מיואשים+4 מחפשים דרך חדשה

מיואשים+4 מחפשים דרך חדשה

אנחנו זוג מאזור ירושלים עם 4 ילדים (2-14) שמתקשים מאוד לעמוד בנטל הכלכלי ולא מצליחים להנות מרווחה כלכלית , בכל חודש המינוס גדל על ההוצאות הקבועות וההכרחיות ... שנינו נטולי תארים אקדמאים ומתוסכלים שלא ניתן להתקדם ולמצוא פתרונות בשבילנו . חייבים להתחיל לנשום ולהפסיק לראות את החיים עוברים לידינו בזמן ההישרדות והמאבק היומיומי....
איך מתחילים לייצר מציאות חדשה בארץ אחרת ? איפה יקבלו אותנו למרות ועל-אף מה שאין בידינו ? איפה נצליח לחיות ???

ANZ1

New member
לא מתחילים

נתחיל מההתחלה, כל הנחות היסוד שלך לא נכונות,
הישראלים שנזונים מספורי סבתא (לילדים מפ...) חושבים שישראל יקרה ויש מקומות אחרים שקל מאד לחיות בהם, זה פשוט לא נכון, באופן כללי זה לא נכון, ועוד יותר לישראלים שיעזבו את ישראל.
גם אתם בטח ראיתם בטלויזיה הישראלית שהמילקי הרבה יותר זול בברלין, שהמכוניות עולות חצי בארצות הברית ושבשוויץ יש ששכר מינימום פי 4 מבישראל.
מה שלא ראיתם זה שבכל מדינה יש הרבה דברים שעולים פי 2 או פי 10מבישראל.
בכל מדינה יש דברים יקרים וזולים, ואני עוד לא ראיתי בשום מקום בתקשורת הישראלית השוואה אמיתית על יוקר על המחייה, רק דוגמאות ספורדיות.
התוצאה הסופית היא לא כזאת שונה.
האם ידעתם שברוב השכונות באוקלנד ניו זילנד ואני מניח שגם בסידני, מלבורן ושאר הערים הגדולות באוסטרליה בית ממוצע עולה מעל מיליון דולר ?
האם ידעתם שאוכל מכל סוג יותר יקר בניו זילנד מאשר בישראל ? (נשכח לרגע שהוא הרבה יותר איכותי ואורגני)

ובכלל, אם אתם לא מצליחים לחיות מבחינה כלכלית בישראל, כשאתם אזרחים, מקומים, דוברי השפה, עם ניסיון מקומי וקשרים, למה אתם חושבים שתצליחו במקום שאתם זרים, ולא מכירים כלום בתרבות ובמדינה שהגרתם עליה ?
רוב המהגרים כמעט תמיד יורדים ברמת החיים שלהם בהתחלה ומתחילים מעבודות שלא היו מנסים לעבוד בהם במדינה שלהם, רק כדי לצבור ניסיון מקומי.

והלא האחרון, אין לכם כנראה דרך להגר, לשום מדינה, מדינות מחפשות מהגרים שיעזרו לכלכלה המקומית, אנשים עם הרבה כסף, או השכלה גבוהה ומקצוע מבוקש,
אם אין לכם אחד מאלו, אף מדינה לא תסכים לקבל אתכם.
תשארו בישראל ותמשיכו לקטר כמו שעושים בכל מקום בעולם

(יש המון סיבות לעזוב את ישראל, אבל הם לא מהפן הכלכלי)

chemicalbrother

New member
לי נראה שאתה קצת נסחף

גם מהפן הכלכלי ישראל מטומטמת. אמנם הכלכלה הישראלית מפתיעה בחוזקה, אבל מי שלא מחובר עובד קשה מאד ומרוויח מעט.
אז נכון, סידני ופרת' יקרות, ומלבורן לא מפגרת בהרבה, אבל באוסטרליה הגדולה אפשר לחיות יחסית לא רע גם ממשכורת נמוכה אם לא חיים באחת הערים הגדולות. (לגבי נ"ז אין לי שמץ).
וברגע שיוצאים מהערים הגדולות יש גם נדל"ן במחירים הרבה יותר סבירים.
שלא לדבר על זה שטריידיז (בעלי מלאכה) למיניהם מרוויחים פה יפה, ואין להם "תארים אקדמאים" (אבל יש להם תעודות הסמכה).
&nbsp
לגבי היכולת להגר, באמת שאי אפשר לתת אפילו שבריר של הערכה על סמך הפרטים שניתנו. יש רשימה (משתנה) של מקצועות נדרשים שעם תעודת הסמכה ומספיק שנות נסיון יכולים להיות פתח להגירה.
אם אתם באמת רציניים פנו לסוכן הגירה, בפורומים באינטרנט לא תקבלו תשובות רציניות.

ANZ1

New member
אתה צודק בתאוריה

זה נכון שכשיוצאים מהערים המחירים יורדים, זה נכון במיוחד בניו זינלד, שלא רק המחיר נמצא ביחס הפוך למרחק מאוקלנד, גם יש מקומות מדהימים ביופיים ככל שמתרחקים מאוקלנד, הנופים והטבע שגורמים לאנשים לאהוב את ניו זילנד ולרצות לעבור אליה.
אבל העובדות הם ש90 אחוז בערך מהאנשים גרים בערים.
ואם יבדקו איפה גרים מהגרים חדשים המספר כנראה קרוב ל99 אחוז.
לכן המחירים החשובים הם באוקלנד ,סידני ומלבורן.
צריך לזכור שלגור מחוץ לערים בישראל זה חצי שעה נסיעה מעיר, בניו זילנד זה שעה שעתיים מרחק מעיר ובאוסטרליה זה יכול להיות יום נסיעה.

ובקשר להגירה זה נכון שלא חייבים תואר אקדמי, אבל צריך מקצוע, ואני הבנתי שבזמן האחרון המקצועות הלא אקדמאיים הם הראשונים שיוצאים היום מרשימות ההגירה, התקופה שטבחים ואינסטלטורים היגרו כנראה הולך להגמר.
אבל כן, לטובת השואלת, אם יש לכם מקצוע לא אקדמאי כדאי לבדוק עם סוכן הגירה.

זה נכון אולי לאוסטרלי ממוצע מול ישראלי ממוצע

לא לישראלי שלא גומר את החודש לעומת אותו הישראלי שיהגר לחו"ל.
חוץ מזה שבזבוז כסף זה הרבה פעמים הרגל ולא רק יוקר המחיה.

ANZ1

New member
לא מתאים לך

בזמן האחרון אתה נתפס על משהו ולא קורא במדויק, אני מקווה שזה לא בעיות ראייה.
כתבתי שצריך כסף או השכלה או מקצוע, וכמו שהוספתי כתגובה אחר כך, שהמקצועות הלא אקדמאים הולכים ונעלמים מרשימות ההגירה, לפחות בניו זילנד, ויש לי תחושה שגם באוסטרליה.

קראתי במדויק. אולי לא קראת במדויק?

בהודעה המקורית שלך כתבת, ואני מצטט במדויק:
"אנשים עם הרבה כסף, או השכלה גבוהה ומקצוע מבוקש,"
נחזור שוב: השכלה גבוהה ומקצוע מבוקש. לא "או". זה מה שכתבת באותו שלב ועל כך הגבתי באותו שלב.

costaet

New member
אתה טועה לגבי יוקרה המחייה

אין לי מושג לגבי אוסטרליה, אני היגרתי לארה"ב וגר במקום מאוד יקר שמליון דולר קונים לך מלונה של כלב משנות ה-50, הבעיה היא שכאן אני מרוויח מהפסיק בשביל לקנות בית במחיר וגודל שבישראל לא הייתי חולם אפילו. זה נכון שיש פה דברים יקרים יותר כמו דיור, אבוקדו ואולי עוד כמה פירות וירקות, אבל השורה התחתונה היא שבאותו מצב כאן כל חודש הייתי חוסך בדולרים סכום דומה למה שהייתי חוסך בישראל בשקלים כשאני עובד בחברה דומה עם אותו הTitle.
&nbsp
יש המון ארוגנים שמשווים יוקר מחייה וכוח קניה וכ"ו ויש הרבה מדינות שפעם אחר פעם מוצבות הרבה מעל ישראל.
&nbsp
מה שכן, אני ממש לא ממליץ לאמא יאמי להגר, בלי קשר אליה לפי דעתי הפן הכלכלי לא צריך להיות השיקול העיקרי להגר מישראל, המצב לא עד כדי כך רע בשביל לעזוב את כל מה שהכרת, את קרובי המשפחה והחברים בשביל לחיות בבית גדול יותר, וכן ספציפית לאמא יאמי, רוב הסיכויים שאם אתה לא מסתדרים בישראל זה רק בגלל התנהלות לא נכונה ובחירות לא נכונות, אם לא תשתנו אתם תעשו את אותן הטעיות גם בחו"ל וכמו שנאמר כבר, הסיכויים שלכם להצליח בחו"ל הרבה פחות טובים מאשר להצליח בישראל שזה בטח המקום בו נולדתם, גדלתם ויש לכם קשרים וחברים. תתחילו מלשנות את צורת החיים שלכם במקום לחפץ איך לבזבז עוד עשרות או מאות אלפי שקלים בשביל לשנות מקום והגיעה למצב שעוד יותר קשה בו להצליח.
אני מכיר כמה וכמה משפחות שחיות מעבודות פשוטות על שכר מינימום והם ממש לא במינוס ובחיים לא היו כנראה, זה הכל עניין של גישה. בקיצור הבעיה לא בישראל, הבעיה בכם.

ANZ1

New member
אז איך אני טועה ?

כתבת שאני טועה, ואז הסברת למה אני צודק.
במיליון דולר היא כנראה קונה וילה גדולה באיזה ישוב ליד ירושלים שהיא גרה בו, אבל לידך היא תוכל לקנות מלונה, ככה כתבת,
אבוקדו, ירקות, פירות עולים הרבה, וכמה עולה אוכל כשר שמשפחה מירושלים כנראה תרצה ? ויש לה 4 ילדים, יש לי תחושה שאם היא היתה ממשיכה לכתוב, היא היתה שואלת על שכונה עם ישראלים ובית ספר יהודי, כמה עולה בסביבה שלך בית ספר יהודי ל4 ילדים ? בלי לדעת אני מעריך שזה יותר ממה שהיא מרויחה, כי בישראל זה כמעט בחינם, ואז היא תרצה שארבעת הילדים שלה ילכו לאוניברסיטה, כמה עולה בסביבה שלך שנת לימודים באוניברסיטה טובה ? 20 אלף דולר לשנה ? 30 ? ובוא נכפיל את זה פי 4 שנים ופי 4 ילדים, לכמה הגענו ?
כי בישראל שכר לימוד אוניברסיטאי פחות מענק השחרור מהצבא זה כמעט אפס.
וכמה אתה משלם באמריקה בשנה על ביטוח בריאות ?
אולי אתה הצלחת, אבל איך זה לחיות באזור המאד יקר שלך בתור עובד בלי מקצוע ותואר ? נהג מונית יכול לחיות ולהחזיק משפחה ? כי זה מה שהם, הם לא מהנדסים בעמק הסיליקון.

מסכימה

שלום וברוכים הבאים

ההגירה לארץ אחרת תלויה בכל מיני גורמים. שניים מהחשובים שבהם הם גיל ומקצוע.
לא ציינתם מה גילאיכם, וזה חשוב לצורך הגירה. כמו כן לא ציינתם מה המקצועות שלכם. משום-מה אנשים חושבים שתואר אקדמי הוא קריטריון להגירה, וזה לא נכון. אם יש לאחד מכם מקצוע שמדינה צריכה, ונסיון מקצועי, אז יש על מה לדבר, ולא משנה אם זה מקצוע "אקדמי" או לא.
&nbsp
כך שהשלב הראשון הוא שתספרו קצת מה יש לכם ביד, ולא רק מה אין לכם. כך אפשר יהיה להתחיל לחשוב מה עשוי להתאים לכם.
&nbsp
נקודה שניה למחשבה היא שיש הרבה מאד מדינות בעולם. כשמדברים על הגירה, כולם חושבים על אמריקה, אירופה ואוסטרליה, אבל העולם מלא וגדוש מדינות שבהן אנשים חיים מצויין. כדוגמא מקרית: יש לי קרוב-משפחה שהיגר למקסיקו (כן, כן) והוא חי שם בכיף עם אשתו והילדים.

Nissim Assa

New member
השאלה הנכונה היא

איך מתחילים ליצר מציאות חדשה?
עזבי ארץ אחרת. גם באוסטרליה יש עשרות אלפי משפחות במצב דומה.
הבעיות שאת מתארת ילכו איתכם לכל מקום על הפלנטה.
אין פתרונות קסם. גם לא בארץ אחרת. והגירה גם אם היא אפשרית היא עסק יקר.
עם מינוס הולך וגדל חבל שתגדילו אותו על סוכן הגירה.
את המאמץ תצטרכו בכנראה להשקיע בכיוון של איזון התקציב המשפחתי והתאמת ההוצאות להכנסות.

אולי עמותת פעמונים

אני יודעת שזה לא בדיוק מה ששאלת, אבל אם המצוקה העיקרית שלכם היא כלכלית, תתחילו מ"פעמונים", זו עמותה מאוד רצינית שעוזרת למשפחות לתכנן תקציב ולשפר את אורח החיים לכיוון של התייעלות כלכלית, ואז תחשבו על הגירה.
הגירה לארץ אחרת עולה המון כסף. גם אם יש לכם את המקצוע הכי מבוקש בעולם, ותקבלו ויזה בקלי-קלות, התהליך עדיין יקר.
&nbsp
http://www.paamonim.org/#

למעלה