מידע על הבדיקה הרפואית לפני הראיון

בודק, אך לא מתעמק

זה מופיע במידע הכתוב לפני הבדיקה, ובפועל הרופא מבקש להפשיל מכנס ומוודא שאין שם משהו חריג (כנראה מחפש סימנים למחלות מין. הרבה מהתהליך נראה כמו פרוטוקול בדיקה שלא השתנה כבר מעל מאה שנה), יש איזו נגיעה קלה וקצרה.
עבורי העסק היה הרבה פחות מביך מהבדיקה בלשכת גיוס, לדוגמא, שם יש חפינה משמעותית של העסק, ככל שזכור לי.

אם אתה לא מרגיש בנוח, ממליץ לך ללכת לחדר כושר/בריכה. להכנס למלתחות הגברים ולמצוא בכל רגע נתון שניים או שלושה קשישים מהלכים עירומים ומרוצים, ללא שום קשר למקום בו נמצא הלוקר שלהם או למיקום המקלחות.
אם הם יכולים, אתה יכול להרשות 5 שניות של עירום מול רופא שיגע בך באמצעות כפפה.

iamDora

New member
לא ידעתי את זה..

אני אישה ולא היה שום דבר במהלך הבדיקה והתשאול של הרופא שקשור למחלות מין.
הרגע היחיד בו הייתה לי הרגשה מעט לא נוחה היה בעת ביצוע צילום רנטגן של בית החזה- הטכנאי ביקש שאשאר עם חולצה ללא חזיה ובאותו יום לבשתי גופיה. מייד אחרי שאמרתי שאני מוכנה הוא אמר לי לעמוד מול המכשיר עם הגב אליו ולא היה כלום מעבר לכך.
ההתרשמות הכללית שלי מהתהליך הרפואי הוא שהכל מקצועי וענייני לכן אני מקווה שהרופא רק יתן מבט קצר ולא מעבר

iamDora

New member
מידע על הבדיקה הרפואית לפני הראיון

שלום
היום הייתי בבדיקה הרפואית לפני הראיון. אני משתפת את המידע לטובת כולם
כל הבדיקות: דם שתן צילום חזה בדיקת רופא ובית מרקחת נמצאים באותו מקום.
הצוות היה נעים ועזר עם כל שאלה כולל איך להגיע ואיפה לחנות (יש חניה חינם בחניון של הבניין של המרפאה) סה''כ זמן קצת יותר משעה כולל מילוי טפסים ובית מרקחת.
התשלום 1460 ש''ח בכ''א או מזומן
בקשר לחיסונים: הרופא קבע שעלי לקבל שלושה חיסונים. טטנוס- כי עברו יותר מ10 שנים מאז הצבא פוליו- הנחייה חדשה יחסית וחיסון משולש חצבת חזרה אדמת MMR בשל ההתפרצויות באירופה. חשוב- חפשו את פנקס החיסונים שלכם. אם תביאו אותו הרופא יקבל את זה כהוכחה שקיבלתם בילדות את החיסון המשולש ולא תצטרכו להתחסן. אני לא מצאתי את הפנקס שלי (אמא שלי חיפשה בכל מקום אפשרי) ולכן נאלצתי ללכת לבית המרקחת הפרטי ולרכוש את החיסונים 270 ש''ח עבור שלושתם.
בזמן הבדיקה של הרופא הוא אמר שהוא יוצא מנקודת הנחה שהיה לי אבעבועות רוח (ואכן היה לי) ולא דרש הוכחה או חיסון.
אם יש לכם אפשרות להתחסן בקופת חולים שלכם לפני ולבוא לראיון עם ההוכחה אולי זה יעלה לכם פחות. בבית המרקחת עובדים עם מאוחדת ומכבי ולא יודעים להגיד אם יש סבסוד של הקופות על חיסונים או אם יש החזר. אני אגיש בקשה להחזר- שווה לנסות. חשוב לקחת בחשבון שני דברים: אם לא מתחסנים בזמן הבדיקה הניירת עלולה להתעכב ולא להיות מוכנה בזמן לראיון (אלא אם התחסנתם מראש) בנוסף, יכול להיות שבמרפאה המקומית שלכם לא יהיה את החיסון ואז נכנסים לבאלגן.
בסך הכל ביקור מאוד ענייני, מתוקתק, ונעים. המרפאה פתוחה מאוד מוקדם בבוקר והם ערוכים למסירת תיק הבדיקה ביום הראיון. ביררתי על זה כי הראיון שלי נקבע ל 7:45 בבוקר

nirnir1

New member
תודה על המידע, ותוספת לגבי חיסונים -

חיסון טטנוס ניתן לקבל בקופ"ח אם עברו יותר מ 10 שנים או במקרה פציעה בחצר וכדומה. בחינם

לגבי החיסון המשולש או המרובע-
ניתן לבקש מרופא המשפחה הפניה לבדיקת מעבדה לגילוי נוגדנים לארבעת המחלות
חצבת אדמת חזרת ו...
אני מהעשור שבו נתנו רק מנה אחת ולא שתיים כמקובל היום,
לשמחתי בבדיקת הנוגדנים במעבדה נרשם בתוצאות ( באנגלית כך שזה נוח)
שרמת הנוגדנים גבוהה ואני נחשב מחוסן.
רופא המשפחה יכול לספק גם תדפיס על החיסונים בעבר,
בעיקרון שאר החיסונים ניתנים במרפאת מטיילים בתשלום ואז אולי מבחינת חסכון זמן וכסף עדיף כבר לקבלם אצל הרופא בבדיקות לויזה.
כיום בשל התפרצות החצבת, לפחות במכבי ניתן לקנות את החיסון בבית מרקחת ולקבלו בהזרקה ע"י האחות במרפאה אם נוסעים לאירופה , אז "תיסעו."..
שוב , על פי רופא המשפחה עדיף לבצע בדיקת נוגדנים ולא סתם לרוץ לקבל חיסון, ( אבל זה עולה להם כסף...)

אין לי מידע האם הרופא של הבדיקות לויזה מוכן לקבל את בדיקת המעבדה לגילוי נוגדנים, אך ע"פ רופא המשפחה שלי זה כמו פנקס חיסונים, או תדפיס חיסונים, מהקופה, כך שזה אמור לעבוד, מקווה שמישהו יוכל לעדכן.

DV Selectee

New member
תודה על המידע! כמה שאלות

תודה רבה על המידע!

אנחנו מצפים לריאיון בנוב' או דצמ' וכנראה שבקרוב נקבע תור לרופא(לאחר שנקבל מכתב זימון לריאיון כמובן)
האם התורים קרובים או שהתור הוא לחודש מראש?

עוד שאלה, לפי מה שאני מבין מהכתוב, הרופא דורש לראות שיש חיסון משולש, טטנוס ופוליו. לי ולאשתי יש את פנקסי החיסונים ומצאתי את החיסונים הנ"ל, כמו כן אנחנו גם פחות מ10 שנים מהגיוס לצבא, זאת אומרת שאנחנו מחוסנים מכל אלו, האם נצטרך להביא עוד אישורים מעבר לפנקס? האם יש טעם לבקר אצל הרופא משפחה טרם הבדיקה? כמובן שחוץ מטטנוס החיסונים התקבלו בילדות, האם יש בעיה עם זה?

לגבי אבעבועות רוח, לי ולאשתי היה, לאשתי זה קרה לפני שעלתה לארץ, האם צריך לספק מסמך?

תודה ובהצלחה!

DV Selectee

New member
עוד שאלה

במסמך מצויין שצריך להביא היסטוריה רפואית וצילומי רנטגן קודמים, האם זה באמת נדרש במהלך הבדיקה?

תודה!

iamDora

New member
תשובה

בטלפון בזמן קביעת התור- הפקידה אומרת בדיוק מה צריך להביא (דרכון מכתב הזמנה לראיון ופנקס חיסונים) אפשר לשאול על זה. אני לא שאלתי ולא הבאתי ולא היה צריך כי עושים במקום.
הבדיקה קובעת שאתה אדם בריא בסך הכל ואין לך מחלות מדבקות או מצב נפשי מורכב. אם עברת איזשהו הליך רפואי משמעותי (לשבור רגל לא נחשב) במהלך חייך אז תביא את המסמכים הרפואיים שקשורים לזה.

iamDora

New member
התשובות שלי מנסיוני בלבד

התור שלי נקבע על פי יום הראיון. הם גם ביקשו מספר תיק. מההתרשמות שלי הם די גמישים ועושים מאמץ כדי שהכל יהיה מוכן בזמן. אני מניחה שיש להם תורים נפרדים למועמדי הגירה ומכניסים אותך לבדיקה גם אם אותו יום עמוס מאוד.

הבדיקה היא רק למועמד להגירה. מצבו הרפואי של האזרח האמריקאי לא רלוונטי.
יש לך פנקס חיסונים? נהדר תביא אותו וכנראה שלא תצטרך להתחסן לחלק מהדברים. אני לא יודעת על אישורים נוספים. קח בחשבון שאם הראיון שלך בחורף יכול להיות שתצטרך להתחסן לשפעת. אולי שווה להתחסן במרפאה שליד הבית ולהביא אישור במקום לשלם שם במרפאה על מרשם פרטי..
לגבי אבעבועות רוח- הרופא אמר לי שהוא יוצא מנקודת הנחה שהיה לי ולכן לא דרש הוכחה או חיסון. אני מניחה שכך ינהג גם בך.
זה מה שאני יודעת, שיהיה בהצלחה

למעלה