מיהו מטפל - המשך

אסור לקבור דיון שכזה..

הרי זוהי שורש הבעיה , כל עוד אנחנו לא מאוחדים בדעתינו מה חושבים עלינו אנשים מבחוץ.. לדעתי כל עוד לא יהיה הגדרות מדוייקות וכל עוד הרפואה לא תכנס לאקדמיה תמיד נהיה כקו שני לחולים. והתיחסות למה שכתבת , נכון שכל אחד למד סיגנון שונה של טיפול ומבחינתי זה בסדר , אבל צריך יהיה מינימום של הגדרה למי יכול לקבל רישיון לטיפול , קונטראינדיקציות לדג. זה MUST בכל מכללה ומי שלא לימד/למד אותם לא ראשי להקרא מטפל גם אם יש לו % 99 הצלחה... נכון שיש נושאים שמצריכים הגדרות וסייגים רבים יותר מאחרים - אקופנטורה וצמחי מרפא יש לסייג ולהקפיד במטפלים יותר מהילינג וביו אנרגיה . הבעיה היום בארץ היא בצע כסף של המכללות, אין תנאי קבלה, אין חשיבות לציונים ומבחנים וככה נראה שוק המטפלים בארץ.. נכון שתעודה היא לא הכל אבל היא בהחלט בסיס מחייב בשבילי כמטפלת ובשביל המטופל שבא אלי.. ( בסיס ורק בסיס - ההצלחה שלי כמטפלת יבוא מהידע וההצלחות שלי, אבל זה הגדרה של מהי הצלחה ולא מיהו מטפל..) תמיד יהיו מכשפות, מעלי אוב, ומטפלים בחוצנים - אינני מזלזלת בהם - ההפך אבל הם יהיו בגדר משהו לא ממוסד ואלטרנטיבי ומי שיגש אליהם ידע למה הוא ניגש. דוד, לצערי הויכוח לא יסתיים לעולם , כל אחד והשקפת עולמו הוא. אני מקוה שנשכיל ללמוד מארצות אחרות שם ידעו ללכת בין הטיפות של ההוליסטי והרציונלי ולמסד את הרפואה המשלימה. והעיקר , שניהיה בריאים יעל

עז

New member
אני מוכן להוסיף, אבל

אני מתייחס לנושא הזה ברצינות, ומקוה שהפעם לא יתקפו אותי שוב, קודם כל אני חושב שיש בעיה עם שימוש המילים. האם רפואה אלטרנטיבית, הוליסטית, משלימה הם אותו דבר? או כל אחד מראה על משהו אחר. בעיניי ההגדרות שונות, אלטרנטיבי - טיפול לא "קונבנציונלי" משלימה - כמו הנ"ל אך הממסד הרפואי מוכן לקבל אותה כתוספת טיפול הוליסטי - טיפול הראוה את האדם כשלם ואת המערכת אדם-יקום כשלם. אז ... בכל תחום ההגדרה "מי הוא מטפל" אמורה ליהיות שונה.

רק בשביל להבין את הקטגוריות שלך

שיאצו, רפךקסולוגיה, רפואה סינית והומיאופתיה (פשוט בגלל שהן כנראה השיטות הנפוצות ביותר בארץ היום), נחשבות ל"אלטרנטיביות" או " משלימות"? איפה בדיוק עובר הקו המפריד בין משלים לאלטרנטיבי? [רק כמאמר מוסגר, דר. ניר עמיר, ממייסדי "תמורות", אמר פעם שהרפואה האלטרנטיבית האמיתית היא הרפואה המערבית - אליה פונים כשאין אלטרנטיבה אחרת...
]

עז

New member
מסכים

איתך ועם ניר עמיר, גם אני אמרתי את זה לפני הרבה שנים, אך אתן לו את הקרדיט ... החלוקות שהצגתי, הם לא חלוקות שאני עושה, אלא חלוקות שה"ממסד" וה"ציבור" עושים, ... , ואני חושב שאם נבין את החלוקות האלו יהיה לנו יותר קל להסביר את עצמנו. אני לא אוהב את כל השמות שנותנים כי זה תמיד שם את ה"ריפוי" במקום השני ואת ה"רפואה" במקום הראשון. אישית אני מטפל הוליסטי (למרות שבעיני מר גרין אני סתם אדם חסר אחריות), בעיני מטפל הוליסטי, חוץ מ"חושים בריאים" צריך ידע במספר תחומים, ולא צריך להיות "מומחה" ... הכלים שברשותי הם: מטוטלת, קריסטלים, מגנטים, שמנים אתריים, צמחי מרפא מערביים וסינים, פירמידות, הילינג, ... "מטפל" צריך להתאים את הטיפול למטופל ולא את המטופל לשיטת טיפול שלו, צריך לראות את השלם ולא רק את הסימפטום .... מטפל לא צריך "להתבייש" להפנות מטופל לרפואה מערבית או למטפל אחר אם הוא רואה שזה יכול לעזור למטופל יותר.

למעלה