשאוף לכך כמובן שיש לקחת בחשבון את הגוף האדם המשתנה בין אדם לאדם. ואת הניסים שיש בעולם שלנו. אין לי ספק שידיעות לפעמים קשות פוגעות במורל ומוטיבציה של החולה לנצח וחכם מי שאמר שהרופא מתאים את סוג הידיעה למצב של החולה הנפשי ובכלל. השאלה שנזרקה באויר ולא נאמרה האם אפשר לסמוך על הרופאים? ופה כל אחד מאיתנו יכול להרים הרים וגבעות בסיפורים האלו.לטוב ולרע. לכן יש להפריד בשאלות האלו .... כל טוב נאן .

למעלה