מיואשת מאוכזבת וזקוקה לעזרה

liorush1992

New member
מיואשת מאוכזבת וזקוקה לעזרה

היי קוראים לי ליאור אני בת 21 ואני כרגע נמצאת בדרום אמריקה ארגנטינה ברילוצה למי שמכיר :) לפני שנסעתי עשיתי פסיכומטרי בפעם השניה ואתמול קיבלתי את התוצאות והתמוטטתי לגמרי. החלום שלי כבר די הרבה זמן הוא ללמוד באוניברסיטה בבן גוריון מדעי ההתנהגות. פסיכומטרי ראשון לא הלך טוב ועכשיו קיבלתי 600 בעוד שהם מבקשים 670. הבנתי שהפסיכומטרי הזה כנראה לי בשבילי ואני כמעט בטוחה שגם אם אעשה עוד פעם פעמיים לא אגיע לציון הנדרש.. אני לא מבינה איך זה הגיוני שהשטות הזאת מפרידה ביני לבין החלום שלי הרי הציוני בגרות שלי מצויינים ואני יודעת שאצליח ואשקיע בלימודים עצמם! מה עליי לעשות? להתפשר על מקום אחר? שמעתי שיש גם אפשרות להתחיל בפתוחה ואז לעבור עד כמה זה ריאלי? ממש תודה לעוזרים אני כבר איבדתי כל תקווה :/

Hawkgirl

New member
מציעה לך..

לנסות לגשת בכל זאת לאוניברסיטה ולראות אם הם יכולים להתגמש. להיות אסרטיבית ולהתעקש, ולראות מה התגובה שלהם.
אני מכירה יותר מאדם אחד, שפנו למוסדות הלימוד עם פסיכומטרי מעט נמוך יותר מהמבוקש והתקבלו ללימודים.
אם יש לך בגרות טובה, ותראי אסרטיביות, נכונות, ותתעקשי על כך, יש סיכוי שיקבלו אותך למרות זאת.

rasmus girl1

New member
ממליצה גם,

יש מקומות שמקבלים חריגים או בתנאי שאת עוברת מכינה שלהם או בתנאי שאת רשומה כחריגה שזה אומר שבשנה א' צריך להיות לך ציון ממוצע של X נק'..
אחותי עשתה 3 פעמים פסיכומטרי עד שהשיגה את הציון הנדרש, אני מציעה לך לנסות עוד פעם אחת, פעמיים פסיכומטרי זה לא כזה הרבה, רוב מי שממש רוצה להתקבל לאן שרוצה עושה 3-4 פעמים, גם עליה של 10-20 נק' תיהיה עליה טובה ואז לנסות להירשם.

Light18m

New member
אני מציע לך קודם כל

לשכוח מהציון כרגע, ולהנות מהעיר הקסומה הזאת.
חבל שציון יהרוס לך את החוויה מאחד המקומות היפים הכיפיים והטעימים בעולם...
הכנסי לאחד מהסופרים של השוקולד, נצלי את הערך הנמוך של הפזו כדי לקנות כמות יפה של פרלינים ואכלי אותם על הנוף של האגם.

Optimistic Girl

New member
יש הבדל מאוד גדול בין חלום למציאות

מדברת על עצמי
גם אני חלמתי משהו, וכשהשגתי את זה -הבנתי שזה לא זה, ושזה ממש לא מה שחשבתי...

ככה שכן, להתפשר.
אפשר ללמוד בפתוחה, וגם זה רמה מצויינת (רק לא תואר מדעי התנהגות שם, אלא פסיכולוגיה+ עוד משהו)
אפשר לעשות אפיק מעבר מהפתוחה כמה קורסים ואז לאונ' רגילה
אך מי שמתחיל בפתוחה, ואחכ עובר- יש כאלו שמבינים שבסך הכל הפתוחה יותר טובה מכמה בחינות (גם זה אומרת מניסיון אישי)

netapet2

New member
אני מציעה לך כשאת חוזרת לארץ,

או אפילו שאחד מבני המשפחה או החברים ירימו טלפון לבן גוריון בשבילך,
מהסיבה הפשוטה שהרפורמה משתנה ולא חייבים פסיכומטרי... ואם יש לך ממוצע מעל ל87 אמורים לתת ל להתקבל בחלק מהמקומות.
תבדקי את זה :)
בלי קשר, בן גוריון עכשיו מאפשרים כל מיני אופציות אחרות בשביל להתקבל.

תנשמי עמוק ותהני בינתיים :)

liorush1992

New member
תודה

ממש תודה על העצות ניסיתי לדבר עם האוניברביטה וגם נסעתי במיוחד לשם והם אמרו חד וחלק שזה פסיכומטרי 670 או כלום מעצהן שהם אפילו לא נותנים לי לנסות ולהוכיח את עצמי כנראה שנותר לי רק לחכות מה יהיה עם ביטול הפסיכומטרי או להתפשר על מקום אחר

h a j b i

New member
קודם כל, אם את לא מסוגלת להוציא 670

שזה אמנם לא טריוויאלי אבל גם לא בשמיים אז למה את חושבת שתוכלי לסיים תואר בהצלחה בבן גוריון? (לא שזה שזה באמת תלוי אחד בשני אבל שניהם מטרות שדורשות השקעה מסוימת).

האופציה בפתוחה קיימת, לרוב לא קלה, לפעמים אפילו מאוד קשה. למעשה ייתכן שכבר לשפר את הפסיכומטרי יהיה יותר קל. מה שכן, אם תתחילי בפתוחה ייתכן וכמו לא מעט סטודנטים שם, תעדיפי פשוט להישאר שם בגלל מסגרת הלימודים הגמישה, במיוחד אם תנצלי את הזמן לעבוד במקביל ופתאום לחזור להיות סטודנט תפרן כבר נראה הרבה פחות מתאים

netapet2

New member
לגבי ה670 זה ממש לא נכון

קודם כל, יש אנשים שמאד קשה להם ללמוד מקצועות שהם לא אוהבים.
אני אישית לא משנה כמה תושיבי אותי ללמוד אנגלית או מתמטיקה לא יצא מזה הרבה.
חוץ מזה, שזה תלוי מי האנשים שעושים איתך את הפסיכומטרי, אם כולם עונים נכון על כל השאלות למשל, הציון שלך פוחת, ואם כולים טועים ואת צודקת את יכולה להוציא גם 700 בכיף...
אני לא ממש יודעת מה לומדים במדעי ההתנהגות, אבל אני איכשהו מאמינה שלא צריך לדעת כל כך טוב מתמטיקה, או אפילו אנגלית, או מילולי. ובגלל זה אני חושבת שזה לא מוכיח מה היא יכולה ללמוד ומה לא...

h a j b i

New member
ואת חושבת שבמדעי ההתנהגות תאהבי את כל

הקורסים? חושבת שתאהבי סטטיסטיקה?

ומה גורם לך לחשוב שדווקא בבחינה שלך ניגשו כל הגאונים ולכן "נדפקת"? כמות הניגשים בכל מועד היא כל כך גדולה שאין באמת שוני בינהם מבחינת רמת הסטודנטים הניגשים.

שוב, את יכולה ללכת על אפיק מעבר בפתוחה, אני לא יודע איך זה במדעי החברה אבל במדעי המחשב והנדסה לפחות, לעמוד בתנאים של האפיק המעבר זה בהחלט קשה יותר מלשפר פסיכומטרי וכמה בגרויות ולהתקבל ישירות. אולי במדעי החברה זה יותר קל.

netapet2

New member
קודם כל,

לא אני זו שכתבתי את השאלה...

שנית, יש כל מיני אופציות.... חבל ישר להגיד שאם היא לא יודעת ללמוד לפסיכומטרי לא אומר שהיא לא תצליח בלימודים.

זה שונה לגמרי הפסיכומטרי והלימודים וכמעט כל מורה פסיכומטרי ממוצע יגיד לך את זה.

h a j b i

New member
נכון, לא שמתי לב

לא אמרתי ישר שהיא לא יודעת ללמוד. אמרתי שהיא מתייאשת מהר. היום זה להשיג ציון גבוה אך סביר בפסיכומטרי (ראיתי אנשים מתקבלים לרפואה אחרי שעשו פסיכומטרי שוב ושוב ושוב) ומחר זה קורס בסטטיסטיקה שעבור חלק הוא פשוט "לא עביר" והם מתייאשים ועוברים למסלול קל יותר.

גם הלימודים בתיכון והלימודים באוניברסיטה שונים לגמרי. הרבה אנשים שלא הצליחו בתיכון מצליחים אחרי זה בלימודים. למעשה כל מבחן שתשתמשי בו כאמצעי סינון תמיד יהיה בו פגמים והוא לא יהיה כמו ה"אמיתי". אבל עדיין, מדבור במבחן אובייקטיבי, זהה לכולם. גם באוניברסיטה, בטח במדעי החברה הציונים יחסיים, גם שם שואפים להתפלגויות מסוימות וגם שם מתחרים באחרים. זה לא תירוץ.

Optimistic Girl

New member

בגלל זה:
תלוי מי האנשים שעושים איתך את הפסיכומטרי, אם כולם עונים נכון על כל השאלות למשל, הציון שלך פוחת, ואם כולים טועים ואת צודקת את יכולה להוציא גם 700 בכיף..

לא עשיתי פסיכומטרי
אני לא אתן לאחרים לקבוע לי את הציון!

netapet2

New member

כמו טל רוסו, לא עשה קורס קצינים כי הוא חושב שזה דבילי, ובסוף היה קצין בלי הקורס, גברגבר (ולא בציניות!)

ד"א, אמרתי שצריך לעשות איכשהו מצב כזה שאומרים לכולם לענות רק על חמש שאלות נכונות, או לפחות אומרים לכולם לסמן אותו הדבר בהכל (כי לא לפעמים ניחוש גם יצא לך יותר מחמש שאלות נכונות)
וככה כולם יקבלו 800

h a j b i

New member
אין לכן ממש מושג על מה אתן מדברות

הציון בפסיכומטרי אכן מחושב באופן יחסי אבל קודם כל יש כ- 15,000 נבחנים בכל מועד בממוצע ככה שסטטיסטית הסיכוי להבדלים משמעותיים בין המועדים הוא מאוד קטן. בנוסף לזה, הציון יחסי לא רק לנבחנים מבועד שלך אלא לנבחנים במועדים שונים עד 5 שנים אחורה בערך. מדובר במאות אלפי אנשים.

בניגוד למה ששמעתם אולי. לא בכל מועד בחינה מישהו חייב לקבל 800 ולא תמיד מישהו חייב לקבל 200. 800 מקבלים אם עונים על הכל נכון ו - 200 אם לא עונים על כלום נכון. את השאר מנרמלים ככה שהציון הממוצע והחציון נשארים בער אותו דבר והתפלגות הציונים היא התפלגות נורמלית אבל במידה ואכן יש הישגים גבוהים במיוחד או נמוכים במיוחד במועד מסוים, מבצעים תיקונים בהשוואה למועדים קודמים (כאמור עד 5 שנים אחורה).

למעשה במבחן הזה דווקא ההשפעה של אנשים אחרים יותר קטנה מבכל מבחן אחר (שאינו מבחן אמריקאי טהור ללא אפשרות לנמק). בוחן שבודק בחינה תמיד עושה רפרנס לבחינות הקודמות שבדק כשהוא קובע את הציון.

ואגב, במקרה התאורטי שכולם חסמנו אותו דבר, כולם יקבלו את אותו ציון שאחרי נירמול אני מניח שיהיה זהה בערך לחציון המקובל (משהו כמו 535). בפועל לדעתי פשוט יפסלו את המועד ויתנו לגשת בחינם למועד הבא.

netapet2

New member
היי

בתור מישהי שלומדת פסיכומטרי כרגע, ובלי קשר מכירה מישהו שקיבל 800, והמרכז הארצי כתב לו "שתדע אבל שלא ענית על כל השאלות נכון, אבל ענית על הכי הרבה שאלות" אני חושבת שזה שונה ממה שאת אמרת...
וראיתי את זה בזמנו בעיניים.
ומסתבר, שהוא לא הראשון ולא האחרון שכותבים לו את זה כי המורה שלנו סיפרה על עוד אחד כזה ואיכשהו יש לי הרגשה שזה לא אותו האחד...

אני לא יודעת מאיפה את שמעת, זה מה שאני שמעתי וזה מה שאני יודעת ולכן כך גם אמרתי.

לגבי הסימון- ברור שישללו את המבחן הרי זה כביכול העתקה/מרד נגד המרכז הארצי... זה הכל בגדר חלום.

h a j b i

New member
זה כתוב באתר של המרכז לבחינות והערכה

800 מקבל מי שענה על הכל, 200 מי שטעה בהכל. כל השאר קובעים באופן יחסי לנבחנים במועד הנוכחי ובמועדים קודמים. אפשר למצוא את זה גם באינספור מקורות אחרים ברשת.

יכול להיות שבמועד ספציפי בגלל שהוא יצא קשה במיוחד, החליטו לתת 800 גם לכאלה שלא ענו על כל השאלות נכון אבל בגדול זה מנוגד למדיניות שהם עצמם מצהירים ואם אכן כתבו (בכל מה שנוגע לפסיכומטרי, לא הייתי ממהר להאמין לכל דבר, לא סתם נראה שאף אחד לא מקבל 300-400
) ככה במכתב זה כדי לציין שמנוגד במקרה חריג.

מצד אחד אתה קושר בין תואר לפסיכומטרי

ומצד שני טוען שזה לא תלוי אחד בשני, מלבד הצורך בהשקעה.

אתה גאון

h a j b i

New member
כמעט גאון

140 IQ, לא 150 IQ הדרושים לגאונות

בלי להיכנס לסמנטיקה של דבריי שלא שמתי יותר מידי דגש עליה, נראה לי שהרעיון שניסיתי להעביר מספיק ברור.

ולמרות זאת, מאחר ותלות זה בסך הכל סוג אחד של קשר. שני דברים יכולים להיות קשורים בצורה כלשהיא בלי להיות תלויים אחד בשני. זה ששניהם דורשים השקעה עדיין לא אומר שמי שלא הצליח באחד לא יצליח באחר (למרות שכל עוד הצלחה בראשון הוא תנאי בכלל להתחיל את השני אז זה קצת קשה לבדוק
)

למעלה