מידע על נחשים

digi123

New member
מידע על נחשים

קראתי ב"מעם לועז" (ספר פירוש על התנ"ך) שנחשה מתעברת במשך 7 שנים ונחש משיל את עורו בין 2 סלעים וכאשר זה קורה הוא חש בכאב. האם ידוע לכם על כך? כמה זמן לוקח לנחשה להתעבר וכל כמה זמן היא יכולה להשריץ (אם זה הביטוי הנכון) נחשים? האם נחשים חיים בקבוצות (כלומר אם מצאתי אחד האם מחייב שיהיו עוד)? כי לוכד אחד סיפר לי שיש דבר שנקרא מאורת נחשים, האם זה נכון? והאם הנחשים פעילים במשך כל הקיץ כלומר כל הזמן בתזוזה? ושאלה אחרונה- מה תוחלת החיים שלהם (במידה ולא קיצרו להם)? בבקשה תענו לי, אודה לכם מאוד.

naja

New member
בקצרה.

בחלק ממיני הנחשים, הנקבה עשויה להטיל פעם בשנה ואפילו פעמיים. אצל המינים המשריצים, זה יקרה מקסימום פעם בשנה. לא ידוע לי על כאב בזמן השלת העור אצל נחשים ואין שום סיבה שיכאב להם. נחשים לא חיים בלהקות או בקבוצות. מאורת נחשים זו המצאה של לוכדי נחשים שמנסים לזרטע פאניקה כדי להשיג לקוחות נוספים..... נחשים פעילים מספר שעות ביום, אבל לא כל יום(גם לא בקיץ). תוחלת החים המקסימלית של נחשים:30-40 שנה במינים הגדולים, 10-20 במינים הקטנים.

digi123

New member
תודה רבה על ההתיחסות ו...

האם בארץ יש מינים גדולים שחיים 30- 40 שנה ? והיום מצאתי נשל של נחש צפע צעיר (למדתי להבחין בזה מקריאה בפורום שלכם) בכביש. האם נחש יכול להשיל עצמו באזור כזה או רק באזור סלעי? כי הבנתי שהם מסתייעים באבנים כדי להשיל עורם. וכן נחש צפע בוגר מה האורך המקסימלי שלו והאם כשהוא מגיע לאורך זה הוא לקראת "סיום" חייו. השאלות הללו נובעות מחרדת נחשים שאני מנסה להתגבר עליה בעזרת ידע (אני גרה ליד פרדס) אז אני מקווה שתבין. תודה בכל אופן.

dreaming h

New member
בוקר אור ../images/Emo13.gif

אני לא מכירה עדויות לנחשים שחיו בטבע כל כך הרבה שנים. נחשים יכולים להשיל כמעט בכל מקום בהנחה שאין בעיות בנשל. סביר שהנחש לא השיל במרכז הכביש, יותר סביר שהנשל התעופף לשם. לפעמים הם מתחככים במשהו (כל דבר שיש בסביבה) כדי לצאת מהנשל. האורך המקסימלי של צפע הוא בסביבות ה-1.20. לרוב פוגשים בנחשים קטנים מזה. זה לא מצביע על סוף הדרך מבחינתו. מאחר ואין ממש אפשרות להימנע מנחשים במיוחד כאשר את גרה בצמוד לפרדס, חשוב לשמור על חצר מסודרת עם כמה שפחות מקומות מסתור, להאיר את הגינה היטב בערבים כאשר אתם בחוץ, ובעיקר להיות זהירים. אל תשכחי שנחשים לא מחפשים את חברתנו, ולא רודפים אחרינו. הם בדרך כלל מחפשים מזון או בן זוג ויעדיפו להימנע ממגע עם אדם. אם תעמידי בפניהם את האופציה אם לתקוף או לברוח, הם יברחו.

digi123

New member
שוב תודה על התשובות.

בזכות האתר שלכם, הידע שרכשתי ממנו ויחסכם לשאלות של אנשים כמוני (בורים בעניני נחשים) למדתי להכיר את עולם נחשים (כרגע רק עליהם התמקדתי) וזה מפיג לי מעט מההיסטריה שהייתה לי לגביהם. ושאלת התעניינות נוספת- בעונת הסתיו ההפכפכה (חם - קר) איך הנחשים מסתדרים? האם הם נכנסים כבר לתרדמת חורף או שכשקר בלילה הם פשוט לא זזים. הבנתי שהם אינם יכולים לווסת את טמפרטורת גופם אז מה הם עושים?

לירוןE

New member
בקשר לוויסות הטמפ', הם לא עושים כלום.

טמפרטורת גופם מושפעת ב100% מהסביבה בה הם נמצאים. בגדול, נחשים פעילים יותר בטמפ' גבוהות (יש סייגים לעניין זה) ופחות בטמפ' נמוכות.

למעלה