מידע

Cry My A River

New member
מידע

זברה וקולגייט משחות שיניים מצוינות- עושות ניסויים על בעלי חיים. אז ככה תוכלו לקנות מרידול או אלמקס בכלל כל מוצרים מחברת: טבע, נקה 7 פנינה רוזנבלום. בשמפו אני ממליץ קרלין למרות שיש בעייה גם אם מוצרים שהם לא תוצרת הארץ, למרות שאני לא בטוח שקרלין הוא לא תוצרת הארץ. אז נסו לקנות גם משהו שנוצר בארץ שלא עשה ניסויים בבעלי חיים ואם יש דבר כזה גם אחד למחזור אבל זה לא כל-כך הגיוני.

pazro

New member
אתה באמת מעדיף לקנות מוצר

מזון או תרופה (אני לא בטוח איפו משחת שניים נופלת) שלא עבר ניסויים קלינים??? מה עדיף הבריאות שלך או הבריאות של החיות. רק למיקרה שאתה באמת חושב כך, אז אני מכיר כמה מקומות שעורכים ניסוים של תרופות חדשות על בני אדם (בלי ניסוי של בעלי חיים קודם לכן) אני אתן לך את הכתובת שלהם. תמיד חסרים להם מתנדבים. (מעניין למה?)

Gal-Mo0D

New member
מעניין באמת למה

אולי כי את החיות לא שואלים אם הן מעונינות להשתתף בניסוי, ואת בני האדם כן ?

pazro

New member
זו לא תשובה

מה אתה מעדיף מוצר שנוסה כמו שצריך או מוצר שלא עבר ניסויים קליניים?

vegi force 1980

New member
סתם כי שאלת

אז כן אני גם מעדיף לשלם הרבה יותר ולא לקנות מוצר שנוסה על בעליי חיים אם יש לך בעיה עם זה אז תלך תדפוק את הראש בקיר

נועם ר

New member
סליחה על ההתערבות

אבל תמיד עדיף לקנות מוצר שלא נוסה על בעלי-חיים! ובענין משחות-שניים- נו באמת, כאילו שמשחת השיניים שלא נוסתה פחות טובה. אתה קונה אותו דבר בדיוק וההבדל היחיד הוא כמה בעלי-חיים סבלו בגללך.

pazro

New member
הבדיקה על בעלי חיים זה לא אם

המוצר טוב או לא. הבדיקה בא ליבדוק השפעות אורגניות, ביוכמיות ושאר מיני ירקות שבדיקות שהם לא קלניות לא יכולות ליבדוק. המערכות בגוף פשוט מסובכות מדי, בבדיקת מעבדה אי אפשר (עם כל הרצון הטוב) לבצע בדיקה שתיכך בחשבון את כל השפעות המשנה שיכולות להיות בין מערכות שונות בגוף. ורק עוד הערה קטנה: למרות מה שאתה בטח חושב אלי אני לא שונא חיות. אני פשוט מאמין שאין אפשרות אחרת, כי אני מכיר גם את הצד המדעי באופן אישי, ואני יכול להבטיח לכם שאם היתה היום סימולצית מחשב באמת אמינה לא היה מדען או חוקר אחד שלא היה משתמש בה. להחזיק בעלי חיים למחקר זה לא כיף. תוכנת מחשב ולא משנה כמה היא יקרה (ואני מדבר על עשרות אלפי דולרים לכול רישיון הפעלה) תהיה הרב יותר זולה מניסיום בבעלי חיים. ועוד דבר קטן אולי שמעתה על שיטת ה RRR היא קיימת ומופעלת בארץ בכל ניסוי וניסוי!

Gal-Mo0D

New member
סליחה ?

על תרביות תאים שמעת ? על חלופות לניסויים שמעת ? למה בעלי חיים צריכים לסבול כי את רוצה שיער מלא ברק ? נא לקרוא את הקישור המצורף, יש שם המון מידע מועיל שאדם כמוך יוכל ללמוד ממנו. וכותבים "לבצע בדיקה שתיקח " ולא "לבצע בדיקה שתיכך".

pazro

New member
אני מכיר את הצד המיקצועי של הסיפור

ואני יכול להגיד לך שלא! תרביות תאים לא יכולות לענות אל כל התשובות. הגוף החי הוא מורכב מידי, מבחינת השפעות משנה של מערכות אחת על השניה. ודבר שני כשה לי להאמין שזו שגיעת הכתיב היחידה שלי.

m_shy

New member
על מה אתה מדבר?!

חסרות דוגמאות לניסויים שנעשים למרות שיש להם חלופות? בלימודי הרפואה? בבדיקת רעילות חומרים ( והנה כבר דוגמא כיצד מבדקים מעבדתיים מבוססי תרביות עלו ביכולת הצפי שלהם על אלה שסיפקו ניסויים בבעלי חיים ב-20%.) סריקות מוח במקום לדחוף אלקטרודות? זה נורא נחמד שבעלי חיים הם "גוף שלם", רק הבעיה המדעית היא שזה לא הגוף השלם הנכון... ומה לעשות, שעד כמה שמדענים ינסו לשכנע את עצמם ש"הם בוחרים בעל חיים דומה לבן אדם מהבחינות הרלוונטיות" - זה פשוט לא עובד. קיימת בעייתיות מדעית קשה בסיסית ובלתי נתנת לערעור של לחקור משהו במין ביולוגי אחד והשלכת התוצאות על מין ביולוגי אחר - ושאף אחד לא יספר לך אחרת. אפשר ככה לקבל יופי של קישקושים... וזה באמת מה שמקבלים לעיתים קרובות הרבה מידי! היינו רוצים להאמין במה שאתה אומר, אבל גילינו שזה לא כך. קבעון מחשבתי מולך בממלכת מדעי החיים, וגם לא מעט כסף מעורב. דרך אגב: אם כולם כל כך בעד ה-RRR, אז למה המועצה לניסויים בבעלי חיים לא מצאה לנכון לרשום רשימת חלופות מחייבות כמו בכל מדינה מתוקנת?! זה הדבר שמאפשר בימים אלה ממש לניסויים אכזריים ביותר להתרחש - כששוב - יש להם חלופות, וגם - תקפותם המדעית מוטלת בספק. יש מאות ואלפי חלופות לשלל ניסויים ופרוצדורות ידועות. האינגריטי המדעי והמוסר מחייבים לברוח מניסויים בבעלי חיים כמו מאש, אבל במקום זאת - ניסויים בבעלי חיים הם ברירת המחדל. חלופות הן בסדר קדימות מדעי ראשון במעלה - או כך הן צריכות להיות, אבל חלק הארי של הכסף הולך למחקר בבעלי חיים - ללא כל הצדקה. איכשהו, המתודה הזו של ניסויים בבעל יחיים מנציחה את עצמה. כל היצירתיות נעלמת פתאום, וכולם הולכים לחפש תרופות לאיידס בקופים ולסרטן בעכברים. "יאללה - עוד מאמר. זה קל, זה פשוט, ומקסימום אם מישהו יאמר משהו על העוול המוסרי נסביר לו שאנחנו מבינים הכי טוב - ושאנחנו בעצם מצילים את העולם." - זו הגישה - ותסלח לי - זו גישה מסריחה.

בן כמה אתה?!....מדבריך נשמע

כאילו אתה מנסה להתנצח עם עצמך. הבנתי שאתה סטודנט, וכנראה בן 25 אז התשובה ברורה, המשך ללמוד וכשתתבגר ותבין שדבריך נכתבים בנוסח ילד בגנון, אז תחזור עם מסקנות חדשות, ואני מקווה גם מתוחכמות .

pazro

New member
בעיות הסיגנון ושגיעות הכתיב שלי

הם בגלל הדיסלקציה שלי, זה מה יש. ועם קשה לך אפילו לחשוב שיש מישהו שחושב אחרת והוא אפילו קצת צודק אז... אני יכול רק לרחם אליך.

למעלה