מידע על המגורים בלפיד/כפר אורנים

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
מידע על המגורים בלפיד/כפר אורנים

שלום, אני שכנה ממודיעין ואנחנו היינו בלפיד/כפר אורנים וזה העלה אצלנו מחשבות..... יש לציין שאנחנו מאוד לא מרוצים ממה שקורה במודיעין וכרגע ההשארות שלנו היא רק בגלל הגן של הילדה, כדי לא לנתק אותה מהגן בו היא נמצאת וממשיכה לשנה הבאה(גן מעולה). רעות/מכבים-יפה מאוד, נחמד מאוד, לא בתקציב. רציתי לדעת מה דעתכם על הדברים הבאים: חינוך - גן חובה ובית ספר יסודי אני מבינה שיש לכם בית ספר יסודי, האם אתם מרוצים, לא מרוצים, ממה לא מרוצים, מה רמת האלימות בבית הספר. מה לגבי חטיבה ותיכון, אפוא לומדים? מה ההבדל בין לפיד לכפר אורנים. האם לפיד זה ישוב חילוני או דתי. (אנחנו חילונים) האם יש בעיה להסתייע בכל השירותים של מודיעין כמו קופ"ח, וכו', האם זה קל מבחינת נסיעה או פקוק מאוד. למי אתם כפופים? כלומר למודיעין יש את עירית מודיעין, יש לכם איזה מועצה? כל הנושא של תשלומי ארנונה וכו' - יקר, סביר? על פניו זה נראה ישוב מאוד שקט ופסטורלי, השאלה אם זה באמת ככה או שבאמצע השבוע רועש, נביחות כלבים באמצע הלילה וכו'. הכי חשוב לי זה הנושא של החינוך, זה ממש קריטי בשיקול לאן לעבור. אני מודה לכל המשיבים מראש.

למה אתם לא מרוצים ממודיעין?

עיר מצויינת.בקשר לשאלה על נביחות כלבים באמצע השבוע אז התשובה היא חיובית יש נביחות באמצע השבוע אבל בסופי שבוע הכלבים נחים. לגבי כפיפות תדעי שאנחנו לא כפופים אלא הולכים זקוף. לגבי ההבדל בין לפיד וכפר אורנים אז לידעתך אין הבדל רק שבלפיד אנשים יותר אינטלגנטים והעובדה היא שאף אחד כאן לא נאלץ לשבת בכלא כי לרובנו היה מספיק שכל להחזיר את הכסף ולסגור עיסקות טיעון.

usi1

New member
וברצינות?

חוצמזה שהצחקת אותי וזה נחמד מצדך, הייתי רוצה לקבל חומר למחשבה.... נביחות כלבים באמצע הלילה זה מ-ע-צ-ב-ן נורא. מה אני לא אוהבת במודיעין? מה אני כן אוהבת במודיעין-את ההולמס ואת הגננת של הבת שלי . חוצמזה-כלום. ח.. של מקום.

pini19

New member
ברצינות!!

לפיד שייכת למועצה המקומית חבל מודיעין שיושבת בשוהם לעומת גבעת אורנים ששיכת למועצה מטה בנימין שיושבת בבת אל 2 המועצות קיבלו השנה מענק ממשרד הפנים על ניהול מועצה תקין ועמידה בתקציב המועצה לפי דעתי הפוטנציאל של מועצת חבל מודיעין הוא גדול יותר בגלל אזורי תעשיה והי טק שהולכים וממוקמים בשיטחה. הארנונה היא כמדומני 30 שקל למ"ר +11 שקל מיסי ועד למ"ר לשנה+ אגרת ביוב . גני ילדים מגיל 3-5 הם חינם בלפיד(עד שעה אחת) בתי נמצאת בגן בכפר רות ואנחנו מרוצים מאד. יש גם גנים אנטרופוסופים בתשלום נוסף. וכן יש גם כיתה א' אנטרופוסופית. לגבי בית הספר אין לי מושג , מה שאני יודע זה שהיחליפו את המנהלת בלחץ ההורים. הישוב לפיד הוקם ע"י עמותות במסגרת שבעת הכוכבים והיו בו כמה בעיות בתחילת הדרך אבל על פי דעתי הוא משתקם ועולה על דרך המלך.האוכלוסיה בו היא מאד מגוונת ואת תוכלי למצוא שם כל מיני סוגים של אנשים. רובם חילוניים אבל יש גם אוכלוסיה דתית חתך הגיליים הוא בין 35-45 חיי התרבות במיוחד לילדים הוא מגוון ובחגים נערכים ארועים וטקסים כמו בכל מקום. ועכשיו לבעיות: יש ויכוח עקוב שנים עם כפר אורנים לגבי המעבר בכביש הראשי בלפיד, ומי שגר סמוך לכביש סובל. כרגע אין מרכז מיסחרי או מכולת.(לי זה לא מפריע) לגבי הכלבים מי שלא אוהב יכול לסבול.(יש לי שניים) ולי מפריע במיוחד שלא כל כך רואים אנשים ברחובות(כנראה שזה הבעיה של ישובים כפריים) אגב יש לי שכן שעבר ממודיעין ללפיד ואם תשלחי לי "באישי" את האיימל שלך ואם הוא יסכים אבקש ממנו לכתוב לך.

usi1

New member
אפשר לשלוח לי במסר

הכל, אני אכן לא אוהבת כלבים, במיוחד לא את נביחותיהם בשעות הלילה, שקט ושלווה זה שיקול חשוב ולא רק החינוך, מודיעין יותר מידי רועשת, באמצע הלילה יש כאן רעש של הכבישים בגלל אקוסטיקה גרועה וזה ממש מטרד. למרבה האבסורד, בתל אביב יש יותר שקט ברחובות הפנימים מאשר במודיעין. האם יש צהרונים כמו במודיעין או שאין צהרונים בלפיד? אני לא בעד חינוך פרטי. יום לימודים ארוך בבית ספר, יש לכם? לא רואים אנשים ברחובות גם במודיעין, אם זה מנחם אותך, וזה ממש לא יישוב כפרי, זה יישוב שבנוי לא נכון, זה הכל. מי שעובד-עובד, וחוזר מאוחר בערב, אמהות עם תינוקות יש בפארקים , ובזה זה מתמצה. אנשים יש בישפרו כל הזמן אבל זה לא בתוך העיר. מה לגבי מה שמשהיא כתבה כאן לגבי שריפת פסולת של חברות איסוף הזבל, וזיהום אוויר בלילה, יש בזה משהוא או שזה נפתר?

מעט על בית הספר ובכלל.

לגבי הגנים - ישנם צהרונים של המועצה וכן צהרונים פרטיים. כלבים - מכיוון שכל הבתים הינם בתים פרטיים עם חצרות ישנה כמות גבוהה יותר של כלבים מאשר בעיר - וכמובן יותר נביחות. מן הסתם, צריך לבקר בשעות מסוימות כדי לראות האם זה יותר מדי עבורכם. בית הספר - בבית הספר ישנו יום חינוך ארוך - בצורה מסוימת - ימי א,ב,ד,ה הלימודים מסתיימים בשעה 15:00, ביום ג' הם מסתיימים בשעה 13:00 ויום ו' מוקדש לחוגים המסובסדים ע"י המועצה - מ-8:30 ועד 12:00. לגבי לפגוש אנשים - כיישוב קהילתי אנחנו יכולים (ולדעתי גם מחוייבים) לעשות משהו עבור הקהילה בה אנו חיים - אם זה ע"י התנדבות למתמידים, אם זה בבי"ס, אם זה בפעילויות התרבות, ועוד ועוד. מטבע הדברים בבי"ס נפגשים עם אנשים, בפעילויות התרבות נפגשים, בגני המשחקים - בד"כ זה יהיה עם ובעקבות הילדים. אישית אני מכיר יותר שכנים מאשר כשהייתי גר בבניין משותף בירושלים. זיהום אוויר - אני לא מרגיש יותר מדי, ישנם ימים שישנו ריח של שריפה באוויר. בחורף - בעקבות מעבר של רבים לקמינים מוסקי עץ (עקב מחיר הנפט שעלה) ישנו קצת יותר ריח מהרגיל. אתם מוזמנים לבוא ולבקר ביישוב, ללכת קצת סביב, להרגיש ולראות, ולבקר במזכירות היישוב לפרטים נוספים. יובל.

usi1

New member
אשמח להגיע למזכירות היישוב

ולעשות ביקור קצת יותר מודרך מאשר סיבוב באוטו. איך אפשר לצור קשר? הייתי גם רוצה לבקר בגן חובה (יש יותר מאחד?) ובבית הספר, הכל בתיאום עם מי שצריך. יום לימודים ארוך בבית ספר-מעולה. בשום בית ספר במודיעין אין כזה סדור כמו שאתה מתאר כאן.

מזכירות היישוב

תחת מאמרים ישנם כתובת וטלפון של המזכירות, כמו כן משתמשת בשם "גלית משרדי הועד" פה בפורום. ישנו יותר מגן חובה אחד ביישוב - דברי עם המזכירות לגבי טלפונים וכו'.

TakeOne

New member
יש עוד צדדים רבים וטובים לחינוך

בלפיד, ומן הסתם יש גם כאלה שפחות. תלוי בעיני המתבונן. מערכת החינוך בלפיד הפכה בשנים האחרונות למאוד מושקעת ומאוד מגוונת: ישוב קטן של 500 משפחות הפך לאבן שואבת שמושכת תושבים מכפר האורנים, כפר רות מודיעין ורעות, לבוא למסגרות החינוך כאן, שרכשו מוניטין טוב מאוד: מעון ויצ"ו בלפיד מארח עשרות ילדים מישובים שכנים. הגן האנתרופוסופי גורם לתושבים רבים להניע את הרכב בבוקר ולבוא ללפיד ממרחק. בנוסף, רק בשנה האחרונה עברו להתגורר בלפיד 5 (ובקרוב 6 ) משפחות בזכות הגן הזה - חלקן רכשו בתים וחלקן בשכירות. המועצה משקיעה סכומי עתק בסיבסוד גורף של מגוון חוגים שועד הישוב מפעיל בימי שישי לטובת ילדי בית הספר, במסגרת תוכנית יום לימודים ארוך. הורים שרק הביעו רצון ויוזמה קיבלו בזמן קצר מהמועצה האיזורית את כל התמיכה והמשאבים (מימון) לפתוח מרכז למידה בשעות אחה"צ, שמפעיל מורים המסייעים לילדים בשיעורי עזר ותגבור במגוון מקצועות, בקבוצות קטנות. מערכת החינוך הא-פורמאלי פורחת: כ - 80 חוגים עומדים לבחירת הילדים בשעות הפנאי. שבט צופים מדהים, שנתמך על ידי ועד הישוב וקבוצת הורים משקיענית, פועל באמצעות מדריכים צעירים ומאה שלושים חניכים (להזכירך, ישוב של 500 משפחות). לשמחתי יש גם הרבה כלבים וחתולים ולא מעט אנשים טובים, שנותנים לישוב הזה צביון מאוד מיוחד. גלית, ממזכירות הוועד, ונורית, שעובדת לצידה, הן כתובת יעילה ולבבית לקבל מידע מפורט עם חיוך והרבה רצון טוב. תזמין את עצמך אליהן ותראה.

כלבים בישוב לפיד

לרוב התושבים ביישוב יש כלבים וכולם נהנים מכך כי זה חלק מהרעיון של ישוב קהילתי עם גינה אי לכך אם אינך אוהבת כלבים אזי אני לא ממליץ לך לבוא אלינו ליישוב כי אהבת כלבים מעידה על אופיו של האדם

usi1

New member
עוד לא התחלתי לחפש

יש זמן עד שנוכל לקנות, ויש היצע, אבל במחשבה קדימה אני קודם כל מבררת על החינוך, זה שיקול מאוד מרכזי. אחת ההתלבטויות זה אם לחזור למרכז או להשאר באזור, במודיעין בטוח לא נשאר. מכבים/רעות-השתגעו לגמרי עם המחירים שם. לפיד על פניו נראה נחמד, גם המחירים של הבתים בינתים נמצאים בפרופורציה הגיונית, אני מבינה שיש בעיה של כלבים, מבחינתי זה בעיה כלבים שנובחים בלילה.

TakeOne

New member
שימי לב -

בלפיד הביקוש גבוה משמעותית מההיצע, ואני אומר לך את זה מעדות של כמה וכמה משפחות שמחפשות. קל יותר למצוא בתים להשכרה מאשר בתים למכירה, וגם זה באופן יחסי ובתקופות מסויימות של השנה. יש פה ושם בתים למכירה, אבל בתים מרווחים ומושקעים קשה להשיג ולכן המחירים במגמת עלייה קבועה.

קחי עוד המלצה בקשר לנביחות הכלבים

דוגרי לא ממליץ לך לעבור ללפיד כי הכלבים כאן לא ממושמעים לגמרי ונובחים בלילה.לכן אני ממליץ לך מאד למצוא בית בשכונת ג'ואריש הפסטרלית בלוד כי שם הכלבים מאד מאולפים ושקטים ונובחים רק על סמויים מהבולשת.

ilangd

New member
התייחסות לסוגיית המעבר לכפר האורנים

אבקש התייחסות של מישהו מהועד/מקורב/מעודכן לדיון בנושא, שהתקיים בפורום כפר האורנים: בקצרה, רונן מצהיר שם כי וועד כפר אורנים הכריז לפני כשנה(מופיע בפרוטוקולים שם) כי יסכים לסגירת המעבר בין לפיד לכפר אורנים לאחר שיסתיים פתוח כביש כניסה חלופי לכפר אורנים מכוון 443, ובתנאי שכל ליקויי הבטיחות במעבר יתוקנו. הוא הוסיף כי כפר אורנים הסכים לקחת על עצמו את עלויות התיקונים. רונן טוען כי כל נסיונות ההדברות עם ועד לפיד נכשלו. האם זה לא מה שדרוש ע"מ להתחיל במהלך שיוביל לסגירת המעבר,

ilangd

New member
קישור נוסף

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=664&msgid=95353799

תושבי לפיד-הנה האמת כולה

כפי שנכתבה לפני מספר דקות בכפר האורנים.............ואני תושב כפר האורנים למען הסר ספק. תמיר וידידיו רחוקים שנות אור מהרצליה פיתוח בהתנהלות שלהם. ביי דה ווי, אני לא מבין למה בכלל אנחנו מתאמצים בשביל חבורה שלא מתאמצת אפילו בשביל עצמה.יושבים כאן אנישם טובים מהכפר ומנסים להבין את האינטרסים של לפיד, של טימי, תמיר ומיטב החבורה ואני לא מבין למה להשקיע את המחשבה הזאת בכלל. אנחנו נוסעים כל בוקר לעבודה? נוסעים! לנו יש כביש? יש! אנחנו מתרחבים כל הזמן,כולל שלב ב שאינו רחוק? מתרחבים! כמות הרכבים שעוברת בלפיד גדלה כל הזמן? גדלה!מישהו בלפיד עושה משהו למנוע זאת? לא! האם אנחנו יכולים להמשיך במצב הזה עד גיל שיבה? יכולים ויכולים! האם התושבים בלפיד יכולים להמשיך כך? ממש לא! האם ועד לפיד יכול להמשיך כך? כן,עד קץ כל הדורות. שאחרת נעלם לו האינטרס. והנה האינטרס האמיתי שנעלם מעיני הכל-ועד לפיד מפחד שנתאחד,נבלע אותם בתוכנו ובמקום עסקנים שיהיו בועד, נשים שם אנשים טובים ,מתנדבים ולא פוליטיקאים. כמו רונן וכמו שאר הועד של הכפר. ואיך ישמור ועד לפיד על האינטרס ועל הפחד מחיבור? ע"י יצירת קרבות ושמירה על אש חמה של המחלוקת,בנושא הכביש. אנחנו נגיד שחור-הם לבן ולהפך. ועוד אינטרס,לא קטן בכלל,של ועד לפיד הוא האלמנט האנושי שאינם מצליחים לכבוש: קנאה. הם פשוט מקנאים ורוצים לעשות ככל שלעיל ידם על מנת לפגוע בערך הנדל"ן שלנו ע"י תיוגנו כיושוב "מהשטחים" "מסוכן" מתנחילים" , שנסע עם הילדים שלנו דרך כביש חרבתא.ככה, זה, הם אוהבים לחלום-חלומות פז ובנתיים ברכב שלנו אנחנו שמים גז.....לא במהירות אלא בזהירות.זה יקרה לפחות עוד 15 שנה. נזדקן בכיף עם הכביש של לפיד,בששון רב. ועוד סוד קטן,אם כבר נפתחנו: אנחנו ממש לא רוצים להתחבר אליכם,לא רוצים בקשרים אתכם ואם אתם לא רוצים כביש פתוח-מעולה! גם אנחנו לא. תדשדשו בביצה המקומית שלכם בהנאה מרובה לבדכם, אנחנו נתקדם לנו בכוחות עצמנו ותזכרו תמיד: אותם אלו שמנסים להזיז את הגבינה,שיבדקו בדוק היטב אם אין בה חורים....

למעלה