מידע לקראת מעבר

יפו

New member
מידע לקראת מעבר

אנחנו זוג עם שלושה ילדים קטנים המתכננים מעבר לארה"ב באוגוסט,ומנסים להבין את העלויות הקבועות הנידרשות למגורים באזור ניו יורק ,או בפרבר ניויורקי או באזור ניו ג'רסי.הילדים בגילאי 3 , 2 והקטן בתחילת דרכו בעולם.מה העלויות והאפשרויות למסגרות עבורם? כמה עולה ביטוח בריאות טוב למשפחה?ומה סדר הגודל של הוצאה למשפחה של מזון רכב ושאר ההוצאות הקבועות?כמו כן אנחנו שנינו מחפשים עבודה. בן זוגי הוא אמן העוסק בעיקר בתחום הצילום ואני עוסקת בנגרות ובתיכנון ובפיקוח בניה.אשמח לקבל מידע רב ככל הניתן.בתודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

orna jackson

New member
שלום לך יפו

אני אמא לשני בנים בני 3 ,4 אנחנו גרים בניו גרסי השכרת בית 3חדרי שינה -$1700-$2500 גן מתחיל $350 חצי יום עד $650 יום מלא If you want you can send me an e mail to [email protected] את מוזמנת לבקר בweb siteשלי אורנה

הערכות גסות ועוד קצת מידע

קודם כל לגבי גנים ראיתי שענו לך אבל הנסיון שלי קצת יקר יותר לצערי. הגנים שאני ראיתי כאן (לתינוק) נעים בין 600 ל-1200 דולר לחודש ליום מלא, חמישה ימים בשבוע. במקומות מסויימים מקבלים 10-20 אחוז הנחה על ילד שני למשפחה. בגנים רבים יש כמה כתות, כלומר שכל הילדים יוכלו ללכת לאותו גן, וכל אחד ישובץ בכתת הגיל המתאימה לו. גנים יהודיים וישראליים עוד יותר יקרים. הגנים היהודיים של חב"ד ושל ה-JCC נחשבים מעולים. כמובן יש הבדלים משמעותיים בין איזור לאיזור. אני נמצאת יחסית קרוב למנהטן. אם תגידו על איזה עיירות אתם חושבים, אם חשוב לכם ישראלים או יהודים או שלא, אוכל יותר לעזור. לגבי הוצאות, אני יכולה לתת הערכות גסות מנסיוני האישי: ביטוח בריאות יקר מאוד!! אם אין לכם ביטוח בריאות דרך מקום העבודה, האופציה הכי זולה שלכם תהיה דייויד שילד, ביטוח לישראלי, שהוא מוגבל מאוד במה שהוא מכסה, ומחירו למשפחה עם שלושה ילדים יכול להגיע ל-700 עד 1000 דולר בחודש!! יותר מידע לגבי ביטוחי בריאות ומחיריהם אני מקווה שBoston Guy יראה את ההודעה ויוכל לתת לכם. בכל אופן כאשר מסבסדים לבד זוהי הוצאה עצומה. דרך מקום עבודה שמציע ביטוח בריאות מסובסד תשלמו סכום שבין 60 ל-500 דולר בחודש, מאוד תלוי במעסיק ובביטוח. שכירות של בית או דירת שלושה חדרי שינה בצפון ניו ג'רזי (קרוב למנהטן) ממה שאני ראיתי באיזורים הזולים יותר בסביבות 1700-2000 דולר ובאיזורים היקרים יותר (יותר ישראלים ויהודים) 2000-2700. הוצאות חשמל וגז (חימום בחורף, מיזוג בקיץ) על בסיס חלוקה ל-12 חודשים לבית כזה בסביבות ה-100-150 דולר לחודש. לא לשכוח חשבונות טלפון, כבלים, אינטרנט - מאוד תלוי בשימוש שלכם אבל כבלים דיגיטליים או לווין בין 60-100 דולר בחודש. אינטרנט בכבלים 40-50 דולר לחודש. פלאפון מינימום 35 דולר לחודש על התכנית הכי קטנה. חשבון טלפון, תלוי כמה אתם מתקשרים ואיזו תכנית יש לכם וכמה שיחות לארץ, אצלי הממוצע בין 100-150 דולר לחודש. קניות בסופר - למשפחה עם שלושה ילדים קטנים, אני לא מקנאת בכם. א םהייתי צריכה לזרוק הערכה גסה הייתי מהמרת על לפחות 1000 דולר בחודש. מהנסיון שלי בחמש השנים האחרונות, קניות בסופר לשני אנשים - בלי ילדים - לפחות 500 דולר בחודש. חיתולים, פורמולה וכו' עולים פה הרבה, והירקות יקרים. הייתי מעריכה מינימום של 600-700 דולר בחודש אם מצטמצמים, אבל אולי בפורום "להיות הורים בחו"ל" יוכלו לתת לך הערכות יותר מדוייקות מאנשים שיש להם כבר ילדים. רכב - כמובן תלוי בסוג הרכב וכמה מוציאים על דלק. ביטוח רכב בניו ג'רזי הוא היקר ביותר בארה"ב ובניו יורק סיטי כנ"ל. היות ויש לכם שלושה ילדים אני מהמרת שתצטרכו לפחות מיניואן - בלי לקחת בחשבון את מחיר הרכב הייתי מעריכה ביטוח מקיף לפחות 1200-1500 דולר בשנה. הוצאות על דלק מינימום 30-40 דולר בשבוע בלי טיולים ועניינים, אלא רק לנסוע לעבודה, להסיע ילדים למסגרות וסופר וכו'. הוצאות מוסך אני מעריכה בסביבות 50 דולר לחודש בחישוב שנתי כולל טיפולים והחלפות שמנים ולא כולל תקלות. לגבי מציאת עבודה.... ממש ממש ממש לא קל, המצב די רע אבל בתחומים הספציפיים שלכם אני פשוט לא יודעת לענות. סה"כ אם לוקחים את ההערכות שלי ומסכמים תקציב: גני ילדים לחמישה ימים בשבוע לשלושה ילדים 1800-3600 דולר לחודש שכר דירה 1700-2700 דולר לחודש ביטוח בריאות פרטי 500-1000 דולר לחודש חשמל וגז 100-150 דולר לחודש טלפון 50-200 דולר לחודש פלאפון 35-100 דולר לחודש כבלים 30-100 דולר לחודש אינטרנט 40-50 דולר לחודש ביטוח רכב 100-150 דולר בחודש הוצאות דלק ומוסך 80-100 דולר בחודש סופרמרקט 600-1000 דולר בחודש סה"כ 5,035-9,150 דולר לחודש... בהצלחה!

Boston Guy

New member
אם תעבדו בצורה מחושבת, זה יעלה...

משהו בין 4000 ל 6000 דולר לחודש - לפחות זה מה שזה יעלה בהתחלה. כמו שעדי כתבה (למרות שהיא הלכה לקצה העליון של הסקאלה): הוצאות דיור יהוו לפחות 40% מהסכום הזה. חינוך - מכיוון שכל הילדים שלכם מתחת לגיל חינוך חובה, אם תחליטו לשלוח אותם לגן, זה יעלה לכם מינימום של 500$ לילד - וכנראה הרבה יותר. מכיוון שהמחירים של חינוך אצלינו בבוסטון הרבה יותר גבוהים מהמחירים בניו ג'רסי, אני לא יכול לתת לך הערכה יותר מדוייקת. כאן 3 ילדים היו עולים לי מינימום 4000$ לחודש... ביטוח רפואי - משהו כמו DAVIDS SHILED צריך לעלות כ 1500$ לחודש. יכול להיות שיש אופציות זולות יותר (כמו BLUE CROSS BLUE SHILED) בניו ג'רסי, אבל פחות מ 1000$ לחודש זה לא יעלה. מזון - תלוי בכם. כדי לחיות כמו ישראלי מבוסס, צריך באמת להוציא המון כסף. מצד שני, אפשר לחיות כמו אמריקאי - חלב, לחם ועוף (שהם הכי זולים כאן), ולא לקנות ירקות, פרות ובשר בקר שהם יקרים. כמובן שצריך לשכוח ממוצרים ישראליים (מילקי וחבריו) שעולים כאן יותר מדולר לגביע. אפשר להתקיים מ 200 - 250 דולר בשבוע למשפחה - או 1000$ בחודש. רכב - זו הוצאה ראשונית גדולה (קנית רכב וכ"ו) - והוצאה חדשית על ביטוח, דלק ותחזוקה. אם תחסכו על הקנייה הראשונית ותקנו רכבים זולים - זה יעלה לכם אחר כך בתחזוקה... עדי תוכל לתת לכם יותר אינפורמציה על עלויות ביטוח רכב באזורכם. עוד דבר אחד לגבי עבודה - האם ההכשרה שלך בבנייה תופסת באמריקה? התקנים כאן שונים לחלוטין מאלו בישראל, ובונים כאן אחרת לגמרי... וכדי לעסוק בתחום את צריכה להיות מוסמכת על ידי ה STATE והרשות המקומית בה תגורי... דרך אגב - כנ"ל לגבי נגרות (פלוס העובדה שאת צריכה להיות BONDED).

roy269

New member
לא לשכוח הוצאה ראשונית

בחודשים הראשונים להתמקמות משהו בסד"ג של 20 עד 30 K$ הוצאות חד פעמיות שנעשות בתחילת הדרך, כמו: רכישת רכב, ביטוח, דפוזיט, ריהוט וכו' וכו'

רואים שאני לא יודעת כלום

על עלויות ביטוחי בריאות פרטיים למשפחה עם שלושה ילדים
איזה מזל שיש כאלה שכן יודעים... 1500 דולר לחודש, איזה פחד.

gozala

New member
ההוצאות של עדי מסוכמות בטבלה ../images/Emo35.gif

סיכמתי את הנתונים בטבלה (נראה איך יצא על פורמאט תפוז) שכ"ד $2,700 $1,700 ביטוח בריאות $1,000 $500 חשמל וגז $150 $100 טלפון $200 $50 סלולארי $100 $35 כבלים $100 $30 אינטרנט $50 $40 ביטוח רכב $150 $100 דלק מוסך $100 $80 כלכלה $1,000 $600 סיכום: $5,550 $3,235 עדי

gozala

New member
איזה ברדאק! ועוד הקפצתי ../images/Emo4.gif

לא שמתי לב שכל הסיפור הזה חדש, חשבתי שאני עושה "ניסויים" על משהו הסטורי.

למעלה