מידע על תעשיית העופות והביצים בישראל

Ruah Midbar

New member
מידע על תעשיית העופות והביצים בישראל

שלום ובוקר טוב, אני זקוקה למידע לעבודת הגשה (במסגרת לימודי וטרינריה) לגבי תעשיית העופות לבשר ותעשיית הביצים בישראל. אני זקוקה למידע מדוייק (כולל מספרים) הכולל את גזעי התרנגולות שלוקחות חלק בתעשייה הקשה הזו, מספר תרנגולות שקיימות ב"בשוק" בכל שנה, מספר שחיטות, מספר ביצים (בתעשייה ה"רגילה" ובתעשייה האורגנית) וכו'. ניסיתי לחפש מידע ברשת אבל מצאתי בעיקר מידע שמדבר על ההתעללות שהתרנגולות עוברות ללא מספרים מדוייקים. הדיוק יכול להיות גם החל משנת 2004 והלאה. אשמח אם מישהו יוכל להעביר אלי מידע, לכתוב אותו כאן או להפנות אותי לקישורים רלוונטים! המון תודה מראש ויום נפלא לכולם.
 

ישרון

New member
אתר המועצה לצנף הלול

חפשי ברשת את האתר ושם תימצאי את מבוקשך
 

Ruah Midbar

New member
מצאתי מידע אך לא מלא

קודם כל תודה ישרון על ההפנייה לאתר, משום מה בחיפוש הרגיל תחת "תעשיית העופות" לא מצאתי את האתר הזה. עדיין לא הצלחתי להשיג מידע בנודע למספרים ספציפיים (או לפחות אחוזים) בין התעשייה ה"רגילה" לבין התעשייה האורגנית ולא מצאתי שום מידע לגבי גזעי התרנגולות שלוחקות חלק בתעשייה הזו. בנוסף, לא הצלחתי להעלות מספרים של שחיטה של בע"ח צעירים (פרגיות) לעומת בע"ח מבוגרים (נקבות אשר הופרשו מתעשיית הביצים), בנוסף לא הצלחתי להשיג שום מידע לגבי כמות הזכרים המושמדים בשנה. בנושא של תעשיית הבשר (בקר) בארץ עלה גם הנושא של ייבוא בשר, האם מצב כזה קיים גם בתעשיית העופות? האם יש ייצוא מישראל? תודה רבה על העזרה!
 
גזעים

הגזע הכי נפוץ שמשומש לביצים הוא הלגוהרן - גזע מעווט גנטית ומטיל כול השנה כמעט ומגיע לבגרות מינית בגיל מאוד צעיר במקביל לתרנגולת רגילה צבע לבן וכרבולת אדומה גדולה מהרגיל בקשר לאחוזים ולמספרים לא נראה לי שמישהו עשה ספירה או חישוב אבל מה שכן זה שאלפי אפרוחים מתים כול יום - הזכרים בקשר ל גזע המשומש לבשר אין לי את השם שלו ובחו"ל פשוט קוראים להם MEAT BIRD מה שכן זה שהגדילה שלו מאוד מהירה ותוך כמה שבועות הוא מגיע למימדים של תרנגולת רגילה בת כמה חודשים! ובגלל שהתערובת שהם נותנים להם אז הם מקבלים נפח ומשמינים
 
מצאתי

נדמה לי שאצלנו בישראל לבשר משתמשים ב גזע שנקרא CORNISH שהוא גזע גם כן לבן בחו"ל יש הרבה גזעים לבשר ובאים במגוון צבעים וגרסאות
 

Ruah Midbar

New member
המון תודה מגדל!

האם מישהו יודע אם ישנו אתר עם מידע לגבי התעשייה האורגנית בישראל? כל מי שענה לי עד עכשיו עזר לי מאוד! מודה מאוד לכולכם. מיכאלה.
 

ישרון

New member
התעשייה האורגאנית

התעשייה האורגאנית ניכללת בתוך נתוני המועצה לענף הלול, את האפרוחים הם מקבלים ממערכת המדגרות הרגילה ומגדלים אותם בשיטות המקובלות על ידי המגדלים האורגאניים. לגבי העופות המטילות קיימים בארץ שני קווים עיקריים האחד של חברת LOHMAN והשני של חברת HY-LINE לשתי החברות עופות לבנות וחומות אלא שבארץ הדרישה לביצה עם קליפה חומה נמוכה ביחס למקובל בעולם ולכן קשה למצוא ביצים חומות בשווקים. לגבי תעשיית הבשר קיימים בארץ מספר זנים שהעיקריים הם ROSS I- ן-COBB זנים אלו הושבחו גנאטית לעלייה מהירה במישקל ולכן הם מגיעים בתוך כ 50 יום ממשקל אפרוח של 40-50 גראם למשקל עוף של 2.250-2500 קג. לידיעתכם חל איסור על שימוש בחמרים אנטיביוטיים ללא מירשם רופא וטרינאר-זאת עבירה פלילית כמו כן חומרים אלו יקרים עד למאד ולא כדאי להוסיפם ככה סתם.בתעשיית הביצים בכלל אין שימוש בחמרים אנטיביוטיים מאחר והעופות מאד עמידים למחלות . אז לכל המומחים לפני שאתם כותבים מידע אישי בפורום נסו להתעדכן.
 

Ruah Midbar

New member
ישרון - המון תודה!

המידע מצויין, אני מאוד מאוד מודה לך. מיכאלה.
 
למעלה