מיהו מדריך טוב?

שישלי

New member
מיהו מדריך טוב?

אחה"צ טובים לכולם, איך יודעים אם מדריך הוא מדריך טוב? כלומר, עובד בצורה נכונה שמעתי על מתאמנים שנגרמו להם נזקים בלתי הפיכים בגלל צורת הדרכה של מדריכים מסויימים ואת האמת זה די מפחיד... הרי המתאמן הממוצע לא עבר הכשרת ספינינג (במקרה הכי טוב הדרכה קצרה...) והרבה פעמים אנחנו מפדלים כמו עיוורים ועושים בעיניים עצומות את מה שהמדריך אומר... השאלה היא איך אפשר לדעת שלפנינו עומד מדריך מקצועי שיודע את מה שהוא עושה ולא כזה שעושה הרבה רעש ועם זאת גם נזקים...

שאלה מצויינת

וגם התשובה היא לא פשוטה כי אפילו חוק ההסמכות של המדריכים,מדיונים שעלו פה,לא נותן מדד לרמת המדריך. ישנם כמה כללי אצבע שפחות או יותר עזרו לי להבחין בין מדריך טוב ללא בתחילת דרכי,כשעוד לא הייתה לי היכולת המקצועית להבחין בכך: 1.האם המדריך היה עובר בין המדוושים מתקן,מעיר הערות,עוזר. 2.רמת העירנות של המדריך למדוושים במהלך השיעור. 3.האם המדריך מודע למדוושים חדשים בשיעור כדי לתת להם יותר תשומת לב. 4.גם המלצות ממדוושים ותיקים יכולות לתת אומדן. לדעתי הקניית הרגלי בסיס לספינינג היא דבר מאוד חשוב כי זה יהיה הבסיס ל"קריירת" הספינינג שלך בעתיד הן מבחינה בריאותית והן מבחינת האהבה לספורט ולכן אם אתה מתאמן במכון שנותן שיעורי מתחילים,זה מאוד מומלץ.

k r a u s

New member
wowwwww שאלה שאלתית

אהלן שישלי...אחלה שאלה יש לך , והאמת ....שרק עם הזמן את לומדת להבחין בין מדריך טוב למדריך שהוא ליצן--(ויש לא מעט כאלו). עם הזמן שאת נהפכת למעט יותר מקצועית,ואת עוברת בין מס' הדרכות אצל מדריכים שונים את תלמדי להבחיןבין הסוגים השונים. יש לא מעט ספינרים שנגרמו להם נזקים בגלל מדריכים שראו קודם כל את הניסיון שלהם להרשים את הספינרים בפעלולים שאינם קשורים לספינינג,במקום לראות קודם כל את העבודה המקצועית. אני חושב, וגם באיזור שאני עובד בו שאותם מדריכים שאינם מקפידים על ההוראות , פשוט נעלמים עם הזמן כי אנשים מתחילים להבין שהם לא מקצועיים ,ופשוט לא באים יותר להדרכות שלהם וגם את החדשים הם מזהירים. ישנם כמה הוראות בסיס שיכולים לעזור לך למזער את הנזק. 1.לכוון את האופניים בצורה נכונה למבנה הגוף שלך,זה א-ב ,ותמיד כדאי להתייעץ עם מדריכים נוספים,ולא רק עם מדריך 1. 2. עבודה ללא חיכוך מסויים בפידול יכולה לגרום לנזק בברכיים. חייב להיות חיכוך מינימלי בדיווש,ולא להרגיש שהרגל רודפת אחרי הפדל. 3.גם לגבי עומסים כבדים,חשוב מאוד שבעומס כבד מאוד תמיד יהיה רצף בסיבוב ולא תצטרכי להרגיש שאת דוחפת את הרגל. אלו הם דברי בסיס בלבד,אבל יש עוד דברים שאני בטוח שיוסיפו בפורום. אחלה אימון צחי מדריך ספינינג

יעל81

New member
בנוסף למה שנאמר לפני

לעניות דעתי מדריך טוב הוא מדריך ש: 1. בתחילת השיעור מסביר איזה מסלול מתוכנן לשיעור (מבחינת רמות עומסים, מהירויות, מנוחות, כמה דקות כל קטע). זה מסייע לך כמתאמנת לדעת איך לחלק את הכוחות שלך על פני האימון, לא להישרף מוקדם מדי ולא לשמור אנרגיות לשווא. 2. חוזר לפחות פעם אחת במהלך האימון על הוראות הבטיחות של הרכיבה הנכונה, ביניהן - לא לדווש על ריק, ברכיים מקבילות, ראש בהמשך לגוף, לא להישען על הידיים, לא "לקפוץ על אופניים" אלא למצוא נקודת איזון גם במצב 3. מניסיוני בדר"כ מדריכים שצועקים ומשתוללים המון ומעלים לדקות ארוכות ורצופות בעמידה הם מדריכים פחות טובים, אבל יש כמובן יוצאים מן הכלל. בסופו של דבר אמנם לא עברת קורס, ואין לך ידע מקצועי כדי לשפוט מיהו מדריך טוב, אולם הגוף והבריאות הם שלך, ולכן עליך מוטלת האחריות לוודא שאת/ה בידיים טובות, ע"י צבירת ידע, למשל בעזרת הפורום הזה, ואתר spinil.

Tami661

New member
לא סתם שאלה טובה... אלא מרוב שהיא

טובה ובשל החשיבות שיש לעניין המדד למדריך טוב ולפי מה בעצם אנחנו, כמתאמנים, נוטים לקבוע זאת - העמדתי ברשימת הקישורים (בכניסה לפורום) דיון שנערך בזמנו בנושא "מיהו מדריך טוב" ופתח אותו רן מגן בפורום אירובי ובבמקביל בקומונת הספינינג. גם אני התייחסתי שם לנושא מנקודת מבטי ובכל זאת אעתיק את התגובה לכאן (למען העצלנים שלא אוהבים לפתוח קישורים
... כמוני למשל
): כמו כל דבר... צריך להתחיל מהבסיס!
מדריך שמקנה את הבסיס לביצוע נכון ובריא של הספינינג - אם באמצעות "שליחיו" שמכוונים ומתדרכים את המתאמן החדש, אם באמצעות שיעורי בייסיק ואם תוך כדי הפרחת כללי דיווש נכונים במהלך האימון עד כדי הבאת המתאמן לידי הפנמתם.
מדריך שלא גורם למתאמן חדש להתייאש לאחר השיעור הראשון ולהחליט ש"זה לא בשבילו".
מדריך שגם בין 80 מתאמנים ידע לזהות את המתאמן הבודד שמאותת על קושי, מצוקה או כל בעיה אחרת (שזה אומר: דיווש בטכניקה לקויה שעשויה לגרום לו נזק או תקלה טכנית באופניים)
מדריך שלמרות שלא קיבל הכשרה רשמית כ-D.J יעשה כמיטב יכולתו לגוון בסגנונות המוסיקה שיביא לשיעוריו ויתאים אותה במידת האפשר לקהל מתאמניו המגוון תוך שמירה על התאמת הקצביות כל מקטע למערך שיעור מתוכנן כנדרש.
מקצועיות - כן... מה לעשות... יש מתאמנים שלהם "אין את הכלים לקבוע אם המדריך שמולם מקצועי או לא" אבל יש מתאמנים שכן יש להם כלים שכאלו, גם אם לא הכשרה מקצועית אבל יש גם כאלו שמבשלים נכון, בריא וטעים ואין להם תעודה מ"תדמור". מדריך טוב (ראה סעיף 1 דלעיל) יביא אותם לאחר תקופה מסויימת גם לידע שיאפשר להם ברמה הבסיסית להבחין מי ומה הוא מדריך מקצועי.
מדריך שיקרין וישדר שהוא אוהב את מה שהוא עושה, שמדריך באהבה... לא כזה שהמתאמן קולט שהגיע לאימון רק כדי "לדפוק עוד שעה בתלוש" או לחילופין "לעשות לעצמו אימון"
מדריך שיודע לפרגן למדריכים טובים אחרים...
מדריך שמסוגל לבנות אימונים מותאמים לקבוצת מתאמנים ספציפית ולשפר את היכולות של אותם מתאמנים תוך הכוונה ומתן דוגמא אישית
מדריך שמשאיר "פינה" לפרט בתוך הכלל, מבלי לחשוש שזה יסב לו נזק תדמיתי או יגרור אחריו את "הכלל"(וזאת כמובן בתנאי ברור ששום נזק לא כרוך ב"פינה" המוקצית)
"מדריך שמעבר לתיקון טעויות, הסברים נכונים,אימון בנוי נכון וכו' - מעבר לכל זה, יודע להסביר בסיום האימון את הרציונל (תוך הסתמכות על פיזיולוגיה ותורת אימון ענפית) של האימון, מה קורה בכל חלק, מה המטרה הפיזיולוגית שרצה להשיג, על מה עבדנו וכו'" - וגם אם אינו עושה זאת בסיום כל אימון, נכון לענות לשאלה של כל מתאמן שהוא בנושאים הללו בין אם בתום אימון ובין אם טלפונית. סביר להניח שתכונות נוספות שהופכות מדריך למדריך טוב נשמטו מראשי, אבל ברמה עקרונית, התכונות שפירטתי הם אלו שמביאות אותי, באופן אישי, להעדיף מדריך כזה על פני אחר.

boazt25

New member
עכשיו אחרי שקראתי את כל

השרשור הזה, אני יודע שיש לי מדריכה טובה, ואני בידים טובות.

Eynav Naharan

New member
../images/Emo4.gif

אחרי שקראתי הכל חוץ מהקישורים אבל אני עוד אקרא.. אני חושבת שהמאמן שלי הוא לא אבל תמיד חשבתי ככה נתתי לו עוד כמה נסיונות.. היה לי בהתחלה מאמן ממש טוב! אבל אחר"כ התחלפו ואמרו לי שזה בעצם הקבוע ולא ממש אכפת לו ניראה לי מהמתאמנים... אמ.. ויש עוד 100 ואחד דברים אמרתם פה והוא פשוט לא ככה... רציתי כבר מזמן לעבור אבל אין מקום בקבוצות אחרות... ואני לא רוצה להפסיק את הספינינג.. אני לא ממש יודעת מה לעשות אבל אני יראה מה אפשר לעשות...

למעלה