מידע על חינוך מיוחד..

sadbird

New member
מידע על חינוך מיוחד..

היי לכולם, אני כרגע אחרי צבא ומתעניינת בלימודים .. אני חושבת על חינוך מיוחד.. היתי רוצה לדעת מאנשים עם ניסיון בתחום איפה מומלץ ללמוד? האם יש ביקוש לעבודה הזו? באיזה תחומים אפשר לעבוד בחינוך מיוחד מלבד הוראה..? אשמח לקבל תשובה בהקדם.. תודה..

ליטל 18

New member
איפה ללמוד זו החלטה שלך אבל..

אני יודעת שלמכללת אורנים יש שם ממש טוב בכל הקשור לחינוך.

שירי1980

New member
תשובה חלקית

חינוך מיוחד אפשר ללמוד כמעט בכל מכללה לחינוך. יש כל מיני התמחויות, כמו נכויות התפתחותיות, ליקויי שמיעה, ליקויי לימדה. אפשר להשתלב במשרד החינוך כמורה לחינוך מיוחד או מורת שילוב ובשביל זה צריך סבלנות ועוד סבלנות. אפשר גם לעבוד בבתי ספר לא של משרד החינוך (בתי ספר ייחודיים) ואפשר להמשיך ללימודי אבחון או תואר שני ואז להשתב במכונים פרטיים. בהצלחה!

Nellie Bly

New member
שאלה מאוד רחבה..

חינוך מיוחד כולל בתוכו ילדים ובוגרים בעלי פיגור שכלי,אוטיזם,PDD,תסמונת אספרגר,בעיות ריגשיות ונפשיות,הפרעות קשב וריכוז (ADHD,ADD),שיתוק מוחין,ליקויי ראייה,שמיעה,שפה ובעלי נכויות פיזיות שונות. חינוך-מיוחד ניתן ללמוד בכל אוניברסיטה בארץ ובמכללות לחינוך.סמינר הקיבוצים ולוינסקי נחשבות למובילות בתחום. בתחום החינוך המיוחד אפשר לעבוד כמורה בבית ספר,גננת בגן,מדריכה בהוסטל/פנימיות או מרכזי יום.אפשר לשלב את לימודי החינוך המיוחד עם מוזיקה/אומנות/ספרות-ולהתמקד בתחום של טיפול רגשי. בהצלחה!!

sadbird

New member
תודה רבה על התשובה!

אבל בקשר לאוניברסיטה... הבנתי שאי אפשר באונ' לעשות תואר ראשון בחינוך מיוחד, רק בחינוך, את יודעת אם זה נכון? והאם אונ' היא מוסד טוב ללימוד המקצוע הזה?..או שעדיף סמינר או מכללה?.. תודה !!!

Nellie Bly

New member
זה לא נכון-אפשר לעשות באונ' תואר

בחינוך מיוחד. בחירת מוסד הלימוד-הוא לפי ההעדפה האישית שלך.לרוב האוניברסטאות יש ימים פתוחים וככה גם לגביי המכללות-מומלץ ללכת,להתרשם לדבר עם סטודנטים שלומדים שם ואז להחליט. כמובן שיש את השיקול של תנאיי הקבלה וכיוצא בזה.

sadbird

New member
אני לא בטוחה...

אני היתי לא מזמן ביריד הלימודים בגני התערוכה ושם בררתי באונ' בן גוריון ובירושלים והבנתי שאי אפר לעשות תואר ראשון בחינוך מיוחד, רק תואר בחינוך ואולי אח"כ בתואר השני תואר בחינוך מיוחד.. מלבד זאת, בהנחה שבאמת אפשר לעשות תואר באונ', ידוע ל איפה מומלץ יותר ללמוד?

sadbird

New member
עוד כמה שאלות..אם אפשר..

את עוסקת בתחום החינוך המיוחד? למדת אותו? אם כן, במה את עוסקת? איפה למדת? והאם שמעת על מכללת אורנים?..

Nellie Bly

New member
אני יודעת שלי-ם אין חוג לחינוך

ואני חושבת שלבן גוריון אין חוג לחינוך מיוחד-משום,שהשלוחות של האונ' מתרכזות בתחום החינוך על כל גווניו. בת"א יש חוג לחינוך-מיוחד וגם בבר אילן-חוג שנחשב לטוב.בעיקרון,המכללות מכשירות את הסטודנטית בצורה הטובה ביותר-יש הרבה ניסיון בשטח אבל פחות חומר תאורטי.סמינר הקיבוצים,לוינסקי ואורנים נחשבות לטובות מאוד.

למעלה