מיהו סטודנט ?

shab669

New member
מיהו סטודנט ?

שלום וחג שמח ! אני סטודנט שנה שלישית (מתוך ארבע - לימודי הנדסה), וקיבלתי צו ל24 יום פעילות מבצעית. ע"פ הוראות קריאה מותר לזמן סטודנטים רק ל 21 יום, אז יצרתי קשר עם מש"ק הקישור והוא אמר לי שסטודנט שנה שלישית אינו נחשב סטודנט בעיני הצבא, רק שנה ראשונה או שניה. נראה לי שהוא האכיל אותי חרא של פרים (בולשיט). האם הוא צודק ? תודה מראש

צמרת12

New member
פתי מאמין למש"ק קישור../images/Emo132.gif

סליחה על העלבון, אבל מסטודנט להנדסה יש לצפות כי יבין קצת במדעי החיים. אנא שאל את עצמך את השאלות הבאות : מי זה "מש"ק" קישור? מה ההכשרה שהנ"ל עבר? מהיכן הידע של הנ"ל ? מה האינטרס של הנ"ל ? == ולהלן המלצות: עדיף לדבר עם קצינה .כמו בכל מקצוע - יש קצינות שיודעות את החוקים, וכאלו שלא. אבל לפחות כולן עברו הכשרה . כסטודנט אתה יודע לאסוף מידע בעצמך. יש אתר קמל"ר ( הלינק מודפס על הצו - או תחפש בגוגל ) יש אתר אכ"א. ואתר מומלץ נוסף: פורום צו קריאה ב:YNET וכמובן: אם מדובר ביחידה אורגנית - נסה לדבר עם המפקד. אבל אם מדובר בתעסוקת שווק עבדים ( אוסף של גולגלות לשמירות)- אין עם מי לדבר .המערכת נמדדת לפי כמות הגולגלות שנזרקו למשאית. במקרה זה תאלץ להלחם בעצמך .

i l a n n a

New member
פשוט נפגעתי קשות

אני משק"ית קישור!!! כדי להקרא כך עברתי קורס בן חודש שהכשיר אותי לעבוד עם חיילי מילואים ובסופו של הקורס אפילו עברתי מבחן (שלא שונה מההסמכה של קצינות הקישור...). ההבדל ביני לבין קצינת קישור הוא שהיא מוסמכת לחתום על צווי הקריאה (וגם את זה אני עושה בשמה...). ככה שבד"כ משק"ית קישור יודעת כמו כל קצינה ממוצעת ואולי קצת יותר. לא נראה לי שאתה תעליב אוכלוסיה שלמה בצה"ל שכל מטרתה היא לעזור ולהקל עליך כחייל מילואים (אתה לא תאמין את החרא שאני סופגת מכם) רק בגלל שאין לך שמץ של מושג ביום ממוצע שלי!!! זה מתחיל מזה שאני מקבלת שיחות טלפון על הצווים ששלחתי (בליווי קללות עסיסיות ותאורים של אמא שלי) ואני לא אספר על הביקורים של החיילים בבסיס... אני לא אגיד שאין חיילי מילואים מקסימים שמגיע להם את כל ההערכה שבעולם- הם קיימים ולמזלי רובם הגדול מתרכז בגדוד שלי... בקיצור- תחשוב לפני שאתה מעלה על דפי הפורום דברים כאלה...

i l a n n a

New member
ועוד משהוא קטן...

בד"כ נהוג לא לתת סתם תשובות לאף חייל בגלל הסיבה הפשוטה שהם תמיד יכולים לאמת את התשובה שלי ולא בא לי לצאת מפגרת... אז אני דואגת לוודא את העניין עם אדם שמכיר את הנושא יותר טוב ממני... (קצינה או עוד משקי"ת שמתעסקת עם זה...) בגלל זה אני לא אתן תשובה לגבי סטודנט שנה שלישית כי אין לי שמץ של מושג!!!!

צמרת12

New member
סליחה מקרב לב , אבל...../images/Emo52.gif

ונתחיל בהתנצלות. באופן אישי את צודקת. כמו שיש קצינות טובות , ויש קצינות גרועות ( התפלגות נורמלית כמו בכל אוכלוסיה ) כך המצב עם משקי ומשקיות קישור.בוודאי שיש בעלות מקצוע , אבל יש גם גרועים. אבל מה דעתך על מש"ק שונה כך לסטודנט , מבלי להציע חלופות?? דעתי ברורה !! ודעתך ?? ואם כך - מדוע אין הקפדה על רמת כ"א בקישור ?? ולגבי תגובות חיילי המילואים : אם את ועוד 3% היו משלמים מס הכנסה - מה היית אומרת לפקיד השומה? יש כאן מס של עבודת כפיה בתעריף מבזה, על אחוז זעום באולוסיה. מערך הקישור הינו הגורם המבצע - החלטות נפשעות . מנסיון:בדרגות הנמוכות במערך הקישור עדיין אפשר למצוא משקים וקצינים הגונים וישרים. אבל למעלה: הכל דרך החשבון של "כמה גולגלות נעלה למשאית הבט"ש" ורצוי שתזכרי: קציני הקבע לקחו לעצמם פטור .( בניגוד לפקודת מטכ"ל) נכון..זה הוחלט בקיריה , בידי גנרלים( פוליטיקאים) חסרי מצפון. ולמרות שיש חלופות - יותר זולות !! ויותר יעילות !! אבל התוצאות: פשע כלפי בטחון המדינה, ( הרס מערך המילואים) הפקרת תושבים חסרי מגן- בידי "חיילי מופז" וניצול ציני ואכזרי של אנשים תמימים - שאינם יודעים להישתמט. כדאי שתזכרי - רוב אנשי המילואים הבינו את הרמז , ונמלטו. == מה לעשות... את שק האיגרוף שבא לחצוץ בין הפוליטקאים ( עם דרגות ובלי דרגות) לבין קורבנות השיטה. ותזכרי : מדובר במס לא הוגן , ולא צודק כלפי הפריירים שבחברה.

i l a n n a

New member
ההתנצלות התקבלה

קודם כל, אני חייבת לציין שברור לי שעקב המצב הכלכלי העגום של צה"ל ישנם קיצוצים אפילו במקצועות הדורשים הכשרה... ומתבטלים קורסים (עצוב אבל נכון). תמיד דאגו להבהיר לי שאין פוליטיקה בצה"ל... אני לא מתערבת בויכוח עד כמה הם צודקים או לא... אבל, אני כן רוצה להביע את הערכתי לחיילים שכן מבצעים שמ"פ באופן סדרתי ואני יודעת שגם המג"ד שלי חושב כך! לא אחת נתקלתי בבעלי עסקים שבעקבות המצב הכלכלי לא יכולים להרשות לעצמם לעזוב את פרנסתם ולצאת למיל' והתחשבנו בהם עד כדי ביטול שמ"פ מראש במשך השנה הקרובה!!!!!!! ואני חוזרת ואומרת שלגבי הסטודנט אין לי שמץ של מושג מה עליו לעשות... למרות שלפנות לולת"מ נשמע לי הגיוני... אבל במקביל צריך לפנות ליחידת הקישור ולא למש"ק האידיוט....

צמרת12

New member
שאלה מקצועית למשקית קישור??

למשקית הקישור שלום. ( אנא קבלי את התנצלותי המפורטת בלינק שלמטה) אני מחפש תשובת לשאלה : 1.האם נושא - נוהלי רפואה למילואימניק בשמ"פ נלמד בקורס קישור? 2.האם חוברת " נוהלי רפואת מילואים בשמ"פ " נמצאת במשרדך ? הערה : יתכן כי שם החוברת אינו מדויק. מדובר בחוברת שנכתבה ע"י קצין מילואים ראשי, ( הקמל"ר) בעקבות מקרים רבים של טרטור אנשי מילואים שנפגעו או חלו בשרות, וחייל הרפואה לא טיפל בהם כמו שצריך. בתודה מראש .

i l a n n a

New member
תשובה שמנסה להיות מקצועית

נהלי רפואה למיל' לא נלמדים בקורס קישור וחבל!!! החוברת נמצאת במשרדי אולם היא כבר לא מעודכנת (לפי דעתי...) נושא הרפואה בשמ"פ קרוב ללבי היות ואני היום חיילת מתנדבת ולא חובה... (במהלך שירותי אובחנתי בסכרת נעורים ולצה"ל היו תוכניות להפטר ממני ולא כ"כ הצליח להם... הם תקועים איתי עוד 7 חודשים לפחות...) במהלך שהייתי בצה"ל לקחתי לי למטרה ללמוד את נהלי הרפואה בשמ"פ ובפרט את עניין הוע"ר... טרם נתקלתי בחייל שביקש וע"ר או תשובה לשאלה בנושא רפואה ולא יצאתי מגדרי ע"מ לספק את מבוקשו... אם יש לך שאלה ספציפית אתה מוזמן לפנות אלי ואני אנסה לענות לך (אם החוברת לא תענה לי... יש לי דרכים אחרות... מקרפ"ר או מפקד גף רפואה בבסיסי הקט והצנוע...)

צמרת12

New member
בתודה והצדעה !!

תודה על תשובתך. אני מצדיע לך - כאות כבוד על תשובתך המקצועית, על הרצינות בה את לוקחת את התפקיד, ועל רוח ההתנדבות . ( ובנושא זה יש ביננו דמיון מסוים ) לצערי אימתת לי את העובדה העגומה: נוהלי רפואה במילואים לא נלמדים בקורס קישור. אני אפנה לקמל"ר בנושא . ושוב תודה . אם כל משקי\ות וקציני\ות הקישור היו כמוך - היה מצבנו אחר . בתודה והצדעה ! ובקשה צנועה : את מוזמנת לתרום מהידע והרצון הטוב שלך גם בפורום YNET -> צו קריאה . לידעתך : חברי פרום זה היו שותפים לכתיבת הספר הנ"ל , כך שאם יש לך הצעות לשיפור - תנסי לפנות לד"ר לובין - מנהל הפורום. http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-870-5418,00.html

ניר נגר

New member
אמנת הסטודנט המשרת במילואים

היי איש, מצורף בזה האמנה שנחתמה בין המושדות להשכלה גבוהה וצה"ל ובו זכויות המילואים. הזכויות רלוונטיות ללומדי תואר ראשון (תואר שני לא מקבל את הזכויות הללו) על כל השנים הנלמדות בו. מוזר לי תשובתה משקי"ת הקישור, פנה טלפונית לקצינת פניות הציבור (תחת קישורים, באתר הקמל"ר) וקבל ממנה את המידע הרלוונטי ואיתו תחזור למש"ק בקישור. אם אתה עדיין מקבל שתואר ראשון נחשב בשנים א' וב' בלבד, פנה אלינו ותנועת בלת"מ תבדוק את העניין לעומק. כרגע, נראה לי שמדובר בטעות של מש"ק הקישור.

coaxcable

New member
תמיד הבנתי שתואר שני לא נחשב

לדעתי הוא מבלבל לך בכמה ביצים כן, כי יש תארים שדווקא שם השנה האחרונה היא בעייתית אלא אם כן שינו חוקים כפי שהכרתי

נ ע מ ה 5

New member
לאילנה ולסטודנט המסכן

עם כל הכבוד, ויש כבוד למש"קיות קישור, יש טיפה הבדל בינך לבין קצין/קצינה מעבר לחתימה על צווים. לא יודעת איך זה מתנהל ביחידה שלך, אבל האחריות שמוטלת על קצין גדולה ,רחבה ומתפרסת על הרבה תחומים. אולי את משק"ית שמגדילה ראש ,וטוב שכך אבל לא לחינם בנות ובנים עוברים הכשרה של קורס קצינים+השלמה חילית ובטח לא בשביל לחתום על צווים בלבד. הכל תלוי באיך אתה מנהל את הדברים שלך,איך תה מדבר עם החיילים ואיזה קשר אתה יוצר עמם.ואם כל הזמן את חוטפת קללות וצעקות, ואני מניחה שזה בדר"כ מאותם חיילים, אז את צריכה לנסות דרכים אחרות לתקשר עמם-אולי כדאי שתתייעצי עם הקצינה שלך בשביל זה. ותשובה לחייל : מניסיוני ,מי שלא נחשב סטודנט הוא מישהו שלומד לתארים מתקדמים.סטודנט שנה שלישית תואר ראשון הוא סטודנט לכל דבר.

i l a n n a

New member
בואי נעמיד דברים על דיוקם!!!

לפני שהגעתי ליחידה בה אני נמצאת היום מסיבות רפואיות.... שמשתי על תקן קצינת קישור של היח' הקודמת שלי... המפקד הישיר שלי היה לא יותר מחותמת גומי ואני הסברתי לו את נושא הקישור... הספר לקצין הקישור היה ועדיין חברי הטוב ביותר... ואני לא אמרתי שאני חוטפת צעקות כל יום מאותם החיילים (יש להם את הסיבות לצעקות ולצערי לא באשמתי...) ואם תבדקי אז כתבתי שביחידתי יש חיילים מקסימים ומדהימים שעם רובם אני בקשר גם באזרחות!!!! ו... קצין קישור= ארון/סיטרואן+ המוווווווון פוזה!!!! אני פשוט בלי הקישוטים הנלווים...

נ ע מ ה 5

New member
תרגעי חמודה

את לא צריכה להתגונן, ואם את עושה חיל בתפקידך, כל הכבוד. וחבל שאיך שאת מכירה קציני קישור זה סיטרואן ופוזה (הלוואי על הסיטרואן,איפה את משרתת?!) ,אני רק טוענת שלקצין ישור תפקיד מיוחד וחשוב והתפקיד שלך זה לעזור לו לבצע אותו טוב.הדבקות שלך בספר זה יפה, אבל אי אפשר לתקשר עם אנשים ע"י ציטוט מספר חוקים, אני מקווה לטובתך שלא כך את רואה את הדברים. שיהיה בהצלחה. נעמה

למעלה