מידע

ניק

New member
מידע

שלום ושבוע טוב לכולם רציתי לדעת מספר דברים ואני מקווה שאתם תןכלו לענות לי עליהם. 1. מה מודד וואט, וולט, ואמפר? 2. ראיתי שבכניסה של שעון שבת יש 5 חיבורים למה הם?- מה מחברים לכל אחד? 3. שעון לבויילר כמה חיבורים יש בו ואיך מחברים אותו? השעון מחובר בנפרד מהמפסק או שמחברים את הפזה קודם לשעון ואז למפסק (השעוני) תודב ושיהיה שבוע טוב ניק

את כל החיבורים שאתה שואל

יעשה רק חשמלאי מוסמך . אל תעשה ניסיונות כי תקלקל משהוא או שתחשמל מישהוא

ניק

New member
השאלות תיאורטיות בלבד

חס ושלום לא התכוונתי לגעת בחשמל בעצמי.- אני פשוט מתעניין בכך כי אני עומד ללמוד חשמל. הגיע הזמן שאנשים יבינו שחשמך זה לא צחוק. אינני רוצה לנסות לחסוך כמה מאות שקלים בעלות של חיי אדם ולכן אני מצטרף לכל מי שכתב קודם - אם אין לך רישיון וידע אל תתעסק בזה.

ניק

New member
בכל זאת אשמח עם תנסה

דרך אגב אני חושב שגרת ברחוב שלי פעם ואני כמעט בטוח שאני מכיר אותך וסבבה לפגוש אותך פה

roy269

New member
תשובות בשלבים - היום שלב א'

מה מודד ווט, וולט ואמפר? כמובן מכשירי מדידה, מודדים כל אחד מהפרמטרים הנ"ל. ואם לא נתייחס למודדים דיגיטליים, יש סוגים שונים של מודדים בהתאם לפרמטר הנמדד. הסוג הנפוץ ביותר הוא מהסוג "מגנט קבוע - סליל נע". זרם העובר דרך הסליל (אשר הוא יחסי למתח או לזרם הנמדד) יוצר שדה מגנטי, בעקבות התגובה שנוצרת בין השדה הזה והשדה של המגנט הקבוע - המחוג, המחובר לסליל הנע - מוסט בתנועה יחסית לגודל הזרם. הדבר נכון עבור מדידת מתח וזרם. במד הספק - ווטמטר - יש שני סלילים האחד נקרא סליל זרם והשני סליל מתח, התגובה של שני הסלילים האלה תתן סטייה שתהייה יחסית למכפלת הזרם במתח - זהו ההספק.

מר רואי על איזה הספק אתה כותב ??

שנימדד . הרי הספק זה תלוי במכשיר שצורך את ההספק הרי המתח הוא קבוע ורק הזרם מישתנה של הצרכן . תנור אמבטייה צורך 10A אז איך תחבר את המכשיר שאתה כותב ??.

למעלה