מידע על בית ספר לחרשים בבודפסט

milford

New member
מידע על בית ספר לחרשים בבודפסט

אודה לכם אם מישהו, שגולש כאן, יוכל למסור לי מידע כלשהו על בית ספר לחרשים ועיוורים שהיה בבודפסט ברח' מכסיקו ושמו Jewish Deaf-Mute National Institute and the Sir Ignaz Wechselman and Zsofia Neushloss Education Institute for the Blind למי שיש מידע שישאיר לי הודעה בתודה מראש

milford

New member
לפני המלחמה

מדובר בפרטים על בית הספר שהיה לפני המלחמה כי אחרי המלחמה הוא נסגר ובאותה הזדמנות, אם יש לך פרטים על עוד בתי ספר לחרשים בהונגריה אשמח לדעת עליהם גם כן תודה

טומי*

New member
חיפשתי....חיפשתי אך לצערי לא....

מצאתי. הייתי מציע לך לפנות למוזיאון למורשת היהדות הדוברת הונגרית בצפת

milford

New member
תודה על המאמץ וכבר פניתי למוזיאון

ולא קבלתי עדיין תשובה

reuven4u

New member
בי"ס לחרשים ועוורים נמצא ליד הliget

אני לא יודע את הכתובת המדוייקת, אבל אם מגיעים מכיוון buda נגיד, ונוסעים על hungaria korut עוברים את הliget כשהוא בצד ימין שלנו. בצומת האחרונה של הליגט, בצד ימין נמצא היום הבי"ס לעוורים וחרשים. (אפשר לזהות בנין ישן יפה כזה, כל הרמזורים בסביבה עם מנגנון של צפצוף - כדי להקל על העוורים לעבור את הכבישים באיזור) הכניסה לא מhungaria korut אלא ברחוב קטן שנפתח מצד ימין. נדמה לי שהשם הרשמי הוא vakok intezete אבל אני לא בטוח 100%

milford

New member
תודה על התשובה אבל לא נראה לי

שמדובר באותו בית ספר ועושה רושם שזה בית ספר שנוסד אחרי המלחמה ושאינו מיועד לילדים יהודיים.

reuven4u

New member
אני באמת לא מכיר את ההסטוריה של

הבי"ס, אבל שאלת אם אנחנו מכירים בי"ס שקיים גם עכשיו, אז זה קיים. אני לא יודע אם הוא היה גם לפני המלחמה, אבל כשההורים שלי היו ילדים (שנות 50) הם סיפרו לי שהב"ס הזה כבר היה פעיל שם. בכל מקרה לא מדובר בבי"ס לאוכלוסיה יהודית, זה בטוח, אם אתה מחפש בי"ס בנפרד רק ליהודים (למה זה הכרחי?) אז זה לא הכובת, אבל לא ניראה לי יש מוסד כזה היום רק ליהודים. אבל את זה הכי פשוט לברר דרך הקהילה היהודית שם(dob utca נדמה לי)

milford

New member
דווקא שאלתי על בית הספר לחרשים

יהודים ש"היה" (כלומר בלשון עבר) וכשטומי שאל אותי לגבי התקופה כתבתי שמדובר בביה"ס שהיה לפני המלחמה - אז כן ציינתי את זה בשתי ההודעות שלי ואני בודקת מידע על בית הספר הזה מבחינת החומר ואגב, איני יודעת הונגרית אבל זה רעיון לפנות לקהילה היהודית שם - אברר את השם שנתת לי ואת הכתובת ואם יש להם אתר באינטרנט

טומי*

New member
יש אתר בטח...

ואפילו גם באנגלית. מקוה שהם גם יענו לך, יש שם איזה רב שהוא אחראי על האתר ואפשר לשלוח לו מייל

B T1

New member
הכתובת של משרדי הקהילה..

היהודית היא: Budapest Sip u. 12

טומי*

New member
כן זו הכתובת הנכונה...

בדקתי עכשיו שוב ואצלי עובד. אולי זמנית הייתה תקלה אצלם...אין לי מושג למה אצלך זה לא עובד

reuven4u

New member
סליחה, לא קראתי את הטקסט האנגלי

אז לא ידעתי שאתה מחפש ליהודים. טומי, זה כתובת של עיתון שraj tamas מוציא. מה שבטוח, שאם תשאל את raj tamas (רב בקהילה) הוא ידע על מה מדובר.

milford

New member
לכל מי שעזר

תודה על המידע - הקישור עובד וסלחתי על הפנייה אלי כאתה.. סופשבוע נעים

למעלה