מיהי מאב?

moon dancer

New member
מיהי מאב?

רציתי לשאול כמה שאלות שדי מתקשרות לדמות הזאת... בספר ערפילי אבלון הדמות לא קיימת אבל בסרט שראיתי על המרלין היא מופיעה...אז מיהי בעצם?...ועד כמה הספר ערפילי אבלון אמין (בהתחשב בזה שהדמות הזאת לא מופיעה בו...) ושאלה אחרונה- איך נערך כיום טקס הבלטיין?

kosh

New member
למה דווקא הספר?

אני לא יודע מה יורת אמין אבל למה דווקא אתה חושב שהסםר לא אמין אולי הסרט החליט להוסיף את הדמות. אישית אני חושב שהספר יותר אמין כי הסרט מרלין היה יותר מדי אגדתי ומלא דברים שלא נראו לי. kosh we are gray

moon dancer

New member
הסרט די טיפשי...אבל חביב...

אני אישית סומכת על הספר בכלליות ובטח הרבה יותר מאשר על הסרט מרלין (שיש בו הרבה עיוותים, בלשון המעטה...), על מאב שמעתי גם מעוד מקורות...בסרט היא (לדעתי) מין עירבוב מוזר של מורגיין ומורגאוס?!? אבל בטוח שהדמות היא לא כמו שהיא בסרט... השאלה שלי על האמינות של ערפילי אבאלון הייתה בכלליות...ובהתחשב בזה שהדמות לא קיימת שם...

ShiVeee

New member
מאב

אני לא זוכר כל כך אבל לפי מה שהבנתי מאב לוקחת חלק במיטולוגיה האירית היא קשורה איכשהו למותו של קו-כולין ולמלחמה בין שני פרים פר לבן הקרניים והפר החום יכול להיות שהתבלבלתי בדמות אם דיה נמצא הוא בטוח ידע את התשובה כמו כן אני מציע לך לבדוק בסיפרייה העיונית בעירך בטוח תמצאי משהו שם

ShiVeee

New member
נ.ב

ראיתי את הסרט (מיני סדרה) בהולמרק וווחאס! יש את האתר של דיא בקישורים אם אני לא טועה... האתר הכי טוב כדי למצוא תשובות לשאלות מסוג זה...

kosh

New member
אני לא בטוח

אם אני לא טועה לפי הסרט היא אחות של גבירת האגם שבסרט היא שונה לגמרי מוויאן, על זה את מסכימה אני מקווה. לפי מה שאני ראיתי בספרים האחרים שיש לי בסדרה אז יש בסיס של אמינות. היא לקח אני חושב כול מני דברים שהופיעו במיתוסים הנוצרים ויצרה אגדה חדשה אני מדגיש אגדה היא לא טוענת שמה שהיא מספרת באמת קרה. היא רק מראה את הסיפור בצורה אחרת. למשל אם את זוכרת יש את החלק שהיא נותנת להם לשתות מהגביע. נדמה לי זה מופיע במיתוס נוצרי רק בצורה אחרת. הספר הוא גם שונה לגמרי מהסרט הזה בספר מורגיין אוהבת את מרלין ואין את המעין טרול או משרט של מאב ויש עוד דוגמאות. דרך אגב שמעתי שעשו מערפילי אבלון גם מיני סדרה, אולי שמעת על זה. אני מחשב את זה זה נשמע לי נחמד לראות את זה.. kosh we are gray

moon dancer

New member
גם אני לא...../images/Emo13.gif

איזה עוד ספרים יש בסדרה? לגבי גבירת האגם...היא באמת לגמרי שונה...בהרבה ספרים וסרטים יש הגדרה שונה אם אפשר לקרוא לזה ככה, של גבירת האגם- בחלק- כמו בערפילי אבלון, היא הכוהנת הראשית של האלה, ובחלק- כמו במרלין, היא מין יצור, אולי אלה, ואולי אני מבלבלת פה, אבל היא קשורה איכשהו, או שהיא עצמה היד שיוצאת מן האגם ולוקחת את החרב של ארתור... באיזה קטע שותים מהגביע?... בקשר למיני סדרה אין לי מושג...אבל יצא לפני משהו כמו שנה סרט ערפילי אבלון, עם שחקנים דווקא טובים, אבל אני אישית התאכזבתי מהסרט... יש אותו בכל ספריות הוידיאו...

kosh

New member
.....

בסוף העמוד יש שרשור על ספרים שונים שם כתבתי על הספרים הנוספים בסדרה. מצטער אין לי עכשיו כוח לפרט עליהם. קראתי את ערפילי אבון דיי מזמן אבל נדמה לי שיש חלק שמורגיין ורייבן הולכת לקאמלוט ושם מורגיין או רייבן אני לא זוכר נותנת לאנשים לשתות מהגביע הקדוש. זה לקראת סוף הספר שוב אם אני לא טועה. אנחנו כנראה מדברים על אותו דבר אני אחפש את זה בספריות כי אני רוצה לדעת אייך הם עשו את זה. kosh we are gray

רמץ

New member
אה, קוש, קניתי את ערפילי אבאלון!

היה בחנות משומשים. אבל יקח זמן עד שאני אקרא כי יש תור
P.S. הי, כולם, מצטער על ההיעדרות הממושכת, המפגש ב-15 באוגוסט עדיין תקף?

Dia Leoghann

New member
מאב = מייב?

לא קראתי את הספר ערפילי אבאלון, אבל מדיון שהיה לי פעם עם מישהו מהפורום (אינני זוכר עם מי) הבנתי שהספר מאוד לא אמין מבחינת עובדות הסטוריות (לפחות). בסרט אכן מופיעה מאב - אך אין לי מושג מי היא, או מהיכן שאבו את דמותה. הסרט דווקא יותר קרוב למציאות ההסטורית מאשר רוב הספרים שקראתי, ונראה לי שגם יותר מערפילי אבאלון. ייתכן וזו אותה מלכה מייב מהמיתולוגיה האירית שמישהו הזכיר כאן שהיתה מלכת קונכט והובילה את צבאות אירלנד למסע שוד השוורים בקוליין כנגד ממלכת אלסטר. במקומות אחרים היא מתוארת כמלוכה עצמה דבר שמקנה לה בעצם מעמד של אלה מסויימת. בברכת אור, Dia Leoghann

Justin Angel

New member
אתה.

מה קורה? הכל בסדר? נהדר. צור איתי קשר (עדיף דרך ICQ). להיות חשוב ודחוף זה.

RainBird

New member
מאב היא מלכת הפיות... בחלךק מן האגדות היא מתקשרת לדמות של האלה עצמה כמו בסרט הממש נחמד עם סם נילס אבל היא בסך הכל שולטת בכל היצורים הבילתי נראים.

Justin Angel

New member
ברור שהיא מלכת הפיות...

חתיכת שוטה מוטעה. (במקור: "חתיכת מטורף") בדרואידיזם נאו-פגאני: מדאב, בייד ומכה היא אלת המלחמה המשולשת. לעיתים בייד מוחלפת על ידי אנאה. בדרואידיזם מסורתי: פירוש השם הוא בגאלית-אירית "אישה שתויה", והיא אלת מלחמה הקלטית\דרואידית אבל לא אחת מה"מורגניות" (משם אלת המלחמה מוריגן). כאשר המורגניות הסתמכו על קסם (בהיותם מה"טואטה דה דאנאן") מאדב נשאה נשק ונלחמה איתו. כאשר היו רואים אותו על שדה הקרב האנשים היו הופכים לאבן, ואלו שלא הפכו לאבן נמלטו בריצה מהירה יותר מדהירתם המהירה ביותר של הסוסים. מאדב ידוע בין שאר הדברים לא רק בנצחונות הצבאיים שלה, אלא גם בתאבון המיני הגדול שלה. היו נזקקים שלושים גברים ביום רק כדי לספק אותה. אחד מהסיפורים (הרבים) שמסופר עליה שהיא התעמתה עם הדרואיד האגדי קא´צואלין (Isis Isis Ra Ra Ra*). היא שינתה את צורתה לזה של להקת עורבים, זאב אפור ופר אדום בלי-קרניים. קא´צואלין (Isis Isis Ra Ra Ra*) הצליח להדוף את החיות, אבל מדאב צחקה אחרונה: שנים רבות לאחר מכן כאשר הדרואיד האגדי קא´צולין (Isis Isis Ra Ra Ra*) גסס היא שינתה את צורתו לזו של עורב ועמדה עליו כאשר צבאות האויב התקרבו. רון\מדיאה\ארדן\טיפש-מוטעה-יקר מאמינים שבתקופות מאוחרות יותר הייתה לקונטאקט מלכה בשם מאדב והיא קיבלה את התואר "מלכת הפיות". לא שהיא הייתה פיה, או איכשהו קשורה לפיות, זהו תואר של כבוד שנועד לסמן על החן שהיא הקרינה בטבע ועל-כך שכמו המלכים שקדמו לה היא קשורה לאדמה. בסדר, אין מה לעשות, ביקרתי כאן לתפוס את ארי-אל וראיתי את ההודעה הזאת, הייתי חייב להגיב.

RainBird

New member
ואגב... רק כדי שתהיה לי הזדמנות להביע דעה על הספר... מגיע לקווין! מנצל ילדה קטנה ואחר כך מתפלא שדוחפים אותו לקבר בעץ האלון.

למעלה