מיואשת מתנאי הקבלה הכל כך קשים

אני לא יודעת

אני לא יודעת באמת עד כמה קשה או קל למצוא עבודה כעובד סוצאילי וכפסיכולוג, איך השכר ומה בהכרח יותר מספק
דברתי עם הרבה אנשי מקצוע ועדיין אין לי תמונה.
אני צריכה להתחיל לימודים ולהמר...
חוץ מזה עכשיו מצאתי עבודה אחרי שנה שלא היתה לי עבודה, ונרשמתי לעבודה סוציאלית בבר אילן, השאלה אם אתקבל ללימודים אז לצאת מהעבודה שלי...

מיואשת מתנאי הקבלה הכל כך קשים

עשיתי מתאם כבר פעמיים, חזרתי על בחינות בתואר, חלקן, למדתי כמו חמור לכל הבחינות ועשיתי את המקסימום, והגעתי לממוצע 86 בלבד בפתוחה.
זה נחשב השג טוב אבל לא מאפשר לי להתקדם לשום מקום.
עם עבודה סוציאלית אני בכלל לא שלמה, וללמוד בחול אני קצת חוששת,
מה עושים?

avishaypsy

New member
למה לא עבודה סוציאלית?

האם את יכולה לפרט למה לא עבודה סוציאלית? מה את יודעת על תואר שני בעבודה סוציאלית ועל העבודה שלאחר מכן?
סטודנטים רבים לפסיכולוגיה פוסלים את האפשרות לעשות הסבה לעבודה סוציאלית מבלי לברר לעומק למה בעצם.
שווה בדיקה.
בהצלחה

אתה בעצמך פסיכולוג

אז איך אתה שואל אותי איך לא עבודה סוציאלית,עובדה שלא בחרת בתחום זה... כי כנראה התקבלת.... וכל הכבוד.
לא ראיתי במערכת הלימודים של עבודה סוציאלית מספיק קורסי טיפול כמו שיש בפסיכולוגיה קלינית. זה יותר בתחומים שיקומיים ובריאותיים. וכלליים מאוד של סוציולוגיה, וכולי.
ולא מענין אותי לעבוד בהוסטל ובעמותות. מעניןאותי תכלס בתי חולים פסיכיאטרים! כמו גהה למשל, שהיתי מתה לעבוד שמה.
ברוב בתי החולים שראיתי יש בעיקר רופאים ופסיכולוגים ולא עובדים סוציאלים,אין מספיק תקנים.
ויש דברים שעובד סוציאלי לא יכול לעשוות שפסיכולוג כן יכול לעשות ...
חוץ מזה פסיכולוגיה מקצוע הרבה יותר יווקרתי. בשניהם השכר חרא אבל פסיכולוגיה יותר יוקרתי
תכלס אנשים מעדיפים טיפול אצלפסיכולוג ולא עובד סוציאלי עד כמה שידוע לי.
עצם זה שפסיכולוגיה קשה יותר זה מקצוע יותר מבוקש, עובדה בשטח כי כנראה שזה באמת טוב יותר.

sense9

Member
מנהל
מה עו"ס קליני לא יכול לעשות שפסיכולוג כן?

ממה שידוע לי, רק אבחון.
&nbsp

avishaypsy

New member
תשובה

אני לא מבין מה הקשר בין המקצוע שלי לבין השאלה ששאלתי. אני מתרשם שאת מניחה הנחות לא מבוססות שמשפיעות על ההחלטות שאת מקבלת (בהקשר הנוכחי). תוכניות ה MA בעבודה סוציאלית (וההשלמות) שונות זו מזו בחלק מן הדגשים כך שאני לא בטוח שההשוואה שאת מדברת בנוגע למספר הקורסים הטיפוליים נכונה (בפסיכולוגיה, אגב, לרוב יש 3 קורסים כאלה).
אני לא יודע בכמה בתי חולים פסיכיאטרים ביקרת, אבל בכל מחלקה יש לפחות עובד/ת סוציאלי/ת אחד/ת וחלקם/ן עוסקים בטיפול בדיוק כמו פסיכולוגים. אגב, לעובדים סוציאלים יש יותר תקנים במערכת הציבורית מאשר לפסיכולוגים.
על מה את מבססת את הטענה שלך לגבי זה שאנשים מעדיפים טיפול אצל פסיכולוג ולא אצל עובד סוציאלי (בעל תואר שני, שסיים בית ספר לפסיכותרפיה)? האם שאלת 100 אנשים את השאלה הזו? אני מכיר הרבה עובדים סוציאלים בעלי תואר שני שהקליניקות שלהם מליאות במטופלים, חלקם עובדים הרבה יותר מפסיכולוגים קליניים.
אני חוזר לתחילת התשובה שלי - אני מתרשם שחלק מהנחות המוצא שלך אינן מבוססות. אני מציע לך לבדוק לעומק את הדברים שכן לדעתי האישית, יוקרה של מקצוע אינה הסיבה העיקרית לבחור בו.
בהצלחה

למעלה