מידע שקיבלתי במייל לגבי רפלוקס לפני ניתוח

ofers6

New member
הליך לקיצור קיבה

אני בת 40 bmi36
עשיתי את כל הבדיקות אני צריכה לחזור לרופא להמשך התהליך
יש לי 2 שאלות :
1 -בצילום וושט נמצא כי יש לי בעיה בסוגרים -האם זה טוב מבחינתי כי זה מקדם אותי בוועדה ?.
2 - אני סובלת מכאבי גב -יש לי עקמת בגב התחתון-חוליה שזזה בעקבות תאונה גם בגב התחתון ,כאבים בחוליות בערוף
ודלקת בכתפים .הייתי אצל מומחה עמוד שידרה שהמליץ לי לרדת במשקל לפני הכל!! האם כדאי לי להביא המלצה ממנו לוועדה ?
אני בקופת חולים מאוחדת ...מישהו יודע משהו על הוועדה שם?
תודה u4

קוביd1

New member
וועדה

לא מכיר את הוועדה של המאוחדת אני מקווה שמשהו שעבר את הועדה יכנס ויעזור
כל המלצה שתביאי מרופא מקצועי ,יוכל לעזור ובטח לא להזיק
אולי תסבירי לי בבקשה מה זה בעיה בסורגים שגילו אצלך בצילום ושט קיבה ?

קובי

גילור

New member
זה בעצם שלב של ריפלוקס שעלולה להפוך

לרצינית יותר (לי יש). זה פוטנציאל גבוה יותר לריפלוקס חמור, לכיבים בקיבה ובושט ועוד מיני מינים של שיט. זה אומר שגם ללא טבעת או ללא ניתוח אחר, יש עליה מתונה של מזון/מיצי קיבה ולכן יש לי ספק גדול שספציפית לה טבעת עשויה מלכתחילה להתאים.ויש לי ספק גם לגבי שרוול. לכן כתבתי לה למטה שהיא חייבת להתייעץ עם רופא מומחה שמבצע את כל סוגי הניתוחים.

ofers6

New member
בעיה בסוגרים של הושט

גילור
תודה רבה על ההסבר הוא נכון מאוד
אני אכן סובלת מבחילות כל הזמן וזה כתוצאה מזה.
אני יודעת שצריך ניתוח כדי לתקן את זה מקווה שזה שלב אחד שיקדם אותי באישור
שבת שלום

גלית 1967

New member
במאוחדת אין וועדה אלא אישור של האגף הרפואי

לניתוח סיבה רפואית נראה שיש לך למרות שלא ציינת מה המשקל שלך ומה הגובהה.כל מכתב על בעיה רפואית יכול להועיל.
וועדה רפואית יש בחלק מבתי החולים כמו מלב"י -אסותא וכדומה.
תלוי באיזה מסלול את רוצה לעבור את הניתוח בציבורי או בפרטי.
בהצלחה

גילור

New member
רק שאלה, עם איזה רופא כירורג התייעצת?

האם עם דר' אבינח או עם רופא שמבצע את כל סוגי הניתוחים הבריאריים? אם יש לך בעיה בסוגרי הושט/הקיבה, אני לגמרי לא בטוחה שטבעת הוא הניתוח שמתאים לך. חשוב חשוב שתתייעצי עם רופא המבצע את כל סוגי הניתוחים.

ofers6

New member
התייעצות

היי
הייתי אצל ד"ר חלאילה עבד כירוג בהדסה עין כרם בירושלים
כשהגעתי אליו דברתי על ניתוח קיצור קיבה ..ולא על טבעת כי את זה אני לא רוצה.
אני צריכה לחזור אליו עם התוצאות ואז נבחר את הניתוח המתאים ..אני לא מבצעת את הניתוח באופן פרטי דרך איזו חברת ביטוח כי
אין לי ...(לצערי ) אני צריכה לקבל את האישור של קופת החולים.
תודה רבה על העזרה

גילור

New member
את יודעת שאת יכולה לבצע תיקון של

בעיית הסוגרים יחד עם השרוול/מעקף עצמו? רופא מיומן בהחלט מבצע את שני הדברים בניתוח אחד. ממליצה לך מאוד לפנות לדר' פייגין (תל השומר) או לדר' קידר (בלינסון) או לדר' אסנת רזיאל (אסותא?) כדי לקבל הסבר. כל אלה מנוסים מאוד בניתוחים חוזרים. בגלל שמדובר בניתוח קצת יותר מורכב מהרגיל, לא הייתי הולכת לרופא שלא כ"כ מוכר ואין לי מושג מה מידת הנסיון שלו בניתוחים חוזרים.

אופירA

New member
מנהל
מצטרפת להמלצה של גילור בנוגע למנתח מנוסה יותר

שיידע להתמודד יותר טוב עם הניתוח המשולב - גם קיצור קיבה וגם נושא הסוגרים של הוושט, וגם שניסיונו יותר רחב בנוגע לניתוחים העדיפים במקרה של בעיית סוגרים שגורמת לבחילות ו/או לרפלוקס, וגם יידע להעריך את רמת הבעיה המסוימת הזו וחומרתה.

גם אם בכל זאת תחליטי להתנתח אצל המנתח שהיית אצלו, כי אין לך אפשרות לממן ניתוח אצל רופא מומחה יותר, בתל השומר או בילינסון או כל בי"ח שבו יש רופא ידוע ובעל ניסיון רב במקרים המסוימים הללו - לפחות תקבלי חוות דעת נוספת של אחד המנתחים הללו, כלומר ייעוץ שלהם, אפילו פרטי, כדי לוודא שהמנתח שלך המליץ לך על הניתוח הנכון ונתן לך מידע שנכון גם מניסיונם.

tzfat

New member
עכשיו אני קוראת בעיון מה שכתבת ו

כאבים בגב יכול לנבוע גם המוודא ובעיות שיש לך עם בוושט.
את חייבת גם לדבר עם כירוג הקופה שלך לברר מה אפשר לעשות בנדון
ואם ניתוח לרדת במשקל יעזור או יגרום נזק.
לפי מיטב ידיעתו בהרבה קריאה וניסיון על גופי (אומנם לפני כמה שנים)
רק ניתוח מעקף קיבה יתאים לך;
אבל ברור ובטוח תתייעצו עם כירוג מומחה לניתוחים באריאטריים.
למה שלא תיפני להר הצופים לדר׳ בגלייבטר ודר׳ גרינבאום?
את מוזמנת ליצור איתי קשר לשוחח. 052-522-9372 אבל לפעמים אני באיזור ללא קליטה אז תשאירי לי הודעה טקסט.
אני עברתי ב1993 טבעת קבועה וב2008 מעקף. ב2007 התייעצתי עם חמש רופאים עד שהחלטתי אצל מי אנתח.
מקימי מצפת

ofers6

New member
סיום בדיקות

היי תודה לכולם על הייעוץ
סיימתי את הבדיקות ועכשיו עלי להגיש את חוות הדעת של הכירוג לקופה לאישור
לגבי הבעיה בסוגרים הופנתי עי הרופא בהדסה לאנדוסקופיה ולאחר מכן לאף אוזן גרון
לדברי הכירוג הוא לא יכול לתקן את זה באותו הניתוח מפני שאין גישה לשם...
אם מישהו יכול להגיד לי משהו אחר אני אשמח
רופא המשפחה שלי אמר שניתן
מה עושים ?????

קוביd1

New member
בשעה טובה בסיום הבדיקות

הכירוג אמר לך שאי אפשר לסדר את הבעיה באותו ניתוח ,ורופא המשפחה אומר שכן ,מה עושים נגשים לכירוג נוסף להתיעצות ,לא הייתי סומך בכלל על רופא המשפחה ,כי בשביל זה יש רופאים מקצועיים ,בשביל השקט הנפשי ולהתיר ספקות יעוץ נוסף אין מה לעשות.

קובי

אופירA

New member
מנהל
זה רק מחזק מה שהמלצנו לך!

לכי למנתח מפורסם הרבה יותר, עם ניסיון רב הרבה יותר.
בנוסף לשמות שהוצעו לך, אני מוסיפה גם את ד"ר סובחי אבו-עביד באיכילוב. הוא אחד המומחים המנוסים ביותר בניתוחים מסוגים שונים.

את צריכה לבקש בייעוץ הסברים מפורטים על הבעיה, איפה בדיוק היא נמצאת, איך מתקנים אותה, מה החסרונות והיתרונות בלתקן אותה באותו ניתוח או בשני ניתוחים אחרים.
את צריכה להבין היטב את סוג הבעיה, ולהיות מומחית בזה.
ולא להסתפק בחוות דעת רפואית של מנתח אחד.
וגם לא בחוות דעת רפואית של שני מנתחים.

לכי לכמה מנתחים טובים. תשלמי עבור הייעוץ אם צריך, ואל תחסכי בכסף.

אופירA

New member
מנהל
מידע שקיבלתי במייל לגבי רפלוקס לפני ניתוח

מנותחת טבעת שלחה לי במייל הערה מניסיונה:

" סתם למחסן האינפורמציה - ראיתי היום בפורום ויכוח על טבעת במקרה שיש ריפלוקס לפני זה.
לי היו צרבות וריפלוקס איומים שהצריכו שני לנטון ביום וגם זה לא תמיד עזר. הטבעת הפסיקה את זה לגמרי. מהיום הראשון. אין ריפלוקס. לעתים רחוקות יש לי קצת צרבת.
כך שלא נכון לומר (לא את אמרת, כמובן) שטבעת תמיד מגבירה ריפלוקס. "

לכן כדאי להתייעץ עם הרופא (ולדעתי גם מספר רופאים, כי יהיו מספר דעות רפואיות) לגבי הרפלוקס, סוג הבעיה, והסיכון לדעתו ומניסיונו בניתוח לא מתאים לבעיה.

למעלה