מיהו שמאלני ?

מיהו שמאלני ?

נשאלתי לפני מספר ימים, לאחר שהגדרתי את קדימה כ"שמאל", איך אני מגדיר שמאל? ואני משער שהכוונה לשמאל מדיני (כי שמאל חברתי זה משהו אחר לגמרי). ההגדרה מגיעה מההתייחסות לשטחי ארץ ישראל והקשר שלהם אל מדינת ישראל. אפשר לכתוב על זה עמודים על גבי עמודים. אני אנסה להגדיר את זה בקצרה. הימין מאמין שכל ארץ ישראל שייכת לעם ישראל. עם ישראל צריך לשלוט בכל שטח שהוא יכול לשלוט בו. מה עושים עם הערבים שיושבים שם היום? יש כל מיני הצעות לפתרונות, שאני לא אכנס אליהם עכשיו. ההבדל היחידי בין השטחים בתוך קווי 67 לבין השטחים שמעבר לקווי 67 - אלו סופחו לשטח מדינת ישראל, ואלה לא סופחו. עדיין. השמאל מתייחס לכל השטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים בתור שטח פלסטיני. היהודים שיושבים שם היום - הם טעות היסטורית. אין למדינת ישראל מה לחפש בשטחים האלה. הם לא שייכים לנו. כמו שיש כאלה שחולמים שיום בהיר אחד כל הפלסטינים יעלמו כבמטה קסם - הם חולמים שיום בהיר אחד כל היהודים שיושבים שם - יעלמו. ואם הם לא יעלמו - הם רוצים להעלים אותם, ע"י פינויים. בכח או בנועם. פחות משנה. (גם בשמאל יש שיטות שונות לפתרון בעית הישובים הגדולים או גושי ההתנחלויות. גם אליהם אני לא אכנס). כשהגדרתי את קדימה כשמאל, התכוונתי בדיוק לזה. קדימה לא רואה בכל יהודה ושומרון כחלק ממדינת ישראל. כל הישובים באותם מקומות - צריכים להתפנות. ועל מה שלא מפנים, מסיבות אלו או אחרות - מפצים את בעלי הבית האמיתיים (החלפת שטחים. כלומר: לספח, למשל, את אריאל ובמקומה לתת לרשות הפלסטינית שטח בגודל זהה, למשל, מזרחית לרצועת עזה, מערבית לבאר שבע). אמנם בקדימה אומרים שזכותו של העם היהודי הוא על כל ארץ ישראל, וזכותו להתיישב בכל שטחי ארץ ישראל. אבל כאן מגיע "אבל" אחד גדול. לא מדובר בהגדרה מדעית או אקדמית. ככה אני מבין ימין ושמאל מדיני פוליטי. אני לא אומר ש"שמאלני" זה קללה. אני אומר שלא צריך להתבייש אם חושבים שזו הדרך הנכונה. אני חושב שזו דרך שגויה. בדיוק כמו שאיש שמאל יחשוב שדרך הימין היא שגויה. לחשוב ולהתנהג "שמאל" ולספר לכולם שזה בעצם "ימין" - מבחינתי זו צביעות. יותר מוזר, זה לראות את המספרים שאותה פעילות "שמאלית", מתקוממים שאומרים להם שהם בעצם אנשי "שמאל". זה כל הסיפור. מקווה שעניתי.

"קדימה לגבולות 67'"

יש שטענו נגד הקמפיין השלילי שמכין הליכוד במערכת הבחירות האלה. מצד אחד, מדובר בטענה מוזרה. אליבא דקדימה, מה כל כך שלילי בחזרה לגבולות 67? זה מידע שיקרי או שמא יש המתביישים בעובדה הזאת? או שמא מדחיקים? קדימה מטשטשים חלק מהמצע שלהם. ובצדק. הסקרים מראים שהם לא צריכים להרגיז אף אחד, ואחרי הבחירות הם ממילא יעשו מה שהם רוצים. התפקיד של מתנגדי קדימה, זה להסיר את הערפל מהתוכניות העתדיות של ראשי קדימה. אני רואה בסטיקר הזה, השמה של מראה בפני הפורשים מהליכוד. אליהם אותה סיסמא מיועדת. לא לאנשי העבודה ומרצ ולא לאנשי האיחוד הלאומי והמפד"ל. למי שאין בעיה עם חזרה לגבולות 67 - הסטיקר אומר שישאר בקדימה (יותר נכון שימתין לסטיקר הבא, אולי הוא יותר ידבר אליו ...), ולמי שמתנגד לאותה חזרה - הסטיקר אומר - שלא תגיד אח"כ שלא ידעת ולא התכוונת (אמירות שנשמעו פה ושם אחרי שהתבררו תוצאות החזרת אש"ף לשטחים והסכם אוסלו). מצד שני, על כל סיסמא "שלילית" - כבר יש סיסמא מקבילה על דרך הליכוד. יש הנוהגים לשכוח את זה.

תגובתי -

מזה ימים מספר אנו ממתינים לתשובות תומכי ליכוד : מה המצע שלכם? אפילו לא תשובה אחת קיבלנו! במקום - אחנו מוצפים ססמאות שהם זורקים לגבי מפלגת קדימה.. האמת היא - שרק מפלגת הליכוד עוד לא גבשה מצע מעודכן או אפילו נקודות עקרוניות.. הקדימו אותן מפלגות קטנות ממנה ומפלגת קדימה והעבודה. הערפל היחיד הוא זה שמפלגת הליכוד מפזרת - במקום בלהתמקד במצע ובעקרונות שלה, היא כותבת על מפלגות אחרות.

שמעתי את דברי ביבי בכנס הרצליה?

אלו בדיוק העקרונות עליהם מבוסס המצע של הליכוד. אני לא יודע אם פרסמו משהו רשמי או לא. זה פחות חשוב. כמדומני שהיה זה אתה שהגדרת את הדברים ההם בתור "הבלים" (או משהו כזה). אם היית טורח לשמוע את הדברים, היית שומע דרך פעולה מדוייקת. מה יעשה. מה ידרוש. ומה יתן. דרך שמבוססת על "יתנו - יקבלו, לא יתנו - יקבלו בראש" (את הסיומת אני הוספתי. לא ביבי). אפילו בן כספית, שא"א להאשים אותו באיזשהי תמיכה או הערצה לביבי, אמר שזו הפעם הראשונה שהוא שומע מפוליטיקאי דברים כ"כ ברורים. בינתיים מי שמדבר בסיסמאות, אלו אנשי קדימה והעבודה. עוד לא שמעתי מאולמרט או מפרץ דברים ברורים על דרך פעולה (לא סיסמאות, דרך פעולה מדוייקת). כשמדברים בצורה מעורפלת, אפשר בקלות למצוא סטירות בין דברים שאומרים אישים שונים באותה מפלגה, כשאני כבר לא יודע למי להתייחס (לא , אין לי קישורים לראיונות ברדיו ובטלביזיה של אותם אישים. אני מאלה שמעדיפים לשמוע את האנשים עצמם, ולא פרשנות אינטרסנטית של פרשנים אלו או אחרים לדברים).

אבל למה אתה מתחמק?

מעולם לא כתבתי הבלים על שום דבר, כנראה שהתבלבלת או משהו, בכל מקרה - אתה לא יכול לדרוש מצע ממפלגה אחרת, כאשר לכם בעצמכם אין! זה לא משנה מה נאם ביבי בכנס.. גם אולמרט נאם.. גם פרץ - מצע זה משהו מוגדר שבה לתאר את דרך ורעיונות המפלגה. תאמר לי אתה - אם הכל ברור לליכוד - מדוע הם עוד לא פרסמו זאת? מוזר... לא?

אבל זה לא קשור!! זה לא מצע!!

תומכי הליכוד דורשים מצע לקדימה - ולהם אין אחד כזה! מצטער... זו פשוט צביעות לשמה!

mean girl 16

New member
אבל זה לא קשור.

ברור שזה לא מצע- זה עיקרי תוכנית מדינית. "תוף בודד" דיבר על הנאום של ביבי בכנס הרצליה. ואתה כתבת: "אם הכל ברור לליכוד - מדוע הם עוד לא פרסמו זאת? מוזר... לא?" אז זאת הייתה תשובתי, שכן פירסמו את זה. או שלא הבנתי אותך נכון?

אני מתפלא עלייך, באמת..

אתם מדברים על קדימה כאילו לא הציגה את דרכה לציבור, בזמן שהליכוד עוד לא עשו זאת הם! הרי קדימה היתה המפלגה הראשונה שפרסמה נקודות עקרוניות! הצביעות הזאת פשוט דוחה, מצטער..

mean girl 16

New member
מתי דיברתי על זה שקדימה-

עוד לא הציגה דרכה לציבור? אף מפלגה גדולה עוד לא הציגה מצע מדיני מלא, אך אני בטוחה שזה יקרה בקרוב. מעולם לא אמרתי אחרת.

mean girl 16

New member
סבבה, אז אל תתפלא עליי.

אני לא אמרתי שום דבר מגוחך או צבוע, בניגוד לאחרים

צודק, לא הגדרת את הנאום כ"הבלים",

אבל הגדרת את הדברים "מילים מבית היוצר "נתניהו"" (הגרשיים במקור). http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=345&msgid=70492293&FlagSybase=1 מה שנאמר שם זה לא המצע (שאני לא יודע כמה מפלגות כבר פרסמו מצע שיהיה יותר מדוייק ממה שביבי אמר באותו כנס), זה האבני היסוד על בסיס המצע. אני לא עוקב מה פורסם ומה לא פורסם. מה שכן פורסם, זה לאן הליכוד יוביל את המדינה, כשיעמוד בראשה. לא היה ראש מפלגה אחד שאמר דברים יותר ברורים ממה שביבי אמר.

נכון, כך הגדרתי זאת..

ובאמת שאין פה כוונה לזלזל, ידידי - אבל הליכוד עוד לא פרסמו נקודות עקרוניות. זאת עובדה. קדימה והעבודה כבר כן :) הנאום של ביבי.. הוא עוד נאום. נקודות עקרוניות זה כבר משהו אחר.. כולנו מחכים למצע מלא של כל המפלגות

יש הבדל גדול

באותו נאום, ביבי פרס משנה סדורה ומלאה, שהפתיעה אפילו ציניקן כמו בן כספית (מודה באשמה, אני מקור הרייטינג של ערוץ 1). מה ששמענו ממפלגות אחרות זה יותר הצהרת עקרונות: נעשה שלום, נשלם 2000 דולר מינימום, נבטל לגמרי את המיסים ואפילו נשלם למי שיהיה חסר כסף. מצע מנצח. היחידי שאמר "איך" זה היה ביבי.

מה לפרסם?

את זה שאני רואה ערוץ 1 או איך הגענו מהסטיקרים ומיהו שמאלני למצע של המפלגות ... מה? כי את תמליל הנאום - בטח קראת (אני רק שמעתי חלקים ממנו, אצל בן כספית). (נדמה לי שראיתי אותו כתוב באיזשהו מקום ...)

למעלה