מידע על שכונות/ישובים איכותיים

car123

New member
מידע על שכונות/ישובים איכותיים

בהמשך לשרשור של רוני ושחר...

אנחנו שוקלים חזרה מעמק הסיליקון אם כי בעוד כמה שנים אבל אין כמו תכנון מוקדם
אין צורך לפתוח דיון ב"למה" ו"לא כדאי לכם". אני מכירה את ישראל וכל השיקולים הרלבנטים. תודה על הדאגה.

מכיוון שהדבר היחיד שחסר לנו זה המשפחה שעד כמה שניסינו להתעלם ממנה ולהמשיך בחיינו, לא הצלחנו :), גם אני אשמח לקבל מידע על שכונות/ישובים איכותיים (גם מושבים) באיזור השרון ובאיזור חיפה, (מלבד זכרון הידועה שאכן נשקלת גם כן) עם בתי ספר טובים.

מישהו יכול גם להסביר לי אילו שירותים מקבלים ילדיי ממשרד הקליטה?(אחת בגיל בית ספר השניה תעלה לגן חובה). הן לא יודעות עברית. מתי ואיך מקבלים שירותים? האם דרך בית הספר? שמעתי שיש גם עידוד לשמור על שפת המקור. אני תוהה אם הן יהיו זכאיות לשירותים כאלו ואחרים אם ההורים ישראלים אבל בשבילהן שפת האם היא אנגלית.

אגב, עלתה בדיון של רוני ושחר האימרה "למי שילדיו "ירצו" ללכת לצבא אז..."לא הייתי בארץ שמונה שנים אז אולי אני לא מעודכנת אבל ממתי זו "החלטה" של ילדיי?חשבתי שהדרך היחידה לצאת מהצבא זה לחזור בתשובה (או לעזוב את הארץ אבל את זה כבר עשינו
...)

kobica1

New member
הכוונה היא לילדים עם אזרחות זרה

למיטב הבנתי גיל 16 זה ה CUT OFF. עד אז לילדים יש אפשרות אחרי כן הם מחוייבים להתגייס. זה בגדול מה שאני מכיר.

car123

New member
מה זה קשור לאזרחות זרה?

כל ילד שיעזוב לפני גיל 16 לא יהיה מחויב בגיוס, לא כך הוא? או שלא הבנתי...

האמת היא שזו היתה רק שאלת ביניים. יש לי עוד זמן עד הגיוס המאיים ובא...

kobica1

New member
אכן

כל ילד שיעזוב לפני גיל 16 לא יהיה מחויב בגיוס.
אבל יעזוב לאן ? איך? עם ויזת תייר ? לא תודה.

car123

New member
לא עם ויזת תייר

אלא עושה רילוקיישן עם ההורים על ויזת עבודה של ההורים. לא בהכרח צריך שתהיה לו אזרחות זרה. אנחנו לא יצאנו עם אזרחות זרה.

kobica1

New member
נכון נכון

צודק/ת.
לא תמיד יש אפשרות כזאת להורים (רילוקיישן על ויזת עבודה זה לא תמיד דבר פשוט). אזרחות זה פשוט סלאם דאנק.

זכויות ממשרד הקליטה

מנסיון שלנו, הבת הקטנה (בגן החובה) לא זכאית להרבה, הבת בגיל הבית ספר זכאית לשעות קליטה, הם לא מפרטים בדיוק כמה שעות כל ילד זכאי כי זאת נוסחה שקשורה לכמה ילדים עולים חדשים יש באותה שכבה בבית ספר, אני יודעת להגיד ששני ילדי (הגיעו בכיתה א' וד') קיבלו 3 שעות שיעורים פרטיים בשבוע מבית ספר בזמן סיום הלימודים (שעות נוספות). אצל הגדולה המורות היו מהוראה מתקנת, ואצל הקטן זאת היתה המחנכת שלו.
כדאי ומומלץ עם פתיחת שנת הלימודים (או אפילו קצת לפני) לבקש פגישה עם היועצת של בית ספר והמנהלת, להסביר להם שמדובר בעולים חדשים ולשאול את הזכויות.
אם הן לא יודעות עברית (לא לדבר ולא לקרוא ולכתוב) ואת חושבת על חזרה לארץ בעתיד, אולי כדאי להתחיל לדבר אליהן עברית? אצלנו גם ידענו תמיד שנחזור ומכיתה א' הגדולה הלכה לשיעור עברית (אם אתם בעמק הסיליקון יש מלא מורות טובות, אנחנו היינו בסניוויל אצל אביה) שעה בשבוע, ומדהים איך שזה עזר לה. ראיתי ילדים שהגיעו לארץ בכיתה ב' בלי לדעת לקרוא ולכתוב עברית ויש קושי רב. הבן שלי הגיע לכיתה א' בלי להכיר את האותיות, ולקח לו כמה חודשים להתאפס על הלימוד. היום שניהם שנה שניה בבית הספר, שניהם בין החזקים בכיתה בכל הנושאים..כמו שאומרים ילדים כנראה יודעים ליפול על הרגלים..

שניהם לומדים גם בדוברי אנגלית. אצלנו בבית ספר יש מכיתה א' שיעורים לילדים דוברי אנגלית כשפת אם. אבל זה תלוי בית ספר.
בקשר לשכונות, אני לא ממש יודעת. כשחזרנו ידענו בדיוק לאן אנחנו רוצים לחזור ושם חיפשנו בית. לא יודעת לגבי כל הארץ..
לגבי הצבא, אני עדין חיה בסרט שאם הבן שלי יחליט שהוא לא רוצה צבא אלא רוצה ללמוד בחו"ל תיהיה דרך לעשות את זה...מצד שני, אני מאמינה שאם הוא יגדל בארץ כשהוא יגיע לגיל 18 הוא יתעקש לשרת בצה"ל...(הוא אסמתי אז אני פחות בלחץ
), לגבי הבנות אני כמעט בטוחה שאין לחץ על שירות בנות בצהל כי יש הרבה, ואני חושבת שאם הן יחליטו לצאת ללמוד בחו"ל אז יהיה יותר קל לשחרר אותן. השאלה היותר קשה היא אם בכלל יהיה לנו כסף לממן להם לימודים בחו"ל

בהצלחה

car123

New member
תודה!

נשמע מדהים! אבל ממה שאני מבינה ממך, לא בכל מקום משיגים את זה. איך אני מבררת אם בבית הספר יש הרבה ילדים עולים? אין איזה מינימום שמשרד הקליטה נותן? בבית הישראלי לא ידעו להגיד לי בוודאות... וזה נושא שמטריד אותי. איך אני מבררת אם בבית הספר יש שיעורי אנגלית? זה ממש קשה למצוא על זה מידע באינטרנט

בכלל המידע שאני צריכה לברר לפני החזרה לארץ הוא כל כך רב שרק הבירוקרטיה משאירה אותי כאן. כל כך נוח לא לשנות כלום...

shebrew

New member
בישראל יש חלוקה סוציואקונומית מאוד ברורה

כמו במדינות אחרות, אבל יותר קשיחה כי האוכלוסיה הכללית (החילונית) קטנה מאוד.. ככה ש"את זה" משיגים במקומות המעטים והקטנים בהם חיים אנשים במעמד סוציאואקונומי גבוה.

פגי1

New member
לאט לאט

לא בכל מקום משיגים א ת זה?תבחרי במקום שכן משיגים,לדוגמא,רעננה ידועה כעיר קולטת עליה,ויש עוד ועוד,
בחרת בית-ספר?בהרמת טלפון,או מייל אפשר לשאול והם עונים בשמחה,כמו כן במנהל החינוך בכל עיריה,כל הרשימות בנט,
באתר משרד הקליטה-כל הזכויות,של עולה חדש,תושב חוזר ,תושב חוזר ותיק,ברור מאוד
שיעורי אנגלית?למי?לדוברי אנגלית?יש כתת דוברי אנגלית,ברור ששאר המקצועות בעברית
הבירוקרטיה לא נעימה ונוחה לך?וזאת הסיבה להשאר שם?לגיטימי בהחלט,כל אחד לפי אופיו,מעניין?אם מישהו נתו לך משהו,כאשר הגעת
לא שמעתי שיש משרד קליטה בחוץ,כולם מבררים לבד,וגם בעזרת ישראלים שנמצאים שם,למעט שליחים,או עובדים,שנדרשו לשם כ י אז הכל מוסדר לפעמים
הרבה חוזרים ,הפעילו קרובים,או חברים,לברורים נדרשים,אם יש קושי לפעול מבחוץ,?אבל,כמובן שזה ענין אישי

אין כיתת דוברי אנגלית לכל גיל בכל בית ספר

אבל לא הייתי פוסלת בית ספר בגלל זה. (הייתי מוצאת מורה פרטים לדוברי אנגלית במקום).
בירוקרטיה זה בהחלט סיוט, אבל בהחלטה של בחירת שכונה טובה עם בית ספר וגן טוב לא מעורבת בירוקרטיה, אלא החלטה שלכם נטו.

למעלה