מידע סלקטיבי בתוכנית השניה!!

איזוטופ

New member
מידע סלקטיבי בתוכנית השניה!!

צפיתי גם בתוכנית השניה. רוב התוכנית עסקה במשכנתה ובחישובים עד לרמה של "מאה ש"ח חיסכון בהוצאות". מעניין שבכל התוכנית לא הזכירו דבר אחד: איך גר הזוג כיום? האם הבית בבעלותם? האם הם גרים בשכירות? ולמה זה כ"כ מעניין? כי: דירת 3 חדרים בשכירות עולה בין 400 דולר באיזורי פיתוח או פריפריות ל 750-800 דולר לדירה ממוצעת בת"א. כלומר: זוג כזה שמוציא על שכירות נניח 600 דולר (ממוצע סביר) שזה נניח 2,700 ש"ח לחודש, כבר מוציא יותר מה- 2300 שהמומחים המליצו להם להוציא, ואסור לשכוח שבמשכנתה יש רכיב נכבד של חיסכון (הנכס יהיה שלהם בסוף, להבדיל משכירות). שלא לדבר על זה שאנשים רבים משלמים שכירות של 400-600 דולר ממשכורות של חצי ממה שיש לזוג הזה. הרבה אנשים משלמים יותר מחמישים אחוז ממשכורתם רק על שכירות, אז מה החוכמה להמליץ להוציא "עד 20 אחוז מהמשכורת"? איך זוג שמרוויח שכר מינימום, יחד אולי 7000 ש"ח יכול למצוא דירה ב- 1,400 ש"ח להם ולילדיהם? איפה ההגיון? שוב כשלו עושי התוכנית להציג את תמונת ההוצאות המלאה במציאות הישראלית, כדי להגיש לנו "חישובי בית מרקחת" על "הדרך האופטימלית לנהל את חשבון ההוצאות". עזבו, אם זה לא קשור למציאות. מה זה משנה? העיקר שנצמיד מאות אלפי אנשים למסך, כי עד שהם יבינו שזה לא יעזור להם במילא, אנחנו את הרייטינג שלנו הישגנו. ועוד: שמתם לב שאת סך כל הוצאות החינוך הם חישבו לפי עלות המעונות והגנים בלבד? ומה עם תשלומים לועד הגן? ימי הולדת? מסיבת סוף שנה? משחקים לילד? ספרים? תוכנות מחשב? מחשב? (כבר מכיתה ב' צריך היום מחשב) האם הוזכרו הוצאות רפואיות בתחשיב? לא. האם הוזכרו הוצאות ביגוד? לא. דיברו רק על 1800 ש"ח קניות בסופר. זה מזון בלבד רבותיי. וכך הגיעו לסכום הוצאות חודשי שאינו מציאותי בכלל, וממנו חסכו מפה ומשם, כאילו ששלושים ש"ח תוספת עבור תדלוק לא-עצמי בחודש זה מה שיעשה את ההבדל. חברים: 2 בקבוקי אקמולי נוזלי לתינוק עולים יותר. תחזרו למציאות!!

anavi131

New member
נכון אתה צודק...

איפה מתנות לבר מצווה,חתונות ושאר שמחות,נופש,רופא שיניים ועוד??? כנראה שהתוכנית מיועדת ל"עמך".כמו ה"עכביש טרנטלה" מתחנת הדלק... בקיצור לא ניתן לחיות בארץ בתא משפחתי מבלי להכנס למינוס בבנק,אם יש הכנסה ממוצעת או שכר מינימום,ולא משנה מקום המגורים!!!!!!!

topa

New member
פיני תהיה מציאותי

פיני אני לא יודע כמה את מרוויח רק תהנה . אנחנו יכולים רק להנות קצת מתוכניות טוליזיה וזה גם עולה המון תסביר לנו איך אפשר לגדל ילדים לדאוג לחוגים לאוכל משכנתא אולי בתוכנית שלך תוכל לענות על השאלה .מה סכום שצריך אדם לחיות בכבוד בית המשפט היה קשה לענות גם לאוצר אני מקווה שלך יותר קל לענות או שזה לא מעניין אותך אני בטוח שכל עם ישראל רוצה לדעת וללמוד איך לחיות לגדל ילדים לשלוח לצבא וגם ללמוד תואר זה לפני חיי תרבות ופנאי אם טלויזה זהגם תרבות ופנאי אז תשובה אחת לא צריך לענות פיני תוכנית מוצלחת תן תשובות תודה

jDaNiELLE

New member
הידד לאיש החכם

כל מילה שלך 10 צדקת, הכל רייטינג ובעיקר פ ר ס ו מ ו ת הכל בולשיט אחד גדול כשהמשכורת עלובה והמחיה יקרה תמיד אבל תמיד נהיה באובר כי ההוצאות עולות על ההכנסות כך הבנתי כשהחלטתי לבנות תקציב משפחתי אין איפא לחסוך כש -30% מהמשכורת שלך הולכת רק למשכנתא שיבוא פיני גרשון ויסדר לי את האובר, אולי שיפריש לי מעט מהמספיק שיש לו.

למעלה