מיהו אלוהים שבספר לדעתכם?

bios

New member
מיהו אלוהים שבספר לדעתכם?

שבת שלום לכולם, ובהצלחה למנהלות הפורום הנכנסת והנשארת! את הספר קראתי רק אחרי שכבר קראתי כמה ספרים בנושא גלגול נשמות של בריאן וייס ומייקל ניוטון. מה שהפריע לי קצת זה שאלוהים ב"שיחות עם אלוהים" מצטייר בצורה קצת אחרת מבספרים אלה. בספרים האלה אלוהים מוצג יותר כמעין אנרגיה גבוהה ולא ממש נגישה. אפשר למשל לחוש אותה מאוד חזק כשנמצאים בפורום של מדריכים רוחניים ברמה גבוהה (המכונה בספרים של ניוטון "מועצת הזקנים" ואצל וייס "מאסטרים") בו מתבצעת סקירת הגלגול שהסתיים, בעולם הרוחני. מסרים מהסוג של אלה שאלוהים מעביר ב"שיחות" מיוחסים בספרים של וייס למאסטרים אלה. מצד שני, גם אלוהים ב"שיחות" מציין שיש עוד ישויות גבוהות ממנו, אבל עדיין מתייחס לעצמו כמי שדיבר עם משה, ישו וכו'. מצד שלישי, הרי לפי כל הספרים, אלוהים כולל את הכל, ויש לו "נציגות" בנשמות של כולנו. אז מי לדעתכם הוא אלוהים ב"שיחות עם אלוהים"? מאסטר? אלוהים "הגדול והמופשט"? הנשמה שלנו?
 

nehud

New member
אתה חייב לגשת לאלוהים אישית ולשאול

מה מסגרת הפעילות בינכם ולסכם איתו את התנאים. כל תשובה אחרת מחברי הפורום ואו אחרים תספק אותך באופן חלקי בלבד כפי שהתרחש עד כה. בשם ה
אהוד
 

bios

New member
אבל לא על זה דיברתי

לא דיברתי על מסגרת הפעילות ביני לבין אלוהים או על מהות אלוהים באופן כללי, אלא על מי או מה מייצג אותו בספר "שיחות עם אלוהים".
 

גריני

New member
לדעתי? - זו הדרכה גבוהה

לניל, כנראה אין בעיה עם לכנות את ההדרכה שלו בשם אלוהים,וגם לי אין בעיה עם זה... אני אישית לא כ"כ מתחברת למושג הזה- אלוהים, אולי בגלל חינוך (שגוי כנראה) שקיבלתי - על האל הכועס/נוקם ונוטר וכו' - על הדמות הפאטריאכלית שנותנים למושג הזה, אולי בגלל שאלוהים זה מושג שאני חושבת שאינני יכולה לקלוט - ברמת התפיסה האנושית שלי. אבל, דווקא הדמות שמוצגת כ"אלוהים" בסדרה - מאוד מצאה חן בעיני
אהבתי את ההומור, את הטון הכמעט חברי. זה עזר לי לקבל בכלל את המונח ששמו אלוהים - שעד ל"שיחות" לא הייתי מוכנה כלל להכיר בקיומו
לי קל להתחבר למושגים כמו: מלאך שומר, מדריך רוחני וכו',וכך אני מפרשת לעצמי את ה"קול" שדיבר דרך ניל. בכל מקרה, אני אישית- כשקראתי את "שיחות", התנתקתי מהר מאוד מהשאלה הזו והתמקדתי בתוכנם של המסרים - האם הם מדברים אלי או לא.
 
ואני חושבת ש...

פחות חשוב מי אומר חשוב מה אומרים, ובסידרה הזו, של שיחות עם אלוהים ניתן להכליל תחת האלוהים הזה של ניל כל כך הרבה מושגי "ניו אייג'" החל מהילד הפנימי, עבור דרך "העצמי הגבוה", וכלה במדריכים, מלאכים וכאלה.
המסרים הכל כך ברורים שם חשובים לדעתי יותר מאשר אומרם.
שבצ'לום,
כבר אמרתי
 

bios

New member
יכול להיות באמת...

בספרים של ניוטון הוא מדבר באמת על נשמות שנמצאות כמה שלבים גבוה יותר מכל אחד בהתפתחות הרוחנית ונותנות לו ליווי והדרכה בעולם הזה ובעולם הרוחני. השאלה - אם זה באמת המדריך של ניל, למה הוא לא מציג את עצמו ככזה? ואכן - אלוהים שב"שיחות" הוא בהחלט מגניב, ומציג בצורה ממש נחמדה את האבסורדים שביחס של הגישות ה"קונבנציונליות" אליו.
 

א י ל ה

New member
אלוהים

הוא מושג כל כך רחב וכולל וחובק עולם ועולמות. אני בטוחה שניל קיבל את הדברים שכתב מגבוה. אני שמחה שהוא קרא לקול שדיבר אליו בשם "אלוהים". אני מאמינה שהסדרה שלו עשתה שני דברים חשובים חשובים בעולם: האחד הוא המסרים עצמם, תמונת העולם שמוצגת, שהיא כל כך ארצית, כל כך מובנית, כל כך מתאפשרת, אם רק מוכנים לעשות לרגע סטופ, לנשום רגע עמוק, ולהכיל את הדברים בבטן במקום להדוף אותם ישר ולתייג כ"בלתי אפשרי". והשני, השני הוא הורדת מושג ה"אלוהים" מהמקום הגבוה-עד-אין-מפגש, מהמקום של האב הקשוח שדבר לא נסתר מעיניו המשגיחות והקפדניות, האב שנכון להעניש על כל "טעות". ניל, בסדרה שלו, הפך את אלוהים לחבר. ומכיוון שאלוהים הוא מושג כל כך רחב וכולל וחובר עולם ועולמות, הרי שלכל אחד מאיתנו יש איזושהי תפישה שלו בתוכנו. ניל איפשר לנו להושיט יד ולהתחבר עם אותו חלק בתוכנו. נכון כיף? <שלום, אגב. אני אילה עם רווחים ואני קוראת פה מדי פעם בשתיקה. עכשיו דיברתי.>
 

גריני

New member
ברוכה הבאה, אילה ../images/Emo140.gif

אני שמחה שהחלטת לשבור את זכות השתיקה
מתחברת לכל מילה שכתבת
 
../images/Emo127.gifאיזה יופי|כןI

תודה על השיתוף, אהבתי
ובטח שנשמח לקרוא אותך הלאה, כי נדמה שיש לך המונמונמון לומר
 

avaloka

New member
שאלה מקסימה

אלוהים.. אני חושבת שמאוד חשוב לראות את אלוהים בספרים כ- אלוהים. זה המסר הכי גדול שלו. להבין שאלוהים לא חייב להיות כמו שלימדו אותנו. הוא לא נקמן, הוא לא צריך שום דבר, בטח לא מאיתנו. הוא פשוט.. אוהב. והאהבה אינה מבקשת דבר. למילה אלוהים יש כמה מילים נרדפות. אחת שאני משתמשת בה הרבה היא "החיים". אבל גם המילים אהבה, שמחה וחופש הן מילים נרדפות לאלוהים. המילה שאני חושבת שהיא הכי פופולרית בין האנשים שמסביבי היא "הקיום". אלוהים הוא הכל. כמו שבספר, וגם הנוצרים אומרים המון- ההתחלה והסוף, האלפה והאומגה. ה-כ-ל. גם אני. וגם אתה. גם משה וגם ישו(ע). גם המדריכים הרוחניים, וגם הרוח עצמה. וגם, כמובן, האנרגיה. הוא גם מאסטר וגם הנשמה שלנו. הוא כל דבר שאנחנו יכולים לחשוב עליו ולדמיין. הוא הדמיון והמחשבה. ואפשר לבטא אותו באינספור דרכים שונות. וכמו שאני בוחרת להאמין - גם לאלוהים חייב להיות אלוהים. הרי העולם שלנו הוא אין סופי, לכל הכיוונים ולכל המימדים (דבר שהמוח שלנו לא ממש יכול או רוצה או אוהב, לתפוס, כי אז זה עושה אותו די קטנצ'יק). אז כן, התשובה לכל השאלות שכתבת היא כן. אלוהים הוא הכל וכל יכול. ואוהב.
 
למעלה