מיד אדווח על הערב.

מיכי 10

Member
מיד אדווח על הערב.

זה עתה חזרתי מהשיעור המשפחתי המעניין שלנו, שהערב היה שיעור בתנ"ך, על ירובעל הוא גדעון, ואותו העביר לנו ילד שהיום מלאו לו אחת-עשרה

במועדון היינו הערב אחד עשר, כולל שלושה בוגרים טריים מהקורס של אלדד למתחילים, שהסתיים בשבוע שעבר.

דורון הכין לנו דפים יפים וברורים מאד עם חידה, שאותה היה עלינו לפתור כולם ביחד. כל מטרות המיפגש הזה הושגו:
1. תחילה, שיחות היכרות קצרצרות, כדי לקבל את החברים החדשים, כך שהם יכירו אותנו, ואנחנו נכיר אותם. ונהיה קבוצה הומוגנית.

2. פתרון החידה, שכללה שתי שאלות, אשר אותן היתה אפשרות לפתור לפי פרטי מידע שונים. כשמכניסים את סוגי הפרטים השונים לתוך טבלה מסודרת, מגיעים בשמחה אל הפתרונות.

3. בעזרת קריאת הפרטים ותרגומם וכל העיסוק בחידה, הונחו ונוצרו שיחות רבות באספרנטו. וכן גם במשחק נוסף שדורון הביא, כי נשאר לנו זמן (שהתפנה עקב סיום הקורס). במשחק זה, נתבקשנו לשאול אחד את השני שאלות קטנות, ולתת תשובות, דבר שחשוב במיוחד למי שעושים את צעדיהם הראשונים (וגם השניים:)) במועדון בשחות באספרנטו.

אגב, לא כולם הצליחו להגיע הערב למועדון, או להגיע בזמן, בגלל שיבושי תנועה בתל אביב ובסביבותיה, עקב הפגנות.

המיפגש היה נחמד ומוצלח מאד. תודה דורון!

מילים חדשות, בהמשך.

מיכי 10

Member
שכחתי לציין, שהשאלות במשחק הנוסף, התבססו על

פרטים שבהם עסקנו בחידה. כך שהיתה המשכיות חשובה בַּלימוד הערב.

מילים חדשות:

bredi - לגדל בעלי חיים
hobio = ŝat-okupo - תחביב

מילים נוספות, שלא כולם הכירו:

individuo - פרט, יחיד
erinaco - קיפוד

DoronModan

New member
תודה מיכל

ואני שמח שגם המטרה שלך הושגה, שיכירו את את השני. למרות ואולי בגלל שזה יצא טבעי. זה גם ודאי תהליך הדרגתי. היום שמענו את השמות ואיפה כל אחד גר, ומי אוהבת חתולים, ומי פה ומי שם (למשל לא שמעתי אף פעם שאלדד היה בנורבגיה. כיף לו), וכל פעם בעתיד נשמע ודאי מתוך הפעילות משהו אחר. חשוב שהקרח נשבר, ושהרגישו רצויים במועדון. מה גם שאלדד ישב על ידם.
אני חושב ששעה וחצי מ-18:30 עד 20:00 זה השיא, בכל זאת, שעה וחצי, ולא כדאי למשוך מעבר לזה, אלא אם אנשים מביעים צער ברור על סיום הפעילות.

ונראה לי שיותר משלא הצליחו להגיע בגלל ההפגנות, מלכתחילה חששו להגיע בגלל ההפגנות.
ותודה לאלדד על שהדפיס עבורי דפים גדולים, כי בגלל שהיום הייתי במיון עיניים (נשלחתי בדחיפות ע"י הרופאה שהייתי אצלה בביקורת, אבל מתברר שהכל תקין), לא הייתי במצב של קריאה רגילה.

מיכי 10

Member
בבקשה. kaj

hodiaŭ mi decidis fari ion male: Nome, provi denove (en la tri kunvenoj ĝis la fino de julio) ja informi la detalojn pri la programoj. Kaj ni vidu kiel la geamikoj konduti kun tiu informo.

DoronModan

New member
Tio dependas ĉu vi havas allogajn aferojn ĉu ne

תיקון קטן:
Kaj ni vidu kiel la geamikoj kondutas kun tiu informo

למעלה