מיהו מאנגצו-מן?

herouth

New member
מיהו מאנגצו-מן?

דמות מסתורית בחליפה של גיבור-על שקוראת לעצמה "מאנגצו-מן" (מאנגצו = ירח מלא) מסתובבת בטוקיו ומנקה גשרים.

כתבה קצרה בוואלה
ויש לו גם אתר אינטרנט משלו.

והנקודה היהודית: גללו בבלוג הזה (ביפנית) למטה, לתמונה שבה הוא מראה את כרטיסי הביקור שלו שנמצאים בעיגול של החגורה, מה זה שם שתלוי לו על צווארו של מאנגצו מן?

Mondsee

New member
אני בטוחה שידוע לך שמגן הדוד

הוא גם סמל בודהיסטי (וגם צלב הקרס, אבל זה לא רלוונטי לנושא הנ"ל).

חוץ מזה, באמת רק ביפן.

herouth

New member
לא ממש סמל מוכר ביפן, לדעתי.

יש קגומה, שזו אריגה של סלים שדומה למגן דוד. אבל מעבר לזה מעולם לא נתקלתי באיזכורים למגן דוד בצורה כזו או אחרת בספרים/מנגות/סרטים שראיתי.

Mondsee

New member
אני לא קוראת מנגות ולא רואה אנימה

אבל מגיני דוד ראיתי גם ראיתי., לפחות בעיצובים על חולצות, בתמונות ממקדשים וכד'.

Simbbam

New member
מגן דוד - מתוך ויקיפדיה

"צורת מגן דוד הופיעה בתרבויות המזרח הרחוק לפני אלפי שנים, והיא משמשת בתרבויות המזרח עד היום, הן בצורת מגן דוד והן בצורת Sri Yantra"
"סמל מגן דוד משמש בבודהיזם כעזר למדיטציה ואמצעי להשגת תחושת שקט והרמוניה."

herouth

New member
שזה סבבה. אבל Sri Yantra זו לא מילה ביפנית

...ועדיין לא שכנעת אותי שזה חלק מהתרבות היפנית. תמונות של אנשים מסתובבים ביפן עם מגן דוד ישכנעו אותי יותר.

Simbbam

New member
אבל זה סימן בודהיסטי, ויפן היא חלק מתרבות הבודהיזם

herouth

New member
לא, יפן היא לא חלק מתרבות הבודהיזם

חלקים מסויימים מהבודהיזם משולבים בתוך תרבות יפן.
&nbsp
הבודהיזם ביפן שונה מאוד מהבודהיזם בטיבט. מבחינה תרבותית, ההשפעה העיקרית שלו היא בטקסי קבורה, והייחודיות היפנית שלו היא בזן-בודהיזם ובכתות כמו ״הארץ הטהורה״.
&nbsp
אפשר להקביל את זה ברמה מסויימת לזה שבישראל היהדות נראית שונה מאוד מאשר בארה״ב, כיוון שבארה״ב רוב היהודים הם קונסרבטיבים ורפורמים, ובישראל הרוב אורתודוכסים וחילונים. האם ידעת שבארה״ב יש לחנוכה צבעים? כחול וכסף. אופים עוגות בצבעים האלה ומקשטים את הבית בצבעים האלה. למה? כי מצד אחד רוצים שהחג יהיה יפה כמו חג המולד, ומצד שני, רוצים בידול. זה מנהג יהודי שאף אחד לא שמע עליו בארץ. אז בהחלט ייתכנו הרבה אלמנטים בודהיסטיים שאף אחד ביפן לא שמע עליהם, מה גם שהיפנים הם עם מאוד מאוד חילוני. בניגוד אלינו, אפילו לא מלמדים אותם מנהגים בודהיסטיים בבית הספר. זו לא מדינה בודהיסטית כמו, נניח, בהוטן.

Simbbam

New member
זה נכון שהבודהיזם הוא לא מקשה אחת ויש את כל מזרח אסיה ששם זה

מהיאנה ובאחרים זה היניאנה.
אבל איך זה קשור למגן דוד? אם סמלים בודהיסטים אחרים הגיעו ליפן אז הגיוני שגם המגן דוד, זו היתה כל הנקודה שלי

herouth

New member
הגיע? ברור שהגיע. אבל עד כמה הוא נכנס לתרבות היפנית

...במידה כזו שמישהו ייצר תכשיטים בצורה כזו ואנשים יסתובבו איתם? גם לישראל הבודהיזם הגיע, ועדיין, לא תמצא הרבה פסלוני בודהה בישראל.

Simbbam

New member
אבל דווקא רואים הרבה מגני דוד

אני ראיתי כמה ביפן, וזה מופיע מדי פעם במנגות.

Tenguy

New member
אולי הוא הגיע מן Nishinomiya ? מעצבן שאי אפשר קאנג׳י

http://ja.wikipedia.org/wiki/西宮市
&nbsp
ראו מה סמל של העיר...
נתקלתי במכסי הביוב שלהם עם סמל העיר ... משעשע
&nbsp
מנסה לראות אם אפשר לכתוב קאנג׳י : ???

herouth

New member
לא, תפוז עדיין לא עובדת עם UTF-8.

פשוט מחדל.
&nbsp
אבל אם הבחור היה מנישינומיה, המגן-דוד שלו היה עם הקנג׳י באמצע, לא?

Tenguy

New member
סתם צחקתי... התכוונתי יותר לשימושיות של הכוכב המשושה ביפן :-

Mondsee

New member
את רוצה הוכחות?

לקח לי כמה שעות למצוא את ההוכחות שזכרתי שקיימות כי היפנים מוחקים כידוע קטעי וידאו ולען מה שמצאתי הוא באיכות גרועה ובכל זאת:

1. וידאו קלפי של קורוקי מאיסה שבו היא עונדת שרשרת מגן דוד
https://www.facebook.com/photo.php?v=1633493790844&set=vb.145086222207536&type=3&theater
2. הופעה של אראשי, החולצה של נינו מלאה בכוכבי דוד
http://www.downvids.net/refrain-arashi-live-10-11-tour-460109.html
למותר לציין שלא מאיסה ולא נינו לא בדיוק יהודים תומכי ישראל.

הדוגמא שקרובה אלי

שימו לב ללוגו של אחד מהמשחקים שהחברה שאני עובד בה מפתחת: http://www.sakurasoft.co.jp/links_ss/ss/ss-busshow-mobagame-monmon.html

...ובכל זאת, ולמרות הכל, לא רואים המון מגני דוד ביפן. אני כבר לא שם לב לצלבי הקרס ההפוכים, לדוגמא, כי יש המון מהם בכל מקום. זה לא קורה עם סמלי מגן דוד, פשוט כי כמעט לא רואים אותם. אני גם לא בטוח שהיפנים מקשרים את הסמל לבודהיזם - אולי אני טועה, אבל אני חושב שזה סתם עוד אחד מעשרות אלמנטים גרפיים שהם אוהבים להשתמש בהם פה ושם.

mishel s

New member
אני חושב שאתה צודק.

גם אני לא ראיתי פה מגני דוויד כמעט בשום מקום.
&nbsp

למעלה