מיהו המלחין

שאפי17

New member
מיהו המלחין

שמעתי סיפור על מלחין קלאסי שהתאהב בתלמידה שלו, אך הבין שאין לו סיכוי לקבל אותה מאביה. מה עשה ? כתב יצירה לארבע ידיים כדי לנגן ביחד איתה, ובכוונה יצר מצב של מגע יתר בין שני הפסנתרנים. האם מישהו מכיר את הסיפור ויודע באיזה מלחין מדובר ?

פרנסיס פולנק

היצירה כתובה כך ששתי הידיים שלו היו משני הצדדים והידיים שלה באמצע (היא יושבת על ברכיו). אני לא חושב שמדובר ברומן, כי היא היתה ילדה קטנה. כיום כששני מבודרים נגנים את היצירה ויושבים האחד ליד השני, עליהם להצליב ידיים.

amit weil

New member
אבל...

פולנק הומו לפי מה שידוע לי, ככה שזה לא ממש מסתדר.

ItsikH

Member
סליחה, הדיבורים האלו בדיעבד די מגוחכים. התיזה אומרת: מוזיקאי חייב להיות יצרי, להשכיב כל בחורה שעוברת בסביבה, ואם הוא לא - הוא בטח הומו. לפי זה גם יש רינונים על בטהובן, ואפילו לברהמס ניתן לייחס נטיות אם רוצים. משהו כמו "Are you a virgin?" "I beg your pardon!" "Yes, she must be"

cut2

New member
שיחקת אותה

גם צודק, וגם אחת ההודעות המצחיקות שקראתי לאחרונה
. דווקא לגבי ברהמס, תמיד יש לי את הדימוי הזה בראש, של המלחין החרמן שחושק בבנות המקהלה. כנראה שמעתי יותר מדי אגדות ומיתוסים על מלחינים...

ItsikH

Member
יותר מתאים לשוברט הסונטה של פולנק ככל הנראה שואבת מהסיפור הזה (וד"א יש לי סיפור אינטימי מהסונטה הזאת אבל זה לא לפורום...)

כנראה שמדובר בדוכסית קרוליין אסרהזי

ביתו הצעירה של הדוכס יוהן אסטרהזי. ישנן עדויות שהיה מאוהב בה. הוא היה המורה של שתי הבנות במשך שתי תקופות בחייו: ב1818 ואח"כ ב1824. הוא ככל הנראה כתב עבורן את הסונטה בדו D812 "גרנד דואו", ווריאציות בלה במול D813, ואת רוב המרשים D819.

למעלה