מידע על צופיות

Blue Buble

New member
מידע על צופיות

שלום! אני עושה עבודה בביולוגיה על צופיות, אני אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי מידע, מקומות שאפשר למצוא בהם מידע... הכל על הצופיות (אגב, הסוג- Nectarinia Osea) אני אודה לכם אם תעזרו לי... טל

Nizzan Cohen

New member
כשגרתי בי-ם....

בחצר שלי היה שיח, שמדי שנה היו באות אליו שתי צופיות לקנן... אז כניראה שהן נוטות לחזור כל פעם לקנן באותו מקום
. חוצמזה הקן שלהן בצורה כזו של .... של האות G. כלומר הוא לא קן פתוח, כמו של דרורים או יונים.. הוא קן סגור כזה. והוא תלוי מהשיח. ו... זהו
. זה מה שקאני יודע
.

razyho

New member
נערכו הרבה מאד מחקרים בתחום

גם בארץ וגם בעולם. פרטים על המחקרים וספרות בנושא מפורסמת בגוגל חפש שם ומובטח לך שתמצא אוצר בלום:)

Blue Buble

New member
תודה רבה!!!

את רוב האתרים כבר יש לי, אבל תודה רבה!!! וכמובן שאני אשמח לכל מידע נוסף אם יש לאנשים... אבל תודה רבה!!!

צופית היא יופי של ציפור...

לי יש פינת האכלה לצופיות ומכזו ניתן ללמוד הכי הרבה!!! באות כ15 צופיות באופן קבוע (כל יום) באביב קצת פחות. אז אם יש רצון לכזו פינה אז כל מה שצריך זה: בקבוק אוגרים קטן תלוי בחצר (אם גרים בקומת קרקע) או במרפסת (אם לא גרים מעבר ל4-5 קומות. ובתוכו צריך תמיסת מי סוכר. אותה מכינים כך: מרתיחים מים ומודדים כוסות על כל כוס מים (2 סך הכל) שמים כוס סוכר לבן או שלושת רבעי הכוס (1.5 סך הכל). מכניסים לתוך בקבוק פלסטיק ומערבבים ומשקשקים טוב. לאחר שהכל מתקרר שופכים לתוך בקבוק האוגרים. כשנגמרת התמיסה זורקים את הבקבוק ומחליפים אותו בחדש. כדאי שמי הסוכר לא יהיו בשמש אחרת יעופו לך הצופיות בזיגזגים (נוצר אלכוהול). אפשר לשים על פיית הבקבוק מעט סול אדום בצורת פרח עד שצופיות מגלות אותו ויודעות איך לשתות... ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

למעלה