מיואשת ואומללה... (ארוך)

boringvered

New member
הי אור

את לא מדכאת אותי. בלי עין הרע אני מתומדדת יפה מאוד בלדכא את עצמי
. אני גם מאוד ריאליסטית ומכאן גם פסימית. ידעתי טוב מאוד מה תהיינה ההשלכות של הורות על הקריירה שלי... ידעתי ובכל זאת קשה לי עם זה. אני חושבת שאולי אם רועי לא היה עובד בתחום שדורש ממנו כל כך הרבה שעות, ואם הוא לא היה המפרנס הבכיר מבין שנינו, אולי הייתי מחליטה שאני אהיה זו שתהיה פחות בבית, אבל... קודם כל אפילו רועי לא עובד בסוג של עבודה כמו התפקיד הנ"ל. הוא לא מוקפץ באמצע הלילה או בסוף שבוע. הוא יכול לא לבוא ולהשאר בבית עם הילדה אם צריך, או לצאת מוקדם לסידורים... בעיני התפקיד הזה לא הוגדר כהלכה והם יאכלו הרבה קש אם הם לא יגדירו אותו יותר טוב. להיות עצמאית... מודה ש... לא מתאים לכל אחד ואני לא רואה את עצמי כעצמאית. טוב לי במסגרת שמישהו אחר דואג לתקציב, לדעת שיש משכורת קבועה בסוף החודש, טוב לי להיות בדרגה מסויימת, מעולם לא שאפתי לנהל... ואולי כל אלה בעוכרי גם. אולי מורגש שאין לי את ה'דרייב'. ועוד דבר... טוב לי לעבוד במקום עבודה עם אנשים. יש אנשים שטוב להם להיות עם עצמם, שמתאים להם לעבוד כל היום מול המחשב ושלא יבלבלו להם את המוח. דווקא אני אדם של אנשים... ולמרות העיסוק בתחום טכני, המגע עם אנשים הוא די גדול, כי בסופו של דבר האלמנטים הטכניים שאני מטפלת בהם נוגעים לאנשים. מה שכן, חשבתי כמו שציינתי למעלה לראות אם יש פתח לעיסוק בתחום העיצוב הגרפי ובניית אתרים במסגרת העבודה... פשוט להסב את עצמי לכיוון הזה. כבר יודעים בעבודה שיש לי את הכישורים האלה. עיצבתי עמוד יפה למערכת שלנו שנמצאת בשימוש... אז אולי... התחום הנ"ל יאפשר לי לשלב הורות ועבודה בתחום שגם מעניין אותי. אחד הקשיים הכי גדולים שלי הוא שהשקעתי כסף רב וזמן רב בללמוד את התחום בו אני עוסקת והיום עקב רכישת הדירה שלנו אנחנו לא נמצאים במצב שבו אני יכולה להשקיע כסף בלימודים נוספים. אני תלוייה בחסדי מקום העבודה הנוכחי לתת לי קורסים בכיוון... או צריכה לדעת שכרגע צריך לוותר. אין לי כסף לאופר צמודה... וגם, זה לא משהו שאני רוצה בשביל הילדה שלי. פריצת דרך לאחר שהילדים גדלו... כפי שאמרתי, הגיל שלי בעוכרי... הפתרון הוא פשרה, המתנה להזדמנות במקום הנוכחי... לחשוב, כפי שאומר לי בעלי, שיש סיבה לכל דבר שקורה ובסוף הדברים יסתדרו (והוא אמר זאת בעבר והוא צדק) את עשית שינוי כיוון מהותי אני מבינה - את יכולה קצת לספר לי יותר? תודה!

אמאאור

New member
כתבתי לגבי השינוי המקצועי בשרשור

"אשת השבוע" שלי - את מוזמנת לקרוא. וכמו שכבר נאמר פה - אין פתרונות קסמים, אין פתרון קל ואין פתרון אחד. אני עם בעלך - דברים קורים מסיבה מסוימת, וכל דבר שקורה הוא שיעור בחיים שאנחנו צריכים ללמוד.

galiaS

New member
באמת נורא מבאס

אני חושבת שאם את רוצה להיות מנהלת רשת כדאי לך לחפש עבודה במקום אחר. מקום שלא רוצה לקדם אותך כי את לא יכולה לעבוד שעות נוספות הוא מקום שלא ראוי שנשים יעבדו בו. אני יודעת שקל להגיד למתבונן מהצד, אבל בעיני אין לך מה לחפש שם. אם את יודעת היום שאת לא תתפתחי שם אולי כדאי לנתצל את המשך שהותך שם לחיפוש עבודה חדשה. זו פריוילגיה לחפש עבודה חדשה כשיש לך עבודה. זה לא שאת מתלבטת במה לעסוק, את יודעת מה את רוצה לעשות, יש לך מקצוע שאת אוהבת, אל תוותרי. מה שקצת מפריע לי בדיון של כמה עולם הההיטק אכזכי / נוגש עבדים/ שונא נשים זה שזה גם הופך לתירוץ שלנו למה לא להשיג את מה שאנחנו רוצות. האמהות על כל נפלאותיה באמת מציבה לנו אילוצים שונים אבל אני מקווה ומאמינה שיש מקומות רבים שמכירים בחשובותם של עובדים מוכשרים ועובדות מוכשרות.

boringvered

New member
אני מקווה שזה לא תירוץ

חשבתי המון על הנושא ויש לי הצעת פתרון שאני מתכוונת לדבר איתה עם מנהל הרשת שלנו. אותי לא מפחידות שעות נוספות ולא מפחידה אותי עבודה בלילה (אני אמא, הלילה הוא חיי...). הדבר היחיד שהוא ממש בעייתי בהגדרת התפקיד היא אי הודאות. היינו, הם רוצים לגייס בן אדם שבתכל'ס יהיה כונן יחיד. בן אדם שבעצם שוללים ממנו את הזכות לחיים משלו... ביננו, לא רק אמהות היו נרתעות מעבודה שכזו, אלא גם המון אנשים אחרים שיש להם הרבה פחות מוגבלויות. אני הולכת לבחון את המנהל שלנו. אני רוצה לשאול את מנהל הרשת הנוכחי אם הוא יסכים ששנינו נחלוק משמרות בטיפול במערכת. המשמעות היא שאני אדע מראש שיש ימים שבהם אני לא אדונית לעצמי, אלא כבולה למערכת ובימים כאלה אני אתכונן בהתאם עם סידור לילדה, וכן לא אתרחק מהבית, ומצד שני יהיו ימים שבהם אני פנויה לסידורים ולחיים שלי. אם מנהל הרשת יסכים, בוא נראה את המנהל תשתיות שלנו מתמודד עם התשובה הזו... כי הרי הוא בעצמו אמר שהיה מסכים שורד תעשה את התפקיד מלבד נושא השעות... זה כתוב בכתב! יהיה לו ממש קשה לצאת מסידור כזה בלי לצאת מפלה... ואז... אז תהיה לי כל העילה שבעולם להתלונן... כי הרי, פתרנו את נושא השעות... ורד

אפרת12

New member
לזה אני מחכה ../images/Emo3.gif

עכשיו את לא נעלמת לנו, ומדווחת בהקדם האפשרי מה יצא מהרעיון זה...

boringvered

New member
החלטתי לבקש פגישה אישית

למרות שיש לי המון פרפרים בבטן לגבי זה. אין לי הרבה מה להפסיד. מקסימום אין לי את התפקיד. אני רוצה שמנהל התשתיות בכבודו ובעצמו יגיד לי בדיוק מה יעשה מנהל הרשת המיועד בתפקיד, ויתן לי להגיד לו אישית אם אני לא יכולה או לא מוכנה (כפי שהוא כתב במכתב למנהל הרשת, בלי שאפילו שאל אותי!). יש קטץ' אחד בתוכנית שלי שציינתי למעלה - לא ברור איך יהיה אופי העבודה בתחילת הפרוייקט. יתכן שאז באמת ידרש בן אדם צמוד למתקינים של הפרוייקט ואז אני צריכה לשקול את צעדי... אבל יתכן מאוד שכל הסיפור הזה יארך לא יותר משלושה חודשים ואח"כ ניתן יהיה באמת להכנס לרוטינה של משמרות אם יהיה צורך. תחושתו של מנהל הרשת הנוכחי היא שלאחר ההתקנה לא תהייה כל כך הרבה עבודת תמיכה במערכת בשעות הערב וכי בסופו של דבר מה שמנהל התשתיות עושה זה מכניס לנו איש רשת משלו במסווה של איש יעודי למערכת... עכשיו נשאלת השאלה... האם אוכל למצוא מטפלת לאחה"צ באופן זמני... נאמר לשלושה חודשים... מישהו מכיר דבר כזה? מה שכן, אני לא מתכוונת לתת לו לעשות מחטף בלי שאני אדבר איתו. יש גבול! ורד

אפרת12

New member
אני חושבת שלגבי ענין המטפלת

זה דוקא פתיר. יצא לי הרבה פעמים לשמוע על מטפלות שהתפנו לזמן יחסית קצר, חוץ מזה שיש כאלו שמוכנות כי זה נוח להן מכל מיני סיבות.

אמאאור

New member
נשמע טוב!

לגבי המטפלת - נשמע אפשרי בהחלט. קודם כל תעברי את הגשר - ואז תראי מה הלאה. נשמע לי שהחלטת לעשות צעד אמיץ, ולנסות תמיד כדאי. מה כבר תפסידי? - מקסימום תהיי באותו מקום כמו עכשיו, ותוכלי לשקול את צעדיך לעתיד.

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מרוב שיש לי כל כך הרבה להגיד הכל מתבלבל ולא יוצא. הייתי במקום שלך. מה הייתי? אני שם, כל יום ובעיקר בלילה, כשכולם ישנים. המצפון הורג-אני לא רואה אותה מספיק, פוחדת לפספס. לא התאים לי בכלל ילדה עכשיו. רציתי קריירה. וברפואה-כמו בהיי-טק, העולם שייך לגברים. בשבילם השמיים הם הגבול. לא משנה כמה את יודעת וכמה את טובה-את הולכת הביתה מוקדם. לך אין זמן לתורנויות, כנסים ארוכים. רוצה להנות משני העולמות-משפחה וקריירה. לכי תסבירי למנהל מחלקה שכמה שאת רוצה כל היום לשבת ולהכין מצגות ולהציג מקרים, את צריכה גם לעשות כלים, כביסה וכו'. שלא לדבר גם על לעבוד כדי להביא כמה גרושים. אז עשיתי "סטופ". כמוך. ואני לא מתחרטת. את השנים האלו אף אחד לא יחזיר ואף אחד לא יממן לי טיפולי פוריות בגיל 40, שאז אולי יתאים לי ילד. אז הורדתי. אני עובדת פחות. הרבה הרבה הרבה פחות ממה שאני יכולה. וזה בא על חשבון צבירת נסיון, והקליניקה הפרטית צולעת (לא, אני לא מוכנה להשאר עד 20:00 בערב רק כי לכולם נוח אז להגיע לטיפול שיניים. לי נוח בצהריים-נקודה. ואני משלמת על זה מחיר).אני לא מוכנה לראות את הקטנה רק בסופי שבוע. אני רוצה לבשל לה ולנקות לה את החדר, ולהיות שם כשהיא נופלת וכשהיא חולה. מה המסקנה? אולי אנחנו נפרח יותר מאוחר, כשהילדים יהיו גדולים יותר. יהיה לנו אז שפע של זמן להשקיע (ואז אגב, אנחנו נהיה בגיל "הבלות". אבל זה כבר לשיחה פמינסטית אחרת). לא יודעת מה להגיד לך. רק שאני באותו מצב.

tookish

New member
היי ורד....

מקווה שקצת התעודדת... בעלי הוא מהנדס רשתות וקצת יותר מזה בסלקום אני רואה את השעות המטורפות שהוא עובד ואת ההשקעה הטוטאלית שלו בעבודה שלא נגמרת גם שהוא מגיע הבייתה והרבה פעמים אני תוהה איך אשה יכולה לעשות כזה תפקיד תובעני .... מסתבר שדווקא יש אצלם מהנדסות רשתות ואפילו הם מחפשים כרגע עוד מהנדסים אם בא לך תשלחי לי מסר ואני אדאג שתדברו בינכם אולי תמצאי משהו אחר שיתאים יותר לצרכיך - סלקום מאוד דואגים לעובדים שלהם מבחינה סוציאלית . (סידרו לו פה בבית קו מהיר ומחשב נייד וגם יש להם סידור שבכול יום רביעי הם חוזרים הבייתה ב 16 ו- הקצפת היא שפתחו להם שמרטפיה בעבודה לילדי העובדות) מקווה שאוכל לעזור ..

ורדדדדדדדדד!

גם אני עוקבת תקופה ארוכה אחר מעללי הבוסים שלך, ויש לי כמה דברים לכתוב: אם את מתכננת הריון בקרוב (לא ידוע לי), כנראה שאין מקום לקידום. תחרקי שיניים, תסחבי עוד כמה חודשים, ואחרי חופשת הלידה תחליטי מה מתאים לך (לקחת פיצויים ולהמשיך במקום אחר, או לחזור לשם). אם אופציה א' לא בתכנון לעת-עתה, אז לכי אחרי הלב. תוך כדי מירוץ החיים אנחנו מזניחים את הלב, והולכים רק אחרי המוח. אם לא הובנתי: רציונל קר ומחושב (צריך כסף, צריך עבודה, אני לא אתקבל לעבודה אחרת מפני שאני אמא), לעומת רגש (רע לי, אני משקיעה המון ולא מוערכת כיאות, אני יכולה וראויה ליותר). לא יודעת עד כמה את מכירה אותי, אבל אני לא נשארת יותר מידי במקום עבודה שלא עושה לי טוב. זו גם אחת הסיבות לכך שאני לומדת משהו אחר לגמריי. הקיצר - תאמיני בעצמך! ועוד משהו - טוב יותר לחפש עבודה כל עוד יש לך עבודה. גם לבטחון העצמי, גם מבחינת המעסיק החדש, ועוד. המון
ים, אני *רואה* אותך סובלת כבר הרבה זמן. מקווה שתרמתי.

אדר שלי

New member
נראה לי שזו אחת הדילמות הנפוצות

של נשים במאה שלנו. מצד אחד אנחנו רוצות להתקדם בקריירה שלנו ולהגשים את עצמנו מבחינה מקצועית ומצד אחר - חלק מההגשמה העצמית שלנו היא להיות עם הילדים ואלה דברים שבדרך כלל מתנגשים... קשה לי לומר לך מה הייתי עושה, כי אמרת שאת אוהבת את מה שאת עושה. לולא היית אוהבת את זה הדילמה הייתה "פשוטה" יותר. נראה לי שיש הרבה נשים במצבך וכל אחת מהן מתמודדת עם זה אחרת. אחת מוותרת על שעות עם הילדים, אחת זונחת את הקריירה שלה ואחרת מוצאת את עצמה איפשהו באמצע - מורידה שעות בעבודה על חשבון טיפוס בסולם הדרגות. לא עזרתי הרבה, נכון?...

Arfilit

New member
אין לי שום דבר אינטילגנטי

ליעץ לך כרגע (ואני חושבת על זה מאז אתמול בלילה - כשקראתי לראשונה). שולחת לך
של תמיכה הזדהות והבנה. אנחנו חיות בעולם גברי וקשה. עוד לא מצאתי איך לפתור את זה.

הדר לצ

New member
לא יודעת לעזור לך. לא מתחברת

לעבודה בתור משהו יותר ממקור מימון לחיים, אבל שולחת לך הרבה חיבוקים לעידוד.

ורד ../images/Emo24.gif כפול

גם כי הרבה זמן לא התחבקנו, וגם כי המצב שלך כל כך מתסכל שמושג "תקרת הזכוכית" הופך פחות שקוף מאי פעם...לא פייר.

boringvered

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעדכון

קודם כל יש כאן בנות מקסימות שענו לי שעוד עניתי להם וזה רק מחוסר זמן - וגם התפוז אכל לי תגובה אחת לנובי המקסימה... ולא הספקתי לכתוב מחדש...
אז ככה - הייתה לי את הפגישה. הגעתי מאוד מוכנה (אני בדרך כלל עושה המון הכנות לכל מיני אופציות שיכולות לעלות לפגישה). הוא שלף כמובן את נושא השעות מיד - אמרתי לו שאני מעוניינת לשקול את הנושא ולראות אם אני יכולה לארגן סידור לילדה כי זה בעצם כל העניין. אבל אז הוא שלף שיש לי 'פערים' (כדבריו) בהתאמה לתפקיד (פתאום יש פערים...)... אמרתי לו שתמיד אפשר ללמוד, מה גם שהפערים לא כאלה גדולים (בעיני)... אז הוא אמר שאני לא אתן לו תשובה במקום, אבל שאם אני כן מעוניינת, שאני אצטרך להתמודד על התפקיד כמו כל מועמד אחר... מעבר לכך תהיתי מה יהיה אם אני לא אקח את התפקיד מיוזמתי והאם הדבר יזקף לרעתי - הוא אמר שלא... תהיתי אם אני אוכל לעשות יותר במסגרת הקיים והיה ואני לא מקבלת או רוצה את התפקיד הנ"ל... הוא אמר שהמצב הנוכחי לא ישתנה לרעה לפחות (לטענתו), היינו, לא ילקחו לי סמכויות והיה ויגיע מנהל רשת נוסף ואולי אני אפילו אשתלב במערכת בנוסף... (שזה יכול להיות אופטימלי)... חוץ מזה נראה לי שיהיה לי קשה למצוא סידור לאחה"צ... אבל בתכל'ס, נראה לי שהוא רוצה להביא בן אדם חדש מבחוץ וששום שמיניות באוויר שאני אעשה לא ישנו. הוא פשוט יגיד שלא נמצאתי מתאימה עקב 'פערים' בידע... בשלב הזה אני מרגישה שאפסו הסיכויים והם לא קשורים כבר להיותי אמא, אלא לרצונות של המנהל הנוכחי. מה שכן, הראיתי עניין, ונאמר לי שיכנסו לכאן מערכות נוספות ומי יודע... אולי יהיה לי מספיק עבודה מכל זה גם בלי לעבוד שעות מטורפות... לא יודעת. עוד לא אמרתי לא לתפקיד... אני רוצה לברר יותר בנושא עזרה בשעות אחה"צ. ולסיכום, רציתי להגיד שיש כאן בנות מקסימות, שבימים האחרונים ממש עזרו לי עם כל ההתלבטויות וההתחבטויות והיה לי מאוד מאוד חשוב וטוב לשחרר קיטור ולשמוע הצעות ודיעות מכל הכיוונים.

למעלה