מידע על "שתיקת הכבשים"

TheBillKiller

New member
מידע על "שתיקת הכבשים"

שלום כולם! אני עושה עבודה על שתיקת הכבשים, אך נתקלתי בכמה בעיות שממש אעריך אם תוכלו לעזור לי בהם.. :) בסצינה שמ - 1:07:05 (בDVD) עד 1:09:53 (שבה לקטר נמצא בתא החדש שלו וקלריס באה לבקר והיא מספרת על הטראומת ילדות שלה...) מה הוא הקונפליקט הדרמטי בסצינה? כמו כן - מה יחסי הכוחות בין קלריס ללקטר? עכשיו שאלה שמתייחסת לכל הסרט - מהי המשמעות הסמלית שקלריס היא זו שמצילה את קתרין, לבדה? המשמעות אמורה להיות מחוזקת על ידי חדירתה של קלריס אל עולמו התחתון של באפלו ביל... זה ממ"ן לאו"פ - והוא קשה... :( אז פניתי אליכם בתקווה שתעזרו... תודה מראש לכולם!!! עמית.

TheBillKiller

New member
הכותרת בעצם אמורה להיות "שאלה...

"שאלה על שתיקת הכבשים"... סורי על הבילבול... :)

kfir number 1

New member
חניבעל לקטר וקלריס סטרלינג!

חניבעל לקטר לפני שעצרו אותו להזכירך היה פסיכיאטר לפני שנת 1980. (לפי הסרט או יותר נכון לפי הנובל). הוא מנסה לשאול אותה שאלות כי הוא מבחין שהיא עצורה ורצה לשחק איתה ולהשתשעשע. יחסי הכוחות ביניהם קרב מוחות מסועף שנון ומכאיב ובסופו הבריחה שלו וזכייתה של קלריס בפרס. הסרט מתמקד ב2 דמויות חניבעל לקטר (אנתוני הופקינס) וסוכנת אפ.בי.איי (גודי פוסטר) המשמעות הוא שהטוב מנצח את הרע , כלומר קלריס תציל את קתרין מהמקום מסתור בעזרת לקטר ובאפלו ביל (גק גורדון לטענתו) והיא היחידה כדמות ראשית שיכולה ומסוגלת להצילה ולא מפקדה גק.

TheBillKiller

New member
אוף - שאלה חשובה!!!

אוקי... אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון... אבל בנתיים נתקלתי בבעיה הרבה יותר גדולה! בסרט ישנו קטע כשקלריס נפגשת לראשונה עם לקטר ואומרת לו שהיא סטודנית ובאה ללמוד ממנו (0:12:56) עכשיו - אמרו לי שיש השתקפות של לקטר על קלריס, ויש מעין השתקפות קטנה של הצווארון שלו (לפחות זה מה שאפשר לראות) מעל הכתף הימנית של קלריס... מישהו יודע מהי המשמעות הסמלית שנוצרת מזה? אני חייב עזרה!!! תודה, עמית.

למעלה