מידע ראשוני על מעבר לחו"ל

yana841

New member
מידע ראשוני על מעבר לחו"ל

שלום לכולם
אני ובעלי חושבים על מעבר לחו"ל.
אין לנו העדפה בין אירופה לבין ארה"ב / קנדה
בעלי הוא מהנדס תוכנה שעובד בתחום כ5 שנים.
אני עובדת בתחום הביטוח כ3 שנים.
אני צריכה את עזרתכם במידע על איך מתחילים לחפש מקומות עבודה בחו"ל
האם יש משהו שחשוב שיופיע בקורות חיים?

האם כבר מעכשיו מומלץ לחסוך הון ראשוני להתחלת חיים בארץ חדשה
בכלל אשמח לכל מידע שיש שיעזור לנו להתניע את התהליך...

תודה רבה מראש !!

יוספוס11

New member
אני מניח שיש לכם אזרחות ישראלית בלבד

אני מבין ביחוד בארה״ב, אליה היגרתי לפני כ-14 שנה.

לארה״ב אין מסלולי הגירה ישירים. ישראלי לא יכול לבוא לשגרירות ולומר ״אני רוצה להיות אמריקאי״. זה לא עובד כך. אתם צריכים ״סיבה״ טובה, כמו למשל זכיה בהגרלת הגרין קארד, נישואין לאזרח אמריקאי (לא תקף עבורכם מסיבות ברורות) או בקשה לגרין קארד עבורכם ממעסיק אמריקאי אצלו אתם כבר עובדים.

גם אני, ורוב האנשים שאני מכיר היגרו לארה״ב לאחר עבודה זמנית אצל מעסיק אמריקאי שהגיש עבורם בקשה לגרין קארד. מתחילים עם ויזת עבודה זמנית, ואחר כך המעסיק יכול ברצונו הטוב בלבד כמובן, לבקש גרין קארד עבור העובד ומשפחתו. רק אחרי קבלת הגרין קארד אתה למעשה ״מהגר״ כי לפניו אתה נמצא רשמית זמנית בארה״ב וחייב לחזור לארצך לאחר סיום העבודה או פקיעת ויזת העבודה הזמנית.

לקנדה יש מסלול הגירה ישיר בו אתם יכולים לבדוק את זכאותכם באינטרנט. בפורום קנדה ישמחו להפנות אתכם אליו.

לאירופה אין מסלול הגירה ישיר (ואני מניח שאין ברשותכם מליוני שקלים כדי לרכוש אזרחות של מלטה). אבל אולי שווה לבדוק אם אתם זכאים לדרכון אירופאי בזכות סבא או סבתא ״אשכנזים״

בכל מקרה, במצבכם, ובכל הקשור לארה״ב, הסיכוי היחיד שלכם להגר הוא או זכיה בהגרלת הגרין קארד, או השגת עבודה בארה״ב. אם בעלך בעל תואר אקדמי תוכלו לנסות. זה יהיה קשה כי 99% מהמעסיקים לא ששים לשלם אלפי דולרים ולייבא אדם מהקצה השני של העולם בשעה שיש מובטלים מקומיים, דוברי אנגלית מושלמת שיכולים להתחיל לעבוד מחר בבוקר. אבל אם יש לו מומחיות מיוחדת, זה יכול לעבוד. הסיכוי נמוך כמובן. אפשר לחפש באתרי חיפוש עבודה אמריקאים כמו monster ואחרים. חשוב לציין שאתם צריכים ספונספור לויזת עבודה. ומומלץ להתכונן לזה שאיש לא יחזור אליכם כשיראו שאתם זרים שחיים במדינה אחרת. לא להיעלב מזה. כמו שאמרתי, רוב המעסיקים לא רוצים להתעסק עם הגירת עובדים.

כמו שאת מבינה, הגירה, לפחות לארה״ב מסובכת בהרבה יותר מלהבין מה ״לרשום בקורות החיים״.

בהצלחה.

nils31

New member
קשרים

אין מקום בעולם היום שיש בו חוסר בעובדים ורק מחכים לעובדים ישראלים
אלא אם לך או לבעלך יש מקצוע יחודי וידע יחודי,
כמעט ואין סיכוי למצוא עבודה ממדינה אחרת.

רוב הישראלים שמהגרים, או עוברים דרך החברה שהם עובדים בה.
או בעלי אזרחות אחרת, והם קודם עוברים
או קודם היגרו על ידי קבלת תושבות מקומית, ברוב העולם כבר ביטלו את האפשרות של ההגירה רק על סמך נקודות אישיות של תארים, ניסיון, ידע באנגלית וכו.
נדמה לי שרק אוסטרליה וקנדה עוד מקבלים מעט אנשים בצורה הזו.
וקבוצה גדולה אחרת עוברים דרך לימודים, נוסעים למדינה כלשהיא עם ויזת סטודנט, ונשארים אחרי הלימודים לעבוד

האופציה שהיא לא אף אחת מאלו, ולא כוללת השקעה כספית גדולה, היא רק על ידי קשרים, תחשבו אם יש לכם דוד או חבר שגר במדינה כלשהיא ויכול להציא לכם עבודה.

למעלה