מיואשת ומתוסכלת

מיואשת ומתוסכלת

היי, כתבתי פה לא מזמן ואני בבירור כרגע של אנדומטריוזיס. עברתי MRI אגן וממש קיוויתי שיראה אינדיקציה למשהו(סובלת כבר כל כך הרבה זמן מכאבים ..) ולצערי הראה רק שהרחם במנח אחורי ושיש כמות נוזל קטנה בדוגלס שהבנתי שהם לא ממצאים משמעותיים שמכוונים למשהו. השאלה שלי היא אם באמת ייתכן אנדומטריוזיס שלא ניתן להבחין בו בMRI? מישהי עברה בדיקה שיצאה תקינה ובכל זאת גילו לה?
יש ממש קושי באבחנה אצלי אני בת 19 בתולה לכן אי אפשר לעשות אולטרסאונד וגינאלי.. בשבוע שעבר בתל השומר הפנו אותי לעשות אולטרסאונד רקטאלי שאמור לקדם(למרות שלא נראה לי שישמעורבות של המעי....), רק בעוד חודש וחצי. אני על גלולות כבר בחפיסה השלישית וסובלת מכאבים דמויי מחזור כבר 3 ימים מרגישה כאילו עוקרים לי את החלק התחתון מהגוף של הבטן וזה בנוסף לכאבי בטן תחתונה שאני חווה באופן מתמיד כבר 5 חודשים..

הדמיה לא עוזרת

שום הדמיה: MRI, CT, אולטראסאונד, לא מזהה אנדומטריוזיס שטחי. אולטראסאונד בידי מומחה ספציפי בתחום, ו MRI שמפוענח ע"י מומחה בתחום, יכולים להדגים אנדומטריומות (הציסטות של אנדומטריוזיס) ונגעים עמוקים בלבד.
אם את כל כך סובלת וגלולות לא עוזרות (כשבד"כ מומלץ ליטול 6 חודשים ובנטילה רציפה, ללא וסת בין חפיסות!), אז יש אינדיקציה לניתוח לצורך אבחון וטיפול במידת הצורך.
אולטראסאונד רקטלי הוא תחליף לוגינלי, ולא רק בשביל נגעים במערכת העיכול. אל תתאכזבי אם לא יראה כלום....

תודה על התשובה! אבל

אני בצבא ועד עכשיו התחשבו, אך הבנתי שאם האולטרסאונד הרקטלי לא יראה כלום כנראה ״יפסיקו״ את הבירור מה שאומר שכנראה יקבעו שזה מעי רגיז. עברתי בירור גסטרו מאוד מקיף כי לא חשבו שזה קשור לתחום הגניקולוגי ורק עכשיו התחלתי, וזה שבתל השומר לא מיהרו להמליץ על ניתוח גם לא קידם כל כך.. קבעתי תור פרטי לסוריאנו אני מקווה שיהיה לו משהו חדש או מכוון להגיד בנושא..
תודה על ההתייחסות!

למעלה