מידע על הקיק בוקס

מידע על הקיק בוקס ../images/Emo97.gif

נלקח מאתר של אורי צבי. מועדון קרב אודות השיטה (קיק-בוקס) שיטת הקיק-בוקס החלה את דרכה בשנת 1973. בתחרות הראשונה לא היו קטגוריות משקל ולא כללים. מותר היה לבעוט גם באשכים ואף לנשוך. תחרות זו נערכה בהוואי ונקראה בשם " world seiries martial arts" כשהמארגן היה תומי לי. בתחרות זו הוצע פרס של 5000$ למנצח, ההשתתפות לא הוגבלה לסוג אומנות אחד הופיעו מתאגרפים לוחמי -רחוב,קיק-בוקסרים ואנשי קאראטה. תחרות זו התקיימה לפני עידן ה-W.F.K.O "ארגון קרטה מקצועי העולמי". ארגון זה היה הראשון שארגן תחרויות FULL-CONTACT ממוסדות עם חוקים והגבלות בטיחות. מספר שנים לאחר מכן הקימו צ'אק נוריס וארנולד אוקידז אירגון שנקרא אז I.K.L (ליגת הקאדאטה הבין לאומית). ותחרויות ומוסדות ממוסדות מלווים בחוקים ברורים החלו להיערך ברחבי ארה"ב עולם אירגון זה התפרק לאחר זמן קצר וארגון הW.P.K.O המשיך להיות המוביל בארגון התחרויות. ארגון זה התפרק גם הוא בתחילת שנות ה80 ואז הוקם הארגון W.P.K.A "התאחדות הקדאטה-קיקבוקס המקצועי העולמי" שבראש הארגון עומדים ארנולד אורקידז והווארד הנסון וכיום זהו האירגון המוביל של תחרויות קיק-בוקס בעולם. ההבדל המהותי בין אירגון זה לקודמו הינו באפשרות לבעוט בעיטות גם גבוהות לראש וגם נמוכות לרגליים,בעיטות שהיו אסורות לפני-כן,ואומנם הקרב הפך להיות קשה יותר אך הלוחם יכול היה להביע עצמו באופן חופשי יותר. כיום המרכז הגדול בעולם ללימוד קיק-בוקס הינו "THE JET CENTER" השייך לבני"הסילון"אורקידז-אלוף העולם בקיק-בוקס והוא נמצא בארה"ב. הגיל המינימלי לקרבות קיק-בוקס הינו גיל 13 לעומת גיל 7 הגיל המינימלי לקרבות קאראטה,וזאת מפאת האגרסיביות המאפיינת את הקרבות בשיטה זו. הקיק-בוקס הינו כיום ספורט פופולארי בארה"ב ובאירופה. מדבריו של בני אורקידז:"הקאראטה של שנות ה-60 התאים לשנות ה-60 אך לדעתי אינו מתאים לימינו,כיוון שכל פרחח ופוחח ברחוב נעשה אגרסיבי ותוקפני יותר. גם אנו אומני הלוחמה,חייבים לשפר ולעדכן את צורת ההגנה העצמית שלנו ולהתאימה לתקופה הנוכחית". קיק-בוקס ומניעת אלימות ------------------------------ מקובל לחשוב כי העוסקים באיגרוף,קיק-בוקס ואיגרוף תאילנדי,הינם אנשים אגרסיבים המחפשים להנחית מהלומות בכל הזדמנות,אולם ההיפך הוא הנכון,מחקרים הוכיחו כי העוסקים באומנויות הלחימה,הינם אנשים רגועים,שקולים הנמנעים מלהסתבך בתיגרות רחוב.הכיצד? באומנויות הלחימה לומד האדם משמעת עצמית המקנה לו שליטה מלאה על המוח והמחשבה המובילה לשליטה מלאה על הגוף.המתאמן לומד להעריך את עוצמת המכה אשר ביכולתו להנחית ואת הנזק שמכה זו עלולה לגרום לאדם אחר.כמו-כן במהלך האימון פורק המתאמן את כל האגרסיביות ואת כל הזעם והתיסכול של חיי היום יום,ניתן בהחלט לומר כי לאחר אימון,המתאמן יוצא "אדם חדש". העוסקים באומנויות הלחימה,מתייחסים לאימון כספורט לכל דבר ובין המתאמנים שוררת אחווה וכבוד הדדי המלווים אותם גם בתחרויות וגם בחיי היום יום.ואולם,במידה והמתאמן יותקף,יידע הוא להגיב מהר וחזק על מנת לנטרל את התוקף.אין ספק כי כבוד הדדי,סובלנות,ושליטה עצמית הינם צרכים חיוניים בימינו ואם לא נלמד לפתח אותם הרי כי רמת האלימות תרקיע שחקים."שטיפות מוח" בלבד נגד אלימות אינן מספיקות,המוח חייב לעבוד בשילוב הגוף על מנת להגיע למצב בו נרגיע את גופני ומוחנו ורק אז נוכל להבין טוב יותראת כל נושא הכבוד ההדדי, הסובלנות, והשליטה העצמית.לדוגמא, ראו מה קורה במשחקי הכדורגל כאשר שחקנים מתגרים לא פעם האחד בחברו,לעומתם זוג מתחרים בזירה המכים האחד את השני עד זוב דם,מסיימים את הקרב בלחיצת יד וחיבוקים הדדיים.זו הגדולה והייחודיות שבאומנויות הלחימה.

חבורת לוחמים....

חבורת הלוחמים לוחמים רבים צמחו בענף הקיק-בוקס העולמי,בסעיף זה אנסה לסקור את מרבית הלוחמים,או לפחות את המפורסמים והמוכרים שבהם מאז ועד היום. צ'אק נוריס-מי שהיה ממקימי הענף בעולם,זכה 7 פעמים ברציפות בתואר אלןף עולם במגע מלא,הקים נבחרת חלומות של אומני לחימה אשר זכתה בהישגים מרשימים ונצחונות בלתי פוסקים באליפויות ותחרויות בינלאומיות.בשלב יותר מאוחר עבר צ,אק נוריס לתחום הקולנוע והטלויזיה. כיום,מעורב צ'אק נוריס גם בפוליטיקה בארה"ב,ושימש כראש מטה הבחירות של הנשיא בוש בדאלאס,טקסס,ארה"ב. ביל וולאס,אחד הכוכבים הבלתי מעורערים של עולם הקיק-בוקס,שהה בפיסגת הדירוג העולמי מספר לא מבוטל של שנים כאשר באמתחתו נצחונות,הישגים,ואליפויות רבות,וולאס כיכב גם במספר סרטי קולנוע גם לצידו של צ'אק נוריס. ייחודו של וולאס היא יכולתו לבעוט עם רגלו השמאלית בלבד,מאחר ונזק חמור נגרם לברכו הימנית עקב תאונה,ברגלו השמאלית הגיע למהירות בעיטה של שישים קמ"ש.וואלס ידוע בגמישותו הרבה אשר מקנה לו אפשרויות משחק רבות בקרב עם רגל אחת בלבד כינויו בזירה היה SUPERFOOT ,כיום עוסק וולאס בעיקר בהרצאות וסדנאות אימונים בקיק-בוקס,בעיקר בארה"ב. בני "הסילון"אורקידז,הגדול מכולם בספורט הקיק-בוקס אשר ניצח בקרבות קיק-בוקס ואיגרוף תאילנדי ומעולם לא נוצח,בני עם רקורד של למעלה מ-200 קרבות כשבכולם ניצח ומתוכם אף ניצח 57 קרבות ב"נוק-אאוט".בני זכה לכינוי "הסילון" בגלל המהירות בה נע בזירה.בשנת 1993 בהיותו בן 42 פרש בני מהזירה,לא לפני שהביס את האלוף היפני יושיהישה טאגאמי והגן על תוארו "אלוף עולם" ופרש כאלוף בלתי מנוצח מהזירה.כיום בני מנהל בי"ס לפעלולנים בהוליווד,את נסיונו בשטח זה רכש בעקבות הסרטים הרבים בהם השתתף עם שחקנים רבים כדוגמת:צ'אק נוריס,ג'קי צ'אן,וז'אן קלוד ואן דאם.בנוסף,מנהל בני מכון גדול מאוד בארה"ב בשם,"THE JET CENTER"מועדון המייצר אלופי עולם בקיק-בוקס. ג'רום לבונר,לוחם חזק מוצק ואימתני בזירת ה-K1 ,הזירה המקצוענית של הקיק-בוקס בעולם,לבונר מתנשא לגובה של 1.90 מ' ושוקל 120ק"ג,הלוחם בן ה-34 זכה בתוארים כמו "אלוף ה-K1 " ,אלוף I.S.K.A ,ואלוף איגרוף תאילנדי מטעם ה-W.K.N . באמתחתו של לבונר כ-39 קרבות מיקצוענים מתוכם ניצח 32 קרבות מהם 25 ניצח בנוק-אאוט.כמו-כן ערך לבונר 5 קרבות איגרוף,ניצח בכולם מהם 4 בנוק-אאוט. רוב קמאן רוב קמאן,ממכון מג'ירו ג'ים הנודע בהולנד,אלוף שנות ה-80 של הקיק-בוקס העולמי,נולד בשנת 1960 בהולנד,החל להתאמן בשנת 1976 כאשר לפני שהחל להתאמן בקיק-בוקס,שיחק כדורגל בקבוצת אייקס ההולנדית.קמאן בעל רקורד של 98 ניצחונות מתוכן 78 בנוק-אאוט בקטגוריית המשקל של 88ק"ג ניצח מתחרים ידועים ובעלי שם בקיק-בוקס ביניהם נציין את:ארנסטו הוסט,סימונס,פייף וסיטיסק. את פריצת דרכו בעולם הקיק-בוקס ביצע קמאן כאשר ניצח בנוק אאוט בסיבוב השני את לא פחות מאשר בלינקי רודריגז,בן דודו של בני "הסילון" אורקידז.קמאן גם ניצח את דנוי אלוף תאילנדי,בזירה בתאילנד,אך הפסיד ללקהרט בבנגקוק.בשנת 1983 זכה בתואר אלוף אירופה של ה-W.K.A ובשנת 1987 ניצח את לקהרט בנוק-אאוט בסיבוב הראשון בקרב שנערך בין השניים ביפן. בשנת 1999 התחרה קמאן בפעם האחרונה נגד אלכסיי איגנשוב וניצח בנקודות,בנו של קמאן,גבי,העניק לו את גביע "לוחם המאה". רמי בוניאסקי אלוף ה-k-1 לשנת 2004 , יליד 1976 חלם עוד משחר ילדותו להיות הלוחם מספר אחד של אומנויות הלחימה בעולם,בשנתיים האחרונות נראה כי רמי הצליח להגשים את חלומו ובגדול כאשר זכה הוא בתואר הנכסף אלוף ה-k-1 במשך שנתיים ברציפות,תוך כדי שהוא גובר על ארנסטו הוסט הוותיק. כבר בתחילת דרכו ב-k-1 היו שטענו כי בוניאסקי יהיה ארנסטו הוסט הבא. בוניאסקי ידוע בכינויו "האיש המעופף", כינוי זה ניתן לו בגלל סגנון מכת הברך שלו תוך כדי "ריחוף" באויר. בוניאסקי מתאמן במכון "מג'ירו - ג'ים" המפורסם אשר הוציא לוחמים גדולים בענף הקיק-בוקס והאיגרוף התאילנדי משעריו.

יתרונות וחסרונות אימונים למין הנשי.

נלקח מאתר של אורי צבי - מועדון קרב קיק - בוקס והמין הנשי לא פעם נתקלתי בשאלה מהסוג של: קיק בוקס לא גברי מדי בשבילי? כן,זו מסוג השאלות הנשאלות לא פעם ע"י נשים,אנסה פה לעמוד בקצרה על היתרונות והחסרונות באימוני קיק-בוקס לנשים. יתרונות האימון: 1. מעניק תחושת ביטחון עצמי. 2. מקנה לך ידע בהגנה עצמית. 3. מעצב ומחטב את הגוף. 4. מפתח את סיבולת הלב,ריאה. 5. מפתח סיבולת שריר. 6. מפתח גמישות ואת טווח עבודת השריר. 7. מחזק גידים ורצועות בגוף. 8. מגדיל את טווח תנועת המפרקים בגוף. 9. מפתח את יציבות הגוף. 10.מפתח קואורדינציה. חסרונות: החיסרון היחידי הוא למעשה פציעות ו"סימנים כחולים". כעיקרון על החיסרון הנ"ל ניתן להתגבר ע"י לבישת ציוד מגן וע"י כך למנוע פציעות מיותרות,אך בל נשכח כי כל ענף ספורט עלול וגורם לפציעות כגון מתיחת שריר,נקע וכדומה.מצד שני חוסר העיסוק בספורט גורם לבעיות הרבה יותר חמורות כגון:בעיית השמנה,כולסטרול גבוה,בעיות נשימה,מתחים נפשיים וכדומה. כמובן גם כי קיימת האפשרות לעסוק בקיק-בוקס לשם הספורט והכושר ולהתאמן בתוכנית עבודה אישית ללא מגע פיזי באימון עם בני זוג וע"י כך להימנע מפגיעות. בשנים האחרונות מושך אליו הקיק-בוקס,נשים רבות,חלקן בשביל הספורט שבדבר וחלקן אף לתחרויות ואליפויות.הקיק-בוקס מספק את כל עבודת הכושר הנדרשת ואינו פוסח על אף קבוצת שרירים בגופנו,נשים וגברים מרגישים את השינויים החיוביים בגופם כבר אחרי מספר אימונים. האימונים אינם "מנפחים" שרירים כי אם מחזקים ומגמישים אותם וכך למעשה נוצר החיטוב בגוף,ההורדה במשקל גם היא נגזר של האימונים ובכלל כל מערכת חילוף החומרים בגוף מתפקדת בצורה טובה ונכונה יותר,דבר המשרה על המתאמנות הרגשה נעימה,רוגע נפשי או במילים אחרות שלוות נפש. כמובן שמומלץ להיוועץ ברופא לפני תחילת האימונים!!!

האיגוד הישראלי לקיק בוקס- למה כדאי

כמובן נלקח מהאתר של אורי צבי, יו"ר האיגוד את האיגוד הישראלי לקיק-בוקס ייסדתי בשנת 1993,מטרת האיגוד במשפט אחד היא,קידום ענף הקיק-בוקס בישראל. בתור ספורטאי בענף ספורט זה במשך הרבה שנים,נוכחתי לדעת כי ענף ספורט זה למרות אנשי המקצוע המעולים שיש בו והחניכים הפעילים המגיעים להישגים מרשימים ,לא יכול היה להתרומם כלפי מעלה וזאת בגלל מספר סיבות: 1. המאמנים בענף ניסו ללא הרף לתפוס שליטה בלעדית בענף בארץ,מבלי להשכיל ולהבין כי אם ברצונם להצליח,עליהם לנצח דרך תחרויות ואליפויות ובצורה ספורטיבית,ועל מנת שיוכלו להתחרות,הרי עדיף יהיה אם יהיו הרבה מועדונים העוסקים בענף וע"י כך יגדל מספר הספורטאים והמתחרים אשר יטלו חלק בתחרויות ואליפויות. 2. אירגון תחרויות בחו"ל היה כמעט בלתי אפשרי,אחת לכמה שנים יצאו ספורטאים מעטים להתחרות בחו"ל,זאת במידה ולמאנם של אותם חניכים היה קשר כלשהו עם מאמן או מכון בחו"ל.כמובן שאותם ספורטאים מהארץ לא ייצגו את מדינת ישראל באופן רשמי,ותחרויות אלו הוכרזו כתחרויות ידידותיות. 3. הספורטאים בעוסקים בענף,לא קיבלו כל הכרה ממוסד ממשלתי כלשהו ולפיכך כל נצחונותיהם היו לריק בכל הקשור להכרה ממשלתית,אשר אותה מעניקה "רשות הספורט" שליד משרד החינוך התרבות המדע והספורט. 4. מכיון שלא היו הספורטאים מוכרים לא ניתן היה,לאפשר להם תנאים והקלות במהלך שירותם הצבאי,חרף היותם ספורטאים בעלי הישגים מרשימים. 5. כל המועדונים אשר עסקו בענף ספורט זה בארץ,יכלו להצטרף לאיגודי קיק-בוקס בינלאומיים,אך ההתייחסות אליהם לא היתה שווה בהשוואה למועדונים ממדינות אחרות אשר השתייכו לאיגודים ארציים לאומיים ודרכם חברו לאיגודים העולמיים. 6. אירגון התחרויות היה ללא כל פיקוח,וכל מאמן אשר אירגן תחרות קרא לה בשם "אליפות ישראל",בנוסף לכך התנהלו התחרויות לפי ראות עיני המאמן/מארגן התחרות ולא על פי תקנות ו/או חוקה לאומית מסודרת הכפופה לחוקה הבינלאומית הנהוגה בעולם,וזאת בגלל היעדר חוקה ותקנון לאומיים. לפיכך,הבנתי כי חובה לשנות את המצב הקיים בדחיפות,ובעזרת קשרים עם האנשים המתאימים הקשורים לענף בחו"ל,ביניהם אציין את צ'אק נוריס,בני "הסילון" אורקידז,ג'ון ראיין,טים דינס,אשר הינם בעלי שם דבר בענף בחו"ל,הצטרפתי כחבר ב"מועצה העולמית לקיק-בוקס"ארה"ב תחת השם "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס". ההצלחה בחו"ל עודדה ודירבנה אותי לקראת העבודה הקשה אשר ציפתה לי בארץ. לאחר שנים מספר ולאחר שהבהרתי והוכחתי למאמנים בענף כי מטרתי לקדם את הענף וכי הקידום בענף יתרום לכל העוסקים בו,ניאותו מספר לא מבוטל של מאמנים להצטרף לאיגוד. או אז החלו תחרויות ואליפויות ארציות ובינלאומיות בארץ ומחוצה לה,העבודה היתה קשה אך ברוכה,וההישגים לא איחרו לבוא. תחרויות סוקרו בעיתונים ומקומונים וחלקן אף שודר בערוץ הספורט בטלויזיה בכבלים. החשיפה החלה לצבור תאוצה ולהגיע לתודעת הציבור הרחב וזה היה הרגע אשר דחף אותי קדימה להשיג הכרה ממשלתית בענף. דרך חתחתים קשה למדי עברתי עד לרגע אשר בו קיבלתי את ההכרה המיוחלת,אך היא הגיעה לבסוף. כיום,11 שנה אחרי, שמח אני לראות כי רעיון הקמת "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס" היה נכון וחיוני והוא נושא פרי. המועדונים החברים באיגוד הינם כמשפחה אחת גדולהוכלם עובדים בשיתוף פעולה מלא והענף פורח ומשגשג,כולי תקווה כי מועדונים נוספים אשר עדיין אינם חברים באיגוד,יצטרפו בקרוב לשורותינו. אורי צבי,יו"ר האיגוד הישראלי לקיק-בוקס

האיגוד הישראלי לקיק בוקס- למה כדאי

תחרויות ----------------------- קיום תחרויות הינו רצוי וחיוני בכל ענף ספורט,אך כל תחרות חייבת להתנהל תחת הפיקוח המלא של איגוד הספורט של אותו ענף ספורט.נכון,ישנן תחרויות אשר אינן מתנהלות תחת פיקוח האיגוד,לכן על כל מכון המשתתף בתחרות כלשהי,לוודא כי אכן אותה תחרות מתנהלת תחת פיקוח האיגוד.אותו הדבר נכון גם לגבי תחרויות קיק-בוקס המתנהלות בארץ,הגוף הסמכותי לפיקוח על התחרויות הללו הינו "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס". מדוע חשוב להשתתף בתחרויות בפיקוח "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס? -------------------------------------------------------------------------- כל מתחרה וכל מועדון אשר משתתפים בתחרות זו,מוכרים באופן רשמי באיגוד ויהיו זכאים בבוא העת לאישורים מתאימים לצבא ו/או לגופים אחרים,כל חניך ומועדון אשר ישתתף בתחרות אשר אינה תחת פיקוח "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס" לא יקבלו הכרה כלשהי מטעם האיגוד. כל מתחרה וכל מועדון רשאי להשתתף בתחרויות אשר לא בפיקוח האיגוד,גם אם מתחרה הוא בתחרויות אשר בפיקוח האיגוד,ואולם דירוגו של המתחרה והישגיו ייחשבו על פי הישגיו בתחרויות האיגוד בלבד! כל מארגן תחרות המעוניין בפיקוח האיגוד על התחרות אותה הוא מארגן,לפנות בכתב ל"איגוד הישראלי לקיק-בוקס" כחודש לפני התחרות, למסור פרטים מלאים על התחרות ולהתחייב כי התחרות תתנהל לפי חוקת "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס" בכפוף לחוקה הבינלאומית. "האיגוד הישראלי לקיק-בוקס" יפרסם באתר אינטרנט זה את שמות המארגנים הרשאים לארגן תחרויות באישור האיגוד

דו קרב

New member
את האורה מוואשי בקפיצה, של אורקידס

אימצתי לי כתרגיל מועדף, והכן הוא תמיד מפתיע. אפילו היום בגילי, 49, אני מבצע אותו, עם הקפיצה, בצורה מושלמת. את הסלטה שלו לאחור הניצחון לא הצלחתי לעשות. וכנראה כבר לא יצליח. ביל, סופרפוט, מפתח ומקדם היום מכשירי גמישות ומוכר ציוד לאומנויות הלחימה. היה איזה סרט, אני חושב "ווקר" שכל הגברדייה נפגשה ונתנה שואו. נפלא.

zoti

New member
יתקן אותי אורי צבי אם אני טועה

אבל למיטב ידעתי בני "הסילון" אורקידז מעולם לא התחרה תחת חוקי מואי תאי או חוקים שמאפשרים קלינצ' ובעיטות. לפי מה שאני שמעתי הוא לא הסכים מעולם להילחם תחת חוקים אלו. להבהרה. זו שאלה ולא נסיון להקניט.

שלום לך ZOTI,

שמח לראותך כאן עימנו בפורום,לגבי שאלתך,הנה התיקון, למיטב ידיעתי בני THE JET אורקידז ניהל קרב אחד לפחות עם ברכיים ביפן,אך לא ניתן לקרוא לזה "אגרוף תאילנדי" כי מדובר על קרב בשנות השבעים ו"האגרוף התאילנדי" לא היה מוכר בזמנו כמו היום,לכן קלינצ'ים לא היו אבל מכות ברך בהחלט היו ודרך אגב יש ברשותי את הקרב הנ"ל על גבי קלטת וידאו,ואם אי פעם יזדמן לנו להיפגש,אשמח לצפות בו יחד איתך. שלך בקיק-בוקס, אורי צבי,

tongi israel

New member
שאלה!

לפני הרבה שניים שמעתי או קראתי,שהקיק בוקס היתפתח לאחר שאחד מהמתחרים בקראטה הבין שאין לו חופש פעולה לאומנות שהוא למד,והוא החליט להקים תחרויות פתוחות. ובראשונה שבהם אחד המתחרים נשך את המתמודד מולו, מענין אם זו אגדה או אמת.

הינך מוזמן להיכנס לאתר,

"מועדון קרב",ולקרוא שם על התפתחות הקיק-בוקס בעולם.

garey

New member
שאלה ,באמת חשובה ,למה אנו לא רואים

אורי צבי ידידי ויניב כמובן שגם, אולי אני טועה ,אני לא רואה בארץ אומני קיק-בוקס כלל וכלל לצערי הרב, ועם כן ,למה לא לבושים כמיטב המסורת,{כאיגרוף למשל או תאילנדי} אני צופה ביורוספורט קבוע, ולא פעם הודעתי על תחרויות קיק-בוקס , ממש תענוג ,עבודה אתלטית ,רגליים {כולל מגן כף הרגל}זריזות, ועבודה תמידית כל הזמן, ניראה לי שחסר מאוד מאמני קיק בארץ למעט אורי צבי , לא שמעתי על מכונים רבים ,בענף זה,וחבל שכך , תקנו אותי עם טועה אני, ואשמח לדעת שהמצב אחר, הודעתי לא פעם, על אליפויות הקיק ,בעולם ממש תענוג.

הקיק-בוקס,

פחות פופולארי בארץ לעומת האגרוף התאילנדי,אולי מפאת הלימוד הרב הנדרש מהמתאמן,אך עם זאת הענף צובר תאוצה וכיום קיימים הרבה יותר מועדוני קיק-בוקס מבעבר שאף מבקשים להתחרות ב"זירה".אני מאמין כי ברגע שהענף יכנס למשחקים האולימפיים תהיה נהירה הרבה יותר גדולה למועדונים.בארה"ב ואירופה הענף באמת משגשג ואני סבור כי השגשוג בדרכו לפה. שלך בפורום, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
לדעתי הקיק בוקס לא דורש יותר לימוד

מהאגרוף התאילנדי. הוא פשוט שונה.

טעות מרה בידך,

הקיק-בוקס מרכיב בתוכו שילוב של שיטות לחימה ואגרוף הכוללים בתוכן טכניקות קרב רבות ומגוונות. שלך בפורום, אורי צבי,

למעלה