מידע על תוצאות סקר שליש ראשון

Boncha

New member
מידע על תוצאות סקר שליש ראשון

שלום דר" הר טוב שאלה קשורה "מאחור" לשקיפות עורפית מקווה שתוכל לעזור לי, קיבלתי תשובות של בדיקות "סקר שליש ראשון" והתוצאות יצאו חריגות (1:80, אני בת 31, NT = 1.5 ) כדי להבין יותר טוב את התוצאות - חוץ מכמובן שיחה על הרופא המטפל, אני מחפשת קצת מידע לגבי רמות PAPP-A ו free-hcg נורמליות על פי שבוע ההריון, עדיין לא מצאתי כזו טבלה באינטרנט, אולי אתה יודע איפה אני יכולה למצוא כזו? תודה

סקר שליש ראשון

הרמות הספציפיות לא כל כך רלוונטיות. הסיכון של תסמונת דאון לעובר הינה חריגה ובתוצאה כזו מומלץ לבצע ברור כרומוזומלי - סיסי שליה אודיקור מי שפיר.

Boncha

New member
עוד שאלות בנושא

שלום שוב, תודה על התשובה, אך השאלה היתה כדי לקבל מידע נוסף, זה שכנראה צריך בירור נוסף זה ידוע לי, אבל בינתיים הייתי רוצה לדעת יותר על ההורמונים הנ"ל ולראות איזה מהם בעצם יצא חריג ובהתאמה לאיזה שבוע אם בכלל. הרופא המליץ לחכות לסקירת מערכות המוקדמת ואולי גם לחלבון עוברי כדי להחליט אם ללכת למי שפיר, היה לי דימום חום יומיים וחצי אחרי הבדיקה ולכן הרופא אמר שיש מצב שזה השפיע על הבדיקה לכן (בגלל הדימום) הוא לא המליץ על סיסי שליה. השאלות שלי הן: 1. אייך דימום חלש מאוד יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה, והאם יש סיכוי שכנעשתה הבדיקה כבר היה דימום למרות שראיתו אותו רק יומיים וחצי לאחר מכן? 2. האם יש לעשות התאמה למשקל גוף (מעל 75 יש לציין)? כי בטופס התוצאות היו כתובים כל הפרטים, אך פרט המשקל לא צויין. 3. אם הסקירה במוקדמת (שתעשה ע"י מומחה שמעורה במצב) יוצאת תקינה האם בכל זאת היית ממליץ על מי שפיר - שבה הרי גם כן יש סיכון מסויים. תודה מראש

מספר תשובות

אני חושב שאני מכיר אותך (ראשי תבות השם ב.ח.ל.??) ואם כן אז אני בצעתי את השקיפות העורפית שלך וכבר דנתי על המקרה שלך עם הרופא המטפל, ואת יודעת את הטלפון שלי ויכולה להתקשר אלי. הדימום לא השפיע על תוצאות הבדיקה. התאמה למשקל הגוף העשתה כי בטופס פרטים אישיים רשמת את משקל הגוף. גם אם הסקירה המוקדמת תקינה לחלוטין - מומלץ לבצע במקרה שלך דיקור מי שפיר. סקירה מוקדמת מורחבת אינה יכולה בשום שפנים לשלול לחלוטין תמונת דאון.

Boncha

New member
תודה על התשובות.

אתה אכן עשית לי את השקיפות העורפית ויש לציין שהייתי מאוד מרוצה מהשירות שנתת לי, וגם סביר להניח שדנת עם הרופא שלי בעניין, אבל זה ממש לא קשור, אני בחורה סקרנית שרוצה לדעת יותר, ולא תמיד מסתפקת במידע שאני מקבלת מהרופא המטפל ואני מעדיפה להמשיך ולקרוא יותר אפילו שהמידע לא משנה את ההבחנה או הטיפול. אבל בכל אופן אני כנראה לא מי שאתה חושב כי זה לא שמי. אם יהיו לי שאלות נוספות אני התקשר. תודה.

למעלה