מידע

רינתיה5

New member
מידע

שלום, ידוע לי שניתן למצוא מידע באתרים מסוימים, אבל מאחר ולא כולם גולשים ולא כולם יודעים היכן וכיצד לחפש, הייתי רוצה שתהיה יותר גישה למידע לכלל האוכלוסיה. הבעיה שלי קשורה בעיקר לשירותים שהקופות חייבות לתת במסגרת סל הבריאות. והיה ונתקלים בבעיה, החולה איננו יודע למי לפנות, איזה שירותים יקבל, איזה שירותים לא יקבל וכו'. לעתים, מה שעוד יותר חמור בעיני, הקופה (הרופא) מנצלת את הבורות ומונעת שירותים שכלולים בסל. דוגמה קטנה: חולי סכרת רשאים לקבל הפנייה לבדיקות והתיעצויות מספר פעמים בשנה, לא זו בלבד, אלא אף חייבים. לא כולם מודעים לכל, וקורה שהרופא אינו מזכיר ולעתים אינו מוכן לתת הפנייה בתואנות שונות. החולה, סומך על הרופא, אינו מוכן להתעמת איתו, ובסופו של דבר מוותר. הייתי רוצה שלכל חולה תהיה גישה למידע מסוג זה באופן הרבה יותר פשוט, הייתי רוצה לכל אדם ידע כיצד לנהוג במקרה מסוג זה. ואולי, אם הרופא ידע שלכל אדם גישה למידע, ימנע מלא להעניק לחולה מה שמגיע לו, למרות שאנו מצווים על חסכו. אני בטוחה שבסופו של דבר חיסכון זה יוצא בהפסד למטופל, לקופה ולחברה בכלל.

מידע על סל הבריאות - היכן מאתרים ?

אכן העלת בעיה כאובה שלצערנו משרד הבריאות עדיין לא טיפל בה. לפני מספר חודשים אומנם הופקה חוברת (עותק ממנה ניתן למצוא באתר משרד הבריאות - http://www.health.gov.il/, אך מדובר על מידע מינימלי בראשי פרקים בלבד. אני מצטרף לקריאתך ופונה למשרד הבריאות בהצעה לפרט באתר האינטרנט שלהם את סל הבריאות כולל כל השירותים, וגם מנוע חיפוש שיאפשר לאזרח מהשורה לדעת את זכויותיו בקלות ובמהירות. בכל מקרה האגודה לזכויות החולה עומדת לרשותך גם בנושאים אלה - פרטים באתר האגודה לזכויות החולה http://www.patients-rights.org/

אתר משרד הבריאות

באתר משרד הבריאות מתפרסמים כל שנה העדכונים שהוכנסו לסל (לצערנו השנה לא היתה להם הזדמנות!! שר הבריאות "השתפן" ברגע האחרון תמורת 20 מיליון עלובים והצביע בעד הגזירות). נדמה לי שיש גם תחת "חוקי בריאות" אצלם גם את חוק ביטוח בריאות ממלכתי בשלמותו, אבל לא בדקתי עדיין לגבי התוספות שהן הסל. בנוסף, תחת "מאגרי מידע" באותו אתר ניתן למצוא את מאגר התרופות של אגף הרוקחות, ובו אפשר לחפש תרופות לפי שם מסחרי, ולקבל מידע גם אם הן רשומות בארץ וגם אם הן בסל הבריאות. תבלו

smartul

New member
סל הבריאות

אני חושש שלמשרד הבריאות נוח המצב הנוכחי של עמימות המידע לציבור בנושא סל הבריאות. לצערי זו נורמה במשרדי ממשלה רבים, מסיבות מובנות.

לא רק בנושא זה אלא בכלל

מדוע אין משרד הבריאות מחייב את קופות החולים לתת את המידע הבסיסי למה זכאי מטופל שמשלם ביטוח משלים או מושלם כהילכתו? הכל לוט בערפל. בעיקר באביזרי שיקום שלקוח יכול לקבלם באמצעות משרד הבריאות ללא תשלום. מדוע??? כל טופס 17 למרפאה זו או אחרת למרכז רפואי זה או אחר מלווה במסכת ייסורים שרבים מוותרים עליה למרות שזכותם לקבל טופס 17 כאשר הקופה איננה נותנת מענה הולם ואדם סובל? למעשה מה שעושות הקופות הן מאלצות את החולים ללכת לרופאים פרטיים במקום לשפר את השרות הטוב הבסיסי. שרות טוב יקטין עלויות ויחסוך לכולם עגמת נפש ותסכול. חומר למחשבה.

רינתיה5

New member
מידע - סוד ?

לאתי, לפני זמן לא רב, כתבתי בדיוק על נושא, והתהודה\תגובה היו דלים מאוד. בין השאר, הופניתי לאתר של משרד הבריאות, אבל האתר מסורבל מאוד, צריך לחפש את המידע הרלוונטי זמן ממושך. ומה יעשה החולה שאין לו גישה לאינטרנט ? הצעתי למספר אגודות/עמותות להרתם לנושא, אבל הטענה היתה שאין תקציב וכו'. צריך לפתור את הבעיה, חיוני לפתור אותה, אבל כיצד ? כיצד ניתן ללחוץ "לגלות את הסודות" ? מאחר ומידע הוא כוח, מסתבר שרבים סבורים שהמידע לא צריך להגיע אל הצרכן ועדיף שהוא יהיה תלוי במוסדות שונים.

למעלה